Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, ja też Cię zaprosiłam. Nick bardzo podobny jak turaj. Piękne włosy!
Też się muszę zapisać i na keratyne aby nie tracić czasu na prostowanie.
Zrobilabym jeszcze permwnentne brwi ale są mieszane opinie czy wolno przy KP.Ounai lubi tę wiadomość
-
Kic Aleks takie małe cudo 😍 boski jest 😘
Anetka woow jak pieknie 😍 zazdroszczę 😉kic83, Anet.kaa lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dzięki dziewczynki
Anetka, piękna zima, u nas podobnie, kilka dni już pada:) A 10 km ode mnie w centrum sucho:) to dlatego że moje osiedle jest "na gorce" i dalej od morza niż centrum:)
AJakie ilości tych wkładów poporodowych bella i tych podkładów pod pupę (To są te 90x60?)?
Nie wiem też czy od razu zakupić masc purelan, kompresy na sutki, nakładki do karmienia, wkładki? 🤦♀️ bo Nie wiem jak będzie z karmieniem i czy moje sutki będą wymagały pomocy 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 21:10
-
emdar wrote:Aaa, przypomniało mi się tylko,ze Inna pytałaś o to jak sobie radziłam ze ściąganiem mleka i karmieniem Julka. Przepraszam, ze dopiero odpisuję. Kochana, ja miałam naprawdę potężną laktację. Nie używałam w ogóle laktatora ( przez kilka pierwszych dni),ale męczyło mnie wyparzanie, mycie itd...Ściągałam mleko ręcznie, i miałam w 3 do 5 minut po 100-120 ml. Ściągałam wiec praktycznie na bieżąco, bo po prostu ze mnie leciało. W szczycie laktacji sciagalam około 1,2-1,4 litra na dobę. Ominęło mnie więc wiszenie na laktatorze. Zawsze miałam parę swiezych porcji w lodówce, i szybko podgrzewałam jak Julek się obudził. Albo ściągałam szybko jak nie miałam, zawsze te 3-5 minut mąż się nim zajął. Mąż od początku był z nami, więc to olbrzymie ułatwienie. Ale tak jak pisałam,nie martw się na zapas. Życzę Ci,żeby Tymek załapał pięknie cyca. Wiadomo kiedy wychodzi?Ściskam 😘
Prawdopodobnie w przyszłym tyg wypisza Tymka do domku 😍😘
Co się działo z Julkiem ze ciężkie 2 dni mialas?
Ja poki co Wam zazdroszczę tych nieprzespanych nocy byle tylko miec małego przy sobie 😉02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Tajka wrote:Dzięki dziewczynki
Anetka, piękna zima, u nas podobnie, kilka dni już pada:) A 10 km ode mnie w centrum sucho:) to dlatego że moje osiedle jest "na gorce" i dalej od morza niż centrum:)
AJakie ilości tych wkładów poporodowych bella i tych podkładów pod pupę?
Nie wiem też czy od razu zakupić masc purelan, kompresy na sutki, nakładki do karmienia, wkładki? 🤦♀️ bo Nie wiem jak będzie z karmieniem i czy moje sutki będą wymagały pomocy 🤔 -
Wik89 wrote:Kicku słodki astronauta!
ale pobudki Ci niezle serwuje!
Anetka, piekna zima, zazdroszcze takiego spaceru w gorach!
Co do ilosci mleka, to moj tez jest glodomorem i ile by mu maz nie podal z butelki to i tak chcialby wiecej 😅
Ale powiem Wam, ze ja nie znajduje czasu na odciaganie laktatorem ostatnio, a jak juz znajduje to malo mi sie udaje odciagnac..
Tajka, tak, ja mam podklady i przydaly sie juz kilka razy 😂
Wik
miałam to samo wczoraj, normalnie odciągałam z jednej w 10 minut 150ml, a wczoraj męczyłam obydwie piersi z pół godziny a odciągnęłam tylko 60ml
Nie wiem co jest powodem.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
AJakie ilości tych wkładów poporodowych bella i tych podkładów pod pupę (To są te 90x60?)?
Nie wiem też czy od razu zakupić masc purelan, kompresy na sutki, nakładki do karmienia, wkładki? 🤦♀️ bo Nie wiem jak będzie z karmieniem i czy moje sutki będą wymagały pomocy 🤔
Tajka, jak mam być szczera, to ja tych bella mama w domu w ciągu prawie 2 tygodni (1 tydzień byłam w szpitalu i tam dawali) zużyłam 7 opakowań, bo dopiero od wczoraj jestem na zwykłych podpaskach w dzień i nocy. I to nie dlatego, że tak mocno krwawiłam, tylko w tych podkładach i majtach z siaty czułam się świeżo i że oddycham.
3-4 paczki w domu to dla mnie konieczność 👌
Jeśli chodzi o nakładki, to mi na szkole rodzenia kazali brać do szpitala, ale ja nie użyłam ani razu. Kompresy Multi mam i lanolina obowiązkowo do szpitala!! Ja zaczęłam smarować po każdym karmieniu od dnia porodu i to uratowało moje brodawki 🙏Nowastaraczka, Tajka, Karenira, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Tajka, ja do łóżeczka mam takie ochraniacze z Ikei:
https://www.ikea.com/pl/pl/p/lenast-ochraniacz-na-materac-bialy-70373100/
Kupiłam dwa, żeby mieć na zmianę. Fajnie wykonane, zakłada się je jak prześcieradło na gumce przez to będą się dobrze trzymać na materacu. Na to pójdzie zwykłe prześcieradłodo dostawki chicco użyję jednorazowych podkładów 90x60, takich jak do szpitala.
Tajka lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Ounai, włosy mega! 😍 jak Twoja mama? Jak się czuje?
Ja od wczoraj jestem jakaś zmęczona... wykrzesałam dziś siły na 30 minut spaceru i zmobilizowałam się wieczorem do posprzątania mieszkania. Niby było czysto, ale próbuję wygonić tę moją pchłę 🙄Ounai lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Ounai, wysłałam prośbę na iG, nick podobny jak tutaj 😘
Dziewczyny, a z śmiesznych wpadek z życia madki:
Zdarzyło Wam się zaatakować dziecko z cyca?? 😂
U mnie nie raz zrobiło się takie ciśnienie i mały tak ścisnął, że dosłownie pryskało mu w twarzyczkę jak z Karchera 🙈
Gagatka, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Podklady 90x60 są ok. Ja mialam jedne wieksze i skladałam na pół więc bez sensu. Weź tez pod.uwagę, że te podklady orzydają sie do przewijania dziecka w szpitalu więc polecam 2 paczki.
Bellamama miałam 2 opakowania + jedno z Canpola. Polecam dużo bardziej bella mama, teraz wziełabym 3 i miała w domu w zapasie po wyjściu ze szpitala.Tajka, Karenira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTajka wrote:Wiem, że już temat się przewijał, ale nie zarejestrowałam 🤦♀️ A powoli kompeltuje wyprawkę. Jakie smoczki polecacie ? Te z lovi dynamiczny ortodontyczny 0-3 m? Avent uspokajający 0-6m? Bibs ? Nie wiem co kupić 🤦♀️i butelke też nie wiem, mam lovi od koleżanki nową i chyba kupię avent antykolkowa. Podkłady nieprzemakalne do lozeczka stosujecie?
Butelki mam Avent, ale zwykle, te Natural i są okej.
Nie mam podkładów...Tajka lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Ounai, włosy mega! 😍 jak Twoja mama? Jak się czuje?
Ja od wczoraj jestem jakaś zmęczona... wykrzesałam dziś siły na 30 minut spaceru i zmobilizowałam się wieczorem do posprzątania mieszkania. Niby było czysto, ale próbuję wygonić tę moją pchłę 🙄SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Lalia wrote:Ounai, wysłałam prośbę na iG, nick podobny jak tutaj 😘
U mnie nie raz zrobiło się takie ciśnienie i mały tak ścisnął, że dosłownie pryskało mu w twarzyczkę jak z Karchera 🙈Lalia lubi tę wiadomość
-
Chyba wszystkie z Was ogarnęłam. Generalnie ten profil jest raczej martwy, nie prowadzę go specjalnie. Mam drugi gdzie się odchudzam i codziennie wrzucam post. Ale póki co widział go tylko mąż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 22:10
Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
dmg111 wrote:Ja odnawiam co rok, teraz robię w przyszły piątek ❤️ Jedynie nie mogę ze znieczuleniem przez kp. (czyli będę płakać 😂)
Jaką metodą robisz? -
Lalia wrote:Ounai, wysłałam prośbę na iG, nick podobny jak tutaj 😘
U mnie nie raz zrobiło się takie ciśnienie i mały tak ścisnął, że dosłownie pryskało mu w twarzyczkę jak z Karchera 🙈Lalia lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔