Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My poki co jesteśmy chyba zdecydowani na Cybex Balios S Lux niebieski. Oglądaliśmy na żywo i nam wszystko w miarę w nim pasuje. Powiedzcie mi proszę jak to jest z fotelikami. Czy rzeczywiście jest tak ze musi pasować do konkretnego auta? My mamy dwa samochody i oboje dużo jeździmy, myślałam żeby kupić dwie bazy, jeden fotelik (bo i tak w tym pierwszym nosidełku się dziecko do domu przynosi). Kazdy będzie miał swoją bazę w aucie a fotelik będziemy brać w zależności kto będzie jechał. No ale jak dopasować jeden fotelik do dwóch różnych aut? Tym bardziej ze myślimy o avionaut pixel, bo ta baza potem pasuje do większych fotelików, wtedy byśmy już kupili dwa. A np baza Cybex pasuje chyba tylko do tego pierwszego fotelika... może któraś z Was ma mazdę cx3 i toyote aygo i wie co pasuje
Aniu trzymam kciuki! Dawaj znać! Wszystko będzie dobrze! Ula gratuluje Ci z całego serca! Trzymałam za Ciebie kciuki, podczytywałam na Bożenkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 18:12
Ulaa lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 06:15
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Tak to u nas wygląda. Wiem że krew może się pojawić, ale boję się że to za mocno.[/QUOTE]
Julik musisz odchylic i tam w srodku tez poczyscic octaniseptem i patyczkiem, to nie boli dzidziakow
Ja sie cykalam odchylania i potem zaczal brzydko pachniec pod koniec, polozna wtedy mocno poodchylala wyczyscila patyczkiem i miala takie specjalne jakby mini chusteczki nasaczone spirytusem i odpadl w noc po tym czyszczeniuJulik lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Ounai, Julek je kaszkę na noc. Też liczyłam ze to coś pomoże na nocne pobudki,ale guzik to dało. Stałych posiłków ma w ciągu dnia 4 ,ale są to małe ilości jedzenia. Je praktycznie wszystko,ale raczej porcje degustacyjne jak na jego wiek nawet.
Jeszcze w temacie wózków, uważam że jak ze wszystkim w życiu, nie ma wózków idealnych:) Do każdego dałoby radę się przyczepić. Grunt to wybrać pod siebie,i zwracając uwagę na rzeczy na jakich nam najbardziej zależy.
Znalazłam zajebisty wózek, ależ mąż mówi że 3 dziecka nie robimy 😂 -
Ladyo wrote:My poki co jesteśmy chyba zdecydowani na Cybex Balios S Lux niebieski. Oglądaliśmy na żywo i nam wszystko w miarę w nim pasuje. Powiedzcie mi proszę jak to jest z fotelikami. Czy rzeczywiście jest tak ze musi pasować do konkretnego auta? My mamy dwa samochody i oboje dużo jeździmy, myślałam żeby kupić dwie bazy, jeden fotelik (bo i tak w tym pierwszym nosidełku się dziecko do domu przynosi). Kazdy będzie miał swoją bazę w aucie a fotelik będziemy brać w zależności kto będzie jechał. No ale jak dopasować jeden fotelik do dwóch różnych aut? Tym bardziej ze myślimy o avionaut pixel, bo ta baza potem pasuje do większych fotelików, wtedy byśmy już kupili dwa. A np baza Cybex pasuje chyba tylko do tego pierwszego fotelika... może któraś z Was ma mazdę cx3 i toyote aygo i wie co pasuje
Aniu trzymam kciuki! Dawaj znać! Wszystko będzie dobrze! Ula gratuluje Ci z całego serca! Trzymałam za Ciebie kciuki, podczytywałam na Bożenkach
-
Ladyo, polecam grupę osiem gwiazdek na Facebooku, tam Ci podpowiedzą czy będzie pasować. A jeśli macie w pobliżu ich sklep to już w ogóle idealnie
my mamy jedno auto, kupiliśmy Maxi Cosi CabrioFix i rzutem na taśmę używaną bazę. Sprawdzałam i pasuje do naszego auta, ale jeśli będzie konieczność przewieźć Maleńką autem moich rodziców albo teściów to po prostu ją tam władujemy i tyle, bo to będą sytuacje sporadyczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 19:06
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Nowastaraczka wrote:Tak to u nas wygląda. Wiem że krew może się pojawić, ale boję się że to za mocno.
Julik musisz odchylic i tam w srodku tez poczyscic octaniseptem i patyczkiem, to nie boli dzidziakow
Ja sie cykalam odchylania i potem zaczal brzydko pachniec pod koniec, polozna wtedy mocno poodchylala wyczyscila patyczkiem i miala takie specjalne jakby mini chusteczki nasaczone spirytusem i odpadl w noc po tym czyszczeniu[/QUOTE]
Rob dokładnie tak jak mówi Nowastaraczka, zgadzam się w 100% -
Dziewczyny a to mój kochany Klopsik aktualnie. 💙 To niesamowite jak w 4 miesiące się zmienił. 💙
X
Tradycyjnie proszę nie cytujcie zdjęcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 21:48
Ulaa, calanthe, Suszarka, Enigvaa, KarolinaMaria, Lalia, Ladyo, Ounai, Iryska, dmg111, Zulugula, SzalonaOna, Julik, kic83, Nowastaraczka, Tajka, kar_oliv, Fragaria, kiniusia270, Ania81, edyciak., Nikaa92, doomi03, Inga28, LaBellePerle lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarka wrote:Annia ♥️ ależ kochany chłopczyk, tuliłabym jak szalona ♥️
Angie, Suszarko, przytulony, wycałowany od Cioć.
Ania jak tam?
Motylku jak sytuacja z P.? Jak ty się czujesz, masz jeszcze jakieś objawy czy już przeszło?Angie1985 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ladyo, z tym kolejnym fotelikiem nie jest tak łatwo niestety. My mamy Kia Ceed, którym ja jeżdżę do pracy (42 km) , jeździmy nim do moich rodziców (40km) i na wakacje i do niego mamy bazę + Avionaut Pixel. Drugie auto to Opel Agila, którym mój mąż jeździ tylko do pracy i potwierdzili nam w sklepie, że możemy wpiąć do niego bezpiecznie Pixela na pasach.
Ale uprzedzili nas, że raczej nie ma szans, że ten kolejny fotelik po Pixelu (chyba aerofix), mimo że mamy bazę, będzie pasował już do naszego samochodu, bo on ma inny kąt.
Tyle, że my wiemy, że chcemy mieć drugie dziecko, więc i tak nam się opłacało kupić bazę + fotelik, mimo że baza nie posłuży do kolejnego fotelika.
Tak jak Ounai radzi, najlepiej podjedźcie dwoma autami i zapytajcie czy kolejny fotelik też będzie pasować 👍
Julik, popieram dziewczyny, delikatnie odchyl ten kikut (najlepiej na śpiocha), psiknij octeniseptem i wytrzyj patyczkiem do uszu do sucha 👌
Annia, Mikołaj jest nie do poznania 🤭💙 ale wyrósł!!
Suszareczko, Alek urodził się 18.12, ze szpitala wyszliśmy 23.12, a w wigilię 24.12 przyjechali do nas rodzice, brat i teściowie, czyli mały miał tydzień jak poznał innych😘
A pierwszą wycieczkę samochodem, zrobiliśmy wczoraj do moich rodziców (40km), czyli jak mały miał równiutko 2 tygodnie 😘Zdecydowaliśmy się na te odwiedziny i spotkania, bo moja teściowa i brat są nauczycielami i pracują zdalnie, teść jest na emeryturze, a moi rodzice byli od jakiegoś czasu na urlopie, więc czuliśmy się bezpiecznie 😉
Nie byliśmy jeszcze na spacerze, nad czym ubolewam, ale już dwa razy się "wietrzylismy" w wózku, raz przy otwartych drzwiach balkonowych, a raz całkowicie na balkonie. Ten tydzień też zapowiada się beznadziejna pogoda, więc pewnie tylko nam taki sposób hartowania zostaje 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 20:05
Annia, Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Ounai, Julek jest juz na butli z mm. Od początku byliśmy na butelce, tyle że z moim mlekiem, bo odciągałam. Niestety zmiana mleka na mm też nie poprawiła jakości snu Julka😔. Spanie w łóżeczku tez nie(od początku śpi praktycznie ze mną,więc to tez nie to). Ja już się trochę poddalam z tym snem, w sensie ze już nie testuje,nie próbuje, czekam po prostu aż wyrośnie.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczyny, Marta dziś usiadła! Leżała sobie obok męża w pozycji półleżącej, zaparła się on niego nogami i usiadła 😱😱😱
Enigvaa, dmg111, Lalia, SzalonaOna, kic83, Nowastaraczka, Tajka, Ania81, Annia, Suszarka, Nikaa92, doomi03, Julik lubią tę wiadomość