Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
I tak nie zasne, podziwiam to moje małe cudo 😍 wiec wrzuce Wam jak to bylo.
Krzyzowe bole tragedia. W domu byly co 2-3min wiec kolo 6 pojechalismy na ip, plus to krwawienie. Na ip okazalo sie ze 3-4cm tylko, wiec przyjeli mnie na porodowke. O 11 poprosilam o znieczulenie bo krzyzowe mnie wykanczaly. O 12 dostalam zzo i sie okazalo ze moje skurcze sa slabe i rzadkie (nie zebym o tym nie mowila,mowilam im ze czuje tylko krzyzowe) wiec dostalam kroplowki na rozwarcie i oksy. Nawet sobie przysypialam miedzy skurczami po zzo wiec odpoczelam troche. No i po 13 zaczely sie parte, malej mocno spadlo tetno ale chwilowo tylko, jak sprawdzili to juz bylo 9cm rozwarcia i zawolali meza. Super mi pomogl, przykladal zimny oklad, masowal plecki dopoki sie parte nie rozkrecily, podawal wode. Ponoc po 40min parcia malutka wyszla. Nie obylo sie bez naciecia, mam na zewnatrz 6 szwow, w srodku nie wiem jeszcze bo mi nie powiedzieli, ale ponoc standardowo. Maz zachwycony, splakal sie jak nie wiem. Ale bylo super, gdyby nie te cholerne krzyzowe to wole rodzic niz miec ataki woreczka zolciowego! Po wszystkim tulilysmy sie 2 godzinki, tatus byl z nami, potem musial juz isc i sie zobaczymy dopiero przy wyjsciu 😭Zulugula, KarolinaMaria, kic83, Ounai, Julik, Ania81, SzalonaOna, dmg111, Annia, Tajka, Iryska, Karenira, kar_oliv, Inaa89, Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Zulu, jak sweterek nie będzie pasował na Tomcia, to odkupię od Ciebie dla Olcia😁
My dziewczyny po wizycie u fizjoterapeuty dla maluszków. Olek został wychwalony, nie ma żadnych a symetrii, preferencji stron, wzmożonego napięcia, nic 👍 ponoć pięknie kontroluje (nie mylić: trzyma) głowę jak na swój wiek, w ogóle wszystko robił książkowo a byliśmy tam ponad godzinę!! Pani nam pokazała jak robić masaż brzuszka i reszty ciałka, jak nosić go bokiem, odwracać z/na brzuszek, jak odkładać i jak z nim "ćwiczyć" przy okazji codziennych czynności takich jak przebieranie, zmiana pieluszki czy kąpiel 💪
Ounai, właśnie przyszedł nam grzybek mombella i króliczek szeleściak za Twoim poleceniem 😘 będziemy testować 👌
Jestem tylko zła, bo zamówiłam Olkowi dwie czapki: 36/38 i 50 (nie wiem czemu nie 56 🤦♀️) i jedna jest za duża a druga za mała 😵😵😵
Haha ok 😀
Super, że u Olka tez wszystko dobrze !Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Enigva gratulacje. 🙂 Piękna kruszynka. 🙂 Mój synek bardzo podobna waga i długość, pierwsze co pomyślałam jak go zobaczyłam, to jaki on piękny i jakie maleństwo. 😁 Serio dla mnie był maleństwem, pomimo sporej niby wagi, on był taki chudziutki. 🙂
Suzi słodkie loczki. ☺️ Mnie najbardziej bolały dwie pierwsze doby. Kolejne dwie w szpitalu było ciężko przy zmianie pozycji, położyć się, wstać z łóżka. Itp. 5 doba już w domu, jak ręką odjął. Po pierwszej nocy w domu czułam się jak nowo narodzona. ☺️
Gagatko to szczęście że masz już swojego skarba przy sobie, teraz juz będzie przy Tobie bezpieczna. 🙂30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Enigvaaa
gratuluję! Śliczna dziewczynka!
Gagatko
Cudna kruszynka,moja córeczka też była obwiązana pępowiną i to na szyjce i reszta wokół brzuszka, jest zdrową dziewczynką.Gagatka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Julik wrote:Enigva gratulacje. 🙂 Piękna kruszynka. 🙂 Mój synek bardzo podobna waga i długość, pierwsze co pomyślałam jak go zobaczyłam, to jaki on piękny i jakie maleństwo. 😁 Serio dla mnie był maleństwem, pomimo sporej niby wagi, on był taki chudziutki. 🙂
Suzi słodkie loczki. ☺️ Mnie najbardziej bolały dwie pierwsze doby. Kolejne dwie w szpitalu było ciężko przy zmianie pozycji, położyć się, wstać z łóżka. Itp. 5 doba już w domu, jak ręką odjął. Po pierwszej nocy w domu czułam się jak nowo narodzona. ☺️
Gagatko to szczęście że masz już swojego skarba przy sobie, teraz juz będzie przy Tobie bezpieczna. 🙂Julik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzięki za opinie odnośnie kocyków! Wszytskie rady zawsze cenne, zaraz jeszcze raz przeczytam ,to co napisalyscie i zrobię zamowienie 😁😁
Suzi,Engi- ogromne gratulacje!🎉🎉 Widzę,że porody w parach nadal w modzie 😁😁
Za chwilę będą tu same rozpakowane mamuśki, a nas brzuchatek zostanie tylko mała garstka 😁Lulu83 lubi tę wiadomość
-
Suzi, Enigvaa gratuluję! Gagatko, śliczna Oleńka. Mia i Maliwina oczywiście też
Enigvaa, ja dziś nie potrafię sobie wyobrazić wczorajszego bólu 🤦♀️ natura to dobrze skonstruowała!
U nas dziś ok, mała dużo śpi, więc i ja mogę odpocząć. Wyszło jej lekko podwyższone CRP, przez to jej dziś nie zaszczepili na gruźlicę, jutro powtórzą badania, oby spadło, bo nie chciałabym mieć problemu z wypisem ;( była u mnie moja położna, pogadałyśmy o moim pęknięciu krocza, jest bardzo powierzchowne, 3 szwy, dziś czuję lekki dyskomfort przy chodzeniu, ale nie jest źle.
Dziewczyny, przed którymi dopiero poród: sprawdźcie sobie czy w waszych szpitalach można przyjmować dowolne pozycje porodowe. Ja połowę 1 fazy spędziłam na piłce z TENSEM na plecech i gazem obok, a na partych wstrzeliłam się z pozycją dopiero za 3 razem. Położna mówiła 'spróbuj tak, spróbuj tak...'. Ostatecznie urodziłam na stojąco opierając się o jeden z podnóżków łóżka porodowego i mimo ogromnego bólu, czułam, że każdy skurcz zbliża mnie do finału. Podpięli mnie pod mobilne KTG i nie musiałam leżeć. Jak leżałam przez chwilę to myślałam, że wykituję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 17:28
Gagatka, Wik89, Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:Tez tak slyszalam:) a w usg chyba tego nie widać 🤔
A ja wiele razy czytałam i słyszałam, że jest wykrywalny.
Zacytuję :
"Węzły są wykrywalne w badaniu USG doppler. Nie wykrycie węzła pępowiny jest uznawane za zaniedbanie medyczne, czyli tzw. błąd medyczny"Zulugula lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:A ja wiele razy czytałam i słyszałam, że jest wykrywalny.
Zacytuję :
"Węzły są wykrywalne w badaniu USG doppler. Nie wykrycie węzła pępowiny jest uznawane za zaniedbanie medyczne, czyli tzw. błąd medyczny"
Ooo! A to może nie widać na usg , że dziecko jest owiniete pepowina? Kojarzę , że czegoś się nie da zobaczyc 🤔💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyEnigvaa wrote:I tak nie zasne, podziwiam to moje małe cudo 😍 wiec wrzuce Wam jak to bylo.
Krzyzowe bole tragedia. W domu byly co 2-3min wiec kolo 6 pojechalismy na ip, plus to krwawienie. Na ip okazalo sie ze 3-4cm tylko, wiec przyjeli mnie na porodowke. O 11 poprosilam o znieczulenie bo krzyzowe mnie wykanczaly. O 12 dostalam zzo i sie okazalo ze moje skurcze sa slabe i rzadkie (nie zebym o tym nie mowila,mowilam im ze czuje tylko krzyzowe) wiec dostalam kroplowki na rozwarcie i oksy. Nawet sobie przysypialam miedzy skurczami po zzo wiec odpoczelam troche. No i po 13 zaczely sie parte, malej mocno spadlo tetno ale chwilowo tylko, jak sprawdzili to juz bylo 9cm rozwarcia i zawolali meza. Super mi pomogl, przykladal zimny oklad, masowal plecki dopoki sie parte nie rozkrecily, podawal wode. Ponoc po 40min parcia malutka wyszla. Nie obylo sie bez naciecia, mam na zewnatrz 6 szwow, w srodku nie wiem jeszcze bo mi nie powiedzieli, ale ponoc standardowo. Maz zachwycony, splakal sie jak nie wiem. Ale bylo super, gdyby nie te cholerne krzyzowe to wole rodzic niz miec ataki woreczka zolciowego! Po wszystkim tulilysmy sie 2 godzinki, tatus byl z nami, potem musial juz isc i sie zobaczymy dopiero przy wyjsciu 😭boo123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny polecicie mi koszule nocne do karmienia i do szpitala te tzw porodowe?
A i biustonosze do karmienia ale sportowe bez drutów takie które są wygodne do spaniaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas