WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, to jest pierwszy dzień od porodu kiedy ogarnęłam w domu coś więcej, czasem nie mam czasu nawet iść po kanapkę, jak każda z nas :)

Mama na mnie nakrzyczała że weszłam z Igą do biedronki 😑 powiedziała że widzę co się dzieje i ona mnie podziwia że się nie boję. Ciekawe co bym miała zrobić jakbym była samotną matką, albo jakby mąż wyjechał w delegację a mieszkalibyśmy sami 🥴

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Faktycznie, coś pogmatwałam wczoraj z tymi obrotami... Przepraszam. Ale nigdy rehabilitacja dzieci mnie nie interesowała, więc to dla mnie czarna magia, uczę się dopiero teraz na własnym dziecku. 😉

Byliśmy wczoraj u innej fizjo, poleconej przez logopedke i CDL,bo ogarnia tematy funkcji oralnych itp.. Dziewczyna zrobiła na mnie duże wrażenie, widać, że w tym siedzi. Dostaliśmy sporo masaży i ćwiczeń. Mamy intensywnie się masować przez dwa tygodnie i potem dać jej znać, jak sytuacja.
    U Olka żadna tragedia się nie dzieje, jest trochę pospinany i powinien już wykazywać reakcje nastawcze, a jeszcze słabo mu to wychodzi.

Nastawcze, jakie to są?

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Dziwna sprawa u mnie...
    Wczoraj wieczorem miałam plamienie, w nocy wyleciał mały skrzep krwi, a dziś mam śluz z nitkami krwi. Zwykle miesiączka zaczynała się u mnie po prostu krwawieniem..
    Chyba umówię się do lekarza.

Ps. Czy badanie USG powinno być badaniem obowiązkowym przy wizycie popołogowej?

Ja miałam i fotel i usg.

Lalia, edyciak. lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, cudna Julcia 😍😍😍

Mojemu Olkowi jest chyba gorąco w samochodzie, a jechał w body na krótki rękaw i bluzie 🤔

Suszarka, brawo zaradna mamo 💪 też byłam z Olkiem w biedrze 🤣

Ja się muszę pochwalić, że dzisiaj pierwszy raz jechałam z Olkiem autem i to ponad 40 km w jedną stronę 😁 w jedną spał całą drogę,a powrotną stękał mi ostatnie 10min 😅 ale wybrać się samej z fotelikiem i wózkiem i takim bobasem to czuję się umordowana🥴 ale ku radości dziadków i pradziadków było warto ♥️

Edyciak, co to te nastawcze?? A jeśli chodzi o USG, to jak ja szukałam na szybko ginekologa na kontrolę bo mój mnie wystawił i dzwoniłam do mojej położnej środowiskowej to mówiła że obojętnie jaki lekarz byle miał USG i sprawdził czy macica się obkurczyla 🤔

Suszarka, Ania81, edyciak. lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie popołogowej miałam tylko USG plus oczywiście pani doktor patrzyła na mój wypis, wypytała o samopoczucie, obejrzala bliznę itd. Wydaje mi się że USG to absolutna podstawa i nie spotkałam się z tym żeby gin po porodzie komuś nie robił.

Lalia brawo! Ja mam do teściów 17km i nie sądzę żebym się prędko sama tam zapuściła 🤭🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 16:34

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak - ja miałam badanie plus usg na pologowej wizycie.

edyciak. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia - ja 40 km robię dziennie z Z do szkoły 😂 ale fakt faktem, Wyprawa 🙉

Lalia lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Dziwna sprawa u mnie...
    Wczoraj wieczorem miałam plamienie, w nocy wyleciał mały skrzep krwi, a dziś mam śluz z nitkami krwi. Zwykle miesiączka zaczynała się u mnie po prostu krwawieniem..
    Chyba umówię się do lekarza.

Ps. Czy badanie USG powinno być badaniem obowiązkowym przy wizycie popołogowej?
    Ja miałam usg ale ja byłam prywatnie u mojego gin. Po porodzie może się wszystko zmienić i wcale nie musi być tak jak przed.

edyciak. lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam badanie i usg po porodzie.

Ja sama z Tymkiem średnio raz w tygodniu jeżdżę 50km w jedną stronę , bo w takiej odległości mamy wszystkich specjalistów dla małego. Ale ja uwielbiam akurat jeździć wiec dla mnie to przyjemność 😅

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, Ty już jesteś doświadczona mama 😁 ale podziwiam Cię że dajesz radę codziennie 😳 ja się wybierałam jak sójka za morze 🤣

Edyta, mnie babeczka zbadała na fotelu (obejrzała nacięcie itd), a potem zrobiła USG na którym oceniła jajniki i endometrium, stwierdziła że nie ma żadnych resztek po porodzie a macica się obkurczyla 👍

Kic, a jak z utrzymaniem w czystości tego krzesełka?? 😊

SzalonaOna, edyciak. lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, ja bym może nie była tak "dumna" z siebie, gdybym jechała z samym Olkiem w foteliku 🤣 a tu z nim s tyłu jechała gondola i kokon, w bagażniku stelaż, a z przodu przed siedzeniem pasażera worek słoików i pudełek dla moich rodziców i plecak Olka 😂 jak wracałam to zamiast worka słoików dostałam gołąbki, przetwory i ciasta 😅 ogarnąć się z tym na pierwsze piętro bez windy to nie lada wyzwanie 😁

Ja też bardzo lubię jeździć samochodem, do pracy dojeżdżałam ponad 40 km w jedną stronę 😊 z Olkiem ten pierwszy raz miałam mega stresa, ale byliśmy oboje dzielni 👌 ale czekam już na taką typową wiosnę gdzie nie trzeba będzie się bawić w te kurtki i inne pierdoły 😑

Inaa89 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Co do karmienia to Wiki sama usiadła na 5,5 mca i my jej kupiliśmy (dostaliśmy kasę od chrzestnej męża) Peg Perego prima papa zero, bardzo polecam.

My po pierwszym synku też mamy peg perego prima papa :-) nie mam porównania z innymi krzesełkami ale byliśmy bardzo zadowoleni 😉

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki. :) My dzisiaj po sesji zdjęciowej i przenosinach do dziadków, liczyłam ze pokorzystamy w tym tygodniu z ogródka, ale wlaśnie zepsuła się pogoda. Mikołaj na sesji ślicznie współpracował, nie mogę się doczekać zdjęć. 😊

Lalia, Inaa używacie lusterek do obserwacji dziecka? Ja też z drużyny 'blachara' uwielbiam jezdzić autem. 🙈

Irysko, wydaje mi się że Sylwia ma ValcoSnap w wersji bliźniaczej, ale nie wiem czy to będzie to samo. Michałek wyrasta z gondoli?

Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak myślę że USG to postawa na wizycie popologwej bo trzeba ocenić czy cos nie zostało w macicy? Ja miałam badanie na fotelu i USG, oceniał macice, blizne po CC, jajniki.

Lalia, Suszarka, edyciak. lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Hejka. Czy któraś z Was używała wózek spacerowy Valco Snap 4? Po długich poszukiwaniach jestem prawie na niego zdecydowana. tylko zastanawiam się, on waży niby 6.6 kg , jak się prowadzi np po nierównym chodniku jeśli taki leciutki jest? Nie wyleci dziecko w kosmos?😀 Bo na polne drogi to na pewno się nie nada😀
    Nie wyleci ;) Ja mam mamas&papas Armadillo XT i prowadzenie to bajka :) waży 8kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 17:23

Iryska lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byliśmy na kontroli u pediatry i mamy jeszcze 2 tygodnie robić nebulizacje 😏 Dobrze, ze Stasiowi podoba się „zabieg” i siedzi spokojnie 💪

Dziewczyny czy polecacie jakieś śpiworki do spania, muszę kupić coś na wiosnę/lato bo teraz Staszek śpi w pajacu i kładziemy go w rozku do łóżeczka i budzi się cały spocony 😳

Wik89 lubi tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, mam lusterko i myślałam że będzie jakoś bardzo rozpraszać ale zerkałam tylko raz na jakiś czas, a jak zaczynał jęczeć to sprawdzałam czy na jękach się skończy i dojedziemy czy będzie płacz i muszę się zatrzymać 😅

Annia lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    Dzisiaj byliśmy na kontroli u pediatry i mamy jeszcze 2 tygodnie robić nebulizacje 😏 Dobrze, ze Stasiowi podoba się „zabieg” i siedzi spokojnie 💪

Dziewczyny czy polecacie jakieś śpiworki do spania, muszę kupić coś na wiosnę/lato bo teraz Staszek śpi w pajacu i kładziemy go w rozku do łóżeczka i budzi się cały spocony 😳

Kiniusia, u nas Olek śpi w pajacu i w spiworku grubości 2,5 tog, jest taki jakby ocieplany, ale na pewno cieńszy niż różek, ale na wiosne/lato planuję mu kupić zwykły bawełniany jednowarstwowy 😊

kiniusia270 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy po sterydach na rozwój płuc zauważylyscie może mniejsza aktywność maluchów w brzuchu?

klz9df9hix7ly771.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:

Ja niezmiennie polecam Natulino. Wg mnie to sa najlepsze śpiworki.

Lalia ja właśnie mam lusterko, ale niezmontowalam, bo któraś z Was pisała, ze podobno więcej wypadków po tym jest i sama już nie wiem co mam zrobic. Czyli mówisz, ze nie rozpraszało za bardzo?

Lalia, kiniusia270 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 3139 3140 3141 3142 3143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ