Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula gratuluję.
Kiedy masz następną wizytę?
Suszarko niby trzeba przez bok, ale ja się zapominałam. Nie pamiętam kiedy przestało boleć, ale nadal jak dziecko kopnie mnie w dół brzucha to boli... Tak inaczej niż jakby kopnął mnie w udo. 🤷🏻♀️
Ounai tak, tak, teraz są nowe wytyczne. Po prostu się daje i tyle. Nie mogę się napatrzeć na twoją Martusię, ona już taka dorosła!Ulaa, kic83, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia następna wizyta za 2 tygodnie, jeszcze muszę dokładnie umówić się, czy we czwartek czy w piątek, ale to muszę spojrzeć która godzina będzie pasowała mi najbardziej żeby mieć z kim starszaki zostawić 😅
Cała logistyka ☺️ -
Uff. Dzisiaj nad ranem moja mama pojechala do siebie.
W ciagu 3 dni wynalazla malej conajmniej 3 choroby, oczywiscie wszystko robimy zle, za duzo czytamy w internecie bo co to za dziwne nowe zwyczaje, przeciez ona 6dzieci wychowala i zyjemy 🤦♀️
Na zmiane z tesciowa tylko dokazywaly, ze mala ma czkawke bo jej nie odbijamy, bo jej zimno (tak jej zimno ze ostatnio miala potowki, a odbijac sie jej nie odbija wcale ani nie ulewa wiec tego nie robimy), no i jak to jest ze ja jem wszystko przeciez mi nie wolno 🤦♀️
Na szczescie juz po wszystkim. Nastepna wizyta za 2 miesiace na chrzcinach 🙈
A dzisiaj nasza corcia skonczyla 2 tygodnie! Jak to szybko zlecialo. Zaczyna przypominac niemowlaka 😭 od poniedzialku tatus wraca do pracy.
kic83, Annia, Ladyo, dmg111, kar_oliv, KarolinaMaria, Lalia, Nowastaraczka, Niereanimuj , Zulugula, Ania81, calanthe, Sylwucha, Ounai lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Suszarko
tak, koniecznie przez bok, fizjo też przypominała żeby w WC przy załatwianiu się mieć jakiś podnóżek przy załatwianiu się.
Ostatnio było też to pytanie na forum, i ja np nawet teraz czuję ból jak mnie Młody skopie na przewijaku, od tygodnia stosuje plastry Sutricon i mniej czuje tam dyskomfort, ale to pewnie przez to że ta blizna jest przykryta.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ulaaa
Piękna Fasolka 😘
Życzę Ci zdrowej dzidzi, małej księżniczki lub małego księcia 😚Ulaa lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Enigvaa
śliczna Malwinka!
Rozbawiłaś mnie wymyślaniem chorób 😂Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Enigvaa
śliczna Malwinka!
Rozbawiłaś mnie wymyślaniem chorób 😂
No serio! Na pewno ma wzmozone napiecie bo to niemozliwe zeby 2tygodniowe dziecko podnosilo glowe do gory lezac na brzuszku.
Na pewno musimy kupic poduszke z dziura bo jej sie glowa odksztalca bo nie trzyma jej na wprost jak lezy na pleckach.
Na pewno zrobimy jej krzywde bo moczymy pepek i mamy nie sluchac poloznych bo sa glupie (sic!).
I jeszcze pewnie o kilku zapomnialam 🙈🔸28 lat
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Inaa89 wrote:Tak przepisy rowniez odrazu dostalam na te dania plus listę zakupów na caly tydzien 😉 jesli ktoras mialaby ochotę moge przesłać 😊
-
Dzieki dziewczyny za dobre słowo. Jesteśmy po wizycie na IP. Szybko poszło. Oto drzemeczka po powrocie .
Na szczęście stan zapalny jest mały, została jej resztka kikuta i dlatego tak to się paprze. Mamy czyścić pępek bardzo dokładnie min. 3 razy dziennie octeniseptem i patyczkami. W poniedziałek wizyta kontrolna w poradni przyszpitalnej. Dziś zaliczyliśmy dwie przejażdzki autem i na szczęście póki co Matylda kocha fotelik. Zasypia od razu po kliknięciu pasów
Enigvaa, ja mam trochę na odwrót, chcę by mała była już niemowlakiem. Te noworodkowe tematy mnie stresują, pilnowanie nocnych pór karmień itd. Już teraz zaczyna reagować na karty kontrastowe i chcę już mieć takiego niemowlaczka, z którym się pobawięoczywiście takie maluchy to słodziadki, pewnie kiedyś zastęsknię za tym czasem, gdy głównie spała 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 13:17
kar_oliv, calanthe, dmg111, Lalia, Nowastaraczka, Ladyo, kic83, Niereanimuj , Zulugula, kiniusia270, ZielonaHerbata, Ania81, Annia, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dziewczyny kp, powiedzcie mi tylko szczerze czy każde przystawienie maluchów jest u was idealne i nic a nic was nie boli? U mnie najgorzej jest wieczorem bo mam już serdecznie dość tego karmienia. Mam dni, że jest ok i takie w których nie idzie za nic się przystawić dobrze i wytrzymuje w tym bólu.... albo próbuje ją korygować i jej zabieram z 15 razy i też dupa.
-
kar_oliv wrote:Dziewczyny kp, powiedzcie mi tylko szczerze czy każde przystawienie maluchów jest u was idealne i nic a nic was nie boli? U mnie najgorzej jest wieczorem bo mam już serdecznie dość tego karmienia. Mam dni, że jest ok i takie w których nie idzie za nic się przystawić dobrze i wytrzymuje w tym bólu.... albo próbuje ją korygować i jej zabieram z 15 razy i też dupa.
Nie, do tej pory czesto zle zassie i boli. Czasami jak dluzej wisi to tez pozniej boli.
Co do karmien, my nie wybudzamy malej. Spi tyle ile potrzebuje, ale do tej pory tylko raz przespala prawie 6h. Tak to co 2h je 🙈 ale ona jest glodomorkiem, karmie ja przed spacerem, zasypia przy cycu, idziemy na spacer a po spacerze, w domu od razu sie budzi mega glodna. Czy to 20min spaceru czy 40 😂🔸28 lat
Annia wrote:Suszarko u mnie było identycznie, a laktacja w końcu ruszyła. Bądź dobrej myśli. Też nie miałam ani czasu ani siły (i też nic nie leciało) na odciąganie. Też wisiał godzinami na cycku, jak chcesz mogę ci wrzucić zdjęcia długości karmień z początkowego okresu jako dowód. A później jakoś wszystko zaskoczyło.
U mnie to samo. Pokarm po cc pojawil sie jakos w domu czyli 4/5doba. Od tego czasu mały wisiał na mnie całymi dniami i dokarmiany w miedzyczasie. Ja wtedy jadłam nawet z nim przy cycku bo nie dalo rady. Ale z perspektywy czasu widzę że tym własnie nakrecił mi laktacje ( i stalam sie jego smoczkiem xD ale trudno) i pozniej stopniowo około miesiaca przeszłam tylko na kp i okazało się że przybiera dobrze i super. Teraz coraz mniej chce cycka wiec bobasy same wiedzą jak regulowaća laktatorem nawet przy nawale mialam 60ml max 🥴 a dzis kolektorem z glupia zlapalam 30ml w kilka minut. Jeśli masz siły to się nie poddawaj, będzie lepiej💕💕😘
Annia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Nie, do tej pory czesto zle zassie i boli. Czasami jak dluzej wisi to tez pozniej boli.
Co do karmien, my nie wybudzamy malej. Spi tyle ile potrzebuje, ale do tej pory tylko raz przespala prawie 6h. Tak to co 2h je 🙈 ale ona jest glodomorkiem, karmie ja przed spacerem, zasypia przy cycu, idziemy na spacer a po spacerze, w domu od razu sie budzi mega glodna. Czy to 20min spaceru czy 40 😂
Ja najpierw wybudzałam przez żółtaczkę, a teraz przez słaby przyrost wagi. Ona nie potrafi najeść się z mojej piersi pod kurek ;( Fajnie, że Malwina ma apetyt i ładnie ssie'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm