Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawaler niezaszczepiony. Rozbieramy gościa u pediatry a tam cały w brzuch w kropkach. A jak go w domu ubieralismy to nic nie było. Najpewniej reakcja na zmianę temperatury lub moze za ciepło w aucie no ale odroczone do wtorku. Teraz juz prawie zeszło jak w domu jesteśmy💙 11.2020
💗 11.2023 -
Dziewczyny,nie chce Was tutaj zamęczać ani Wam narzekać bo to nic nie da ale mam pytanie.
Czy może znacie takie przypadki jak mój? Że poród się zaczął i później po lekach na powstrzymanie udało się jednak donosić jeszcze chociaż z kilka tygodni ?
Tak sobie marze aby dotrwać chociaż do tego 34 tc to już wtedy byłabym spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 09:17
-
Lalia wrote:Kar, ja jadę do rodziców na wieś dzisiaj z Olkiem na cały dzień i zaplanowałam że go ubiorę:
Body krótki rękaw
Bluza dresowa bez kaptura
Bawełniane spodnie
Skarpetki
Bawełniana czapeczka
Kombinezon misiowy
Czyli tu miałby tyle warstw co ja (tylko na nóżki ekstra), więc do regulacji temperatury biorę kocyk i tą osłonę gondoli: jeśli będzie ultra słońce i ciepelko to nie będę go niczym przykrywać (w co wątpię), jeśli by się bardzo ochłodziło to jedno i drugie, a jeśli pomiędzy to albo kocykiem albo osłoną gondoli. Biorę pod uwagę że gondola i budka gondoli chronią od wiatru więc tam też jest już ciuteczke cieplej 😊
U Nas wczoraj było koło 13 stopni i słońce.
Mała ubrana była w body długi rękaw, półśpiochy, misiowy kombinezon, czapka bawełniana. Gondola chroni przed wiatrem, miałam kocyk którym przykrywałam czasami.
Trochę myślałam że za mało warstw, ale chyba było. Ok. Mjalam dzieci (zaglądałam do gondoli 🙈, gdzie zimowe puchowe śpiwory, do tego kombinezon, welniania czapka i jeszcze przykrywka do wózka🙀.
Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ounai, dobra to mamy deal🙂 Kto wódkę, a kto zakąski na wesele ustalimy później 😂
Kic,bardzo liczę że masz rację, że Julek po skończonym roku uznał że starczy tych nocnych historii, i pora spać jak dorosły:) Ale póki co nie cieszę się za bardzo, nadal celebruję każdą lepszą noc z odpowiednim namaszczeniem ☺
Lalia, w temacie fotelika do karmienia nie pomogę zupełnie, bo nie poświęciłam temu dłużej niż 5 sekund. Pyta się mnie(gdzieś w czerwcu zeszłego roku) przyjaciółka: chcesz fotelik do karmienia z Ikea? Ja: chcę. Koniec wyboru fotelika😁 Ale Julek juz siedzial jak na dobre zaczęlismy rozszerzanie diety(po skończonym 6 mscu).
Zulu, dobrze ze tylko do wtorku Was odroczyli, a nie np. kilka tygodni.
Wiem,że temat teściowych zawsze grzeje na forum, to przy pt zapodam Wam historyjkę o mojej. Przyjechała wczoraj na spóźniony roczek Julka. Prezent jaki przywiozła rocznemu dziecku na urodzinki? Wielką bombonierkę czekoladek z alkoholem 😅🤣🤦♀️ Mąż wieczorem mówi: otwieramy te czekoladki, czy czekamy aż Julek skończy 18 lat? Moja teściowa jest naprawdę z innej planety, zawsze to wiedziałałam(Mąż mowi o niej jeszcze dosadniej czasami 😉),ale zawsze potrafi mnie jeszcze wprawić w zdziwienie😉.kic83, Ladyo, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny,nie chce Was tutaj zamęczać ani Wam narzekać bo to nic nie da ale mam pytanie.
Czy może znacie takie przypadki jak mój? Że poród się zaczął i później po lekach na powstrzymanie udało się jednak donosić jeszcze chociaż z kilka tygodni ?
Tak sobie marze aby dotrwać chociaż do tego 34 tc to już wtedy byłabym spokojna.
Ja się bardziej zastanawiam jakie leki dostajesz ..
Bo ja leżałam w szpitalu w 20 tyg w ciąży z synkiem ze skurczami skracajaca szyjka i lekarze twierdzili ze nie ma na to leków , ze był jakiś lek ale jest wycofany i dostałam tylko i wyłącznie No spe i magnez w kroplowce .. a skurcze cały czas były a lekarze jeszcze mi gadali ze jak zacznie się poród to oni nic nie zrobią bo za wcześnie a i ze powstrzymać nie mogą bo nie maja czym ze nie ma leków na to .. cudem donosiłam te ciąże
Edit w szpitalu leżałam wtedy miesiąc i dostałam tylko No spe i magnezWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 09:48
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Emdar, zrobiłaś mi piątek tymi czekoladkami 😂
Kolejnym tematem grzejącym forum jest 'jak ubrać dziecko, gdy wiosna przychodzi w lutym?' 😁 Meggi, ja widziałam wczoraj starsze dzieci, takie 2-3 letnie, w zimowych kurtkach, rękawiczkach, szalikach i czapkach 🙄 kurtkę rozumiem, bo nie każdy ma już wiosenne ubranka, ale te dodatki...emdar, Meggi110818, Lalia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Meggi u nas bylo wczoraj 17 na plusie i mijałam dziecko ubrane w zimową kurtkę i śpiworek na nogi. Płakało strasznie i się nie dziwię, musiało być nieźle podgotowane 🤭 moja Młoda miała body z długim rękawem i na to bomberkę, na dół spodenki dresowe, na głowę cienka czapka. Myślę że było jej w sam raz. W cieniu jak czułam że jest zimno to nakrywałam ją lekkim kocykiem.
Zielona, możesz marudzić ile chcesz, bo po to między innymi jest ta grupa, żeby się wspierać w trudnych chwilachwiesz ile moich żalpostow tutaj było podczas tygodnia w szpitalu jak rodziłam Igę? Całe mnóstwo, a potem jeszcze więcej po powrocie do domu.
Ja znam tylko jeden przypadek podobny do Twojego, dziewczyna podczas rutynowej wizyty u ginekologa dowiedziała się że ma pęcherz płodowy uwypuklony do pochwy, a była ledwo po 20 tygodniu. Dotrwała do końca i ostatecznie poród miała wywoływany po terminiea jak z Twoją szyjką i ze skurczami? Co w ogóle mówią lekarze? Zostaniesz w szpitalu do końca czy planują Cię wypuścić?
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny,nie chce Was tutaj zamęczać ani Wam narzekać bo to nic nie da ale mam pytanie.
Tak sobie marze aby dotrwać chociaż do tego 34 tc to już wtedy byłabym spokojna.
W drugiej ciąży z synkiem w 28 tygodniu zaczęły się u mnie skurcze, jako że pierwsza ciąża była zagrożona od samego początku, to zakwalifikowali mnie jako zagrażający poród przedwczesny z czynnością skurczową, dostałam sterydy na płuca dla dziecka, jakieś zastrzyki bolesne w tyłek (niestety nie pamiętam nazwy), luteina w końskich dawkach, nospa i magnez w kroplówkach i leżenie.
W 30 tygodniu się uspokoiło i generalnie musiałam uważać na siebie bardziej, ale prowadziłam można powiedzieć w miarę normalne życie..
PS. Urodziłam w 39+4 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 09:52
-
Zielona, ja nie znam takiej historii, ale córka mojej koleżanki z pracy urodziła się równo w 30 tc, ma dziś 13 lat, uprawia sport i uczy się najlepiej w klasie. Takie historie też krzepią. Każdy dzień jest dla Was na wagę złota, ale myśl też o tym, że współczesna medycyna radzi sobie z wcześniakami. Popatrz na Wikusię od LaBelle. Cały czas trzymam za Was kciuki!🦄 2021 r.
-
Karolina, pogoda jest w stylu "dla niektórych to już wiosna w pełni, a dla innych nadal zima w pełni" i widzę,że jeśli chodzi o ubieranie maluchów to niektórzy popadaja w skrajności. Też widziałam wczoraj takie 2-3 latki ubrane jak na zdobywanie igloo na Syberii, ale widziałam też roczniaka( syn sąsiadki więc wiem ile ma) w leciutkiej bluzeczce na długi rękaw, jakieś lekkie spodnie dresowe, i nic więcej, żadnej wiosennej czapki,apaszki, cienkiego bezrękawnika. Moim zdaniem to też przesada. Ja ubieram Julka w tyle warstw w ile siebie, nie jest typem zmarźlucha,zawsze mam też pod wózkiem bezrękawnik cieplejszy i lekki kocyk jakby wiać jakoś zaczęło. Ale szczerze to i bez dziecka nie lubiłam tzw"przejsciowej pogody"😒
KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 21:34
Lalia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Przez 48h miałam jakieś leki podawane przez pompę. Ale nie pamiętam nazwy, lekarka mówiła,ze są bardzo silne i można je podać tylko dwa razy podczas całej ciąży w takich setach 48h. Dziś dopytam o nazwę.
Teraz jestem już odłączona i tylko magnez,no spa i luteina.
Ogólnie opieka dość słaba, małe zainteresowanie. Ale reszta dziewczyn ma porównanie z innymi szpitalami i mówią,ze tutaj faktycznie średnio się zajmują pacjentkami.
Czekam teraz na lekarza i zobaczymy. -
Zielona herbata ja mialam 2 porody w 32tyg ciazy, z pierwszym synkiem i teraz z Tymkiem. U mnie niestety nie udało się powstrzymać akcji porodowej mimo końskich dawek kroplówek na zachamowanie skurczy, dostawałam magnez w pompie a potem jeszcze silniejszy lek w pompie ale nie pamiętam nazwy 🤔
Życzę Ci z całego serca abys wytrwała jeszcze kilka tygodni, ale gdyby coś wydarzyło się wcześniej pomysł o mnie i moich synkach ze mimo wczesniactwa rozwijają się prawidłowo i są zupełnie zdrowi, noe odbiegają od rówieśników 😊😘ZielonaHerbata, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Herbatko bądź dobrej myśli, już jesteś na progu 32 tc więc jest w miarę bezpiecznie trzymam kciuki żeby maluszek chciał jednak jeszcze parę tygodni pomieszać w brzuszku.
Miałam dzisiaj ambitne plany na pierogi ruskie, sprzątanie i placek na który mam zachcianke i nic z tego. Głowa mnie tak boli że wstałam z łóżka zrobiłam Frankowi sniadanie i wrociłam do lozkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 10:57
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Cześć dziewczyny.
Herbatko pewnie że istnieje spore prawdopodobieństwo że donosisz ciążę. Bądź dobrej myśli jesteś pod opieką. Uda się.
Jednorożec89 weź apap jak tak mocno boli to nie można się tak męczyć. Jak masz amol nasmaruj skronie. Mnie też często boli głowa. ☹️ -
Zapisałam dzieci na basen. Tymek zacznie chodzić od 10 marca, a Marta od przyszłej niedzieli. Podobno nasze przedszkole jest jedynym które się wycofało...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 12:25
kic83, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
emdar wrote:Karolina, pogoda jest w stylu "dla niektórych to już wiosna w pełni, a dla innych nadal zima w pełni" i widzę,że jeśli chodzi o ubieranie maluchów to niektórzy popadaja w skrajności. Też widziałam wczoraj takie 2-3 latki ubrane jak na zdobywanie igloo na Syberii, ale widziałam też roczniaka( syn sąsiadki więc wiem ile ma) w leciutkiej bluzeczce na długi rękaw, jakieś lekkie spodnie dresowe, i nic więcej, żadnej wiosennej czapki,apaszki, cienkiego bezrękawnika. Moim zdaniem to też przesada. Ja ubieram Julka w tyle warstw w ile siebie, nie jest typem zmarźlucha,zawsze mam też pod wózkiem bezrękawnik cieplejszy i lekki kocyk jakby wiać jakoś zaczęło. Ale szczerze to i bez dziecka nie lubiłam tzw"przejsciowej pogody"😒
Emdar, to mamy dzieci zeswatane. Będą z tego piękne wnuki. Obydwoje to żywe sreberka więc poradzą sobie w życiuBOY 2015
GIRL 2020