Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś mieliśmy pierwszą wizytę patronażową. Wczoraj odpadł kikut i od razu nie spodobał mi się pępek, jakiś taki czerwony i lekko zaogniony. Moje obawy się potwierdziły, wyszłam od pediatry ze skierowaniem na izbę przyjęć 😞 powiedziała, że lepiej to sprawdzić i jeśli to zapalenie pępka to potraktują go azotanem srebra. Pielęgnowałam kikut najlepiej jak potrafiłam, położna też nie widziała nic złego, a tu takie coś. Nie ma to jak szwędać się z 15dniowym dzieckiem po szpitalach 😞🦄 2021 r.
-
Iryska wrote:Jak waszym 3-4 miesięcznym dzieciom idzie leżenie na brzuszku? Mój mały nienawidzi tego, już nawet go nie kładę na ziemię, tylko na moje kolana, bo nie mogę patrzeć na jego wygibasy. Na ziemi wygina się cały w łuk i krzywi plecki i przewraca się na plecy😭 Niby mniejsze ma już napięcie ale z leżeniem na brzuchu ciągle ma ogromny problem ☹️
-
Iryska wrote:Jak waszym 3-4 miesięcznym dzieciom idzie leżenie na brzuszku? Mój mały nienawidzi tego, już nawet go nie kładę na ziemię, tylko na moje kolana, bo nie mogę patrzeć na jego wygibasy. Na ziemi wygina się cały w łuk i krzywi plecki i przewraca się na plecy😭 Niby mniejsze ma już napięcie ale z leżeniem na brzuchu ciągle ma ogromny problem ☹️
Irysko
mój lubi leżeć, patrzy sobie na zabawki, gada z nimi, ślini się, tylko że ja od początku kladlam go na brzuszku. Robię mu akuku, żeby do góry podnosił główkę.
Wiadomo że nie jest to pół godziny, ale coraz dłużej.
A ze smoczkiem by poleżał na brzuchu żeby się nie denerwował?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 16:15
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
KarolinaMaria wrote:My dziś mieliśmy pierwszą wizytę patronażową. Wczoraj odpadł kikut i od razu nie spodobał mi się pępek, jakiś taki czerwony i lekko zaogniony. Moje obawy się potwierdziły, wyszłam od pediatry ze skierowaniem na izbę przyjęć 😞 powiedziała, że lepiej to sprawdzić i jeśli to zapalenie pępka to potraktują go azotanem srebra. Pielęgnowałam kikut najlepiej jak potrafiłam, położna też nie widziała nic złego, a tu takie coś. Nie ma to jak szwędać się z 15dniowym dzieckiem po szpitalach 😞
-
Zulugula wrote:Tak, dziękuję , jak mogę się odwdzięczyć?
dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia wrote:Jezu, teraz przeczytałam. Motylek robi Chodakowska po CC tak szybko? Kochana! Nie, nie, nie! Za wcześnie! Mięśnie dna miednicy na pewno nie doszły do siebie jeszcze, żeby utrzymać narządy moczowo-plciowe w miejscu przy takich dynamicznych ćwiczeniach. Poza tym tam jest dużo ćwiczeń na brzuch a ty miałaś ledwo 3 miesiące temu przecięte mięśnie brzucha!
Motylku
nie wierzę, że świadoma osoba, która zna się na rzeczy pozwoliła Ci ćwiczyć po 3 CC Chodakowską...
Z tonu e-maila też wnioskuje, że dietetyk który odpisał zwracając się do Ciebie na Ty nie jest zbytnim guru w temacie redukcji.
Nie obraź się tylko na mnie.Lalia, Inaa89, emdar, Ounai, Ladyo, Julik lubią tę wiadomość
[/url]
Meggi110818 wrote:A dajesz mm?
Ja daje cyca, jak widzę że się nie najadła to wyciągam odciągnięte, a jak nie mam to mm. Ogólnie to miałam ją karmić co 2-3h i po jej jedzeniu ściągać jeszcze laktatorem, ale to nie jest do zrobienia jak mąż do pracy wrócił. Bo czasami po karmieniu nawet odłożyć jej nie mogę do łóżka, rozgląda się, kręci na rękach, o spaniu nie ma mowy i tak mijają na rękach 2 h i znowu trzeba karmić 🙉. Czasami całość idzie mm, czasami samo moje, zależy jakie zapasy mam🙈. W nocy dwa razy tylko cyc był, ale ona przy cycu za szybko usypia i wydaje mi się że mało je, a przy butelce usypia jak już pusta butla🙈. A ile ml idzie w pościel, szkoda tego mleka. Staram się spać w staniku i wkładki mam, ale mega nie lubię tak spać, jak nie śpię to co 2h wymieniam koszulkę i podkład na którym śpię 🙊Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Irysko! Moj synek ma to samo, obaj maja wzmozone napiecie miesniowe w obrebie barkow i glowki (tak zrozumialam, ze Twoj Michalek tez) i to wlasnie tym sie objawia. Trzymaja glowke w gorze niby bez problemu, duzo szybciej niz inne dzieci (moj wlasciwie juz w 2 tygodniu zycia...), ale nie jest to dla nich przyjemnosc tylko jest to wynikiem tego, ze plecy sa napiete i ciagna te glowke. Twoja fizjo mowi to samo co moja. W takich przypadkach lezenie na brzuszku tylko jak jest zrelaksowany no i malymi kroczkami trzeba starac sie to robic, bardzo pomogl nam walek z kocyka pod pachami, tak jak to pokazala Kiniusia u Stasia, juz po paru dniach jest lepiej. Mozesz jeszcze po polozeniu go na brzuszku sprobowac jakby przytulic sie do niego, aby te plecy i glowke mial nizej i zaczal podpierac sie raczkami. Nam to przytulenie pokazala fizjo o to dziala, bo nie prezy sie tak i nie przewraca na bok od razu
Dzis go polozylam, najpierw poprzytulalam wlasnie a potem juz tylko asekurowalam i lezal ponad 10 minut z raczkami podpartymi (tak jak Stas na zdjeciu), a jeszcze tydzien temu byly straszne dramaty
kic83, Iryska, kiniusia270, Lalia, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Niereanimuj
wow, ale macie libido i czas, żeby się tyle bzykać!
Ale zdążycie jeszcze cokolwiek w domu zrobić, iść do pracy? 😂dmg111, emdar lubią tę wiadomość
[/url]
Emdar
z chęcią bym poszła na spacer, ale dla mnie spotkanie z Tobą to wyprawa na pół dnia 🤦
Dojazd autem, spacer, powrót autem, możemy się gdzieś w połowie drogi spotkać, to samo z Wik i Gagatką.emdar lubi tę wiadomość
[/url]
Irysko on chyba nie będzie chętnie leżał na brzuchu dopóki mu to napięcie się nie wyrówna... A fizjo nie chce z nim ćwiczyć? Albo mówiła co robić?
Ounai naprawdę widać różnicę!
KarolinaMaria nie nie miej pretensji do siebie! Dobrze, że zostało to szybko wyłapane. Daj nam znać co powiedzieli na IP.Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarka wrote:Ja już się wkurza na maksa przy cycku bo nic tam nie ma to daje jej mm, zazwyczaj wychodzą 2-3 porcje na dobę. Ja już nawet rzadko odciągam bo takie efekty mizerne że nie chcę sobie psuć humoru 🤷 zapasów nie mam żadnych, bo Mała mi wisi na piersi pół dnia, więc brakuje nawet czasu na ściągnięcie, nie mówiąc o tym że zwyczajnie nie ma czego odciągać 🤷
Ounai lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Motylku
nie wierzę, że świadoma osoba, która zna się na rzeczy pozwoliła Ci ćwiczyć po 3 CC Chodakowską...
Z tonu e-maila też wnioskuje, że dietetyk który odpisał zwracając się do Ciebie na Ty nie jest zbytnim guru w temacie redukcji.
Nie obraź się tylko na mnie.kic83, Lalia, ZielonaHerbata, emdar, Julik lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarka wrote:Ja już się wkurza na maksa przy cycku bo nic tam nie ma to daje jej mm, zazwyczaj wychodzą 2-3 porcje na dobę. Ja już nawet rzadko odciągam bo takie efekty mizerne że nie chcę sobie psuć humoru 🤷 zapasów nie mam żadnych, bo Mała mi wisi na piersi pół dnia, więc brakuje nawet czasu na ściągnięcie, nie mówiąc o tym że zwyczajnie nie ma czego odciągać 🤷
kic83 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny ja się nie poddam, chociaż raz może mój ośli upór się do czegokolwiek przyda 😅
Ounai piękne efekty, brawo!
Motylku dziewczyny mają rację. Pomyśl o swoim zdrowiu, jeśli będziesz tak niszczyć swój organizm to wypadną Ci włosy, w dalszej kolejności posypią się zęby i rozregulujesz sobie okres. Wszystko można zrobić, wiele osiągnąć, byle z głową!
Karolina nie myśl źle o sobie. Niczego nie zaniedbałaś, tak się zdarza. Trzymaj się i broń Boże nie obwiniaj!
Zamówiłam sobie biustonosz do karmienia z Alles, taki sexy🤭 mega jest, i od razu figura inaczej wygląda. Na pewno kiedyś się skusze na jeszcze jeden 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 17:21
Angie1985, Ounai, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annia wrote:Irysko on chyba nie będzie chętnie leżał na brzuchu dopóki mu to napięcie się nie wyrówna... A fizjo nie chce z nim ćwiczyć? Albo mówiła co robić?
Ounai naprawdę widać różnicę!
KarolinaMaria nie nie miej pretensji do siebie! Dobrze, że zostało to szybko wyłapane. Daj nam znać co powiedzieli na IP.
Ounai, dzięki za polecenie poduszki motherhood. Jest super!! Całkiem inne karmienie! 😘Ounai lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Inaa89 wrote:Ounai prześlij jak możesz jeszcze raz email bo nie mam jednak.
Wase 62kg, chciałabym tak 52-53 jak przed ciaza. Ale dietetyk mowila ze małymi kroczkami, nie mogę odrazu ta radykalnie jesli karmie piersią, bo mogla by mi nawet zaniknąć laktacja od tego.
Calanthe, mi takie mleczne cycory urosly. Normalnie nigdy takie ogromne nie były, raczej takie w sam razBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔