X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, Kic, Wik gratuluję dobrych nocy! Emdar, dobrze, że mąż jest w stanie przejąć Julka i masz szansę odespać 🙂

Lalia, a to nie jest tak, że zawsze nacinają pod skosem w kierunku pośladka? W kierunku odbytu byłoby ryzyko, że nacięcie pęknie dalej.

Lena, jak kiedyś czytałam o próżnociągu to mnie to przerażało, ale na szkole rodzenia zobaczyłam, że nie jest to nic złego. Pozwala 'uratować' poród SN. Jedyny minus to, że zawsze robią spore nacięcie, ale na pewno szybko się zagoi.

Lalia, lena07, Wik89, emdar lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar no to super, mój mąż też bardzo dużo robi przy synku, tylko cyca nie da choć czasem jest tak że mu tam szuka i pociumka go gdzieś po skórze 😂

Stary wysłany na misje do biedry 💪

Lalia, Julik, Wik89, emdar lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Meggi gratuluję!

Lena byłaś bardzo dzielna! Podziwiam Was wszystkie dziewczyny, które dałyście radę SN!

Dziewczyny czy gdzieś oprócz HM dostanę ubrania do karmienia, które nie są równocześnie ciążowe? Nie chcę tych workowatych bluzek. :(

Dziewczyny jak u Was noc? 😘
    Możesz w zwykłym sklepie kupić bluzkę na guziki albo z kopertową zakładka. Ja noszę zwykle t-shirty i podciągam domu góry a brzuch zasłaniam duża pielucha tetrowa jeśli muszę nakarmić w miejscu publicznym.

U mnie noc super, dopiero wstajemy. Najpierw obudziła się po 4,5h na kolejne karmienie więc ja spałam w tym czasie 3h, a potem po 3,5h i 3h więc ja miałam wtedy ok 3h i 2,5h snu i jestem jak nowo narodzona :D

Lena, ja brałam ibuprofen nas zmianę z paracetamolem co 3-4h przez dobre 2 tygodnie od porodu nad ból rany krocza po nacięciu. Jak mniej bolało to wydłużała czas pomiędzy tabletkami. Stwierdziłam że nie ma co się katować.

Ladyo, kiedyś w nocy słyszałam krzyki dziecka przez 2h. Niestety od nas tylko z bloku obok. Zadzwonilam na policję i powiedziałam że nie mam pojęcia co mam robić i nigdy nie zdarza mi się dzwonić w takich sprawach, ale krzyk jest naprawdę niepokojący. Ponieważ są to sąsiedzi zadzwoniła bym na policję i poprosiła o anonimowość.

Emdar, właśnie wczoraj czytałam o tym, że jeśli dziecko je zbyt często w nocy to trzeba mu zwiększyć ilość karmien w dzień, bo właśnie nadrabia. Próbowałaś tak?

Fragaria, kup na początku do sypialni. Jak uznasz, że potrzebujesz to dokupisz. Ja mam "Xiaomi evaporative humidifier" bez wyświetlacza. Kosztował ok 300zł z wysyłką z pl (miałam kupony zniżkowe). Jest super bo do mycia wyjmuje się tylko jeden element i oplukuje, nie ma żadnych filtrów dodatkowych, ma pojemność 4l więc zalewam go raz dziennie i napełnia się go od góry. Mam butelkę 5l po jakimś płynie do spryskiwaczy i po prostu leje sobie do niej wodę z kranu i do nawilżacza. Mój mąż nie chciał go kupować ale się uparłam a wczoraj sam mówił że ten nasz stary jest do dupy i musimy kupić w przyszłym roku jeszcze jeden taki sam. Tu muszę podziękować Meggi za jej recenzje bo od dawna miałam go w obserwowanych i nie mogła się zdecydować, a ona pomogła mi podjąć decyzję :)

Fragaria, Lalia, lena07 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Od dzisiaj w biedrze 🐞 pampery -50% ;)
    Na te firmy pampers też?

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, teraz na pewno tak robią, w sensie nacinaja na skos, nie wiem tylko czy dawniej też tak było 🤔

Czy dobrze pamiętam, że Ty tak samo jak ja nie lubisz się smarować?? 😅 W sumie mam jeden patent z którego kiedyś korzystałam, a teraz do tego wróciłam: olejek albo oliwka pod prysznic!
    W sensie bierzesz prysznic lub kąpiel normalnie, a potem na mokre ciało wcierasz albo oliwkę dla dzieci, albo jakiś olejek, a potem wycierasz się normalnie do sucha reczinkiem. Dzięki temu skóra jest nawilżona, ale się nie klei i nie jest tłusta 😁
    Ja sobie kupiłam w Rossmanie olejek z piwonii i migdałów i używam prawie tydzień i fajnie nawilża i ujędrnia skórę, ma też ładny zapach 👌

Zulu, u nas też dzisiaj Biedra na celowniku 😁

I dzisiaj jedziemy do drugich dziadków na obiad, ale tu już pikuś jeśli chodzi o podróż, bo mieszkają w naszym mieście, max 10 min samochodem od nas 😅 tylko ciekawe jak zareaguje na nowe miejsce i psa 🤭

Wik89 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć Mamusie 😍 zrobiło mi się jakieś uczulenie na piersi... miałyście coś podobnego w ciazy? Wyglada jak taka rozlana „malinka”... jak tak czytam Wasze zmagania z dziećmi to tak Wam zazdroszczę, chciałabym żeby był już czerwiec :D Wasze dzieci będą już wtedy polroczniakami. Muszę się tez wygadać, bo nie wiem co robić.... od jakiegoś czasu gdzies u mnie w klatce strasznie płacze dziecko. Ok, płacze to normalne, każde dziecko płacze. Ale do tego słychać całymi nocami krzyki, wyzwiska, i to takie wyzwiska ze przypomina to jakieś znęcanie się...tylko ze zazwyczaj krzyczy kobieta. Wprowadziliśmy się do nowego bloku prawie dwa lata temu, w miarę kojarze sąsiadów ale jakiś nie mogę dojść do tego, z którego mieszkania te krzyki. Nie przypominam sobie żeby gdzies było takie małe dziecko. Póki co obserwuje, ale żeby tak się coś złego nie działo... już nawet moja córka przychodzi do nas w nocy i mówi ze znowu się kłócą, ze coś trzeba zrobić... Kicku, Lalia gratuluje przespanych nocek! To musi być dla Was ulga wyspać się wreszcie :) oby jak najwiecej takich nocy! Motylku tak z ciekawości, opowiesz jak to się stało ze jesteś ambasadorka jakiejś marki? Zawsze mnie to ciekawiło :) Lena ciężki porod, dlatego tym bardziej gratuluje!!! Jesteś bardzo dzielna!!!! A jaka tam jest opieka, super! Ja pierwsza corke rodziłam w UK, tez była zupełnie inna opieka niż u nas (co nie znaczy ze jakaś super lepsza).
    Ogólnie jakoś niezbyt spektakularnie. Wystarczy prowadzić IG, dodawać odpowiednie #. Odezwali się do mnie, przedstawili swoje warunki... No i zobaczymy jak to pójdzie :)

Ladyo lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Możesz w zwykłym sklepie kupić bluzkę na guziki albo z kopertową zakładka. Ja noszę zwykle t-shirty i podciągam domu góry a brzuch zasłaniam duża pielucha tetrowa jeśli muszę nakarmić w miejscu publicznym.

U mnie noc super, dopiero wstajemy. Najpierw obudziła się po 4,5h na kolejne karmienie więc ja spałam w tym czasie 3h, a potem po 3,5h i 3h więc ja miałam wtedy ok 3h i 2,5h snu i jestem jak nowo narodzona :D

Lena, ja brałam ibuprofen nas zmianę z paracetamolem co 3-4h przez dobre 2 tygodnie od porodu nad ból rany krocza po nacięciu. Jak mniej bolało to wydłużała czas pomiędzy tabletkami. Stwierdziłam że nie ma co się katować.

Ladyo, kiedyś w nocy słyszałam krzyki dziecka przez 2h. Niestety od nas tylko z bloku obok. Zadzwonilam na policję i powiedziałam że nie mam pojęcia co mam robić i nigdy nie zdarza mi się dzwonić w takich sprawach, ale krzyk jest naprawdę niepokojący. Ponieważ są to sąsiedzi zadzwoniła bym na policję i poprosiła o anonimowość.

Emdar, właśnie wczoraj czytałam o tym, że jeśli dziecko je zbyt często w nocy to trzeba mu zwiększyć ilość karmien w dzień, bo właśnie nadrabia. Próbowałaś tak?

Fragaria, kup na początku do sypialni. Jak uznasz, że potrzebujesz to dokupisz. Ja mam "Xiaomi evaporative humidifier" bez wyświetlacza. Kosztował ok 300zł z wysyłką z pl (miałam kupony zniżkowe). Jest super bo do mycia wyjmuje się tylko jeden element i oplukuje, nie ma żadnych filtrów dodatkowych, ma pojemność 4l więc zalewam go raz dziennie i napełnia się go od góry. Mam butelkę 5l po jakimś płynie do spryskiwaczy i po prostu leje sobie do niej wodę z kranu i do nawilżacza. Mój mąż nie chciał go kupować ale się uparłam a wczoraj sam mówił że ten nasz stary jest do dupy i musimy kupić w przyszłym roku jeszcze jeden taki sam. Tu muszę podziękować Meggi za jej recenzje bo od dawna miałam go w obserwowanych i nie mogła się zdecydować, a ona pomogła mi podjąć decyzję :)

Właśnie też po domu noszę tak jak piszesz zwykle tiszerty i podciągam je do do góry. Bo nie napisałam najważniejszego że nie chce kopertowych bo mi zimno w dekolt teraz i musiałabym w domu w szaliku siedzieć. 😂

Emdar z tego co piszesz on w dzień niedojda i nadrabia w nocy... Ale nie wiem totalnie czy da się to zmienić.

Dziewczyny cieszę się, ze miałyście udaną noc. :)

Lalia gratuluję wolności od szwów na pupie! :)

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja akurat lubię się smarować. Tzn może nie, że lubię, ale nie lubię mieć suchej skóry, szczególnie na nogach. Ale Twój patent jest bardzo dobry. Ja mam taki tłusty kawowy peeling i lubię ten efekt lekkiego natłuszczenia po wyjściu spod prysznica. Też nie lubię bardzo klejącego ciała. Żałuję, że mam tylko prysznic, chętnie dołalabym oliwki do wanny wody ;) do szpitala spakowałam próbkę jakiegoś balsamu, żeby móc chociaż lekko posmarować nogi 😂 reszty ciała nie zamierzam kremować, żeby mieć naturalny zapach skóry, ale nogi to muszę, bo nie zasnę 😂

Ja właśnie wychodzę spod kołdry po śniadaniu i kawie w łóżku. Ogarniam się i jadę na spacer z koleżanką w sąsiednim mieście.

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2021, 05:48

Ladyo lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wydaliśmy 1200zl i zamówiliśmy dietę na 16 dni, bez weekendów póki co.

Lalia, Enigvaa, KarolinaMaria, SzalonaOna, dmg111, kic83, Ladyo lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Na te firmy pampers też?

Tylko na dade

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja smaruje teraz głównie nogi właśnie i brzuch, resztę zostawiam na naturalny zapaszek dla Olka 😁

Ounai, dokładnie tak samo biorę przeciwbólowe!!
    Rano paracetamol, w południe ibuprofen i na noc paracetamol 👍👍👍

Anniu, dziękuję, czuję że moje podwozie wraca do żywych 😂👌

Anet.kaa, Ounai, KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja polecam koszulki na ramiączkach z HM do karmienia. Mają odpinane ramiączka. Dla mbie to strzał w 10 ponieważ nie lubie podciągać koszulek i odkrywać brzucha bo mi wtedy zimno.

Annia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Właśnie też po domu noszę tak jak piszesz zwykle tiszerty i podciągam je do do góry. Bo nie napisałam najważniejszego że nie chce kopertowych bo mi zimno w dekolt teraz i musiałabym w domu w szaliku siedzieć. 😂

Emdar z tego co piszesz on w dzień niedojda i nadrabia w nocy... Ale nie wiem totalnie czy da się to zmienić.

Dziewczyny cieszę się, ze miałyście udaną noc. :)

Lalia gratuluję wolności od szwów na pupie! :)
    Na allegro widziałam dużo koszulek do karmienia w dobrej cenie, ale nie zamawiałam, bo szczerze mówiąc karmiłam już w miejscach publicznych i dawałam radę. A teraz jak jest zimno to i tak nie będę karmić na ulicy, do galerii nie chodzę, więc nie przeszkadza mi to. Może na wiosnę zacznę się zastanawiać. Ale też za 1,5 miesiąca zaczynamy rozszerzać dietę więc myślę, że do wiosny Marta będzie mieć już jeden posiłek stały a jakbym kaszki wprowadziła to nawet dwa

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ogólnie jakoś niezbyt spektakularnie. Wystarczy prowadzić IG, dodawać odpowiednie #. Odezwali się do mnie, przedstawili swoje warunki... No i zobaczymy jak to pójdzie :)
    To ciuchy dają Ci za darmo żebyś ich reklamowała?

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam się w skończonym 25 tygodniu. Jeszcze 15 przede mną. 🎉

Bardzo się cieszę że noc była dla Was łaskawa. Ja za to prawie całą nie spałam.

Ounai, Zulugula, KarolinaMaria, Nikaa92, Lalia lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tylko na dade
    Buuu, to szkoda :( bo ja nie lubię dady :(

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 21:55

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcecie urodzic a nie wiecie jak? Wlasnie mi tesciowa powiedziala,ze wywoluje sobie porod bo biore cieply prysznic a na skurcze krzyzowe uzywam termofora! Wystarczy isc pod prysznic i pyk, dzidzia sie pojawi. 🙈

KarolinaMaria, Julik, SzalonaOna, Wik89, dmg111, Ladyo, emdar, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Buuu, to szkoda :( bo ja nie lubię dady :(

To tak jak mój mąż, wkurzaja go te ich falbanki 😅 , a ja je lubię, wydaja mi się takie solidniejsze

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 2731 2732 2733 2734 2735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ