X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ananda Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aktualnych tematów Mały śpi z Nami.
    Chusteczek używaliśmy na początku, ale zrobiło Nam się paskudne odparzenie, więc zrezygnowaliśmy. Wymieniliśmy pieluchy na bambusowe i problemy skórne odeszły w niepamięć. A sprawę biegania po ciepłą wodę rozwiązałam tak,że trzymam sobie ją w termosie 🤭

Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

9f7jpx9i54ea9hmr.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anada cześć! Współczuję przeżyć z początku macierzyństwa, niech teraz już będzie tylko dobrze ❤️ bardzo ładne imię dla synka :)

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Zulu ostrzegam, po tym ostatnim skoku mlody bardziej ogarnia swoje ręce i teraz nie tylko kopie ale też leje matke rękoma :p

Zulugula, Lalia, kic83, Annia lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Mój po domu ma pantofle ale ich nie uznaje chodzi w samych skarpetkach, albo i bez i żyje.
    Ale zawsze mnie rozwalają te teksty ubierz go bo zmarznie albo jak możesz iść na spacer jak jest minus na polu. O Boże. Olewam to. Poza tym wolę żeby dziecku było nawet minimalnie za za zimno niż za gorąca nie lubię dziecka przegrzewać owijać w dziesięć kocyków i o dziwo młody do tej pory miał tylko raz gorączkę i to chyba od szczepienia

To jest dramat z tym🙄
    Podczas kangurowania syn był tylko w pieluszce i porobiłam zdjęcia i pierwsze co to mój tata czy mu nie zimno 😂
    A jak pierwszy spacer mielismy w 4 dzien po porodzie (położna nas zachęciła) to babki az się zachłysnęły 🤭
    Zreszta pisalam Wam tu w nowy rok jak babka męża pieprzyła swoje farmazony 🤬
    Tylko że Wy to potraficie olać a ja jestem agresywna w tym temacie i nie umiem olać

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Aa Zulu ostrzegam, po tym ostatnim skoku mlody bardziej ogarnia swoje ręce i teraz nie tylko kopie ale też leje matke rękoma :p

Haha ja to i przed skokiem dostaję regularnie w mordę 😂 a dekolt mam cały podrapany🙈 Także strach się bać co będzie po skoku😀

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu83 wrote:
    bo jej się imiona Martyna lub Marcelina nie podobają które wybraliśmy

Martyny to super dziewczyny! Wiem co mowie, ja jestem Martyna 😂

Lalia, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Lulu83, dmg111, Annia lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Tym razem ja Ci przybijam piątkę, uważam że zakup lezaczka/bujaczka, czy tam huśtawki to nasz najlepszy zakup dla dzieci :)

O tak! Moja sie buja a ja mam czas zjesc normalnie sniadanie, zrobic obiad czy isc do kibelka 😁

calanthe, kic83 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która nie ma grzeszków na sumieniu 😂
    Mi się kilka razy zdarzyło zasnąć przy karmieniu na leżąco i Olek został obok, oczywiście pod naszą kołdrą. Sama Wam pisałam, że zostawiłam go na noc śpiącego na brzuchu, bo... zasnęłam 🤦 przez to, że jestem co drugi dzień w domu sama z małym przez 13h to standardem jest, że on krzyczy a ja wołam do niego z kuchni czy łazienki, a dla bezpieczeństwa zostawiam go wtedy na podłodze na macie 😅 na spacery nie chodzimy codziennie, odkąd Olek się urodził to byliśmy może z 5 razy z mężem a ja sama 2, raz przez pogodę, dwa jak już Olek zasnął to egoistycznie często woleliśmy obejrzeć w tym czasie odcinek serialu 🙈 babybjorn używamy żeby młodego ululać jeśli nam się nie chce robić kolejnych kilometrów po mieszkaniu robiąc dziwne przykucki, bo Olek zasypia bujany góra dół a nie na boki 🤣 jeśli jestem sama w domu to rzadko włączam TV, zazwyczaj jak już synek zaśnie, za to jak mój mąż jest w domu to TV jest włączony non stop, więc Olkowi nie są obce mecze, wiadomości, prognoza pogody, ale też Ukryta prawda 🤭
    Tak jak pisaliście wyżej, "oczekiwania" a "rzeczywistość" są naprawdę róóóżne!! We wszystkim trzeba mieć umiar i zdrowe podejście. U mnie jedno co się totalnie nie sprawdziło, to część z Was pisała, że nie przebiera w nocy albo przebiera rzadziej, no i przyznam, że się na to skusiłam (kto by tego nie zrobił) i niestety po dwóch dniach zrobiło się odparzenie 🤷

Nowastaraczka, calanthe, kar_oliv, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananda witaj,
    Przykro mi, że juz na początku tak Was doświadczylo. a wedzidelka jak podetniecie to tylko lepiej już powinno byc:)
    Może ustawisz suwaczek, będzie łatwiej ogarniać tematy wiedząc ile synus już ma miesięcy :)

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ananda Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ananda witaj,
    Przykro mi, że juz na początku tak Was doświadczylo. a wedzidelka jak podetniecie to tylko lepiej już powinno byc:)
    Może ustawisz suwaczek, będzie łatwiej ogarniać tematy wiedząc ile synus już ma miesięcy :)

Właśnie próbowałam, ale nie wiem co mi z tego wyszło...🤭 Coś mi nie wychodzi. Podpowiecie jak to ogranąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 10:48

9f7jpx9i54ea9hmr.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    Bo miesieczniak to jeszcze obesraniec więc raczej jeszcze musisz poczekać z rzadkim przebieraniem w nocy, bo odparzenie gwarantowane 😀 u nas dopiero od 2tyg nie ma kup w nocy, a siku tez juz nie przebieram, bo się wybudza i jest zły, a 2 razy już się przelało , no trudno , żyje jakoś 🤭
    Przez to , że nie ma zmian pampera nocą to mój mąż juz błogo śpi całe noce 🤬😂

Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwi tez biega przez sen, zdarza jej sie plakac w glos, krzywic, stekac, prezyc, ale tez smiac w glos. Ciagle pojekuje, wzdycha, mruczy, chrumka 😂 Ostatnio placze jak jej niewygodnie a nie moze sama sie przekrecic np.w bujaczku. A tak to mysle ze to sny, tak to wyglada 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 10:48

Lalia lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananda trudne początki ale piękne słowa o syneczku, na pewno będzie już coraz lepiej❤

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spamuje forum dziś, bo tak się w nocy wkurzalam, że stwierdzilam , że dzis nie robie nic, pierdziele. Zamawiamy hindusa, posprzątałam wczoraj, Młody śpi. Bo w nocy może i byly tylko 2 pobudki po dlugich setach ale godzina schodzila z karmieniem a potem z odlozeniem. Za kazdym razem 3 razy wyjmowalam z łóżeczka żeby dolulać , bo się albo wybudzal albo miotał i nie moglam tego znieść 🤪

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananda wrote:
    Właśnie próbowałam, ale nie wiem co mi z tego wyszło...🤭 Coś mi nie wychodzi. Podpowiecie jak to ogranąć?

Klikasz w dowolny tu suwaczek którejś z nas i konfigurujesz swój, potem w ostatnim kroku kopiujesz link i wklejasz w stopkę tu na forum e ustawieniach konta :) jakos tak to było, z pamięci piszę 😀

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam się powstrzymać ;)

a976a42811eb.jpg

Lalia, calanthe, Iryska, Anet.kaa, kic83, Enigvaa, Ania81, Nowastaraczka, Zulugula, dmg111, kiniusia270, Annia, Karenira, Ounai, Ladyo lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ananda Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, trudne. Co się strachu najadłam to moje. Ale ja dam radę ,dla Niego zniosę wszystko. Musiałam zrezygnować z pracy, leżeć w łóżku praktycznie całą ciążę. Ale było warto! Tylko Synka mi szkoda...biedny najpierw ten szpital. Teraz te problemy. Nie najada się porządnie i sen przez to ma tak lekki, że dramat. Wcześniej mogłaby przy nim bomba wybuchnąć, a teraz byle hałasik go wybudza. Choćby pies zeskakujący z łóżka...😟 Bardzo liczę na tą wizytę u laryngologa. Mam nadzieję, że uda się to jak najszybciej załatwić. Bo neurologopeda nastraszyła Nas, że w Naszym mieście nikt Nam tego nie podetnie...no nic, zobaczymy. Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie. Wygadałam się i od razu jakoś lżej 🤭♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 10:59

9f7jpx9i54ea9hmr.png
  • Ananda Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Klikasz w dowolny tu suwaczek którejś z nas i konfigurujesz swój, potem w ostatnim kroku kopiujesz link i wklejasz w stopkę tu na forum e ustawieniach konta :) jakos tak to było, z pamięci piszę 😀
    Który link skopiować?

9f7jpx9i54ea9hmr.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ananda! Super, że dołączyłaś! Gratuluję synka 🥰
    Mam nadzieję, że wszystkie problemy już za Wami i będzie dobrze 💪

Zulu, bicie w twarz czy drapanie to u nas standard i na pewno nie ma nic wspólnego ze skokiem 🤣 a ostatnio mąż nalał ciut za ciepłej wody a ja wkładałam akurat młodego do wanienki, to biedaczek "ratując" się tak mnie uszczypnął w triceps, że myślałam że się 💩😂

W ogóle mówiłam do męża, że nasze dziecko ma relację "love&hate" z moimi cyckami 🙈 albo drapie, ładuje pięściami i odgina głowę z zaciśniętą buzią na cycu wkurzony że mu za szybko leci albo po prostu ma wkurw 😵 albo obdarza go wręcz nabożną czcią głaskajac i ugniatając rączką, liżąc językiem, ocierając się buzią i glłużąc do niego 😍

U nas pół nocy super, spał od 21 do 1, a potem pobudka przed 3 i o 6 i od 6 masakra.. męczyły go bączki, płakał, krzyczał, więc przekładałam z boku na bok, z brzucha na plecki, nosiłam na rękach, odkładałam, masowalam, robiłam rowerek, w końcu odpaliłam pierwszy raz suszarkę i grzałam mu brzuszek i pierdział z uśmiechem na twarzy 🥴 ale to pomogło na chwilę, bo był głodny, ale nie chciał jeść, więc krzyczał i znowu nalykal się powietrza i płakał i wszystko od nowa, aż w końcu był już tym umęczony i mi zasypiał, ale na 3-7min bo wynurzały go bączki 😔 zasnął mi w końcu dopiero po 10 ale śpi mega niespokojnie.. to będzie długi dzień 🥱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 11:01

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananda wrote:
    Który link skopiować?

Ten drugi chyba🤔 próbuj po kolei najwyżej

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 3002 3003 3004 3005 3006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ