X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Może źle to napisałam, nie tak miała wyglądać ta rocznica, ale jest zdecydowanie wymarzona, nawet pod kołdrą w domu, nie rozpaczam nad tym. I właśnie dziś mówiłam do męża, że dzidziuś ma 3 cm A już rządzi naszym życiem. Niech rządzi ile wlezie, byle rósł zdrowo ❤
    Wiecie, ja jestem takim wolnym strzelcem (nie zodiakalnie) i ciężko mi się dostosować do nowych rzeczy które mnie ograniczają, ale wczoraj się tak przestraszyłam, że dostosuje się do wszystkiego aby tylko było wszystko dobrze.

Kicku, wiem wiem że zero surowizny :)
    Ja Cię rozumiem, bo też tak miałam. Miałam zdrowa ciążę którą była ciężka od 3 trymestru. Bardzo ciężko było mi się pogodzić z tym, że nic nie mogę, że wszystko mnie boli, że muszę prosić o pomoc. Później urodził się mój kolokowy syn. I znowu zderzenie z brutalna rzeczywistością. Całe dnie w piżamie, niedospanie, nagle musiałam zreorganizować całe swoje życie. To było trudne doświadczenie, choć piękne. Też dasz radę, choć na początku będzie bardzo trudno pogodzić się z nową rzeczywistością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 11:10

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle dzięki za kciuki:*
    mnie bolały cyce od pach, ale to tak, że nie mogłam dotknąć i aż poleciałam na usg sprawdzić czy to nie rak :D w sumie to jeden cyc mnie tak bardzo bolal, nie oba. i zwłaszcza jak podnosiłam ręce. później doszedł drugi cyc i mnie bolały już oba, że aż chodziłam bez stanika.
    ja za Ciebie też trzymam kciuki :)

Evelle28 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Evelle dzięki za kciuki:*
    mnie bolały cyce od pach, ale to tak, że nie mogłam dotknąć i aż poleciałam na usg sprawdzić czy to nie rak :D w sumie to jeden cyc mnie tak bardzo bolal, nie oba. i zwłaszcza jak podnosiłam ręce. później doszedł drugi cyc i mnie bolały już oba, że aż chodziłam bez stanika.
    ja za Ciebie też trzymam kciuki :)
    Mnie boli prawy tak jak zakwasy po dobrych ćwiczeniach 😂😂w szczególności jak podnoszę rękę do góry... No nic za kilka dni będzie widać czy to dzidziuś urządza sobie domek czy tak luteina dziala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 11:14

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Piękne to co napisałaś :)

A u mnie szał... Telefon firmowy się rozdzwonił bo poszła plota że w pon otwierają salony fryzjerskie, bardzo byn tego chciała... Ale jeszcze nie było konferencji.. A te baby to aby być pierwsza w kolejce i ten teskt "jak otworzą Panią to proszę do mnie jako pierwszej zadzwonic" i tak tych pierwszych jest już kilkadziesiąt 🙄 z jednej strony jest to miłe ale z drugiej męczące... Heh no nic ponarzekałam tu Wam...

Zulu trzymam kciuki :)

Kurcze ale wczoraj tu na forum piękny dzień same dobre wiadomości :)

U mnie 6dp temp wystrzeliła.

A mam pytanie czy dobrze kojarzę ze któraś z Was bolały piersi od strony pach?
    Mój mąż już strasznie płacze za fryzjerem, zaczął wiązać włosy u góry w domu bo ma już takie długie haha

Ja miałam 2 objawy po których wiedziałam że muszę siknac na test. Paskudny trądzik i przeziębienie. W obydwu ciazasz to samo.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, na pewno będzie dobrze, korzystaj z możliwości leniuchowania bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia 😁

Evelle, mnie bolały piersi od strony pachy, ale bolały mnie tak w każdym cyklu, więc to nie był wyznacznik 🤔 mnie w udanym cyklu mega bolały, a dzień przed testem zaczęły flaczec 🤣

Dziewczyny, apropos cyców.. Czy Wam też tak urósły?! Ja zazwyczaj w biuście miałam +/-90 cm, przed samym okresem 92 cm.. A w sobotę wzięłam miarkę a tam 97 cm 😮😮😮

Ja mam dzisiaj gorszy dzień, niby zjadłam śniadanie a mam dalej mdłości 🤢 mam dwie paczki w Paczkomacie z 300 m od domu i nie mam siły pójść, tak samo do bankomatu i apteki po mocz box 🤦‍♀️ dobrze, że ogarnęłam wczoraj obiad to chociaż tyle..

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Anetka, na pewno będzie dobrze, korzystaj z możliwości leniuchowania bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia 😁

Evelle, mnie bolały piersi od strony pachy, ale bolały mnie tak w każdym cyklu, więc to nie był wyznacznik 🤔 mnie w udanym cyklu mega bolały, a dzień przed testem zaczęły flaczec 🤣

Dziewczyny, apropos cyców.. Czy Wam też tak urósły?! Ja zazwyczaj w biuście miałam +/-90 cm, przed samym okresem 92 cm.. A w sobotę wzięłam miarkę a tam 97 cm 😮😮😮

Ja mam dzisiaj gorszy dzień, niby zjadłam śniadanie a mam dalej mdłości 🤢 mam dwie paczki w Paczkomacie z 300 m od domu i nie mam siły pójść, tak samo do bankomatu i apteki po mocz box 🤦‍♀️ dobrze, że ogarnęłam wczoraj obiad to chociaż tyle..

Mam tak samo jak Ty dzisiaj Lalia 😔
    Brak sił na cokolwiek..
    Tylko, że ja jeszcze muszę obiad dzieciom ugotować, ale nie wiem jak to zrobię, chyba w masce gazowej 😄

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    tak jak już pisałam, będę wyglądać za pindolem ale mam wrażenie, że będzie pipka :D

O której wizyta??

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    O której wizyta??

12:20, jeszcze godzina jak na szpilkach, a potem kołatanie serca :O

SzalonaOna, Ounai, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:

A u mnie szał... Telefon firmowy się rozdzwonił bo poszła plota że w pon otwierają salony fryzjerskie, bardzo byn tego chciała... Ale jeszcze nie było konferencji.. A te baby to aby być pierwsza w kolejce i ten teskt "jak otworzą Panią to proszę do mnie jako pierwszej zadzwonic" i tak tych pierwszych jest już kilkadziesiąt 🙄 z jednej strony jest to miłe ale z drugiej męczące... Heh no nic ponarzekałam tu Wam...

A skąd ta plota poszła? Nie było jakiejś pół oficjalnej informacji? U nas wszystkie salony uruchomiły na aplikacji Booksy możliwość zapisywania się od 18.05.
    Męża udało mi się kliknąć na 19, a siebie na 12.06 dopiero.

Mnie przed testem nie bolały piersi, tylko lekko sutki co się nie zdarzało nigdy wcześniej i to trochę dało mi do myślenia.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słucham Sztaby 'Co mi Panie dasz', myje kibel i płaczę jak pojebana 😜

Anet.kaa, SzalonaOna, Lalia, doomi03, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:

Jutro rano mają podać konkretne daty, także trzymam kciuki żebyś szybko wróciła do pracy :)

Evelle28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Tak. Miałam 80 zawsze, teraz 85:)

Obiad - właśnie robię zupę - pomidorowa. Tylko ona mi wejdzie. Coś wcale apetytu nie mam, choć mdłości dużo mniejsze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła do mnie gin. Mam wpaść na 15, to zrobi szybkie usg żeby skontrolować tamto plamienie co miałam. Raczej jest ok, bo biorę dupka i nic się nie dzieje. Ale sprawdzę, to też będę spokojniejsza.

Fragaria, Edyciak, Lalia, kic83, Wik89, Annia, doomi03, kar_oliv, Koteczka82, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    A ja słucham Sztaby 'Co mi Panie dasz', myje kibel i płaczę jak pojebana 😜
    Kibel taki brudny, że aż płaczesz? 😂
    Uwielbiam nasze hormony 😂😎

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    A skąd ta plota poszła? Nie było jakiejś pół oficjalnej informacji? U nas wszystkie salony uruchomiły na aplikacji Booksy możliwość zapisywania się od 18.05.
    Męża udało mi się kliknąć na 19, a siebie na 12.06 dopiero.

Mnie przed testem nie bolały piersi, tylko lekko sutki co się nie zdarzało nigdy wcześniej i to trochę dało mi do myślenia.
    Niby sa pogłoski ze otworzą ale nikt nie powiedział ze jest to na 100%. Wiele fryzjerki otworzyło zapisy od 18. Ja narazie zapisuje na czerwiec ale będę przesuwać wizyty jak otworzą.

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, piękny brzuszek :-) co do pierwszych ruchow dzieci to na początku są one tak delikatne ze łatwo ich nie zauważyć. Pamiętam że w pierwszej ciąży coś tam czułam ale nie byłam pewna czy to to. Z czasem ruchy są wyraźne i nie ulega już nic wątpliwości. Wkrótce na pewno poczujesz :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja przebieram nogami, jeszcze tydzień niepewności. Wczoraj oddałam krew na PAPP-A, więc razem z usg będę miała od razu wyniki.

Lalia, SzalonaOna, Sylwucha lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ostatnio świetnie wchodzi kaszanka i lody. 😄
    Dziś jeśli chodzi o samopoczucie, jest super. Umówiłam się już z położną z KOCu na czwartek, więc będę miała badania laboratoryjne za free. 😃

Fragaria, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Ja zawsze robię tak, że jak idę oddać krew to zabieram z lab jakieś 5 pojemników na mocz i mam je w domu. Dzięki temu jeśli mam zlecony tylko mocz, to mąż zawozi a ja się nie narażam w lab. Ostatnio mi to tylek uratowało bo półprzytomna sikałam i spadła mi zakrętka na podłogę i musiałam wyrzucić i użyć nowy. Następnym razem zrób sobie zapas.

Cycki mam już co najmniej 2 rozmiary większe niż normalnie, a wiem, że będą jeszcze większe 🙈

Paczki mąż odbiera jak wraca z pracy. Ja mu tylko wysyłam kod QR ;)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Mam tak samo jak Ty dzisiaj Lalia 😔
    Brak sił na cokolwiek..
    Tylko, że ja jeszcze muszę obiad dzieciom ugotować, ale nie wiem jak to zrobię, chyba w masce gazowej 😄

Ula, Ty się śmiej z maski gazowej, ale ja ostatnio gotuję i ogarniam zmywarkę w tej maseczce jednorazowe :D a lodówkę otwieram na wdechu :D

Julik lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Twój brzuch to już taki konkret. 😃
    U mnie będzie widać coś może dopiero w 7. miesiącu. 😊

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ