X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy pierwszą wizytę patronażową. Wczoraj odpadł kikut i od razu nie spodobał mi się pępek, jakiś taki czerwony i lekko zaogniony. Moje obawy się potwierdziły, wyszłam od pediatry ze skierowaniem na izbę przyjęć 😞 powiedziała, że lepiej to sprawdzić i jeśli to zapalenie pępka to potraktują go azotanem srebra. Pielęgnowałam kikut najlepiej jak potrafiłam, położna też nie widziała nic złego, a tu takie coś. Nie ma to jak szwędać się z 15dniowym dzieckiem po szpitalach 😞

🦄 2021 r.
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Jak waszym 3-4 miesięcznym dzieciom idzie leżenie na brzuszku? Mój mały nienawidzi tego, już nawet go nie kładę na ziemię, tylko na moje kolana, bo nie mogę patrzeć na jego wygibasy. Na ziemi wygina się cały w łuk i krzywi plecki i przewraca się na plecy😭 Niby mniejsze ma już napięcie ale z leżeniem na brzuchu ciągle ma ogromny problem ☹️
    Irysko, nasz tez mimo ćwiczeń tylko minutkę dwie wytrzymuje :(

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Jak waszym 3-4 miesięcznym dzieciom idzie leżenie na brzuszku? Mój mały nienawidzi tego, już nawet go nie kładę na ziemię, tylko na moje kolana, bo nie mogę patrzeć na jego wygibasy. Na ziemi wygina się cały w łuk i krzywi plecki i przewraca się na plecy😭 Niby mniejsze ma już napięcie ale z leżeniem na brzuchu ciągle ma ogromny problem ☹️

Irysko
    mój lubi leżeć, patrzy sobie na zabawki, gada z nimi, ślini się, tylko że ja od początku kladlam go na brzuszku. Robię mu akuku, żeby do góry podnosił główkę.
    Wiadomo że nie jest to pół godziny, ale coraz dłużej.
    A ze smoczkiem by poleżał na brzuchu żeby się nie denerwował?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 16:15

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Angie1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    My dziś mieliśmy pierwszą wizytę patronażową. Wczoraj odpadł kikut i od razu nie spodobał mi się pępek, jakiś taki czerwony i lekko zaogniony. Moje obawy się potwierdziły, wyszłam od pediatry ze skierowaniem na izbę przyjęć 😞 powiedziała, że lepiej to sprawdzić i jeśli to zapalenie pępka to potraktują go azotanem srebra. Pielęgnowałam kikut najlepiej jak potrafiłam, położna też nie widziała nic złego, a tu takie coś. Nie ma to jak szwędać się z 15dniowym dzieckiem po szpitalach 😞
    Nie biczuj się czasami z wierzchu nie widać że coś się babrze. Lekarz obejrzy. Tak lepiej niż ma się jakieś zapalenie wdać.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • calanthe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:56

Anet.kaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tak, dziękuję , jak mogę się odwdzięczyć?
    Przestań, po to tu jesteśmy aby się wspierać i sobie pomagac wzajemnie 😉😘

dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jezu, teraz przeczytałam. Motylek robi Chodakowska po CC tak szybko? Kochana! Nie, nie, nie! Za wcześnie! Mięśnie dna miednicy na pewno nie doszły do siebie jeszcze, żeby utrzymać narządy moczowo-plciowe w miejscu przy takich dynamicznych ćwiczeniach. Poza tym tam jest dużo ćwiczeń na brzuch a ty miałaś ledwo 3 miesiące temu przecięte mięśnie brzucha!

Motylku
    nie wierzę, że świadoma osoba, która zna się na rzeczy pozwoliła Ci ćwiczyć po 3 CC Chodakowską...
    Z tonu e-maila też wnioskuje, że dietetyk który odpisał zwracając się do Ciebie na Ty nie jest zbytnim guru w temacie redukcji.
    Nie obraź się tylko na mnie.

Lalia, Inaa89, emdar, Ounai, Ladyo, Julik lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A dajesz mm?
    Ja daje cyca, jak widzę że się nie najadła to wyciągam odciągnięte, a jak nie mam to mm. Ogólnie to miałam ją karmić co 2-3h i po jej jedzeniu ściągać jeszcze laktatorem, ale to nie jest do zrobienia jak mąż do pracy wrócił. Bo czasami po karmieniu nawet odłożyć jej nie mogę do łóżka, rozgląda się, kręci na rękach, o spaniu nie ma mowy i tak mijają na rękach 2 h i znowu trzeba karmić 🙉. Czasami całość idzie mm, czasami samo moje, zależy jakie zapasy mam🙈. W nocy dwa razy tylko cyc był, ale ona przy cycu za szybko usypia i wydaje mi się że mało je, a przy butelce usypia jak już pusta butla🙈. A ile ml idzie w pościel, szkoda tego mleka. Staram się spać w staniku i wkładki mam, ale mega nie lubię tak spać, jak nie śpię to co 2h wymieniam koszulkę i podkład na którym śpię 🙊
    Ja już się wkurza na maksa przy cycku bo nic tam nie ma to daje jej mm, zazwyczaj wychodzą 2-3 porcje na dobę. Ja już nawet rzadko odciągam bo takie efekty mizerne że nie chcę sobie psuć humoru 🤷 zapasów nie mam żadnych, bo Mała mi wisi na piersi pół dnia, więc brakuje nawet czasu na ściągnięcie, nie mówiąc o tym że zwyczajnie nie ma czego odciągać 🤷

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko! Moj synek ma to samo, obaj maja wzmozone napiecie miesniowe w obrebie barkow i glowki (tak zrozumialam, ze Twoj Michalek tez) i to wlasnie tym sie objawia. Trzymaja glowke w gorze niby bez problemu, duzo szybciej niz inne dzieci (moj wlasciwie juz w 2 tygodniu zycia...), ale nie jest to dla nich przyjemnosc tylko jest to wynikiem tego, ze plecy sa napiete i ciagna te glowke. Twoja fizjo mowi to samo co moja. W takich przypadkach lezenie na brzuszku tylko jak jest zrelaksowany no i malymi kroczkami trzeba starac sie to robic, bardzo pomogl nam walek z kocyka pod pachami, tak jak to pokazala Kiniusia u Stasia, juz po paru dniach jest lepiej. Mozesz jeszcze po polozeniu go na brzuszku sprobowac jakby przytulic sie do niego, aby te plecy i glowke mial nizej i zaczal podpierac sie raczkami. Nam to przytulenie pokazala fizjo o to dziala, bo nie prezy sie tak i nie przewraca na bok od razu

Dzis go polozylam, najpierw poprzytulalam wlasnie a potem juz tylko asekurowalam i lezal ponad 10 minut z raczkami podpartymi (tak jak Stas na zdjeciu), a jeszcze tydzien temu byly straszne dramaty

kic83, Iryska, kiniusia270, Lalia, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niereanimuj
    wow, ale macie libido i czas, żeby się tyle bzykać!
    Ale zdążycie jeszcze cokolwiek w domu zrobić, iść do pracy? 😂

dmg111, emdar lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina poszedł adres e-mail.

Inaa89 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar
    z chęcią bym poszła na spacer, ale dla mnie spotkanie z Tobą to wyprawa na pół dnia 🤦
    Dojazd autem, spacer, powrót autem, możemy się gdzieś w połowie drogi spotkać, to samo z Wik i Gagatką.

emdar lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko on chyba nie będzie chętnie leżał na brzuchu dopóki mu to napięcie się nie wyrówna... A fizjo nie chce z nim ćwiczyć? Albo mówiła co robić?

Ounai naprawdę widać różnicę!

KarolinaMaria nie nie miej pretensji do siebie! Dobrze, że zostało to szybko wyłapane. Daj nam znać co powiedzieli na IP.

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ja już się wkurza na maksa przy cycku bo nic tam nie ma to daje jej mm, zazwyczaj wychodzą 2-3 porcje na dobę. Ja już nawet rzadko odciągam bo takie efekty mizerne że nie chcę sobie psuć humoru 🤷 zapasów nie mam żadnych, bo Mała mi wisi na piersi pół dnia, więc brakuje nawet czasu na ściągnięcie, nie mówiąc o tym że zwyczajnie nie ma czego odciągać 🤷
    Kochana jeśli masz jeszcze trochę sił i ochoty to powalcz o kp. Twój organizm powoli dochodzi do siebie Iga często je to pobudza laktację. To jest duże prawdopodobieństwo że się rozkręci. A jeżeli nie masz już sił to nie miej wyrzutów sumienia mm też dobre. 😘

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Motylku
    nie wierzę, że świadoma osoba, która zna się na rzeczy pozwoliła Ci ćwiczyć po 3 CC Chodakowską...
    Z tonu e-maila też wnioskuje, że dietetyk który odpisał zwracając się do Ciebie na Ty nie jest zbytnim guru w temacie redukcji.
    Nie obraź się tylko na mnie.
    Też tak samo pomyślałam, ale nie miałam odwagi tego napisać. Nie każdy dietetyk jest dobry, tak samo jak nie każdego lekarza byśmy sobie poleciły, czy fryzjerkę, kosmetyczkę czy radcę prawnego. W każdym zawodzie można niezbyt dobrze trafić...

kic83, Lalia, ZielonaHerbata, emdar, Julik lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Suszarko u mnie było identycznie, a laktacja w końcu ruszyła. Bądź dobrej myśli. Też nie miałam ani czasu ani siły (i też nic nie leciało) na odciąganie. Też wisiał godzinami na cycku, jak chcesz mogę ci wrzucić zdjęcia długości karmień z początkowego okresu jako dowód. A później jakoś wszystko zaskoczyło.

kic83 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się nie poddam, chociaż raz może mój ośli upór się do czegokolwiek przyda 😅

Ounai piękne efekty, brawo!

Motylku dziewczyny mają rację. Pomyśl o swoim zdrowiu, jeśli będziesz tak niszczyć swój organizm to wypadną Ci włosy, w dalszej kolejności posypią się zęby i rozregulujesz sobie okres. Wszystko można zrobić, wiele osiągnąć, byle z głową!

Karolina nie myśl źle o sobie. Niczego nie zaniedbałaś, tak się zdarza. Trzymaj się i broń Boże nie obwiniaj!

Zamówiłam sobie biustonosz do karmienia z Alles, taki sexy🤭 mega jest, i od razu figura inaczej wygląda. Na pewno kiedyś się skusze na jeszcze jeden 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 17:21

Angie1985, Ounai, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Irysko on chyba nie będzie chętnie leżał na brzuchu dopóki mu to napięcie się nie wyrówna... A fizjo nie chce z nim ćwiczyć? Albo mówiła co robić?

Ounai naprawdę widać różnicę!

KarolinaMaria nie nie miej pretensji do siebie! Dobrze, że zostało to szybko wyłapane. Daj nam znać co powiedzieli na IP.
    Fizjo ćwiczy z nim co tydzień 🙂 mówiła żeby na kolanach go trzymać na brzuszku. Daję go na kolana bardzo dużo razy , jak tylko nie śpi i ma humorek to od razu ląduje na kolanach u mnie albo u męża. Ona twierdzi że nauczy się w końcu na podłodze. Ale ja się martwię i tak bo długo już go trwa😐
    Ounai, dzięki za polecenie poduszki motherhood. Jest super!! Całkiem inne karmienie! 😘

Ounai lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ounai prześlij jak możesz jeszcze raz email bo nie mam jednak.
    Wase 62kg, chciałabym tak 52-53 jak przed ciaza. Ale dietetyk mowila ze małymi kroczkami, nie mogę odrazu ta radykalnie jesli karmie piersią, bo mogla by mi nawet zaniknąć laktacja od tego.
    O widzisz, czyli pewnie przez to Marta tak wisiała na piersi i miałam kryzys laktacyjny. No to wszystko jasne. Mi tegoro koleżanka dietetyk nie mówiła. Dobrze, że już trochę diet przeszłam w życiu i sama sobie dojadałam. Zaraz podeślę Ci maila. Na spokojnie. Mamy dużo czasu na tracenie kilogramów.

Calanthe, mi takie mleczne cycory urosly. Normalnie nigdy takie ogromne nie były, raczej takie w sam raz

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra po temp nadrobię, idę robić strój karnawałowy na jutro

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 2952 2953 2954 2955 2956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ