Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kar_oliv wrote:Dziewczyny kp, powiedzcie mi tylko szczerze czy każde przystawienie maluchów jest u was idealne i nic a nic was nie boli? U mnie najgorzej jest wieczorem bo mam już serdecznie dość tego karmienia. Mam dni, że jest ok i takie w których nie idzie za nic się przystawić dobrze i wytrzymuje w tym bólu.... albo próbuje ją korygować i jej zabieram z 15 razy i też dupa.
Dopiero od niedawna jest w miare okej. Wczesniej non stop z lanolina takie mialam obolale cyce a prawie non stop wietrzone. Ogolnie prawy cyc mam zawsze bardziej problematyczny i czesciej sie zdarzaja mu jakies boleści. Wtedy wlasnie przy tych sutkach wczesniej i teraz nieraz tez tak mialam ze zasys byl mega bolesny ale zazwyczaj po chwili mijalo (przy poranionym sutku mialam kilka razy ze bol nie do wytrzymania i dalam drugiego i odciagalam) -
Ula, ale Uck nie jest polecane dlatego, że jest ładnie:) jest dobra opieka i dobre zaplecze dla niemowlaka, nowoczesne sprzęty, rowniez ochrona krocza, jest polecane po patologicznych ciążach, a to że warunki są jak w prywatnej klinice to dodatkowy plus
ale Zaspa też ma dobre opinie, pewnie też tam wyląduje bo w uck nie będzie miejsca
Ulaa, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Kicku,
pytałam o te badania w związku z hipotrofią ponieważ chciałabym zbadać wszystko co konieczne np neurolog, fizjoterapeura (zaliczony) czy badanie ferryryny i żelaza (mamy skierowanie).
Generalnie nikt nam nic specjalnego nie zaleca ale ja się troche stresuje.
Nikt też nie zauważył dziurki nad kością ogonową a Pani robiąca USG bioderek powoedziala że jeśli jest coś takiego to jest wskazanie do USG kanału kręgowego aby dla spokoju sprawdzić czy wszystko jest ok (mamy już umówione). -
Sinsay tez mnie kusi widzialam duzo bluzek rozpinanych :d spodnie mom zawsze mi sie podobaly ale wydaje mi sie ze niska jestem i jakos tak zbudowana ze dupka bedzie wieksza :d, łowy udane mamusia bedzie wystylizowana ❤💕
Lalia lubi tę wiadomość
-
Super dziewczyneczki 🤩
Karolina pewnie szybko się uporacie z tym pępkiem
Mnie blizna po cc nie boli ale chyba jestem z tym w mniejszości. Czuję tylko jak mnie ciarki przechodzą po ciele to wtedy tez przechodzą przez Blizne i to jest malo przyjemne uczucie 🤷♀️
Co do brodawek to mnie w ogóle nie bolą, jedyny ból jaki czulam w związku z piersiami to ból przy zasysaniu jak mi się zatkalo ujście kanalika.
Nie ogarniam tego Waszego łapania mleka z drugiego cycka 😅 ale że samo leci i Wy to lapiecie po prostu w ten kolektor? Czy ten kolektor też się naciska czy cos?
Mi się zdarzylo, że parę kropel spadło przy napęczniałych cycach ale to na tyle 😀
U mnie tez było wiszenie w pierwszym miesiącu, minęło po pierwszym skokuLalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:l
Nie ogarniam tego Waszego łapania mleka z drugiego cycka 😅 ale że samo leci i Wy to lapiecie po prostu w ten kolektor? Czy ten kolektor też się naciska czy cos?
Mi się zdarzylo, że parę kropel spadło przy napęczniałych cycach ale to na tyle 😀
U mnie tez było wiszenie w pierwszym miesiącu, minęło po pierwszym skoku
Ten kolektor sie lekko zasysa na cycu i sobie tak dynda
Tez lapie, nie za kazdym razem, bo nie zawsze mi sie chce, ale staram sie te 3-4 razy w ciagu doby chociaz zeby te ok.100ml zamrozicmniej wiecej zlatuje po 20-30ml
kar_oliv lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Nikt też nie zauważył dziurki nad kością ogonową a Pani robiąca USG bioderek powoedziala że jeśli jest coś takiego to jest wskazanie do USG kanału kręgowego aby dla spokoju sprawdzić czy wszystko jest ok (mamy już umówione).
Aneta... My też mamy taką dziurkę, nikt tego w szpitalu nie zauważył. Zauważyłam to w domu, a że cos tam ze studiów pamiętam o rozwoju układu nerwowego to się tym zainteresowaliśmy. Jesteśmy już po konsultacji z neurochirugiem, też będziemy robić USG. Widzę, że oddziały noworodkowe działają na zasadzie odhaczyć i wypisać malucha...'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dobrze, że wylapalyscie te dziurki, ja nie wiem co oni w tych szpitalach robią. U nas akurat dziurki nie ma ale jest takie jakby przedluzenie szpary międzypośladkowej i tez już bylam cała zestresowana, ale pediatra i ortopeda mówili , że widocznie taka uroda.💙 11.2020
💗 11.2023 -
Enigvaa wrote:Ten kolektor sie lekko zasysa na cycu i sobie tak dynda
Tez lapie, nie za kazdym razem, bo nie zawsze mi sie chce, ale staram sie te 3-4 razy w ciagu doby chociaz zeby te ok.100ml zamrozicmniej wiecej zlatuje po 20-30ml
A jak nie przyczepisz tego kolektora to też leci? Czy to oto chodzi żeby go zassac żeby coś polecialo?💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:A jak nie przyczepisz tego kolektora to też leci? Czy to oto chodzi żeby go zassac żeby coś polecialo?
Mi leci caly czas. Po prysznicu, jak karmie z jednej to z drugiej leci, a nawet w nocy. Ale chyba mam takie maloszczelne cycki, bo jeszcze ani razu nie czulam zeby byly obrzmiale, nawalu tez nie odczulam - nadal na niego czekam 🤔 nie czuje zeby byly przepelnione, ani puste.
Ale na zaufajpoloznej na ig widzialam ze kolektor lekko stymuluje laktacje wiec pewnie to zassanie tez cos tam daje🔸28 lat
Zulugula wrote:Dobrze, że wylapalyscie te dziurki, ja nie wiem co oni w tych szpitalach robią. U nas akurat dziurki nie ma ale jest takie jakby przedluzenie szpary międzypośladkowej i tez już bylam cała zestresowana, ale pediatra i ortopeda mówili , że widocznie taka uroda.
Zulu, ja z mojej porodówki i oddziału połozniczego jestem mega zadowolona. Opieka jak w prywatnym szpitalu, wszyscy mili i pomocni, ale oddział noworodkowy to dramat.... położne super, ale lekarze totalna olewka. Na wypisie małej nie mam nawet jej wagi urodzeniowej!!!! Niby jest to w książeczce zdrowia, no ale hellooooł! Gdybym miała drugi raz rodzić to na pewno też tam, ale cisnęłabym neonatologów o każdą wątpliwość.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Aneta... My też mamy taką dziurkę, nikt tego w szpitalu nie zauważył. Zauważyłam to w domu, a że cos tam ze studiów pamiętam o rozwoju układu nerwowego to się tym zainteresowaliśmy. Jesteśmy już po konsultacji z neurochirugiem, też będziemy robić USG. Widzę, że oddziały noworodkowe działają na zasadzie odhaczyć i wypisać malucha...
U nas tylko Pani od USG bioderek potraktowala to poważnie choć mówiła że jest płytkie i aby się nie marteić, choć ja martwie się bardzo.
Mamy wizytę za tydzień bo jutro miało nas nie być od rana ale chyba przełoże wizytę ma jutro. Pediatra u nas totalnie zlała temat. -
Zulugula wrote:Dobrze, że wylapalyscie te dziurki, ja nie wiem co oni w tych szpitalach robią. U nas akurat dziurki nie ma ale jest takie jakby przedluzenie szpary międzypośladkowej i tez już bylam cała zestresowana, ale pediatra i ortopeda mówili , że widocznie taka uroda.
-
Skończyliśmy!
Jestem z nas dumna, zwłaszcza, że decyzję, że robimy sami musieliśmy podjąć dziś o 17:00
A to postać za którą syn się przebrał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 08:15
kiniusia270, Suszarka, Ladyo, dmg111, Lalia, kar_oliv, kic83, Iskierka87, Inaa89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Kicku,
pytałam o te badania w związku z hipotrofią ponieważ chciałabym zbadać wszystko co konieczne np neurolog, fizjoterapeura (zaliczony) czy badanie ferryryny i żelaza (mamy skierowanie).
Nikt też nie zauważył dziurki nad kością ogonową a Pani robiąca USG bioderek powoedziala że jeśli jest coś takiego to jest wskazanie do USG kanału kręgowego aby dla spokoju sprawdzić czy wszystko jest ok (mamy już umówione).