X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cal, Wera ma swietnego irokeza! Wyglada tak zadziornie slodko 😍

calanthe lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy może miałyście doczynienia z wózkiem Tutis Uno?
    Zależy mi na dobrej amortyzacji i na tym aby gondola była lekka. Gondola wydaje się być bardzo lekka na tle innych wózków bo ma zaledwie 3,2kg.

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Zależy mi na dobrej amortyzacji i na tym aby gondola była lekka. Gondola wydaje się być bardzo lekka na tle innych wózków bo ma zaledwie 3,2kg.

Kiniusia go ma 😁😁😁 to był mój faworyt 👌👌👌

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie u fizjo. U Oliwki wszystko ok pod tym względem. I inaczej wyglądała wizyta niż u osteopaty, fizjo na co innego zwraca uwagę, a co innego osteopata.
    Mielismy też neurologopede. Oliwka ma wezidelko 4 typu czy jakoś tako m, takie nie widoczne. Przez tydzień ćwiczenia, jak nie będzie poprawy to go podcięcia. Zgłosiłam się z tymi otwartymi ustami w trakcie spania m, wystawianiem języka. Co dla pediatry było "ok". Przez to wędzidełko też inaczej ssie m, dlatego mam mało pokarmu, łyka więcej powierza, dlatego dużo gazów, w widoczniejszy sposób rusza dolną wargą...
    W szpitalu mówili że jest ok, później pediatra że ok, a logopeda że jest do "naprawy" i pediatrzy się na tym nie znają, bo jeszcze te "zwykle" typy widzą, to przy tym są zieloni😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 20:37

Ania81 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, super że to skonsultowałas!! Trzymam kciuki żeby ćwiczenia pomogły i nie trzeba było podcinać 😊
    Będziecie dalej chodzić do osteopaty??

Anetka, jak tam po szczepieniu??😘😘

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, ja mam w domu to i to. Zmierzyć Ci??
    Jedynie jestem ciekawa czy jest wyżej najwyższy poziom łóżeczka od najwyższego dostawki, bo nie wiem czy wymieniać już dostawkę na łóżeczko. Bardzo ciężko mi się odkłada Mart do dostawki jak zaśnie boli muszę się bardzo schylać i trochę mnie to irytuje, bo najczęściej ona się wybudza zanim ją odłożę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 20:51

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Tak tak ja mam! Wózek sprawdza się super w mieście i na wsi. Amortyzatory dają radę nawet w lesie 😊 Sama gondola jest rzeczywiście leciutka, nawet daje radę z nią wchodzić i schodzić z 1 piętra z moim 7,5kg klopsikiem w środku 😅
    Stelaz jest tez leciutki i łatwo się składa ;)
    Jakbym miała wybierać jeszcze raz to wzięłabym ten sam wózek 🥰

Lalia lubi tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, super że to skonsultowałas!! Trzymam kciuki żeby ćwiczenia pomogły i nie trzeba było podcinać 😊
    Będziecie dalej chodzić do osteopaty??

Anetka, jak tam po szczepieniu??😘😘

Do osteopaty jeszcze tylko w środę, czyli raz. Sam mówił że dwa razy wystarczą, głównie żeby główkę ukształtować i rozprężyć brzuszek. Do fizjo mówiła że można pojawić się w 4 miesiącu, to wtedy skontroluje się kolejne "funkcje". Ale super było u niej, pokazała fajne sposoby na noszenie, odbijanie Małej. Pokazała jak ustawić rączki jak leży ma brzuchu i dzisiaj 5 minut leżała z główka uniesioną i bez nerwów, patrzyła się w lusterko, które było naprzeciw jej 😍

Lalia, kiniusia270, Julik lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, super że masz takie dobre odczucia o fizjo 😊 my też byliśmy mega zadowoleni, Olek był malutki, miał 4 tygodnie, a z nią "ćwiczył" godzinę 🤩 uważam, że tak jak każdy dostaje skierowanie na USG bioderek, tak każdy powinien mieć darmowa wizytę u fizjoterapeuty dla niemowląt, naprawdę można się dużo nauczyć, dużo wyłapać i dużo uspokoić 🙂

Zulugula, Nowastaraczka, Julik lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    Tak tak ja mam! Wózek sprawdza się super w mieście i na wsi. Amortyzatory dają radę nawet w lesie 😊 Sama gondola jest rzeczywiście leciutka, nawet daje radę z nią wchodzić i schodzić z 1 piętra z moim 7,5kg klopsikiem w środku 😅
    Stelaz jest tez leciutki i łatwo się składa ;)
    Jakbym miała wybierać jeszcze raz to wzięłabym ten sam wózek 🥰

Super, dziękuję! ☺️
    Właśnie ta waga i dobra amortyzacja do mnie przemawia.
    A jaki masz kolor ? Bo w necie każdy kolor wygląda na różnych zdjęciach zupełnie inaczej.

klz9df9hix7ly771.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii co za przystojniak!!! Jakie oczy !! Takie kumate, no idzie się zakochać, laski będą się o niego biły 😂😂😂 Słodziak! ❤

doomi03 lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe dziewczynka do wycałowania i schrupania 😍 Już taka duża!!

Kic zapomniałam napisać wczoraj Twój przystojniak jest bardzo do Ciebie podobny z tego co kojarzę Twoje foto 😍 fajnie, że pospał na spacerku 👌

calanthe, kic83 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Super, dziękuję! ☺️
    Właśnie ta waga i dobra amortyzacja do mnie przemawia.
    A jaki masz kolor ? Bo w necie każdy kolor wygląda na różnych zdjęciach zupełnie inaczej.

Mamy miętowy i tak wyglada (zdjęcie wybrane na szybko z moim bratem 😅🙈)

Na żywo widziałam jeszcze nugatowy (ktoś ma na osiedlu) i tez pięknie się prezentuje 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 22:02

ZielonaHerbata, calanthe, Lalia lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia- dziekuje ☺️ ja chciałabym pójść w jakieś beze lub szarości.

kiniusia270 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Hej mamusie. Wspolczuje tych ciężkich nocek. U nas Kubuś jak byl maly to się budził co 3 do 4h a za dnia co chwile chcial jesc i pamiętam ze tez bylam zmęczona i rozdrażniona. Jestem pelna podziwu dla Was za te nocki. Należy Wam się medal za sile i wytrwałość.

Mam pytanie wiem ze czesc z Was kupowało body w sinsayu jak one rozmiarowo wypadały? Bardziej jak smyk czy pepco a może jak hm?? Dzięki za podpowiedź.
    Sla mnie Sinsay jak pepco, a smyk jak hm :)

Nikaa92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dziewczyny co kupujecie teraz dzieciaczkom na taką pogodę? Bardziej kurtke czy bezrękawnik ?
    Muszę się wybrać na zakupy bo wczoraj Mlodego wystroilam w spiworek do spania na spacer 🙈😂 i pod to bluzę i kocyk na wierzch, zupełnie nie wiedzialam jak ubrać i w sumie nie za bardzo miałam w co 😄
    Podobnie jak Karolina chcialam zaglądać do innych wózków jak dzieci są ubrane 🤭
    Ja właśnie dziś zamówiłam kurteczkę z Sinsaya, dla najmłodszej i mojej 2 kluski :) wyszły po 39 zł, więc spoko :)
    Musiałam coś zamówić po tym, jak dziś wbiłam Matyldę w kombinezon 0-3 mce taki cieńszy i wyglądała jak kiełbaska w wędzarni 😂😂😂

kiniusia270, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja jak zwykle na koniec dnia mam chwilę, żeby Was poczytać 🤦‍♀️

U nas pogoda piękna się zrobił, wiosenna i dobrze! Mi padły buty zimowe, synowi kurtka się rozjechała cała... Także wiosno! Przybywaj! 😂

Ogólnie wchodzimy w rozmiar 68. Wszystko na 62 jakieś takie ciasnawe i Matylda zaraz się wkurza jak ja ubieram. Także rośnie mi dziecko, a ja nie wiem kiedy nawet 😍

Filipson dziś i jutro w domu, bo Panie z przedszkola się szczepią i prosiły żeby nie prowadzić dzieci bo grupy będą łączone. Okej, siedzę w domu, to i on ze mną posiedzi. Przez to Kornela miała dziś wagary i została z nami.

Zuzanna chora, ale leży u matki swojej do piątku, więc w domu względny spokój.

Jutro Kornele pakuję do żłobka. A spacerkiem idę z małą i Filipem do labu. Matyldzi trzeba zrobić morfologia, a ja orzy okazji wydebilam od rodzinnej skierowanie i robię wyniki. Także ciekawe co tam wyjdzie. Mam nadzieję że u małej wszystko ok...

Wykupiłam sobie też pakiet w Luxmedzie, place miesięcznie 129 zł. Ale potrzebuje, muszę chodzić regularnie do endo, do gina. Mam ważny od 1.03, więc marzec będzie obfitował w lekarzy 🤦‍♀️

Także o, tyle u nas. Dni za dniem lecą jak szalone... Mam nadzieję, że wszystkie maluszki pięknie rosną ❤️

Jeśli komuś nie odpisuje, to wybaczcie, ale skupiam się mocno na domku! W każdym razie codziennie wieczorem staram się Was czytać :)

Lalia, doomi03, Ania81 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą coraz bardziej. Jestem tak przemęczona, że ledwo na oczy patrzę :(

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Hej hej, ja jak zwykle na koniec dnia mam chwilę, żeby Was poczytać 🤦‍♀️

U nas pogoda piękna się zrobił, wiosenna i dobrze! Mi padły buty zimowe, synowi kurtka się rozjechała cała... Także wiosno! Przybywaj! 😂

Ogólnie wchodzimy w rozmiar 68. Wszystko na 62 jakieś takie ciasnawe i Matylda zaraz się wkurza jak ja ubieram. Także rośnie mi dziecko, a ja nie wiem kiedy nawet 😍

Filipson dziś i jutro w domu, bo Panie z przedszkola się szczepią i prosiły żeby nie prowadzić dzieci bo grupy będą łączone. Okej, siedzę w domu, to i on ze mną posiedzi. Przez to Kornela miała dziś wagary i została z nami.

Zuzanna chora, ale leży u matki swojej do piątku, więc w domu względny spokój.

Jutro Kornele pakuję do żłobka. A spacerkiem idę z małą i Filipem do labu. Matyldzi trzeba zrobić morfologia, a ja orzy okazji wydebilam od rodzinnej skierowanie i robię wyniki. Także ciekawe co tam wyjdzie. Mam nadzieję że u małej wszystko ok...

Wykupiłam sobie też pakiet w Luxmedzie, place miesięcznie 129 zł. Ale potrzebuje, muszę chodzić regularnie do endo, do gina. Mam ważny od 1.03, więc marzec będzie obfitował w lekarzy 🤦‍♀️

Także o, tyle u nas. Dni za dniem lecą jak szalone... Mam nadzieję, że wszystkie maluszki pięknie rosną ❤️

Jeśli komuś nie odpisuje, to wybaczcie, ale skupiam się mocno na domku! W każdym razie codziennie wieczorem staram się Was czytać :)

Myślałam dziś o Tobie akurat Moti, bo coś z długo Cię tu nie widziałam 😘 więc chyba ściągnęłam Cię myślami ;)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Myślałam dziś o Tobie akurat Moti, bo coś z długo Cię tu nie widziałam 😘 więc chyba ściągnęłam Cię myślami ;)
    Ja za to widziałam Kacpiego 😍 szalenstwo! I jak pięknie trzyma główkę! Moja Matylda to leniuch, jeszcze tak pięknie nie trzyma :(

‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ