Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Ja mam jedna plaska ale nie uzywamy kapturkow.
U mnie takie bardzo, bardzo wklęsłe aż położne w szpitalu stwierdziły że nie mam małej męczyć i założyć nakladke i miało to z biegiem czasu wyjść. Że niby dziecko miało wyciągnąć, ale u nas nic nie drgnęło od razu się wszytsko chowa🤦🏽♀️ Z córką nie było szans by chwyciła cala brodawke. Był płacz i szybko się poddałam i zakładałam zawsze i wszędzie nakladki. Nie ukrywam że to jest problematyczne i obawiam się że przez to laktacja tez słabsza. Teraz tyle naczytalam ze mysle ze spróbować bardziej się postarać może jakoś zalapie jak nie będzie od początku uczona do "sutka" podobno sutek dziecku nie potrzebny. Ech... zaczynam schizowac pomału jak to będzie 🙈😂Fragaria lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Cześć dziewczyny ☺️
Współczuję Wam tych nocek, ale będzie lepiej! ❤️
U mnie z drugim synkiem też tak było, że budził się często, a potem jak ręką odjął po roczku, akurat jak wracałam do pracy ☺️ taki prezent od synka.
Pojechałam na usg dodatkowe dzisiaj, żeby sprawdzić czy faktycznie nic złego się nie dzieje, bo już nie mam mdłości..
I jest wszystko super! Mały człowiek ma 4,72cm i jest większy o 4 dni niż powinien 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 23:12
Martt95, kiniusia270, Annia, Lalia, Enigvaa, Fragaria, Nowastaraczka, Inaa89, Zulugula, Nikaa92, Ladyo, Sylwucha, Ounai, Karenira, Wik89, dmg111, LaBellePerle, KarolinaMaria, kic83, Anet.kaa, Suszarka, doomi03, emdar, Tajka, kar_oliv, Julik, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Lalia, on to nawet tak bardzo mało (łącznie) nie śpi; jakieś 11 do 13h (baaardzo rzadko)w ciągu 24h. Po prostu często się wybudza, a że ja jak jestem turbo zmęczona to nie mogę zasnąć bardzo szybko, to czasem nim zasnę to on zdąży się znowu przebudzić. Ostatnie dwie noce, to masz rację,horror. Nie życzę najgorszemu wrogowi. Już mnie nad ranem poniosło i aż na Julka krzyknęłam...Biedny strasznie się wystraszył, bo to jakaś nieznana mu moja reakcja i nie wiedział o co mi chodzi. Mialam takie wyrzuty sumienia,że się poryczałam. No i tak sobie płakaliśmy oboje.
Jeszcze mąż musiał coś ważnego i pilnego do roboty skończyć i nie mogł mi pomóc jakoś bardzo. Dziś ma już free,i właśnie wstaje i przejmuje małego(na szczęście, bo inaczej to by mnie w kaftanie wywieźli chyba). Idę spać, kochane. Miłego i spokojnego dnia wszystkim życzę.
Edit: aha, bo pytałaś jak Julek funkcjonuje w dzień. Super dobrze, chodzi, kręci się, każda szuflada i szafka jego itd....Ktoś pisał ostatnio ze małe dzieci czerpią energię z kosmosu, mój Julek to ma chyba jakiś magiczny pakt z Marsjanami 😉
Lalia, Mikołaj pierwszego seta ma około 3 godzin. Tylko później zaczynają się pobudki co godzinę, czasem jest że ja dopiero przysnę a on już się budzi. W nocy nawet dzisiaj mąż do niego wstał, ale nie ma opcji, on chce pierś.doomi03 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Zaczynam tracić nadzieję, że wrócą nam dobre noce. Dziś znowu co 2h papu. Faktycznie idzie się podłamać czytając Wasze godziny karmienia 😅 ale nie narzekam, bo tez mielismy takie piekne noce tylko coś się popsulo i koniec 🤷♀️
Emdar niesamowicie Ci współczuję. Ale widzę jakaś jestes silna i będę czerpać z Ciebie przykład 😗
U nas znów deficyt kupki. Jak w sobote poszla bomba to na razie cisza. Boję się, że znowu będą płacze z tego powodu.
Lalia
Jak wybudzisz Olka na drugiego cycka to od razu Ci zje? Ja może zaczne tak robić, może wtedy dłużej pospi chociaz mam wrazenie, że Tomek się nie chyci juz drugiego 🤦♀️
Ja też budzę na drugiego zawsze tzn moje wybudzanie go polega na położeniu na podkład na kanapie albo na przewijak i pach dziecko przebudzone. Z reguły zawsze udaje się wtedy na tego drugiego przystawić, chociaż dziś po tej 5 tej się wyjątkowo nie udało, ciumknal 1,5 minuty i kaplica xD ale wiedziałam że to się odbije na szybszej pobudce. Młody zazwyczaj jak nie zje z każdego cyca tak z minimum przez 8 minut to potem przeciągu godziny znów chce jeść, więc staram się żeby zjadł zawsze te swoje minimum z każdego cycka wtedy te przerwy są dłuższe i mamy jakiś schemat tego cyckowania.Lalia lubi tę wiadomość
-
Martt95 wrote:U mnie takie bardzo, bardzo wklęsłe aż położne w szpitalu stwierdziły że nie mam małej męczyć i założyć nakladke i miało to z biegiem czasu wyjść. Że niby dziecko miało wyciągnąć, ale u nas nic nie drgnęło od razu się wszytsko chowa🤦🏽♀️ Z córką nie było szans by chwyciła cala brodawke. Był płacz i szybko się poddałam i zakładałam zawsze i wszędzie nakladki. Nie ukrywam że to jest problematyczne i obawiam się że przez to laktacja tez słabsza. Teraz tyle naczytalam ze mysle ze spróbować bardziej się postarać może jakoś zalapie jak nie będzie od początku uczona do "sutka" podobno sutek dziecku nie potrzebny. Ech... zaczynam schizowac pomału jak to będzie 🙈😂
Mi tez wszystkie polozne wciskaly nakladke, za kazdym razem wielce zdziwione jakim cudem „tym” karmie. Polozna na wizycie domowej tez byla zdziwiona. No ale ani ja ani Malwi nie wiedzialysmy ze tak sie nie nakarmimy 🤷🏻♂️ Fakt, nie bylo latwo, mialam krwiaka i znieksztalconego sutka jak zaczela go wyciagac. Ale teraz juz jest dobrze, czasami go wyciagnie i ladnie ssie, a czasami duzo nalyka sie przy tym powietrza i musze ja kilka razy odbijac. Jesst troche trudniej jej go zlapac ale jakos to idzie. I nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale wlasnie ta piers mam nieszczelna i z niej mi strasznie wycieka mleko. Ostatnio ja zalalam od pachy po kolano, przez sredniej grubosci polarowy szlafrok 😳
🔸28 lat
Właśnie do mnie dotarło że za mnie więcej dwa miesiące rodze. Kiedy to zleciało?Lalia, Enigvaa, Karenira, Annia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Domi Lalia
Muszę spróbować tego wybudzania i dawania drugiego cyca ale szczerze mówiąc nie widzi mi się to, bo zwyczajnie nie mam sumienia go obudzić tym bardziej , że on je z jednego ok 10-15min , więc na pewno zjada sporo , i zawsze jadl z jednego i spał super, także cos mi się wydaje, że u nas to nie pójdzie ale spróbuję 💪 boję się tez, że jak go wybudze na drugiego to ani nie zje ani juz nie będzie chcial spać 🙈 bo tak było parę razy z pieluchą zmienianą po jedzeniu =wybudzeniu, trzeba było potem długo lulać. Tak źle i tak niedobrze 😄
Co do sinsaya, poza tymi 2bodziakami co rosną z dzieckiem mam jeszcze tylko 2 body przez głowę no i one nie urosły , wg mnie typowa rozmiarowka zgodna z długością dziecka.Lalia lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Zulu, właśnie miałam Ci pisać, że musisz wypróbować, bo być może na Tomciu przyniesie to odwrotny skutek 😅
Annia, to faktycznie set 3hbi co godzinę to masakra 😭 my już nawet zaczynamy z Olkiem chodzić spać o 22 żeby załapać się na ten najdłuższy set 🤦Zulugula, Annia lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Mi tez wszystkie polozne wciskaly nakladke, za kazdym razem wielce zdziwione jakim cudem „tym” karmie. Polozna na wizycie domowej tez byla zdziwiona. No ale ani ja ani Malwi nie wiedzialysmy ze tak sie nie nakarmimy 🤷🏻♂️ Fakt, nie bylo latwo, mialam krwiaka i znieksztalconego sutka jak zaczela go wyciagac. Ale teraz juz jest dobrze, czasami go wyciagnie i ladnie ssie, a czasami duzo nalyka sie przy tym powietrza i musze ja kilka razy odbijac. Jesst troche trudniej jej go zlapac ale jakos to idzie. I nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale wlasnie ta piers mam nieszczelna i z niej mi strasznie wycieka mleko. Ostatnio ja zalalam od pachy po kolano, przez sredniej grubosci polarowy szlafrok 😳
Trochę mnie zmotywowałaś że jednak się da. Właśnie duzo czytałam ze to nie sutek jest potrzebny do karminia a brodawka, położne mnie szybko zniechęciły(pamiętam ze jedna chciała mi jakas strzylawke czy coś przynieś by próbować wyciągnąć sutek, tak się wystraszyłam że się odrazu poddałam i wyciągam nakladki które mialam w torbie i wtedy stwierdzila ze jak mam to dobrze nie będziemy meczyc). U mnie właśnie też tak było ze zawsze byłam "zalana" i ja i mala 🤦🏽♀️ Jak tylko Ala przestawała ciumkać to się odklejała nakładka a wtedy leciało to mleko jak szalone... zawsze kładłam pod pierś pieluszkę tetorowa i za każdym razem szla odrazu do prania bo cala mokra. A próby karminia w łóżku nawet nie komentuje to się zawsze źle się kończyło zwłaszcza jak zasnęłam 🙈Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Lalia wrote:Zulu, właśnie miałam Ci pisać, że musisz wypróbować, bo być może na Tomciu przyniesie to odwrotny skutek 😅
Annia, to faktycznie set 3hbi co godzinę to masakra 😭 my już nawet zaczynamy z Olkiem chodzić spać o 22 żeby załapać się na ten najdłuższy set 🤦
To my od poczatku o 21 juz spimy 😂Nowastaraczka, Julik lubią tę wiadomość
🔸28 lat
A propo, pytam męża wczoraj jak on widzi dalszą prokreacje a ten , że jak najszybciej😅Lalia, Ladyo, Wik89, dmg111, Enigvaa, KarolinaMaria, Annia, Suszarka, Nowastaraczka, doomi03, Ulaa, Julik lubią tę wiadomość
💙
💗 -
suzi1994 wrote:Ja się zapisałam do chirurga plastyka na konsultacje żeby umówił mnie na wycięcie tej blizny po cc .. mam bliznę w bliźnie i ogromnie psychicznie mi to przeszkadza .. poza tym mam nad blizna taki daszek ze skory zapytam czy nie mógłby od razu tego wyciąć .. tak czy tak nawet jeśli poprawi tylko bliznę to chociaż będzie jedna a nie dwie .. mam tylko nadzieje ze nie będzie jakoś okropnie bolesne ... ( znieczulenie miejscowe ) ..
Zamawiam dziś tez dietę pudełkowa wiec pewnie od środy będzie już przyjeżdżać .. musze bo po prostu zle się czuje .. mam do zrzucenia 4 kg ale ja je przytyłam przed ciąża na tych lekach które brałam żeby zajść w ciąże .. przytyłam te 4 kg w jakieś półtorej mies nagle .. u mnie przy 162 cm te 4 kg robią różnice czuje się zle a wszystkie ciuchy są za małe .. ( albo suszarka elektryczna kurczy mi ubrania ) No ale z tym moim 4 kg najgorsze jest to ze jak przez tydzień jadłam malutko to i tak waga ani drgnęła.. przed ciąża to samo próbowałam te 4 kg zgubić i nic .. po ciąży waga mi wróciła równo do tej + 4kg .. jakoś nie chce to ruszyć wcale .. wiec spróbuje jeść pudełka z miesiąc i zobaczymy .. ćwiczyć po cc jeszcze nie mogę
I nas jakieś 8 pobudek. Już ich nawet nie liczę. Tak, chodzę przemęczona ale nie widzę sensu narzekania. Nie, nie odeśpię bo nie mam męża na urlopie ani na home office i mam syna w domuz resztą co mi da narzekanie? Będę siedzieć, nic nie robić i jęczeć nad sobą jak to mi jest źle.
Mart, ja mam malutkie sutki i karmię normalnie
Młody mi obudził małą z drzemki, już się nie udało uśpić więc marudzi a ja nic zrobić nie mogę. Ale w zamian za bajki wysiedział 11 min z nebulizatorem, upomniał się dopiero jak całe 5ml soli mu zeszło 😂 potem wysmarkał pięknie nos i siedzi zadowolony ze da się oddychać
W tym tygodniu musimy jechać po buty i po spacerówkę. Marta nie chce jeździć w gondoli bo nic nie widziaż mi żal
jeszcze się nie nacieszyłam tą gondolą na dobre.
Zulugula lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Dziewczyny co kupujecie teraz dzieciaczkom na taką pogodę? Bardziej kurtke czy bezrękawnik ?
Muszę się wybrać na zakupy bo wczoraj Mlodego wystroilam w spiworek do spania na spacer 🙈😂 i pod to bluzę i kocyk na wierzch, zupełnie nie wiedzialam jak ubrać i w sumie nie za bardzo miałam w co 😄
Podobnie jak Karolina chcialam zaglądać do innych wózków jak dzieci są ubrane 🤭KarolinaMaria, Anet.kaa, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Suzi
Pisalam Ci, że zniknie oponka, cierpliwości. Ale tak jak pisze Ounai , blizne trzeba mobilizować, kup sobie tez plastry np sutricon. Wybierz się do fizjo urogin, pokaże Ci co i jak, wymasuje brzuch, sprawdzi rozejscie. Cc to rznięcie, a Ty dalej chcesz się rznąć? Przeciez potem też są blizny i robi Ci się błędne koło, o stracie zdrowia nie wspominająckic83, Julik lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Laydo masz piekna core 🥰 rzeczywiście wyglądacie jak siostry 😘
Kic, Aleks niezły przystojniacha 😍 i jaki juz duzy 😘
Doomi, Kacperek maly łamacz serc 😘
U nas jeśli chodzi o siusiaka również zakazali cokolwiek przy nim majstrować. Jeden z synkow mial ściągana skórkę przez chirurga, ale nie było to dla niego bolesne. Najpierw lekarz nałożył masc znieczulajaca, a potem w zasadzie 2 sekundy i było po wszystkim. Maly nie zdążył załapać ze cokolwiek lekarz tam robi 😅
Lalia my również jutro mamy szczepienie, 5w1 plus pneumokoki i rotawirus. Takze mam nadzieję że przejdzie to łagodnie.
Dzis mielismy pierwszy raz kiepska noc, ponieważ maly dostal katarek i ciężko mu się troszkę oddychalo. Ale przetrwaliśmy.
Do tego starszy syn od dzis w szpitalu bo musi mieć poszerzona diagnostykę. Ale niestety musi zostać sam 😥 bo maz nie ma opcji na wolne bo jest sam na swoim stanowisku. Serce mi się kraje, wiem że on da radę Ale czy ja dam 😒Ladyo, kic83, doomi03 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:Dziewczyny co kupujecie teraz dzieciaczkom na taką pogodę? Bardziej kurtke czy bezrękawnik ?
Muszę się wybrać na zakupy bo wczoraj Mlodego wystroilam w spiworek do spania na spacer 🙈😂 i pod to bluzę i kocyk na wierzch, zupełnie nie wiedzialam jak ubrać i w sumie nie za bardzo miałam w co 😄
Podobnie jak Karolina chcialam zaglądać do innych wózków jak dzieci są ubrane 🤭
My na zimę mieliśmy taki pół kombinezon/pół śpiwór, nie dość że puchowy to jeszcze z polarem w środku. Pod spód zawsze body z długim rękawem i spodnie. I jeździliśmy w tym plus to nakrycie gondoli.
Wczoraj u nas było ok 8 stopni i słońce, Olek miał body z krótkim, taką cieniutką koszulkę z długim rękawem i legginsy. A na wierzch ubrałam mu kurtkę misia (jakby futerko), spodnie dresowe i bamboszk. Czapeczka bawełniana plus osłona gondoli, bez kocyka.
Jak już zrobi się cieplej, to mam dwa kombinezony takie misiowe, ale nie grube i je będę używać na body z długim rękawem i spodnie.
A jak już będzie wiosna, to mam taką kurteczkę "wiatrówkę" z podszewką plus kocyk.
Olek nie lubi jak mu za ciepło 😅 -
Inaa89 strasznie Ci współczuję. A który syn? Ja byłam sama w szpitalu jak miałam 4 lata i mam tylko dobre wspomnienia. Jak miałam ok 10 to miałam znowu jechać i cieszyłam się jakby mnie starzy na kolonię wysłali 😂
Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
U nas dzis ciezka noc. Czeste pobudki. U mnie tak jak u Zulu, juz od dawna syn je zawsze z jednej piersi, moze musze w nocy proponowac druga, aby przerwy byly dluzsze. Z drugiej strony ma 4 miesiace i chcialabym kumulowac karmienie w dzien a ograniczac w nocy, wiec nie wiem czy proponowanie w nocy 2 piersi to krok w dobrym kierunku... 😅
Ounai, wspolczuje bolu, moze CDL cos doradzi
Ja chcialam karmic piersia najpierw 3 miesiace, potem pol roku, a dzis sie zorientowalam, ze pol roku to juz „zaraz” wlasciwie 😯II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023