WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się muszę pożalić na przyjaciółkę. Tą, która mi ciągle mówi że ona nie ma czasu myśleć o tym co ją boli i co jej się w ciąży dzieje bo ma na głowie starsze dziecko; i która mi wciąż powtarza że ona by na zwolnieniu nie wytrzymała w domu (de facto sama ma L4 od dawna a ciągnie pracę na lewo żeby mieć podwójny dochód, a ja musiałam iść na L4 ze względów zdrowotnych, finansowych i wielu innych).

Pisałam Wam że mój szpital przywrócił rodzinne porody. I ta przyjaciółka się mnie pytała ostatnio czy się mój mąż wybiera, powiedziałam że tak, mówiła że to super itd. no zwykła rozmowa. Zresztą pamiętam jak rodziła pierwsze dziecko i była przerażona sama na porodówce bo pod drzwiami jej mąż powiedział że nie chce i nie idzie. Teraz powiedziała że jej mąż nadal nie chce a zresztą co tu zrobić z córką w tym czasie (to akurat kiepski argument bo mieszkają z teściami i siostrą jej męża, ale ok). Wczoraj miała wizytę u swojego lekarza, miała zdecydować w którym szpitalu rodzi. I pisze mi że zdecydowała się na ten szpital co ja, a lekarz do niej - to super bo tam można rodzinnie rodzić. Wyjaśniła że jej mąż nie chce i się nie wybiera, a ten lekarz że znalazł się jeden mądry facet, bo jak widzi co się Ci mężczyźni wyprawiają to mam ochotę trzasnąć ich w łeb i ogólnie się tak strasznie śmiał z obecności facetów przy porodach. Odpisałam że moim zdaniem to każdego decyzja i ja nie mówię że każdy facet ma.isc i koniec, ale jeśli chce to czemu nie? Powiedziałam jej tylko że jestem ciekawa czy ten lekarz sam nie był przy porodach swoich dzieci (a jest młody i ma dwójkę maluchów). I powtórzę raz jeszcze, nie mówię że każdy facet ma być przy narodzinach, ale jeśli chce to do cholery co w tym złego? A przede wszystkim co to za teksty tego lekarza? To że on ma takie zdanie to jeszcze nic nie znaczy, bo np. mój lekarz się cieszył że wraca możliwość rodzinnych porodów.

Wiecie, może to głupota ale przez to co ona gada ja się ciągle czuję jak idiotka. Jestem na zwolnieniu - to jestem leniwą krową, chcę rodzić z mężem - jestem głupia, coś mi się dzieje, boli - wyolbrzymiam bo nie mam co robić.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Matko ale ten mój chłop jęczy strasznie. Wrócił ze spaceru, mówię mu żeby wziął się za ogarnianie a on marudzi, że musi odpocząć. Powiedziała mu, że gdyby nagle milion naczyń się nie znalazło w kuchni i gdyby nie robił sobie w czwartek dnia na odpoczynek to już dawno byłoby posprzątane. A tak dalej syf :/
    Szczerze mówiąc przestaję wierzyć że się wyrobimy :/

Ounai a nie myslisz o zmywarce. Moj chlop jak mial zmywac to raptem bardzo zmeczona sie robi, bol glowy go nagle lapal i takie tam🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Kategorycznie stwierdzilam, ze to bedzie jego zadanie jak sie synek urodzi. Tego samego wieczora zakupil zmywarke 😂😂😂😂😂😂. Teraz czekamy tylko na instalacje, ktora bedzie za 9 dni.

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi- w tym Fipoli mają przepiękne wzory! Właśnie chce zamówić rożek, pościel, otulacz do fotelika.
    Zastaniam się nad królikami 🐰🐰 bo one są takie delikatne i subtelne albo nad kwiatkami.

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka a ta kolezanka to ma jakis problem psychiczny?
    Ona jakas nie halo. Kazdy ma prawo do swego zdania, ale takie ocenianie to juz przesada.
    Olej ja!!!!
    Ja bede rodzic 4 raz, a bez meza sie boje.
    Pamietaj, ze to twoje zycie i twoje decyzje. Super ze maz chce byc przy tobie i cie wspierac.
    Jej to jakis chyba tchorz. Pewnie Ci zazdrosci, ze maz Twoj chce byc z toba

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

• Julik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Julik miałam tak samo. Myślę, że już ruszy. Pomasowali Ci szyjkę, organizm zobaczył co to jest oksytocyna, teraz odpocznie trochę i jak dostaniesz kolejną to skurcze zaskoczą. Rozumiem rozżalenie bo ja też kilka dni temu chodziłam ze skurczami które udało się wywołać a potem siec kończyły. Ale teraz wiem, że dzięki temu urodziła SN jak chciałam albo nie przez cc. Gdyby na siłę próbowali mi wywołać tego pierwszego dnia to skończyłoby się cesarką.
    Położna powiedziała że więcej nie mogą mi zwiększyć dawki. Bo może to być niebezpieczne. Dlatego odłączyli mnie i wróciłam na salę.

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, mnie takie drobne komentarze też potrafią wyprowadzić z równowagi. Mój teść przy każdym spotkaniu komentuje, że porody rodzinne to głupota. To, że wykupuję sobie położną to też fanaberia. I takie uwagi słyszę też od rówieśników. Nie wiem dlaczego dla niektórych chodzenie do lekarzy prywatnie poza ubezpieczeniem nie jest fanaberią, a wykupienie położonej to już szczyt luksusu i wywyższanie się 🙄
    Co do L4, to ja pracowałam nawet długo, ale to była moja decyzja i moja głowa tego potrzebowała. Nie chodziło o to, by coś komukolwiek udowadniać. Nie czuję się lepsza, bo chodziłam do pracy z brzuchem. Natomiast większość moich koleżanek szło na L4 szybko i w życiu bym tego nie komentowała. Każda z nas przeżywa ciążę inaczej, poza tym to jest nasz czas i jeśli jest taka możliwość to trzeba korzystać. Ja nawet lubiłam jak 2 lata temu moje ciężarne koleżanki były na zwolnieniu, bo miałyśmy czas się spotykać ;)
    Jeszcze odniosę się do Twojego 'ciągłego' zmęczenia. Ja ostatni tydzień miałam taki, że mogłabym góry przenosić, a dziś? Wstałam o 12 po bardzo ciężkiej nocy, zgaga mi dokucza, mimo, że nie zjadłam nic co mogłoby ją wywołać, czuję się zmęczona, zmusiłam się do spaceru, nawet się nie malowałam, naciągnęłam czapkę na nieumyte włosy i poszłam. A teraz siedzę jak kupa i myślę, że wypadałoby się iść wykąpać. Obraz nędzy i rozpaczy. To tylko dowód na to, że ciąża jest jak ruletka, mnóstwo dobrych i złych objawów, od promiennej cery po wory pod oczami, od super energii po gnicie pół dnia w łóżku. Naprawdę nie wiem jak kobieta może tak komentować samopoczucie drugiej kobiety... Odpoczywaj dzis! Ja czuję, że Ty się do świąt rozpakujesz, a Twoje samopoczucie to zwiastun porodu ;)

Ania81 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Meggi- w tym Fipoli mają przepiękne wzory! Właśnie chce zamówić rożek, pościel, otulacz do fotelika.
    Zastaniam się nad królikami 🐰🐰 bo one są takie delikatne i subtelne albo nad kwiatkami.

https://docs.google.com/presentation/d/1R2yVdkGOBNF57t4LWIhHju9prgYFuA6hdUnBhRUuKxI/edit?usp=sharing

Tutaj jest ich cały wzornik aktualizowany na bieżąco

Ounai, Ladyo lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ania, ja myślę że gorsze od bólu jest patrzeć jak ktoś kogoś kochasz cierpi i nie możesz mu pomóc.

Zgadzam sie z toba. Nigdy nie zapomne wyrazy jego twarzy kiedy robilam nasze 4 dziecko. Byl ze mna caly czas. 😔😔😔😔❤️❤️❤️❤️
    Ja wiem, ze o teraz zartuje, bo ja sie boje wiec proboje rozluznic atmosfere. A tak naprawde nie chce bym cierpiala, bo on nic nie moze z tym zrobic.

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    https://docs.google.com/presentation/d/1R2yVdkGOBNF57t4LWIhHju9prgYFuA6hdUnBhRUuKxI/edit?usp=sharing

Tutaj jest ich cały wzornik aktualizowany na bieżąco

OMG ile wzorów!!
    Ja dziś z nimi pisałam i teraz mają nowe wzory a po świętach wrzuca nowe realizacje z tymi wzorami. Z tych nowych podobają mi się dwa. Także zaczekam aby zobaczyć jak one wyglądają już uszyte i wtedy zadecyduje 😁
    Bo o ile kawałek wzoru mi się podoba, to czasami na uszytym już rożku,czy pościeli może wyglądać zupełnie inaczej.

klz9df9hix7ly771.png
  • Julik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna z sali wczoraj gdy byłam na porodówce urodziła, słyszałam trochę jęki a później płacz bobasa. 🙂
    Wczoraj też doszła do nas na jej miejsce dziewczyna w 33 tygodniu że skurczami, u niej muszą powstrzymywać, a my leżymy i nic się nie dzieje. 😕

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Jeszcze się muszę pożalić na przyjaciółkę. Tą, która mi ciągle mówi że ona nie ma czasu myśleć o tym co ją boli i co jej się w ciąży dzieje bo ma na głowie starsze dziecko; i która mi wciąż powtarza że ona by na zwolnieniu nie wytrzymała w domu (de facto sama ma L4 od dawna a ciągnie pracę na lewo żeby mieć podwójny dochód, a ja musiałam iść na L4 ze względów zdrowotnych, finansowych i wielu innych).

Pisałam Wam że mój szpital przywrócił rodzinne porody. I ta przyjaciółka się mnie pytała ostatnio czy się mój mąż wybiera, powiedziałam że tak, mówiła że to super itd. no zwykła rozmowa. Zresztą pamiętam jak rodziła pierwsze dziecko i była przerażona sama na porodówce bo pod drzwiami jej mąż powiedział że nie chce i nie idzie. Teraz powiedziała że jej mąż nadal nie chce a zresztą co tu zrobić z córką w tym czasie (to akurat kiepski argument bo mieszkają z teściami i siostrą jej męża, ale ok). Wczoraj miała wizytę u swojego lekarza, miała zdecydować w którym szpitalu rodzi. I pisze mi że zdecydowała się na ten szpital co ja, a lekarz do niej - to super bo tam można rodzinnie rodzić. Wyjaśniła że jej mąż nie chce i się nie wybiera, a ten lekarz że znalazł się jeden mądry facet, bo jak widzi co się Ci mężczyźni wyprawiają to mam ochotę trzasnąć ich w łeb i ogólnie się tak strasznie śmiał z obecności facetów przy porodach. Odpisałam że moim zdaniem to każdego decyzja i ja nie mówię że każdy facet ma.isc i koniec, ale jeśli chce to czemu nie? Powiedziałam jej tylko że jestem ciekawa czy ten lekarz sam nie był przy porodach swoich dzieci (a jest młody i ma dwójkę maluchów). I powtórzę raz jeszcze, nie mówię że każdy facet ma być przy narodzinach, ale jeśli chce to do cholery co w tym złego? A przede wszystkim co to za teksty tego lekarza? To że on ma takie zdanie to jeszcze nic nie znaczy, bo np. mój lekarz się cieszył że wraca możliwość rodzinnych porodów. Też mam taką koleżankę. Rodziła 2 tygodnie po mnie. Ma Priama ale mowila mi że to tragiczny wózek. Ciągle powtarzała że ona nie ma czasu odpoczywać jak ja mimo że ma zagrożona ciążę bo jej synek ma 1,5 roku (a siedziała u mamy i rodzice pomagali jej z dzieckiem), że ona nie ma czasu szukać wyprawki bo wykańcza mieszkanie (a córka w samych dziewczęcych ubrankach). Ale ona tak o wszystko. Jak wychodziłyśmy za mąż to powiedziała, że ona ma suknie o takim kroju, że panie w salonie dają ja do przymierzenia dziewczynom żeby pokazać, że ta poprzednia jest idealna bo do tej sukni trzeba mieć idealną figurę. Okazało się że miała taki sam krój jak ja i powiem nieskromnie, że na niej leżała gorzej, bo wychodziły jej boczki a mi nie :P albo jak mówiłam, że bierzemy rolety z montażem to mi tłumaczyła, że dziwne, że mój mąż nie chce sam montować bo to dziecinnie proste jest. Ale tak szczerze to myślę, że chodzi o to, że mój mąż od zawsze był leniwy. I 6 lat temu my klepaliśmy biedę, a oni mieli własne mieszkanie, zarabiali dość dobrze i byli na dużo wyższym poziomie społecznym niż my. Potem mój mąż znalazł pracę którą pokochał, szybko piął się po szczeblach kariery, później ja dołączyłam do niego, jeszcze szybciej awansowałam i przeskoczyliśmy nad nich. I ja to strasznie kłuje, że my, te dwa lenie zarabiamy lepiej. Ale tylko ja. Jej mąż nie ma z tym problemu. Myślę, że u Was jest analogicznie. Chciałaby posiedzieć na L4 ale musi pracować, więc tłumaczy Ci, że to źle, że Ty siedzisz itd.

Wiecie, może to głupota ale przez to co ona gada ja się ciągle czuję jak idiotka. Jestem na zwolnieniu - to jestem leniwą krową, chcę rodzić z mężem - jestem głupia, coś mi się dzieje, boli - wyolbrzymiam bo nie mam co robić.
    Głupia ta Twoja przyjaciółka i tyle ;) widocznie ma problem z samooceną i musi się podbudować negując wybory innych. A lekarz myślę, że jej tak powiedział żeby być milym, żeby jej przykro nie było że mąż nie chce, bo co miał powiedzieć? To źle, że Pani mąż nie chce, bo obecność męża pomaga? To by się dziewczyna podłamała.
    Ja rodziłam i z mężem i bez. I powiem tak. Mąż nie jest do niczego potrzebny i łatwiej i szybciej się rodzi bez męża. Ale gdybym miała rodzic 3 dziecko to poszłabym i tak z mężem ;) bo już mam porównanie i wiem co robiłam źle rodzac z mężem. Wiem że to wkurza ale staraj się ją olać. Ona zwyczajnie Ci zazdrości, taka jest prawda.

KarolinaMaria, następnym razem powiedz "nie obraź się tato, ale skąd możesz wiedzieć skoro nie urodziłeś żadnego dziecka?" istnieje szansa, że da sobie spokój z komentowaniem ;)

Ania81, Annia, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

Pisałam Wam że mój szpital przywrócił rodzinne porody. I ta przyjaciółka się mnie pytała ostatnio czy się mój mąż wybiera, powiedziałam że tak, mówiła że to super itd. no zwykła rozmowa. Zresztą pamiętam jak rodziła pierwsze dziecko i była przerażona sama na porodówce bo pod drzwiami jej mąż powiedział że nie chce i nie idzie. Teraz powiedziała że jej mąż nadal nie chce a zresztą co tu zrobić z córką w tym czasie (to akurat kiepski argument bo mieszkają z teściami i siostrą jej męża, ale ok). Wczoraj miała wizytę u swojego lekarza, miała zdecydować w którym szpitalu rodzi. I pisze mi że zdecydowała się na ten szpital co ja, a lekarz do niej - to super bo tam można rodzinnie rodzić. Wyjaśniła że jej mąż nie chce i się nie wybiera, a ten lekarz że znalazł się jeden mądry facet, bo jak widzi co się Ci mężczyźni wyprawiają to mam ochotę trzasnąć ich w łeb i ogólnie się tak strasznie śmiał z obecności facetów przy porodach. Odpisałam że moim zdaniem to każdego decyzja i ja nie mówię że każdy facet ma.isc i koniec, ale jeśli chce to czemu nie? Powiedziałam jej tylko że jestem ciekawa czy ten lekarz sam nie był przy porodach swoich dzieci (a jest młody i ma dwójkę maluchów). I powtórzę raz jeszcze, nie mówię że każdy facet ma być przy narodzinach, ale jeśli chce to do cholery co w tym złego? A przede wszystkim co to za teksty tego lekarza? To że on ma takie zdanie to jeszcze nic nie znaczy, bo np. mój lekarz się cieszył że wraca możliwość rodzinnych porodów.

Ja np strasznie nastawiałam się na pprud z mężem i to że mam mieć cc mnie podłamało chociażby dla tego że wiem że obdzieram męża z możliwości poznania naszego dziecka razem ze mną.... Dla tego nawet poważnie zastanawiałam się nad wykupieniem opcji apartament w ujastku. wtedy mąż może być przez Clay pobyt w szpitalu z nami pod warunkiem że nie wyjdzie ( jak wyjdzie to już nie wróci) i bardziej jestem skłonna zapłacić za to żeby mąż zemną był niż za położna dedykowaną

KarolinaMaria, Ania81, Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

KarolinaMaria, następnym razem powiedz "nie obraź się tato, ale skąd możesz wiedzieć skoro nie urodziłeś żadnego dziecka?" istnieje szansa, że da sobie spokój z komentowaniem ;)

Ostatnio po jego komentarzu, że jest za starymi zasadami i kobiety rodziły kiedyś same, odpowiedziałam 'rozumiem Twoje zdanie, ale kiedyś też ludzie rwali zęby u kowala, a teraz zostawiamy u dentystów majątki' ;P może było to złośliwe, ale ileż można tego słuchać. Poza tym ja cały czas mówię, że to jest decyzja L i jak ostatecznie wymięknie, to nie będę go zmuszać. Przerażony partner na porodówce tylko przeszkadza. Myślę, że żadna z nas nie ma tutaj podejścia 'zrobiłeś, to teraz ze mną cierp'.

Ania81, ZielonaHerbata, Suszarka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Ounai a nie myslisz o zmywarce. Moj chlop jak mial zmywac to raptem bardzo zmeczona sie robi, bol glowy go nagle lapal i takie tam🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Kategorycznie stwierdzilam, ze to bedzie jego zadanie jak sie synek urodzi. Tego samego wieczora zakupil zmywarke 😂😂😂😂😂😂. Teraz czekamy tylko na instalacje, ktora bedzie za 9 dni.
    Mam zmywarkę. Ale trzeba by wyjąć czyste naczynia i do niej włożyć brudne naczynia. Mój mąż ma jeden główny problem - odkładanie na swoje miejsce. Dziś rano wyjął worki na śmieci i od razu mi tłumaczy, że nie będzie ich odnosił bo przy sprzątaniu jeszcze nie raz będziemy je wyciągać. Jest 15:35 i nie wyciągaliśmy ich. Gdybym go nie pogoniła to dalej by tak leżały. On ma jakieś takie przekonanie, że jak się przejdzie te 2m to się tak zmęczy, że padnie 😂

Julik, mi to lekarka tak wytłumaczyła: oksytocyny nie podaje się zbyt długo bo jeśli nie załapie po 5h to raczej już nie załapie. Rzadko się zdarza, że skurcze zaskakują po 7h ale to naprawdę są jednostki na setki tych które nie zaskakują. Natomiast macica to mięsień który się uczy. Po pierwszym podaniu oksytocyny macica już pamięta ten hormon i wie, że oznacza to, że trzeba się kurczyć i rozkurczać. Dlatego daje się ciezarnej dzień przerwy żeby macica odpoczęła i potem ponownie podłącza się do oksy i 90% kobiet zaskakuje i rodzi. Lekarze mają jeszcze do dyspozycji te czopki rozwierające, masaż szyjki i przebicie worka owodniowego. Po tym ostatnim musisz już urodzić taką albo inną drogą. Trzeciego podania oksy się nie stosuje, bo macica mogłaby się uodpornić na oksytocynę i po cc nie kurczylaby się, a wtedy pozostaje już tylko zabieg usunięcia macicy, więc lekarze nie chcą tak ryzykować, po 2 podaniu już robią wszystko żeby wywołać skurcze img jak nie pójdzie to jedziesz na cesarkę. Mam nadzieję, że to Cię trochę uspokoi, bo mnie uspokoiło bardzo i nawet pogodziłam się z tym, że w razie czego będzie cc. Choć postanowiłam zrobić wszystko, żeby jednak nie było ;)

Ania81, Julik, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol, jeśli czujesz, że będzie Ci lżej to pewnie! Ja dlatego chcę rodzić rodzinnie, zebyśmy poznali małą razem. Przez poród mogę przejść sama. Ty mając planowane CC nie musisz mieć swojej położnej. Na staraczkach 2019 była taka dziewczyna, która miała właśnie planowaną CC i wykupowała pokój dla siebie i męża na Ujastku w Krk. Rodziła jakoś latem, ja się nie udzielałam w tamtym wątku, ale podczytywałam i pamiętam, że myślałam wtedy, że fajna opcja ;)

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    OMG ile wzorów!!
    Ja dziś z nimi pisałam i teraz mają nowe wzory a po świętach wrzuca nowe realizacje z tymi wzorami. Z tych nowych podobają mi się dwa. Także zaczekam aby zobaczyć jak one wyglądają już uszyte i wtedy zadecyduje 😁
    Bo o ile kawałek wzoru mi się podoba, to czasami na uszytym już rożku,czy pościeli może wyglądać zupełnie inaczej.

Ja chciałam taki wzór z jeżykami, znalazłam go gdzieś w sieci, próbowali mi ściągnąć z innej hurtowni, ale się nie dało i za długo bym czekała, możliwe że już bym była po porodzie, bo hurtownia sama nie wiedziała kiedy będzie miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 15:52

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai moj maz potrafi odkurzyc salon i stwierdzi, ze pada ze zmeczenia 😂😂😂😂😂😂😂😂.
    A jak zabiera sie za gotowanie to ja kuchni nie opuszczam i mowie mu by sprzatam na bierzaco, wyrzucal obierki na bierzaco. Inaczej mozna rece zalamac.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    On lubi porzadek, ale jak jest posprzatane moimi rekami.🤦‍♀️🤦‍♀️ Choc by byc sprawiedliwym obecnie pomaga wiecej i nie marudzi za duzo bo boi sie bym nie urodzila za wczesniej.

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja chciałam taki wzór z jeżykami, znalazłam go gdzieś w sieci, próbowali mi ściągnąć z innej hurtowni, ale się nie dało i za długo bym czekała, możliwe że już bym była po porodzie, bo hurtownia sama nie wiedziała kiedy będzie miała.

Właśnie widzę,że bardzo fajny jest z nimi kontakt. Odpowiadają na pytania na bieżąco, wysłali mi przed chwilą cennik i wzornik.

klz9df9hix7ly771.png
  • Julik Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Julik, mi to lekarka tak wytłumaczyła: oksytocyny nie podaje się zbyt długo bo jeśli nie załapie po 5h to raczej już nie załapie. Rzadko się zdarza, że skurcze zaskakują po 7h ale to naprawdę są jednostki na setki tych które nie zaskakują. Natomiast macica to mięsień który się uczy. Po pierwszym podaniu oksytocyny macica już pamięta ten hormon i wie, że oznacza to, że trzeba się kurczyć i rozkurczać. Dlatego daje się ciezarnej dzień przerwy żeby macica odpoczęła i potem ponownie podłącza się do oksy i 90% kobiet zaskakuje i rodzi. Lekarze mają jeszcze do dyspozycji te czopki rozwierające, masaż szyjki i przebicie worka owodniowego. Po tym ostatnim musisz już urodzić taką albo inną drogą. Trzeciego podania oksy się nie stosuje, bo macica mogłaby się uodpornić na oksytocynę i po cc nie kurczylaby się, a wtedy pozostaje już tylko zabieg usunięcia macicy, więc lekarze nie chcą tak ryzykować, po 2 podaniu już robią wszystko żeby wywołać skurcze img jak nie pójdzie to jedziesz na cesarkę. Mam nadzieję, że to Cię trochę uspokoi, bo mnie uspokoiło bardzo i nawet pogodziłam się z tym, że w razie czego będzie cc. Choć postanowiłam zrobić wszystko, żeby jednak nie było ;)
    U mnie skurcze przy oksy były regularne ale zbyt częste i krótkie, nie powodowały rozwarcia. Tak mi też powiedzieli że już drugi raz z porodowki na patologię nie wrócę. Ogólnie to boję się każdej opcji, że znowu nic nie zadziała, że będą przebijać worek, że po tym coś będzie nie tak. No w każdej sytuacji coś może być nie tak. A po tych bólach przy badaniu szyjki to okropnie boje się bólu przy porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 16:17

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksander Władysław urodzony 19 grudnia o godzinie 6.58 😊
    10 pkt Apgar
    3220 g 55 cm

Nie, krocze mam pocięte, ale miałam mega napięte mięśnie krocza i dna miednicy i nie umiałam tego puścić, więc mimo że w planie porodu zaznaczyłam ochronę krocza, to sama powiedziałam położnej, żeby coś zrobiła, bo czuję, że mięśnie trzymają.

Aniu, żadna matka nie jest miękiszonem!! Generalnie, to ja mamom po cesarkach bardzo współczuję, bo wy mimo rany na brzuchu musicie się opiekować noworodkiem w domu.
    Szycie krocza wydaje mi się jakieś mniej inwazyjne niż operacja CC. Poza tym, powiedzmy sobie szczerze, jaki chłop, by to wytrzymał?
    Także gratulacje należą się nam wszystkim 💞

Proszę nie cytować zdjęć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 19:38

ZielonaHerbata, Nikaa92, Ulaa, KarolinaMaria, Ania81, Julik, Zulugula, Inaa89, Nowastaraczka, kar_oliv, Ounai, Nadzieja94, kiniusia270, Annia, kic83, Lalia, Iryska, Belie, SzalonaOna, Stokrotka027, Olla95 lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
‹‹ 2621 2622 2623 2624 2625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ