Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Ojej 😑 Pijesz więcej wody? Mi Kic podpowiedziała, żeby zwiększyć ilość wody, bo też miałam problem z bólami głowy. Teraz bardzo rzadko, ale pilnuje płynów 😊
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:Motylku mnie bolała głowa cały miesiąc jakoś na początku ciąży, aż się zastanawiam czy nie przeszłam jakiegoś covida czy coś. masz opcję zmierzyć ciśnienie? może jakieś wysokie masz?
-
Sylwia ale fajny już brzuszek masz 😁
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Anetka
jak dziś samopoczucie? Odpoczywasz?Anet.kaa lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
SzalonaOna wrote:Właśnie staram się unikać tabletek. Zjadłam ostatnio chyba 3 dni pod rząd. Wczoraj dałam radę bez. Ale to wykańcza, serio..
1) ilość wypijanej wody - ja w 1 trymestrze musiałam pić 3l wody dziennie bo inaczej pojawiał się ból głowy
2) jedzenie, często głowa boli z głodu
3) ciśnienie, często ból głowy wynika ze zbyt wysokiego ciśnieniaSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Dziękuję Kochana 😘 Jak się czujesz?
Martwię się o dzidziusia, tak bardzo chciałabym żeby już było za 3 tygodnie i abym usłyszała od lekarza, że krwiaki się wchłonęły.
-
Zulu
kciuki za dzisiejszą wizytę!
Żeby dzidziuś był zdrowy!
Czy chciałabyś bardziej 👦czy 👧?Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anet.kaa wrote:Dziękuję, że pytasz Czuje się dobrze, mdłości powoli mi mijają, tylko siusiam 3 razy w nocy, i chyba muszę kupić Urosept bo czuje dziwny nacisk na pęcherz. Dotarło do mnie że właśnie zaczęłam prawie 2 letni urlop:D
Martwię się o dzidziusia, tak bardzo chciałabym żeby już było za 3 tygodnie i abym usłyszała od lekarza, że krwiaki się wchłonęły.
Pijnuj się tylko i dbaj o siebie, bo jesteś domkiem dla dzidziusia 😊 3 tygodnie szybko zleci 😘i usłyszysz, że wszystko jest ok ❤Anet.kaa, kic83 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Anetka
jak dziś samopoczucie? Odpoczywasz?
No trudno, muszę się z tym pogodzić że nie będzie jak dawniej, i muszę przysiąść na pupie. -
U Was też spadł śnieg? W okolicach Karpacza biało. Ale ta pogoda jest szalona
Udało mi się odwołać wyjazd nad morze, że zwrotem kosztów za nocleg, choć ten nocleg nie miał takiej opcji, ale właściciel zrozumiał sytuację.
Nie tak miała wyglądać nasza pierwsza rocznica, ale teraz są inne ważniejsze rzeczy:) zamówię mega zestaw sushi i też będę zadowolona
Macie jakiś pomysł na rocznicę w domu? Jakiś prezent dla nas obojga symboliczny, cokolwiek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 10:44
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anet.kaa wrote:Kicku, już od teraz będę odpoczywać ile wlezie. Mam plan przeczytać wszystkie zaległe książki:D
No trudno, muszę się z tym pogodzić że nie będzie jak dawniej, i muszę przysiąść na pupie.Anet.kaa, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:U Was też spadł śnieg? W okolicach Karpacza biało. Ale ta pogoda jest szalona
Udało mi się odwołać wyjazd nad morze, że zwrotem kosztów za nocleg, choć ten nocleg nie miał takiej opcji, ale właściciel zrozumiał sytuację.
Nie tak miała wyglądać nasza pierwsza rocznica, ale teraz są inne ważniejsze rzeczy:) zamówię mega zestaw sushi i też będę zadowolona
Macie jakiś pomysł na rocznicę w domu? Jakiś prezent dla nas obojga symboliczny, cokolwiek?
U nas zimno, ale śniegu nie ma.
Nic z dzidziusiem się nie stanie! Musisz odpoczywać, co akurat jest przyjemną rzeczą
A i przystopuj z tymi spacerami, 10tys kropków to dużo dla ciężarnej na dzień, która ma odpoczywać.
Co do sushi to pamiętaj że tylko pieczone i w tempurze, żadnej surowizny!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Anet.kaa wrote:U Was też spadł śnieg? W okolicach Karpacza biało. Ale ta pogoda jest szalona
Macie jakiś pomysł na rocznicę w domu? Jakiś prezent dla nas obojga symboliczny, cokolwiek?
Wasza dzidzia już zaczęła naukę tego co będzie później, czyli se nie zawsze Wasze plany będą najważniejsze, ale w 80% będziecie musieli swoje plany do stosować dokładne niej. To trudne na początku. Też mi było ciężko zrozumieć, że to już nie ja rządzę własnym ciałem, a potem, że przestałam być niezależna. Ale do zrobieniaEvelle28 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Zulu
kciuki za dzisiejszą wizytę!
Żeby dzidziuś był zdrowy!
Czy chciałabyś bardziej 👦czy 👧?
tak jak już pisałam, będę wyglądać za pindolem ale mam wrażenie, że będzie pipkaOunai, Lalia, SzalonaOna, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai wrote:Źle do tego podchodzisz. Co za różnica gdzie ta rocznica? Macie piękny prezent, który rośnie pod Twoim sercem. Zamów obiad na dowóz, włączcie ulubiony film, poprzytulajcie się.
Wasza dzidzia już zaczęła naukę tego co będzie później, czyli se nie zawsze Wasze plany będą najważniejsze, ale w 80% będziecie musieli swoje plany do stosować dokładne niej. To trudne na początku. Też mi było ciężko zrozumieć, że to już nie ja rządzę własnym ciałem, a potem, że przestałam być niezależna. Ale do zrobienia
Wiecie, ja jestem takim wolnym strzelcem (nie zodiakalnie) i ciężko mi się dostosować do nowych rzeczy które mnie ograniczają, ale wczoraj się tak przestraszyłam, że dostosuje się do wszystkiego aby tylko było wszystko dobrze.
Kicku, wiem wiem że zero surowiznykic83, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Motylku dołączam do Ciebie z okropnym bólem głowy 😭
Tylko, że u mnie to wahania ciśnienia atmosferycznego, wczoraj było niskie, a od dzisiaj szybko rośnie. Ja jestem niskociśnieniowcem i w dodatku migrenowcem więc takie wahania to dla mnie killer po prostu 😔
Ale chłopcy na szczęście rozumieją, że mama się źle czuje i ładnie się bawią w swoim pokoju o dziwo nawet się nie kłócą 😍
D dziś, jutro i pojutrze pracuje. Ale już w czwartek o 19 będziemy w drodze do Zakopca 😍SzalonaOna, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Anetka, ja też lezalam plackiem. Plamiłam prawie miesiąc. Wyłam, że wszystko jest do kitu. Brakowało i nadal brakuje biegania, cały czas musiałam leżeć, ale bardzo zależało mi na ciąży i mimo wszystko jakoś daję radę. Ostatnio czuje się super. U Ciebie też tak będzie 😊 Popatrz na to z tej strony, że teraz możesz się polenić 😃
-
Ounai wrote:Źle do tego podchodzisz. Co za różnica gdzie ta rocznica? Macie piękny prezent, który rośnie pod Twoim sercem. Zamów obiad na dowóz, włączcie ulubiony film, poprzytulajcie się.
Wasza dzidzia już zaczęła naukę tego co będzie później, czyli se nie zawsze Wasze plany będą najważniejsze, ale w 80% będziecie musieli swoje plany do stosować dokładne niej. To trudne na początku. Też mi było ciężko zrozumieć, że to już nie ja rządzę własnym ciałem, a potem, że przestałam być niezależna. Ale do zrobienia
A u mnie szał... Telefon firmowy się rozdzwonił bo poszła plota że w pon otwierają salony fryzjerskie, bardzo byn tego chciała... Ale jeszcze nie było konferencji.. A te baby to aby być pierwsza w kolejce i ten teskt "jak otworzą Panią to proszę do mnie jako pierwszej zadzwonic" i tak tych pierwszych jest już kilkadziesiąt 🙄 z jednej strony jest to miłe ale z drugiej męczące... Heh no nic ponarzekałam tu Wam...
Zulu trzymam kciuki
Kurcze ale wczoraj tu na forum piękny dzień same dobre wiadomości
U mnie 6dp temp wystrzeliła.
A mam pytanie czy dobrze kojarzę ze któraś z Was bolały piersi od strony pach?Ounai lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️