Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia, Kic, Wik gratuluję dobrych nocy! Emdar, dobrze, że mąż jest w stanie przejąć Julka i masz szansę odespać 🙂
Lalia, a to nie jest tak, że zawsze nacinają pod skosem w kierunku pośladka? W kierunku odbytu byłoby ryzyko, że nacięcie pęknie dalej.
Lena, jak kiedyś czytałam o próżnociągu to mnie to przerażało, ale na szkole rodzenia zobaczyłam, że nie jest to nic złego. Pozwala 'uratować' poród SN. Jedyny minus to, że zawsze robią spore nacięcie, ale na pewno szybko się zagoi.Lalia, lena07, Wik89, emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Emdar no to super, mój mąż też bardzo dużo robi przy synku, tylko cyca nie da choć czasem jest tak że mu tam szuka i pociumka go gdzieś po skórze 😂
Stary wysłany na misje do biedry 💪Lalia, Julik, Wik89, emdar lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Annia wrote:Meggi gratuluję!
Lena byłaś bardzo dzielna! Podziwiam Was wszystkie dziewczyny, które dałyście radę SN!
Dziewczyny czy gdzieś oprócz HM dostanę ubrania do karmienia, które nie są równocześnie ciążowe? Nie chcę tych workowatych bluzek.
Dziewczyny jak u Was noc? 😘
U mnie noc super, dopiero wstajemy. Najpierw obudziła się po 4,5h na kolejne karmienie więc ja spałam w tym czasie 3h, a potem po 3,5h i 3h więc ja miałam wtedy ok 3h i 2,5h snu i jestem jak nowo narodzona
Lena, ja brałam ibuprofen nas zmianę z paracetamolem co 3-4h przez dobre 2 tygodnie od porodu nad ból rany krocza po nacięciu. Jak mniej bolało to wydłużała czas pomiędzy tabletkami. Stwierdziłam że nie ma co się katować.
Ladyo, kiedyś w nocy słyszałam krzyki dziecka przez 2h. Niestety od nas tylko z bloku obok. Zadzwonilam na policję i powiedziałam że nie mam pojęcia co mam robić i nigdy nie zdarza mi się dzwonić w takich sprawach, ale krzyk jest naprawdę niepokojący. Ponieważ są to sąsiedzi zadzwoniła bym na policję i poprosiła o anonimowość.
Emdar, właśnie wczoraj czytałam o tym, że jeśli dziecko je zbyt często w nocy to trzeba mu zwiększyć ilość karmien w dzień, bo właśnie nadrabia. Próbowałaś tak?
Fragaria, kup na początku do sypialni. Jak uznasz, że potrzebujesz to dokupisz. Ja mam "Xiaomi evaporative humidifier" bez wyświetlacza. Kosztował ok 300zł z wysyłką z pl (miałam kupony zniżkowe). Jest super bo do mycia wyjmuje się tylko jeden element i oplukuje, nie ma żadnych filtrów dodatkowych, ma pojemność 4l więc zalewam go raz dziennie i napełnia się go od góry. Mam butelkę 5l po jakimś płynie do spryskiwaczy i po prostu leje sobie do niej wodę z kranu i do nawilżacza. Mój mąż nie chciał go kupować ale się uparłam a wczoraj sam mówił że ten nasz stary jest do dupy i musimy kupić w przyszłym roku jeszcze jeden taki sam. Tu muszę podziękować Meggi za jej recenzje bo od dawna miałam go w obserwowanych i nie mogła się zdecydować, a ona pomogła mi podjąć decyzjęFragaria, Lalia, lena07 lubią tę wiadomość
-
Karolina, teraz na pewno tak robią, w sensie nacinaja na skos, nie wiem tylko czy dawniej też tak było 🤔
Czy dobrze pamiętam, że Ty tak samo jak ja nie lubisz się smarować?? 😅 W sumie mam jeden patent z którego kiedyś korzystałam, a teraz do tego wróciłam: olejek albo oliwka pod prysznic!
W sensie bierzesz prysznic lub kąpiel normalnie, a potem na mokre ciało wcierasz albo oliwkę dla dzieci, albo jakiś olejek, a potem wycierasz się normalnie do sucha reczinkiem. Dzięki temu skóra jest nawilżona, ale się nie klei i nie jest tłusta 😁
Ja sobie kupiłam w Rossmanie olejek z piwonii i migdałów i używam prawie tydzień i fajnie nawilża i ujędrnia skórę, ma też ładny zapach 👌
Zulu, u nas też dzisiaj Biedra na celowniku 😁
I dzisiaj jedziemy do drugich dziadków na obiad, ale tu już pikuś jeśli chodzi o podróż, bo mieszkają w naszym mieście, max 10 min samochodem od nas 😅 tylko ciekawe jak zareaguje na nowe miejsce i psa 🤭Wik89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLadyo wrote:Cześć Mamusie 😍 zrobiło mi się jakieś uczulenie na piersi... miałyście coś podobnego w ciazy? Wyglada jak taka rozlana „malinka”... jak tak czytam Wasze zmagania z dziećmi to tak Wam zazdroszczę, chciałabym żeby był już czerwiec
Wasze dzieci będą już wtedy polroczniakami. Muszę się tez wygadać, bo nie wiem co robić.... od jakiegoś czasu gdzies u mnie w klatce strasznie płacze dziecko. Ok, płacze to normalne, każde dziecko płacze. Ale do tego słychać całymi nocami krzyki, wyzwiska, i to takie wyzwiska ze przypomina to jakieś znęcanie się...tylko ze zazwyczaj krzyczy kobieta. Wprowadziliśmy się do nowego bloku prawie dwa lata temu, w miarę kojarze sąsiadów ale jakiś nie mogę dojść do tego, z którego mieszkania te krzyki. Nie przypominam sobie żeby gdzies było takie małe dziecko. Póki co obserwuje, ale żeby tak się coś złego nie działo... już nawet moja córka przychodzi do nas w nocy i mówi ze znowu się kłócą, ze coś trzeba zrobić... Kicku, Lalia gratuluje przespanych nocek! To musi być dla Was ulga wyspać się wreszcie
oby jak najwiecej takich nocy! Motylku tak z ciekawości, opowiesz jak to się stało ze jesteś ambasadorka jakiejś marki? Zawsze mnie to ciekawiło
Lena ciężki porod, dlatego tym bardziej gratuluje!!! Jesteś bardzo dzielna!!!! A jaka tam jest opieka, super! Ja pierwsza corke rodziłam w UK, tez była zupełnie inna opieka niż u nas (co nie znaczy ze jakaś super lepsza).
Ladyo lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Możesz w zwykłym sklepie kupić bluzkę na guziki albo z kopertową zakładka. Ja noszę zwykle t-shirty i podciągam domu góry a brzuch zasłaniam duża pielucha tetrowa jeśli muszę nakarmić w miejscu publicznym.
U mnie noc super, dopiero wstajemy. Najpierw obudziła się po 4,5h na kolejne karmienie więc ja spałam w tym czasie 3h, a potem po 3,5h i 3h więc ja miałam wtedy ok 3h i 2,5h snu i jestem jak nowo narodzona
Lena, ja brałam ibuprofen nas zmianę z paracetamolem co 3-4h przez dobre 2 tygodnie od porodu nad ból rany krocza po nacięciu. Jak mniej bolało to wydłużała czas pomiędzy tabletkami. Stwierdziłam że nie ma co się katować.
Ladyo, kiedyś w nocy słyszałam krzyki dziecka przez 2h. Niestety od nas tylko z bloku obok. Zadzwonilam na policję i powiedziałam że nie mam pojęcia co mam robić i nigdy nie zdarza mi się dzwonić w takich sprawach, ale krzyk jest naprawdę niepokojący. Ponieważ są to sąsiedzi zadzwoniła bym na policję i poprosiła o anonimowość.
Emdar, właśnie wczoraj czytałam o tym, że jeśli dziecko je zbyt często w nocy to trzeba mu zwiększyć ilość karmien w dzień, bo właśnie nadrabia. Próbowałaś tak?
Fragaria, kup na początku do sypialni. Jak uznasz, że potrzebujesz to dokupisz. Ja mam "Xiaomi evaporative humidifier" bez wyświetlacza. Kosztował ok 300zł z wysyłką z pl (miałam kupony zniżkowe). Jest super bo do mycia wyjmuje się tylko jeden element i oplukuje, nie ma żadnych filtrów dodatkowych, ma pojemność 4l więc zalewam go raz dziennie i napełnia się go od góry. Mam butelkę 5l po jakimś płynie do spryskiwaczy i po prostu leje sobie do niej wodę z kranu i do nawilżacza. Mój mąż nie chciał go kupować ale się uparłam a wczoraj sam mówił że ten nasz stary jest do dupy i musimy kupić w przyszłym roku jeszcze jeden taki sam. Tu muszę podziękować Meggi za jej recenzje bo od dawna miałam go w obserwowanych i nie mogła się zdecydować, a ona pomogła mi podjąć decyzję
Właśnie też po domu noszę tak jak piszesz zwykle tiszerty i podciągam je do do góry. Bo nie napisałam najważniejszego że nie chce kopertowych bo mi zimno w dekolt teraz i musiałabym w domu w szaliku siedzieć. 😂
Emdar z tego co piszesz on w dzień niedojda i nadrabia w nocy... Ale nie wiem totalnie czy da się to zmienić.
Dziewczyny cieszę się, ze miałyście udaną noc.
Lalia gratuluję wolności od szwów na pupie!Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia, ja akurat lubię się smarować. Tzn może nie, że lubię, ale nie lubię mieć suchej skóry, szczególnie na nogach. Ale Twój patent jest bardzo dobry. Ja mam taki tłusty kawowy peeling i lubię ten efekt lekkiego natłuszczenia po wyjściu spod prysznica. Też nie lubię bardzo klejącego ciała. Żałuję, że mam tylko prysznic, chętnie dołalabym oliwki do wanny wody
do szpitala spakowałam próbkę jakiegoś balsamu, żeby móc chociaż lekko posmarować nogi 😂 reszty ciała nie zamierzam kremować, żeby mieć naturalny zapach skóry, ale nogi to muszę, bo nie zasnę 😂
Ja właśnie wychodzę spod kołdry po śniadaniu i kawie w łóżku. Ogarniam się i jadę na spacer z koleżanką w sąsiednim mieście.Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina, ja smaruje teraz głównie nogi właśnie i brzuch, resztę zostawiam na naturalny zapaszek dla Olka 😁
Ounai, dokładnie tak samo biorę przeciwbólowe!!
Rano paracetamol, w południe ibuprofen i na noc paracetamol 👍👍👍
Anniu, dziękuję, czuję że moje podwozie wraca do żywych 😂👌Anet.kaa, Ounai, KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość
-
Aniu, ja polecam koszulki na ramiączkach z HM do karmienia. Mają odpinane ramiączka. Dla mbie to strzał w 10 ponieważ nie lubie podciągać koszulek i odkrywać brzucha bo mi wtedy zimno.
Annia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Właśnie też po domu noszę tak jak piszesz zwykle tiszerty i podciągam je do do góry. Bo nie napisałam najważniejszego że nie chce kopertowych bo mi zimno w dekolt teraz i musiałabym w domu w szaliku siedzieć. 😂
Emdar z tego co piszesz on w dzień niedojda i nadrabia w nocy... Ale nie wiem totalnie czy da się to zmienić.
Dziewczyny cieszę się, ze miałyście udaną noc.
Lalia gratuluję wolności od szwów na pupie! -
Dziewczyny chcecie urodzic a nie wiecie jak? Wlasnie mi tesciowa powiedziala,ze wywoluje sobie porod bo biore cieply prysznic a na skurcze krzyzowe uzywam termofora! Wystarczy isc pod prysznic i pyk, dzidzia sie pojawi. 🙈
KarolinaMaria, Julik, SzalonaOna, Wik89, dmg111, Ladyo, emdar, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
🔸28 lat