Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anniu, Iga była u położnych w nocy po cięciu i w tą noc kiedy walczyłam z gorączką. Jak ją oddałam ten drugi raz to miałam już koszmarne wyrzuty sumienia, zwłaszcza że poprosiłam o to na obchodzie pediatrycznym, a lekarka była jakaś nie w sosie i komentowała z przekąsem "Pani źle się czuje??? Coś niestarannie zawinięte to dziecko!". Jak ją oddawałam to myślałam że pójdę po nią w nocy ale nie byłam w stanie, nad ranem mi ją przywieźli jak już lepiej się czułam. Co do antybiotyków to wieczorem pielęgniarka mi mówiła że moje wyniki nie wyszły tragiczne i w nagrodę zostaje jeden antybiotyk 💪 niestety klindamycyna na którą reaguję tak sobie, bo o ile gorzki posmak w ustach jestem w stanie znieść o tyle biegunka już do przyjemności nie należy 🤯
Dzisiaj noc miałyśmy jak z horroru, płakała mi prawie cały czas. Zjadła o 0:30 z obu piersi, dokarmilam trochę mm, ale potem tak strasznie krzyczała że położne dwa razy były pytać o co kaman. Wydaje mi się że mogła mieć jakieś brzuszkowe historie, bo poszły trzy wielkie kupki. Ewentualnie musiała odreagować to że była beże mnie w nocy i na tym naświetlaniu. Lepiej mi śpi jak jest bardzo ciasno otulona, więc Tulik już do nas jedzie. Teraz zasnela przy piersi.
Trzymajcie kciuki żebyśmy wyszły, pobrali jej krew na bilirubinę i crp, wszystko zależy od wyników 🙏Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko, trzymam kciuki za wyniki, już niedługo wyjdziecie. Dużo zdrowia dla Was dziewczyny 😘
Lalia to pięknie pospał młody 😁 Prezent dla rodziców 😂
Odnośnie spania i karmienia w nocy: ile razy karmicie? Moja ostatnio śpi twardo w nocy i z 15 min ją dobudzam po 3h żeby zjadła, czy zawsze musi być te 3h w nocy odstęp czy jak mi ładnie śpi to mogę np. ją karmić raz po 3h raz po 4-5? Pilnuje tego czasu jak jest taka malutka jak teraz czy potem wystarczy 1 karmienie nocne?Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Kar_oliv mi jedna położna powiedziała na początku że mogę zrobić jedna przerwę 4 h żeby pospać. Później jak spadł z wagi kazali budzić. Ja budzilam też w domu. Teraz on już sam się budzi po 3 h,. A raz w nocy śpi tak do 4h max. Przybiera dobrze, teraz już trzymając go na rękach czuć że jest cięższy, więc nie budzę, daje mu i sobie pospać te 4 h. We wtorek zważę znowu.
kar_oliv lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Annia wrote:Mam nadzieję, że jak najszybciej te antybiotyki postawią Cię na nogi. Bo nie dość, że jeszcze jesteś osłabiona skoro niedokrwistość była aż taka że trzeba było dać krew, to jeszcze ta infekcja. A jak Iga się czuje? Położne biorą ja na każdą noc?
Ounai będziesz szła w blw czy słoiczki czy trochę tego, trochę tego? -
Suszarka wrote:Anniu, Iga była u położnych w nocy po cięciu i w tą noc kiedy walczyłam z gorączką. Jak ją oddałam ten drugi raz to miałam już koszmarne wyrzuty sumienia, zwłaszcza że poprosiłam o to na obchodzie pediatrycznym, a lekarka była jakaś nie w sosie i komentowała z przekąsem "Pani źle się czuje??? Coś niestarannie zawinięte to dziecko!". Jak ją oddawałam to myślałam że pójdę po nią w nocy ale nie byłam w stanie, nad ranem mi ją przywieźli jak już lepiej się czułam. Co do antybiotyków to wieczorem pielęgniarka mi mówiła że moje wyniki nie wyszły tragiczne i w nagrodę zostaje jeden antybiotyk 💪 niestety klindamycyna na którą reaguję tak sobie, bo o ile gorzki posmak w ustach jestem w stanie znieść o tyle biegunka już do przyjemności nie należy 🤯
Dzisiaj noc miałyśmy jak z horroru, płakała mi prawie cały czas. Zjadła o 0:30 z obu piersi, dokarmilam trochę mm, ale potem tak strasznie krzyczała że położne dwa razy były pytać o co kaman. Wydaje mi się że mogła mieć jakieś brzuszkowe historie, bo poszły trzy wielkie kupki. Ewentualnie musiała odreagować to że była beże mnie w nocy i na tym naświetlaniu. Lepiej mi śpi jak jest bardzo ciasno otulona, więc Tulik już do nas jedzie. Teraz zasnela przy piersi.
Trzymajcie kciuki żebyśmy wyszły, pobrali jej krew na bilirubinę i crp, wszystko zależy od wyników 🙏
Kar, mi Marta od urodzenia spała 4h-5h i nie budziłam. Potem zaczęła zwalniać z przyrostem wagi i położna powiedziała, że jakoś nie przybierze odpowiednio to będę musiała ją budzić. W kolejnym tygodniu już przykoksiła, chyba bała się że jej nie dam spać tak długo 😂 a tak serio to ten mały przyrost wagi był koło tego 3 tyg co jest ten kryzys laktacyjny niby. Dopóki rośnie to ja bym nie budziłakar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
-
Suszarko z tą opuchlizną to nie chodziło mi o to że to nic... Może źle się wyraziłam. W moim przypadku to może rzeczywiście było nic takiego, ale dla mnie to było też trochę uciążliwe, a gdy zapytałam o to położnych to reakcja była "bo pani źle siedzi" z takim wyrzutem, a ja nie dałam rady inaczej nakarmić synka, bo wszystko mnie bolało. 🤦
A co do oddawania dziecka, to tak jak Ounai napisała nie przejmuj się. Odpocznij a w dzień będziesz miała więcej siły. Ja nie oddałam, ale może gdyby oddala, one by go lepiej dokarmily butla i może byśmy tyle tam nie siedzieli. 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 06:31
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
kar_oliv wrote:Suszarko, trzymam kciuki za wyniki, już niedługo wyjdziecie. Dużo zdrowia dla Was dziewczyny 😘
Lalia to pięknie pospał młody 😁 Prezent dla rodziców 😂
Odnośnie spania i karmienia w nocy: ile razy karmicie? Moja ostatnio śpi twardo w nocy i z 15 min ją dobudzam po 3h żeby zjadła, czy zawsze musi być te 3h w nocy odstęp czy jak mi ładnie śpi to mogę np. ją karmić raz po 3h raz po 4-5? Pilnuje tego czasu jak jest taka malutka jak teraz czy potem wystarczy 1 karmienie nocne?
Jeśli w dzień "wyrabiasz" min 8 karmien to w nocy może być 1 dluzszy set 4-5h między karmieniami. My mieliśmy takie "przyzwolenie" od położnej i pediatra mówiła to samo. Choć są i tacy, ktorzy w ogóle nie wybudzaja ale my tego nie praktykowalismy. Przestalismy wybudzac po okresie noworodkowym dopierozależy też ile dziecko przybiera, jak jest pulpecikiem to pewnie można troche zluzowac te nocne karmienia juz wcześniej 😅
Julik, kar_oliv, Lalia, Foto80 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Dzisiaj idziemy się zważyć ale pulpecikiem to nie jest 😁
Wczoraj mieliśmy akcję, mąż zmieniał pieluche i nagle wyrzut jak z armaty na: przewijak, komode, podłogę, ścianę, listwę przypodlogową i tapicerkę krzesła!!! Byliśmy w szoku 😂😂😂😂😂Lalia, Zulugula, kic83, Karenira, Inaa89, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba zrobil mi się stan zapalny piersi, choć niewiem od czego bo piersi odciągam regularnie co 3 godz. Nie są przepełnione itp. A na jednym cycku zrobila sie dosc spora czerwona plama, boli mnie caly i mam ogolnie zle samopoczucie jakbym byla przeziębiona. Czy mogę jakoś sama z tym walczyć? Czy odrazu lekarz?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dziewczyny, co za noc 😍 Olek jak W KOŃCU zasnął ok. 23:00, tak obudził się ok. 4:00 💙 przebraliśmy, nakarmiłam i przed 5:00 już chrapal!! ♥️
Obudził się teraz równo o 7:00 i się cykamy 😁 nie obraziłabym się gdyby później jeszcze z godzinę zechciał spać 😅
Kar, ja wybudzałam tylko w szpitalu, w domu bardzo rzadko zdarzało się żeby mały spał dłużej niż 3-3,5 h, a nawet jeśli to potem zdarzało się, że się wybudzał częściej niż 2h więc bilans dzienny karmień się zgadzał 😉 jeśli mała ładnie je w ciągu dnia, to myślę że w nocy korzystajcie i śpijcie 👍a co do strzału, to u nas na razie tylko siku, ale kupy armaty jeszcze nie było 😂 mój mąż tylko ciągle powtarza, że jak to możliwe, że 4 kg człowieczka tak głośno beka, pierdzi i robi kupę 🤭kar_oliv, kic83, Julik lubią tę wiadomość
-
Cześć Mamusie w poniedziałek 😍 życzę Wam miłego tygodnia! Ja już siedzę w pracy, a jutro i 16.00 mamy badania połówkowe, nie mogę się doczekać! Lalia usmialam się z Twojego głodomorka
Suszarko trzymam kciuki żebyście już dziś wyszli! Suzi może to zapalenie zatok to na podłożu nerwowym? Tak się bałaś iść do szpitala żeby synka nie zostawiać i może organizm to odczuł? Postaraj się wyluzować, wszystko będzie dobrze! Zulu my mamy ta chustę, najpierw używała jej moja siostra i była bardzo zadowolona! https://www.tublu.pl/chusty-i-nosidelka-dla-dzieci/chusty/ultra-cienkie/chusty-light-maxi-5-4m/chusta-hoppediz-light-5-4-m-delhi.html?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer-586--oIkqiviPD83jmwijhSvzzMwfzIfB7y1JsnbMkZUywMAvvkwaAhQUEALw_wcB
Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Czy odplamiacz Lovela usunie plamy po kupie z ubranek?
Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Właśnie wróciłam od lekarza i.. nie będzie łyżeczkowania ❤️ Zeszło prawie wszystko, zostalo 7mm a to jest w granicy normy ❤️ Nawet mogę się bzykać 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 21:15
Ladyo, Lalia, kic83, KarolinaMaria, Zulugula, kar_oliv, Julik, Inaa89, Ounai, Annia, Karenira, Suszarka, Nowastaraczka, Enigvaa, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
mam już decyzje doktora , jutro jadę na test na covid , w środę przyjęcie do szpitala w czwartek cięcie wiec przełożyliśmy o 2 dni i mam nadzieje wydobrzeć przez te 2 dni tylko jak to zrobić 🤦♀️🤦♀️ Czuje się już troszkę lepiej bo mam więcej sił i nie boli aż tak głowa przeszedł światłowstręt kataru mniej niż było ( ale nadal jest ) i najgorszy to teraz został kaszel ( po tym dużym Katarze ) i ból gardła który musze zaleczyć w 2 dniDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Przepraszam,ze tak się nie udzielam, ale mam jakiś zjazd fizyczno- psychiczny....Julek śpi (w zasadzie nie śpi) od paru dni tragicznie, w dodatku się przeziębiłam 😒 Czuję się jak wrak człowieka 😔42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙