Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratulacje. Gagatko śliczna kruszynka. Motylek macierzyństwo Ci służy, z każdym dzieckiem coraz piękniejsza. Jak Ty to robisz? 🙂
SzalonaOna, Gagatka, Nowastaraczka, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Zulugula wrote:Ooo! A to może nie widać na usg , że dziecko jest owiniete pepowina? Kojarzę , że czegoś się nie da zobaczyc 🤔
Tego dokładnie nie wiem, ale teorettcznie podczas ktg można to "zobaczyć".
Mój młodszy synek był podwójnie zawinięty pępowiną wokół szyi i podczas mocniejszych skurczy widać było spadek tętna i że źle znosi poród. Lekarz powiedział mi wtedy, że mam 5 min na urodzenie młodego, a potem zabierają mnie na cc. Ale dałam radę go urodzić na szczęście 😎 -
Suzi, Enigva, gratulacje 😍😍
Ile tu już pięknych dzieci 😍
Mi dzisiaj przyszły staniki z allegro:) wydają się być ok, ale ja jestem dechaLalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyboo123 wrote:Dziewczyny gratulacje. Gagatko śliczna kruszynka. Motylek macierzyństwo Ci służy, z każdym dzieckiem coraz piękniejsza. Jak Ty to robisz? 🙂
Dziękuję Ci kochana moja :*boo123 lubi tę wiadomość
-
Motylku
Ale ładnie wyglądasz! A jak szczupło! Jest ślicznie 😚SzalonaOna lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83, KarolinaMaria, ZielonaHerbata, Zulugula, Karenira, dmg111, calanthe, Lelek, Wik89, kiniusia270, Nowastaraczka, kar_oliv, Ounai, Ania81, Julik, Suszarka, Lalia, SzalonaOna, Nadzieja94, Inaa89, boo123 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Mi dzisiaj przyszły staniki z allegro:) wydają się być ok, ale ja jestem decha
Tajka, ja też jestem deska 😁dlatego nie zamawiam jeszcze żadnych staników. Liczę,że coś może jeszcze urośnie i wtedy zamówię,bo teraz w moim przypadku to nie ma żadnego sensu. -
ZielonaHerbata wrote:Tajka, ja też jestem deska 😁dlatego nie zamawiam jeszcze żadnych staników. Liczę,że coś może jeszcze urośnie i wtedy zamówię,bo teraz w moim przypadku to nie ma żadnego sensu.
Na początku ciąży zaczęły rosnąć jak szalone, więc moje normalne staniki szybko zaczęły mnie cisnąć. Zamówiłam sobie z allegro taki bezszwowy do karmienia. Dziewczyny tutaj już kilka razy polecały. Później jeszcze będę kupować kolejne takie same, tylko czekam bliżej porodu, żeby się unormował rozmiar. Teraz mi w końcu sutki pasują wymiarem do piersi
Swoją drogą już mi zaczęło z nich cieknąć. Czasem po nocy widzę małe plamki na koszuli nocnej. No i raz po orgaźmie mi trochę poleciało
Tajka, Lalia lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
I nas dopadła ciemieniucha
Co na nią, co Wam pomogło?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyWow dziewczyny, gratulacje ❤️❤️ Weszlam w cudownym momencie na forum!
Dzisiaj mialam miec termin CC - wiec tez bym do Was dołączyłatylko, ze...
Moj ostatni post tutaj byl w 1 dzien Swiat Bozego Narodzenia. Napisalam wtedy o czopie - zapytalam Was, kiedy Wam odchodził czop, bo ja znalazlam kawałeczek wieczorem u siebie...
Nastepnego dnia o godzinie 16 odeszły mi wody - wyladowalam w szpitalu, niespodziewanie... bylam w 36+3. Rozwarcie 3cm, na sali porodowej zaczely sie juz mocne skurcze. No i mialam CC.
Urodzilam 26.12 przed 22. Waga 3000g, 55cm 10/10 👶🏼szybko doszlam do siebie cale szczescie, tym bardziej, ze teraz musialam bardziej niz za 1 razem, bo wiadomo - meza nie bylo
No i mam Synów rok po roku a byl inny plan 🙈🙈🙈
A teraz ledwo ogarniam rzeczywistość z dwojkaEnigvaa, kic83, Wik89, dmg111, Nowastaraczka, Ounai, calanthe, Ania81, kar_oliv, KarolinaMaria, Annia, Tajka, Lalia, SzalonaOna, Zulugula, Inaa89, Gagatka lubią tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Porodowa + do karmienia:
https://allegro.pl/oferta/koszula-do-porodu-i-karmienia-1029-8681403768?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Do karmienia:
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-napy-6768201262?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-do-karmienia-z-rewersem-na-napy-s-5784221823?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Biustonosze (kocham je, mam ich 6 😂):
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-stanik-bezszwowy-do-karmienia-8868968494?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
DziękujęDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Enigva, slodziak 😍😍
Lelek, gratulacje!
Motylku, pieknie wygladasz!!!!
Kicku, no niestety ja jeszcze nie znalazlam zlotego srodka, smarujemy grubsza warstwe linomagiem z godzine przed kapiela i potem w trakcie kapieli wyczesujemy - niby cos tam zeszlo, ale pojawila sie obok...takze nie wiem czy ten linomag nam wystarczy
Moja pediatra polecila żel emolium na ciemieniuche, ale jeszcze nie kupilamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 19:34
SzalonaOna lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Co do ciemieniuchy ja stosuję olejuszkę, coś tam schodzi ale to niestety nie tak ze raz posmaruje i git tylko to ostra harówa :d trzeba systematycznie smarować i wyczesywać pieroństwo. Niby już nie mamy dużo ale jak odpuscilam kilka dni to znow sie pojawilo wiecej 🙄
Wik89, kic83 lubią tę wiadomość