X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi się dziecko szykuje powoli do siadania

c17487584cd4.jpg

KarolinaMaria, Enigvaa, kic83, Nikaa92, SzalonaOna, Nowastaraczka, Julik, calanthe, Annia, Fragaria, Zulugula, dmg111, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spacerówki, to nawet nie zwracamy na nie uwagi. Wszyscy znajomi mówili,że te spacerówki w zestawach są zazwyczaj kiepskie i później i tak trzeba dokupić spacerówkę osobno. Więc raczej nastawiamy się ,że właśnie spacerówkę i tak się później dokupi jakaś konkretniejszą 😊 więc skupiamy się na gondoli a co do spacerówki, to będziemy myśleć później jaka dokupić.

Co do składania- auto mamy bardzo duże, więc też nie musi nam się mega mocno składać.

A co do terenów jazdy, to mieszkamy w mieście więc głównie chodniki ale uwielbiamy lasy więc zapewne jak mała będzie chciała jeździć w wózku i nie będzie dużo płaczu, to na pewno będziemy chcieli uskuteczniać dłuższe leśne spacery 😊 ale jak wiadomo takich rzeczy nie da się zaplanować.

klz9df9hix7ly771.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nam babeczka polecała wózki Jedo. Mówiła,że mają największe wzięcie.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Co do spacerówki, to nawet nie zwracamy na nie uwagi. Wszyscy znajomi mówili,że te spacerówki w zestawach są zazwyczaj kiepskie i później i tak trzeba dokupić spacerówkę osobno. Więc raczej nastawiamy się ,że właśnie spacerówkę i tak się później dokupi jakaś konkretniejszą 😊 więc skupiamy się na gondoli a co do spacerówki, to będziemy myśleć później jaka dokupić.

Co do składania- auto mamy bardzo duże, więc też nie musi nam się mega mocno składać.

A co do terenów jazdy, to mieszkamy w mieście więc głównie chodniki ale uwielbiamy lasy więc zapewne jak mała będzie chciała jeździć w wózku i nie będzie dużo płaczu, to na pewno będziemy chcieli uskuteczniać dłuższe leśne spacery 😊 ale jak wiadomo takich rzeczy nie da się zaplanować.
    Tu się zgodzę akurat, ja też wymieniałam na spacerówkę i czeka teraz w piwnicy na Martę. Za to w gondoli bardzo ważna jest amortyzacja i wentylacja jeśli okres wożenia przypada na wiosnę/lato. I budka, bo np taka jak w mutsy albo nawet moja w Priamie na lato jest trochę mała i świeci dziecku słońce w oczy. Ja mam słaba amortyzację i o jeździe po trawniku mogę zapomnieć

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona, to fakt, że potem dużo rodziców przesiada się na lżejszą, poręczniejszą, dobrze amortyzowaną spacerówkę. Ale zazwyczaj dzieje się tak jak dziecko jest już bliżej roku, a potem już samodzielnie chodzi i wózek jest dodatkiem. Więc trochę z tej spacerówki z zestawu 2w1 pokorzystasz. Jeśli chodzi o składanie, to ważny jest nie tyle rozmiar po złożeniu, ale też łatwość składania. Lalia kiedyś to fajnie podsumowała, że na yt to wszystkie składają się na zawałoanie, a jak przychodzi się do sklepu to nagle tak nie jest 😂 nie wiem jak często będziesz podróżować sama. Ja trochę będę i zależało mi na wygodzie, bo tu dziecko na rękach, tu składanie stelaża... amortyzatory to chyba w ogóle zmora tych najpopularniejszych wózków 🙄

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    W biedrze limit 2 paczki na dzień.
    Kupilismy na swoją, teściów i babci esesmanki 🤭

My używamy dade złotą na przemian z pampers active

Zulu
    Po ile wyszły Dada złota za sztukę?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to teraz już mogę z pełną świadomością i ogromną radością powiedzieć, że wigilijny transfer się udał 😍

Beta z czwartku 17 i dzisiaj też zrobiłam, dokładnie po 48h i wynik 63,3 ❤️

Więc Kropuś dzielny wgryzł się na dobre 🙏

Julik, SzalonaOna, Iryska, Nowastaraczka, Ounai, Enigvaa, KarolinaMaria, Zulugula, Annia, kic83, emdar, ZielonaHerbata, Fragaria, Wik89, Inga28, dmg111, Angie1985, Lalia, Nadzieja94, Suszarka, Ladyo, Nikaa92, Inaa89, Ania81, edyciak., doomi03, Lulu83 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Na razie użyłam tylko jednego pampersa dady, dostałam próbkę od położnej. Wydają się fajne, może nie są dużo mniejsze od pampersów ale takie trochę jakby krótsze i nie wiszą tak między nogami. Na pewno wyśle dziś męża po nie i pewnie tak samo jak Zulu kupi na moją, swoją i może jeszcze teściowej kartę. 🤔 Nam w pampersach zdarzyło się że siku uciekło gdzieś góra, chyba siusiak się tak ułożył. W ogóle jeszcze trochę to będę miała cały pokój obsikany, bo Adaś bardzo lubi sikać jak mu pupę wycieram. 😆

Powiedzcie proszę, czy powinnam budzić Adasia w nocy co te 3 godziny nawet jak sobie śpi dłużej? Nie wiem czy jeszcze nie jest za mały na takie dłuższe przerwy nocne?

Rana po CC już mnie prawie nie boli, na co powinnam uważać żeby sobie nie zaszkodzić? Jakieś czynności, czy pozycje których powinnam unikać?
    Dady wypadają mniejsze niż Pampers oryginalne. Ja osobiście jestem jednak zwolennikiem Pampersa.

Jeśli nie macie problemów z wagą, to ja bym nie budziła. Sam się obudzi jak będzie głodny :)

Ważne jest, żebyś nie napinała mięśni brzucha, daj mu się zagoic. Wszystko w granicach rozsądku :)

Julik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Kochane to teraz już mogę z pełną świadomością i ogromną radością powiedzieć, że wigilijny transfer się udał 😍

Moje gratulacje!!! ❤️

Ulaa lubi tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych topow a hm nie lubie bo rozpinanie tego plus stanika przy moim niecierplwcu to byla masakra, wole takie same topy tylko ze zwyklymi ramiaczkami i spokojnie je naciagam w dol rozpinam stanik i gotowe :d plus sa w normalnych cenach bo te specjalne to odrazu cena zawyzona 🙄 ogolnie trzeba polowac na zwykle ciuchy ktore maja spoko dekolty bo faktycznie te do karmienia typowo albo sa jeszcze ciazowe albo paskudy i drakonskie ceny 😵 mi siostra wychaczyla super sukienke z hollistera ktora jest z kopertowym dekoltem i ma haftkę, sprawdza sie ideolo, i jeszcze taką szmizjerke jakby cala rozpinana na guziki z primarka i tez dobrze mi sie sprawdza przy wyjsciach :)

Ounai, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Julik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 06:14

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Zielona, to fakt, że potem dużo rodziców przesiada się na lżejszą, poręczniejszą, dobrze amortyzowaną spacerówkę. Ale zazwyczaj dzieje się tak jak dziecko jest już bliżej roku, a potem już samodzielnie chodzi i wózek jest dodatkiem. Więc trochę z tej spacerówki z zestawu 2w1 pokorzystasz. Jeśli chodzi o składanie, to ważny jest nie tyle rozmiar po złożeniu, ale też łatwość składania. Lalia kiedyś to fajnie podsumowała, że na yt to wszystkie składają się na zawałoanie, a jak przychodzi się do sklepu to nagle tak nie jest 😂 nie wiem jak często będziesz podróżować sama. Ja trochę będę i zależało mi na wygodzie, bo tu dziecko na rękach, tu składanie stelaża... amortyzatory to chyba w ogóle zmora tych najpopularniejszych wózków 🙄
    No coś Ty, ja zmieniałam jak syn miał pół roku, bo usiadł mając 5 miesięcy. Większość koleżanek zmieniała ok 7 miesiąca życia dzieci. A roczne dziecko przejdzie Ci 10m i jest zmęczone. Nawet dwulatek przejdzie Ci kilometr żółwim tempem a do domu musisz go nieść na rękach. Jeśli masz wydać 1500zl albo 2 tys na spacerówkę to wożenie w tej od wózka 2w1 mija się z celem, lepiej wymienić od razu.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:

Ulaa 💗💗💗💗💗💗💗💗💗 - tak mnie cieszy Twoja wiadomość! Gratulacje! Nareszcie!!!

Ulaa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    W szpitalu sporo spadł z wagi, dlatego teraz boję się robić takie przerwy dłuższe. W dzień zdecydowanie nadrabia z jedzeniem. Przebudza się co 3 h, lub nawet częściej.

Kikut zaczął krwawić. 😕Mi położna poradziła żeby przemywać spirytusem, żeby szybciej wysechł. A na koniec zalać nim i zostawić. Co myślicie o tym?
    Moja położna powiedziała że nie poleca bo obok pępka jest bardzo wrażliwa skóra i spirytus może ja poparzyć. I to dotyczyło przemywania a gdzie jeszcze zalanie. Ale za to mówiła że możemy przecierać takim wacikiem typu leko który jest nasączony już alkoholem.

Julik, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, wyspałam się to znowu mam zawroty głowy. Za mało dziś zjadłam. Mam nadzieję że mi przejdzie jak zjem obiad bo muszę dziś dzieciom ciuchy przesortować.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Na razie użyłam tylko jednego pampersa dady, dostałam próbkę od położnej. Wydają się fajne, może nie są dużo mniejsze od pampersów ale takie trochę jakby krótsze i nie wiszą tak między nogami. Na pewno wyśle dziś męża po nie i pewnie tak samo jak Zulu kupi na moją, swoją i może jeszcze teściowej kartę. 🤔 Nam w pampersach zdarzyło się że siku uciekło gdzieś góra, chyba siusiak się tak ułożył. W ogóle jeszcze trochę to będę miała cały pokój obsikany, bo Adaś bardzo lubi sikać jak mu pupę wycieram. 😆

Powiedzcie proszę, czy powinnam budzić Adasia w nocy co te 3 godziny nawet jak sobie śpi dłużej? Nie wiem czy jeszcze nie jest za mały na takie dłuższe przerwy nocne?

Rana po CC już mnie prawie nie boli, na co powinnam uważać żeby sobie nie zaszkodzić? Jakieś czynności, czy pozycje których powinnam unikać?

My budzilismy pierwszy miesiąc, tak nam położna mowila i w szpitalu, pozwalalismy na jeden dlugi set miedzy karmieniami max 5h. Teraz nie budzimy karmimy jak sam się obudzi.
    Co do rany to nie dźwigaj, wiadomo, i staraj się nie robić brzuszków, czyli np wstawaj przez bok itd i żeby nie prowokowac ruchem naciągania blizny i chyba tyle :)

Julik, AgataAgatka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dzięwczyny z hitów zabawkowych polecam:
    - grzybek mombella, Marta nawet zasypia z nim
    - miękkie pianinko Fisher Price - koszt duży, więc można podpowiedzieć jako prezent. Moja cora potrafi na nim leżeć godzinę i bawić się sama
    - książeczka harmonijka kontrastowa mom's - jest kontrastowa, miękka więc łatwo dziecku wsadzić do buzi
    - króliczek szeleścik mom's zwany przez mojego męża Bobkiem - jak wyżej i głośno szeleści
    - alillo króliczek grzechotka - jeśli chcę pogadać z jakąś mama pod przedszkolem a Marta akurat wstała tylko on potrafi uratować sytuację
    - piłki sensoryczne - u nas hitem jest ta co wygląda jak mina morska
    - grzechotki z zestawu muzycznego dla starszaka
    2546.jpg
    - ta metalowa grzechotka z powyższego zestawu też jest hitem
    - zestaw kolek który tu kiedyś zamieszczałam tworzący łańcuch

To póki co nasze hity i nawet nie muszę się zajmować mała, bo ona ginie z tymi zabawkami. A raczej ginęła bo niestety zaczął się okres rozumienia następstw więc wyrzuca specjalnie zabawkę żebym przyszła podnieść 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 15:06

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    W szpitalu sporo spadł z wagi, dlatego teraz boję się robić takie przerwy dłuższe. W dzień zdecydowanie nadrabia z jedzeniem. Przebudza się co 3 h, lub nawet częściej.

Kikut zaczął krwawić. 😕Mi położna poradziła żeby przemywać spirytusem, żeby szybciej wysechł. A na koniec zalać nim i zostawić. Co myślicie o tym?
    A teraz przybiera? Była położna? Jest jeszcze zasada że do miesiąca się wybudza. Ja tego pilnowałam, ale u nas była niska waga urodzeniowa.

Uuu ja spirytem nie robiłam. Tylko ocatnisept i delikatnie patyczkien obetrzec dookoła do suchego. Absolutnie nie moczyć mocno.

Julik lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja największa miłość💞
    Zdjęcia nie cytujcie, usunę później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 21:21

calanthe, Zulugula, Annia, kic83, ZielonaHerbata, Enigvaa, Julik, Wik89, Ounai, Inga28, Angie1985, Iryska, dmg111, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Nadzieja94, kiniusia270, Lalia, Suszarka, SzalonaOna, Ladyo, Nikaa92, Inaa89, Ania81 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zulu
    Po ile wyszły Dada złota za sztukę?

18gr

kic83 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 2733 2734 2735 2736 2737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ