Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:Orientujecie się czy po macierzyńskim pracodawca ma obowiązek dać do wykorzystania urlop wypoczynkowy zaległy ? Czy może odmówić lub ściągnąć z urlopu ? Czy może zwolnić podczas urlopu wypoczynkowego?
Po macierzyńskim sama decydujesz czy wykorzystasz wypoczynkowy czy nie, ja już złożyłam papiery, żeby wiedzieli że nie wrócę przez 15 miesięcy.
Pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę w czasie urlopu pracownika.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, o 14:00 założyli mi cewnik (balonik) i o 15:00 regularne skurcze na KTG, o 18:00 przez pół godziny zapisał się jeden skurcz, a teraz o 22:00 wróciły regularne skurcze 😘 ale takie że przeżyję.
Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa i wsparcie 😘 przepraszam, że nie odnoszę się konkretnie do żadnej z Was ale wpadam tylko pobieżnie czytając 😘kar_oliv, SzalonaOna, Ounai, Ladyo, ZielonaHerbata, Stokrotka027, Suszarka, Julik, Ania81, Annia, Karenira, dmg111, Enigvaa, Inaa89, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Gagatka wrote:Jutro o 7 jadę na ktg. Ciśnienie mam dobre, ale na lekach ciągle mi się chce spac. Ale zamówiliśmy meble do pokoju małej, właściwie mamy już wszystko poza rzeczami kosmetycznymi, czuję się spokojniej. Teraz odliczanie każdego kolejnego tygodnia.
Zamówiłam też na miesiąc zestaw do domowego ktg, jest połączony z bazą i personel medyczny po ktg analizuje i wysyła info, czy jest prawidlowe, jutro odbieram- przyda mi sie miedzy ktg w szpitalu. Trzymajcie kciuki, żeby 2szystko było jutro ok na ktg, w pn mam wizytę u mojego lekarza z usg przepływów i sprawdzeniem wagi.
Będę mocno trzymała kciuki za jutro!
Nie wiedziałam nawet, że jest coś takiego, dobrze wiedzieć.
Wy macie dodatkowy pokoik dla drugiej córeczki?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Po macierzyńskim sama decydujesz czy wykorzystasz wypoczynkowy czy nie, ja już złożyłam papiery, żeby wiedzieli że nie wrócę przez 15 miesięcy.
Pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę w czasie urlopu pracownika.
Jak wyżej ale dodam, że urlop macierzyński powoduje iż urlop wypoczynkowy jest udzielany proporcjonalnie a nie w całości
Pisze jako osoba specjalizująca się w prawie pracy -
kic83 wrote:Po macierzyńskim sama decydujesz czy wykorzystasz wypoczynkowy czy nie, ja już złożyłam papiery, żeby wiedzieli że nie wrócę przez 15 miesięcy.
Pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę w czasie urlopu pracownika. -
Martucha94 wrote:Jak wyżej ale dodam, że urlop macierzyński powoduje iż urlop wypoczynkowy jest udzielany proporcjonalnie a nie w całości
Pisze jako osoba specjalizująca się w prawie pracy
Tzn ? Ile maksymalnie po macierzyńskim mogę wykorzystać? -
SzalonaOna wrote:O matko, jak to nie można? Ponoć "z urzędu" można być z dzieckiem 6 tyg, a później płacisz jeśli jest potrzeba dłużej...
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj byłam u lekarza , u dzidzi wszystko "wzorowo ", Szyjka łabędzia:)
Morfologia, mimo brania tardyferonu, spadła, dodatkowo mam brać feroplex i pić dużo soku z burakakar_oliv, Ounai, Lalia, Ania81, SzalonaOna, dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, to moje ostatnie foto w dwupaku, kolejne będzie tej lokatorki, której jest tam tak bardzo wygodnie 😁
ZielonaHerbata, KarolinaMaria, Stokrotka027, Tajka, Ladyo, Ounai, calanthe, Suszarka, Julik, Lalia, Ania81, Annia, SzalonaOna, dmg111, Enigvaa, Inaa89, Zulugula, kiniusia270, kic83, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Martucha94 wrote:Jak wyżej ale dodam, że urlop macierzyński powoduje iż urlop wypoczynkowy jest udzielany proporcjonalnie a nie w całości
Pisze jako osoba specjalizująca się w prawie pracy -
Mamuśki a czy któraś z Was miała problem skracajcej się szyjki ? Wydaje mi się,że jeszcze jak kiedyś,kiedyś Was podczytywalam, to ktoś miał zakładany pessar 🤔🤔
Ja do tej pory miałam szyjkę 5cm. Niestety na ostatniej wizycie okazało się,że nagle poleciła i jest 3,3. Niewiadomo czemu bo mój tryb jest mega oszczędny, prawie wszytsko robi za mnie mąż, ja jedynie jakieś drobne czynności domowe plus spacery.
Póki co m brać luteine i magnez i nadal się oszczędzać, do tego czekam na posiew żeby wykluczyć bakterie. Za dwa tygodnie kontrola żeby zobaczyć jak sytuacja.
Trochę się tym zmartwiłam, ale staram się nie stresować bo jak wiadomo stres nie jest naszym sprzymierzeńcem
Najbardziej mnie stresuje, to że to dopiero 20tc a szyjka w tak krótkim czasie sporo się skróciła. -
Tajka wrote:A ja dzisiaj byłam u lekarza , u dzidzi wszystko "wzorowo ", Szyjka łabędzia:)
Morfologia, mimo brania tardyferonu, spadła, dodatkowo mam brać feroplex i pić dużo soku z buraka
Tajka a ten feroplex już brałaś,czy dopiero zaczynasz ? Ja także go biorę ale niestety mam po nim straszne zaparcia 🥴🤭🤭 -
Tajka wrote:Rozumiem, ale jeśli chce to wykorzystać, to nie mają prawa mi to odmówić tak ? A moge wykorzystać to później?
czyli jeśli chcesz to możesz wykorzystać ale tez możesz sobie ten urlop zostawić na później.
Tajka lubi tę wiadomość
-
Lalia ,ze ty masz jeszcze sily i nerwy na forum pisać ja to lazilam z telefonem i liczyłam co ile.skurcze i ile trwa ,mi się skurcze 8 h rozkręcały a ze krwawilam to na porodówce siedziałam te 8 h w sali porodowej jakos nie bylo ruchu tego dnia 😅
po 4 h zaczęły mi się skurcze co 4/5 min juz odczowalne po kolejnych 2 mialam juz co 2 minuty i tak do partych. w ost minutach kazala mi juz polozna leżeć ze względu na ktg. przy chodzeniu zakłócenia były i jak tu dziewczyny pisały to lepiej w ruchu byc mniej boli na łóżku juz sie zwijałam z bólu.
Edyciak , ja tez miałam ktg caly porod nawet jak glowke juz było widać to ktg trzymała polozna mo pod brzuchem ,tez miałam takie na wifi bez kabliWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 23:22
Lalia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
calanthe wrote:Ja miałam dwie ciąże z pessarem 🙂
Spokojnie 3,3cm to jeszcze bezpieczn granica. Samo skracanie szyjki raczej nie jest odczuwalne, a wpływ na to może mieć wszystko.
Calanthe- możesz powiedzieć coś więcej? W którym tygodniu miałaś zakładany pessar i ile wtedy miala Twoja szyjka?
Chociaż pewnie to wszytsko, to indywidualna decyzja lekarza prowadzącego. -
ZielonaHerbata wrote:Tajka a ten feroplex już brałaś,czy dopiero zaczynasz ? Ja także go biorę ale niestety mam po nim straszne zaparcia 🥴🤭🤭
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, 5-6 cm rozwarcia, skurcze są, ale do wytrzymania, przenieśli mnie na porodówkę, moja położna już w drodze, jak dojedzie to działamy z lewatywą i oksytocyna, trzymajcie kciuki za nas 😘
ZielonaHerbata, Stokrotka027, calanthe, Suszarka, SzalonaOna, Ladyo, Annia, Karenira, KarolinaMaria, Tajka, Angie1985, dmg111, Enigvaa, Inaa89, Zulugula, kiniusia270, kic83, kar_oliv, Lulu83, Ania81, suzi1994 lubią tę wiadomość
-
Bo porody parami wyszyly z mody widze i znowu chyba bedzie potrójny poród 😁❤
Lalia, trzymam kciuki 💪🤞🤞
Julik , cos cicho wiec może tez cos się dzieje 🤞😊
Inna, super ,ze maluch urodził sie caly zdrowy i jest taki silny 🙏🙏🙏 . Gratuluje 🥰Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙