Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Motylku, dziękuję Ounai ❤️
Nawet nie wiecie jaka to dla mnie radość, że w końcu mogę napisać taką wiadomość 😅Ounai, SzalonaOna, Gagatka lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Kochane to teraz już mogę z pełną świadomością i ogromną radością powiedzieć, że wigilijny transfer się udał 😍
Beta z czwartku 17 i dzisiaj też zrobiłam, dokładnie po 48h i wynik 63,3 ❤️
Więc Kropuś dzielny wgryzł się na dobre 🙏
Wspaniała wiadomość!!.😍😍😍Ulaa lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
ZielonaHerbata wrote:Co do spacerówki, to nawet nie zwracamy na nie uwagi. Wszyscy znajomi mówili,że te spacerówki w zestawach są zazwyczaj kiepskie i później i tak trzeba dokupić spacerówkę osobno. Więc raczej nastawiamy się ,że właśnie spacerówkę i tak się później dokupi jakaś konkretniejszą 😊 więc skupiamy się na gondoli a co do spacerówki, to będziemy myśleć później jaka dokupić.
Co do składania- auto mamy bardzo duże, więc też nie musi nam się mega mocno składać.
A co do terenów jazdy, to mieszkamy w mieście więc głównie chodniki ale uwielbiamy lasy więc zapewne jak mała będzie chciała jeździć w wózku i nie będzie dużo płaczu, to na pewno będziemy chcieli uskuteczniać dłuższe leśne spacery 😊 ale jak wiadomo takich rzeczy nie da się zaplanować.
Ounai ale duża już Marta! Zanim się oglądniesz to będzie już chodzić!
Julik mi położna mówiła że do miesiąca mogę zrobić jedna przerwę po 4h w ciągu doby, a później jednak co 3 godziny karmić. Jak miał 3.5 tygodnia to powiedziała że w sumie to może i 6 godzin pospać jak chce, bo dobrze przybiera. Ale ten spirytus może poparzyć skórę wokół pępka.
Meggi sama słodycz! 💕Julik lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ulaa wrote:Kochane to teraz już mogę z pełną świadomością i ogromną radością powiedzieć, że wigilijny transfer się udał 😍
Beta z czwartku 17 i dzisiaj też zrobiłam, dokładnie po 48h i wynik 63,3 ❤️
Więc Kropuś dzielny wgryzł się na dobre 🙏
Aaa Ulaaa
piękny noworoczny prezent!
Bardzo się cieszę z Twojego szczęścia!!!!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:No coś Ty, ja zmieniałam jak syn miał pół roku, bo usiadł mając 5 miesięcy. Większość koleżanek zmieniała ok 7 miesiąca życia dzieci. A roczne dziecko przejdzie Ci 10m i jest zmęczone. Nawet dwulatek przejdzie Ci kilometr żółwim tempem a do domu musisz go nieść na rękach. Jeśli masz wydać 1500zl albo 2 tys na spacerówkę to wożenie w tej od wózka 2w1 mija się z celem, lepiej wymienić od razu.
Ja też słyszałam, że zazwyczaj zmiana na spacerówkę następuje w 5-7miesiacu. W zależności od dziecka. -
Ula, gratulacje ogromne ❤💐 Życzę nudnej ciąży!
Ounai, niestety Julek średnio daje się przestawić na większe/częstsze jedzenie w dzień, próbowałam. Nie chce w dzień jeść więcej i już. Nie zamierzam mu wpychać, w imię zasad,bo uważam że złe nawyki jedzeniowe bardzo łatwo w dziecku wyrobić. Dobrze waży,przyrosty ma idealne, kupy robi "z zegarkiem w ręku"( co rano między 06:00 a 08:00 jest kupa), nie zamierzam się tym przejmować, tyle że faktycznie musi dojadać w nocy,no ale co mam zrobić 🤷♀️
Karolina, Zulu, tak,super ze mąż mi tak pomaga. Bez niego to bym była jeszcze większym zombiakiem🤣
Potwierdzam,to co dziewczyny piszą o przesiadaniu się do spacerówki. Julek usiadł jak miał lekko ponad 5 mscy,i musielismy przesiąść się do spacerówki,bo z gondoli prawie wypadał( mamy Cybex Balios S - nie polecam).Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 16:04
Ulaa lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
ZielonaHerbata wrote:Ja też słyszałam, że zazwyczaj zmiana na spacerówkę następuje w 5-7miesiacu. W zależności od dziecka.
Teoretycznie na spacerowke powinno się przejść kiedy dziecko juz siedzi a w praktyce kiedy juz wyrośnie z gondoli, ale to wtedy za to powinno się wozic w spacerowce na płaskoLalia, edyciak. lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula, Julik, Nowastaraczka, dmg111, Ounai, Lalia, Ladyo lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Zulu, Julek teraz robi tak 2-3 kupy dziennie. I mogę śmiało powiedzieć że kupa to jedyna rzecz która u Julka "trzyma rytm" od samego urodzenia. Nigdy nie mieliśmy ani pół problemu z kupami. Jak był malusi (tak do miesiąca, dwóch) to robił tak 6-7 kup, potem zaczęło to się sukcesywnie zmniejszać, a teraz te 2-3 robi tak gdzieś od 2-3 miesięcy, i są w zasadzie o stałych porach( rano, koło południa, i czasem koło 14-15. Kurde,może faktycznie dostaniesz juz okres? Ja to liczyłam na dłuższe wakacje od okresu,ale w sumie dostałam prawie po 8 miesiącach, więc i tak nie mogę pod tym względem narzekać.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Zulu, Julek teraz robi tak 2-3 kupy dziennie. I mogę śmiało powiedzieć że kupa to jedyna rzecz która u Julka "trzyma rytm" od samego urodzenia. Nigdy nie mieliśmy ani pół problemu z kupami. Jak był malusi (tak do miesiąca, dwóch) to robił tak 6-7 kup, potem zaczęło to się sukcesywnie zmniejszać, a teraz te 2-3 robi tak gdzieś od 2-3 miesięcy, i są w zasadzie o stałych porach( rano, koło południa, i czasem koło 14-15. Kurde,może faktycznie dostaniesz juz okres? Ja to liczyłam na dłuższe wakacje od okresu,ale w sumie dostałam prawie po 8 miesiącach, więc i tak nie mogę pod tym względem narzekać.
Właśnie mialam nadzieję , że dłużej odpoczne od okresu. No nic, może jednak to falszywy alarm, oby. Choć nawet w wypisie ze szpitala mam napisane, że okres się pojawi po 6tyg. Jasnowidze jakies czy co 🤪 to spoko z tymi kupkami:)💙 11.2020
💗 11.2023