Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, czy może miałyście doczynienia z wózkiem Tutis Uno?
Zależy mi na dobrej amortyzacji i na tym aby gondola była lekka. Gondola wydaje się być bardzo lekka na tle innych wózków bo ma zaledwie 3,2kg.
Kiniusia go ma 😁😁😁 to był mój faworyt 👌👌👌 -
Jesteśmy po wizycie u fizjo. U Oliwki wszystko ok pod tym względem. I inaczej wyglądała wizyta niż u osteopaty, fizjo na co innego zwraca uwagę, a co innego osteopata.
Mielismy też neurologopede. Oliwka ma wezidelko 4 typu czy jakoś tako m, takie nie widoczne. Przez tydzień ćwiczenia, jak nie będzie poprawy to go podcięcia. Zgłosiłam się z tymi otwartymi ustami w trakcie spania m, wystawianiem języka. Co dla pediatry było "ok". Przez to wędzidełko też inaczej ssie m, dlatego mam mało pokarmu, łyka więcej powierza, dlatego dużo gazów, w widoczniejszy sposób rusza dolną wargą...
W szpitalu mówili że jest ok, później pediatra że ok, a logopeda że jest do "naprawy" i pediatrzy się na tym nie znają, bo jeszcze te "zwykle" typy widzą, to przy tym są zieloni😑
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 20:37
Ania81 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, super że to skonsultowałas!! Trzymam kciuki żeby ćwiczenia pomogły i nie trzeba było podcinać 😊
Będziecie dalej chodzić do osteopaty??
Anetka, jak tam po szczepieniu??😘😘 -
Lalia wrote:Ounai, ja mam w domu to i to. Zmierzyć Ci??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 20:51
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, czy może miałyście doczynienia z wózkiem Tutis Uno?
Zależy mi na dobrej amortyzacji i na tym aby gondola była lekka. Gondola wydaje się być bardzo lekka na tle innych wózków bo ma zaledwie 3,2kg.
Tak tak ja mam! Wózek sprawdza się super w mieście i na wsi. Amortyzatory dają radę nawet w lesie 😊 Sama gondola jest rzeczywiście leciutka, nawet daje radę z nią wchodzić i schodzić z 1 piętra z moim 7,5kg klopsikiem w środku 😅
Stelaz jest tez leciutki i łatwo się składa
Jakbym miała wybierać jeszcze raz to wzięłabym ten sam wózek 🥰Lalia lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Lalia wrote:Meggi, super że to skonsultowałas!! Trzymam kciuki żeby ćwiczenia pomogły i nie trzeba było podcinać 😊
Będziecie dalej chodzić do osteopaty??
Anetka, jak tam po szczepieniu??😘😘
Do osteopaty jeszcze tylko w środę, czyli raz. Sam mówił że dwa razy wystarczą, głównie żeby główkę ukształtować i rozprężyć brzuszek. Do fizjo mówiła że można pojawić się w 4 miesiącu, to wtedy skontroluje się kolejne "funkcje". Ale super było u niej, pokazała fajne sposoby na noszenie, odbijanie Małej. Pokazała jak ustawić rączki jak leży ma brzuchu i dzisiaj 5 minut leżała z główka uniesioną i bez nerwów, patrzyła się w lusterko, które było naprzeciw jej 😍Lalia, kiniusia270, Julik lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, super że masz takie dobre odczucia o fizjo 😊 my też byliśmy mega zadowoleni, Olek był malutki, miał 4 tygodnie, a z nią "ćwiczył" godzinę 🤩 uważam, że tak jak każdy dostaje skierowanie na USG bioderek, tak każdy powinien mieć darmowa wizytę u fizjoterapeuty dla niemowląt, naprawdę można się dużo nauczyć, dużo wyłapać i dużo uspokoić 🙂
Zulugula, Nowastaraczka, Julik lubią tę wiadomość
-
kiniusia270 wrote:Tak tak ja mam! Wózek sprawdza się super w mieście i na wsi. Amortyzatory dają radę nawet w lesie 😊 Sama gondola jest rzeczywiście leciutka, nawet daje radę z nią wchodzić i schodzić z 1 piętra z moim 7,5kg klopsikiem w środku 😅
Stelaz jest tez leciutki i łatwo się składa
Jakbym miała wybierać jeszcze raz to wzięłabym ten sam wózek 🥰
Super, dziękuję! ☺️
Właśnie ta waga i dobra amortyzacja do mnie przemawia.
A jaki masz kolor ? Bo w necie każdy kolor wygląda na różnych zdjęciach zupełnie inaczej. -
ZielonaHerbata wrote:Super, dziękuję! ☺️
Właśnie ta waga i dobra amortyzacja do mnie przemawia.
A jaki masz kolor ? Bo w necie każdy kolor wygląda na różnych zdjęciach zupełnie inaczej.
Mamy miętowy i tak wyglada (zdjęcie wybrane na szybko z moim bratem 😅🙈)
Na żywo widziałam jeszcze nugatowy (ktoś ma na osiedlu) i tez pięknie się prezentuje 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 22:02
ZielonaHerbata, calanthe, Lalia lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
nick nieaktualnyNikaa92 wrote:Hej mamusie. Wspolczuje tych ciężkich nocek. U nas Kubuś jak byl maly to się budził co 3 do 4h a za dnia co chwile chcial jesc i pamiętam ze tez bylam zmęczona i rozdrażniona. Jestem pelna podziwu dla Was za te nocki. Należy Wam się medal za sile i wytrwałość.
Mam pytanie wiem ze czesc z Was kupowało body w sinsayu jak one rozmiarowo wypadały? Bardziej jak smyk czy pepco a może jak hm?? Dzięki za podpowiedź.Nikaa92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:Dziewczyny co kupujecie teraz dzieciaczkom na taką pogodę? Bardziej kurtke czy bezrękawnik ?
Muszę się wybrać na zakupy bo wczoraj Mlodego wystroilam w spiworek do spania na spacer 🙈😂 i pod to bluzę i kocyk na wierzch, zupełnie nie wiedzialam jak ubrać i w sumie nie za bardzo miałam w co 😄
Podobnie jak Karolina chcialam zaglądać do innych wózków jak dzieci są ubrane 🤭wyszły po 39 zł, więc spoko
Musiałam coś zamówić po tym, jak dziś wbiłam Matyldę w kombinezon 0-3 mce taki cieńszy i wyglądała jak kiełbaska w wędzarni 😂😂😂kiniusia270, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej, ja jak zwykle na koniec dnia mam chwilę, żeby Was poczytać 🤦♀️
U nas pogoda piękna się zrobił, wiosenna i dobrze! Mi padły buty zimowe, synowi kurtka się rozjechała cała... Także wiosno! Przybywaj! 😂
Ogólnie wchodzimy w rozmiar 68. Wszystko na 62 jakieś takie ciasnawe i Matylda zaraz się wkurza jak ja ubieram. Także rośnie mi dziecko, a ja nie wiem kiedy nawet 😍
Filipson dziś i jutro w domu, bo Panie z przedszkola się szczepią i prosiły żeby nie prowadzić dzieci bo grupy będą łączone. Okej, siedzę w domu, to i on ze mną posiedzi. Przez to Kornela miała dziś wagary i została z nami.
Zuzanna chora, ale leży u matki swojej do piątku, więc w domu względny spokój.
Jutro Kornele pakuję do żłobka. A spacerkiem idę z małą i Filipem do labu. Matyldzi trzeba zrobić morfologia, a ja orzy okazji wydebilam od rodzinnej skierowanie i robię wyniki. Także ciekawe co tam wyjdzie. Mam nadzieję że u małej wszystko ok...
Wykupiłam sobie też pakiet w Luxmedzie, place miesięcznie 129 zł. Ale potrzebuje, muszę chodzić regularnie do endo, do gina. Mam ważny od 1.03, więc marzec będzie obfitował w lekarzy 🤦♀️
Także o, tyle u nas. Dni za dniem lecą jak szalone... Mam nadzieję, że wszystkie maluszki pięknie rosną ❤️
Jeśli komuś nie odpisuje, to wybaczcie, ale skupiam się mocno na domku! W każdym razie codziennie wieczorem staram się Was czytaćLalia, doomi03, Ania81 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Hej hej, ja jak zwykle na koniec dnia mam chwilę, żeby Was poczytać 🤦♀️
U nas pogoda piękna się zrobił, wiosenna i dobrze! Mi padły buty zimowe, synowi kurtka się rozjechała cała... Także wiosno! Przybywaj! 😂
Ogólnie wchodzimy w rozmiar 68. Wszystko na 62 jakieś takie ciasnawe i Matylda zaraz się wkurza jak ja ubieram. Także rośnie mi dziecko, a ja nie wiem kiedy nawet 😍
Filipson dziś i jutro w domu, bo Panie z przedszkola się szczepią i prosiły żeby nie prowadzić dzieci bo grupy będą łączone. Okej, siedzę w domu, to i on ze mną posiedzi. Przez to Kornela miała dziś wagary i została z nami.
Zuzanna chora, ale leży u matki swojej do piątku, więc w domu względny spokój.
Jutro Kornele pakuję do żłobka. A spacerkiem idę z małą i Filipem do labu. Matyldzi trzeba zrobić morfologia, a ja orzy okazji wydebilam od rodzinnej skierowanie i robię wyniki. Także ciekawe co tam wyjdzie. Mam nadzieję że u małej wszystko ok...
Wykupiłam sobie też pakiet w Luxmedzie, place miesięcznie 129 zł. Ale potrzebuje, muszę chodzić regularnie do endo, do gina. Mam ważny od 1.03, więc marzec będzie obfitował w lekarzy 🤦♀️
Także o, tyle u nas. Dni za dniem lecą jak szalone... Mam nadzieję, że wszystkie maluszki pięknie rosną ❤️
Jeśli komuś nie odpisuje, to wybaczcie, ale skupiam się mocno na domku! W każdym razie codziennie wieczorem staram się Was czytać
Myślałam dziś o Tobie akurat Moti, bo coś z długo Cię tu nie widziałam 😘 więc chyba ściągnęłam Cię myślamiSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Myślałam dziś o Tobie akurat Moti, bo coś z długo Cię tu nie widziałam 😘 więc chyba ściągnęłam Cię myślami