Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Matylda najbardziej lubi spać na boku. Pilnuję, żeby zmieniać bok przy każdym odkładaniu do spania. Na brzuchu śpi tylko na nas (np. teraz na mnie, a ja piję kawę w łóżku ☕), ogólnie nienawidzi leżeć na brzuchu...
U nas dziś naprawdę dobra noc, były pobudki na jedzenie, ale bez awantur, BEZ DOKARMIANIA MM 💪i dała się potem odłożyć do dostawki. Jedynie po 6 już jej nie odkladałam, bo nad ranem bardzo czule śpi. Super to wygląda z boku. Mamy łóżko 140 cm, ja z narzeczonym stłoczeni na jednej połowie pod ścianą, a ona na drugiej z pełną przestrzenią wokół siebie 😂 dobrze, że większość nocy daje radę spać w dostawce.
Jeśli któraś z nierozpakowanych mam zastanawia się jeszcze, czy warto kupić dostawkę chicco to polecam. Mam ustawione nóżki na kołyskę i jak ją w nocy odkładam to bardzo lekko ją bujam, można też głaskać dziecko z poziomu własnego łóżka. Maluch jest na wyciągnięcie ręki. Zajmuje też mało miejsca, co w sypialni w bloku ma znaczenie. Super sprawa
Pani od USG bioderek mówiła nam aby wkładać dziecku coś między nóżki (nad stópkami) aby nie krzyzowało ich sobie podczas snu na boczku bo to podobno źle wpływa na bioderka.
Również polecam dostawkę, super opcja, tylko muszę tak jak Wy ustawic opcję kołyski bo dziś spała w wózku (jesteśmy u mojej mamy) i bujanie ją uspokajało
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Ounai właśnie teraz już wszyscy mówią, że do taty podobny więc coś w tym musi być😅 ale dobrze! ❤️
Lalia u nas to już niektóre 62 za małe 😅 ale te rozmiary to są dziwne, bo mam taki komplet z hm w rozmiarze 56 i dalej jest mu dobry 🤷🏻♀️ A dzisiaj ma np. ubrany sweter z Zary w rozmiarze 68 i fakt, że rękawy są za długie, ale nie jest mu jakoś bardzo dużyLalia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Julik, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Ostatnio mówiłyście, że Wasze dzieci mają naczyniaki. Marta też ma na powiece i pomiędzy brwiami takiego dość jasnego.Lalia lubi tę wiadomość
-
Inga ale pięknie wyszła Wam ta sesja 😍
Bardzo lubię takie naturalne, jasne i estetyczne klimaty.
Ja chyba dzisiaj zamówię Chicco, niech już sobie czeka 😁
Do tej pory nic nie zamaiwlam, a w ciągu 2 tygodni wpadłam w taki wir ubrankowy, że już mi brakuje miejsca. Już widzę ,że zamaiwlam te rzeczy bez opamiętania i pewnie będzie tak,że część ubranek Mała nawet nie zdąży ubrać 🤭🙈🙈
A mam praktycznie same 56,62 i pojedyncze sztuki 68.
Co do naczyniaków-coreczka mojego brata też miała takiego między brwiami, teraz ma dwa latka i został.ledow,ledwo i widoczny ślad.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 11:43
Zulugula, Karenira lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Ounai właśnie teraz już wszyscy mówią, że do taty podobny więc coś w tym musi być😅 ale dobrze! ❤️
Lalia u nas to już niektóre 62 za małe 😅 ale te rozmiary to są dziwne, bo mam taki komplet z hm w rozmiarze 56 i dalej jest mu dobry 🤷🏻♀️ A dzisiaj ma np. ubrany sweter z Zary w rozmiarze 68 i fakt, że rękawy są za długie, ale nie jest mu jakoś bardzo duży
To pięknie Gustaw rośnie 🤩🤩🤩 co do rozmiarów masz rację,ja właśnie segreguję te ubrania nie tyle rozmiarami z metki co przykładam jedne do drugich i mam rozdzielone na"duże 56"plus"małe 62" na teraz i większe 62 na później 😅Nowastaraczka, Inga28 lubią tę wiadomość
-
Calanthe, ja Zabrze. Mamy do siebie blisko
Herbatko, macie już imię dla córeczki? Angie a Ty? Kojarzę, że Tajka będzie mieć Maję, Ladyo Julę, a pozostałe dziewczyny z brzuszkami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 15:15
calanthe, Ladyo lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Inga28 wrote:Ounai właśnie teraz już wszyscy mówią, że do taty podobny więc coś w tym musi być😅 ale dobrze! ❤️
Lalia u nas to już niektóre 62 za małe 😅 ale te rozmiary to są dziwne, bo mam taki komplet z hm w rozmiarze 56 i dalej jest mu dobry 🤷🏻♀️ A dzisiaj ma np. ubrany sweter z Zary w rozmiarze 68 i fakt, że rękawy są za długie, ale nie jest mu jakoś bardzo dużyale ja to lubię, bo patrząc na niego widzę człowieka, którego kocham nad życie, z którym tego chłopca stworzyliśmy. Za to córa jest kopią mamusi
jedynie syn ma kolor oczu po mnie a córka ma kolor oczu męża.
Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Slazaczki, a co powiecie na spotkanie jak się zrobi cieplej? Jak mój syn był mały to umawiałyśmy się z dziewczynami w Pszczynie w parku. Brałyśmy koce, dzieci wariowały na kocach a my siedziałyśmy i gadałyśmy
wtedy Pszczyna była najbliżej dla wszystkich więc teraz może być inne miejsce.
Marta dalej ma katar. Muszę kupić masc majerankową i chyba pomyślę o nebulizatorze. W lutym musimy też kupić pokrycie siedziska spacerowego, bo coraz częściej Marta mi się podciąga do siadania. Czuję, że to już końcówka jazdy w gondoli. A szkoda, jeszcze się nie nacieszyłam. Czemu ona tak szybko rośnie? Mówię dziś mężowi że jak będzie miała 2 lata to robimy następne a on na to "już mnie nie nabierzesz, naobiecujesz, że będzie sex, starania i znowu zajdziesz w pierwszym cyklu i zero seksu będzie" 😂😂😂
Już wiem skąd zastój. Mam konkretnie zapchany kanalik. Wjechała lanolina na gaziku bo nic go nie chce ruszyć. Pierwszy raz od 5 miesięcy boli mnie sutek przy karmieniu.Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
A, no i zbieramy sie do Ikei po brakujące rzeczy na chrzciny, jak na przykład szklanki, zasłony do sypialni itd. Muszę jeszcze kupić rolki papieru do tablicy bo syn na nich uwielbia rysować. Najchętniej zjadłabym już tam, ale obstawiam, że będzie tam dzisiaj masakra.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
KarolinaMaria wrote:Calanthe, ja Zabrze. Mamy do siebie blisko
Herbatko, macie już imię dla córeczki? Angie a Ty? Kojarzę, że Tajka będzie mieć Maję, Laydo Julę, a pozostałe dziewczyny z brzuszkami?SzalonaOna, Wik89, KarolinaMaria, Ladyo, Suszarka, Zulugula, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka,a ja chciałam wystawić Olka na balkon żeby pospal, to na śpiocha dał sobie ubrać kombinezon i czapkę (!), ale jak tylko wyjechałam na balkon to wielkie oczy i tyle ze spania 😂 nie pomogło jeżdżenie do przodu i do tyłu, telepanie na amortyzatorach, a ja w końcu stwierdziłam że bardziej zależy mi żeby zasnął niż żeby się wywietrzyl 😅
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Nowastaraczka,a ja chciałam wystawić Olka na balkon żeby pospal, to na śpiocha dał sobie ubrać kombinezon i czapkę (!), ale jak tylko wyjechałam na balkon to wielkie oczy i tyle ze spania 😂 nie pomogło jeżdżenie do przodu i do tyłu, telepanie na amortyzatorach, a ja w końcu stwierdziłam że bardziej zależy mi żeby zasnął niż żeby się wywietrzyl 😅
U nas nie trwalo to jakos dlugo bo wrocilam do domu ale tak czy siak w koncu się złamał i zamknał tam oczęta a to już coś 🤭Lalia, Wik89, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ojciec w pracy,matka sama to moje dziecko od 8 rano spało w sumie może 1,5 h a nie liczę ile jadło i się na mnie obrażało 🥴🥴🥴 tata wróci za godzinę to Olek pewnie prześpi całe popołudnie 😅