Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik, to jest pierwszy dzień od porodu kiedy ogarnęłam w domu coś więcej, czasem nie mam czasu nawet iść po kanapkę, jak każda z nas
Mama na mnie nakrzyczała że weszłam z Igą do biedronki 😑 powiedziała że widzę co się dzieje i ona mnie podziwia że się nie boję. Ciekawe co bym miała zrobić jakbym była samotną matką, albo jakby mąż wyjechał w delegację a mieszkalibyśmy sami 🥴Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
edyciak. wrote:Faktycznie, coś pogmatwałam wczoraj z tymi obrotami... Przepraszam. Ale nigdy rehabilitacja dzieci mnie nie interesowała, więc to dla mnie czarna magia, uczę się dopiero teraz na własnym dziecku. 😉
Byliśmy wczoraj u innej fizjo, poleconej przez logopedke i CDL,bo ogarnia tematy funkcji oralnych itp.. Dziewczyna zrobiła na mnie duże wrażenie, widać, że w tym siedzi. Dostaliśmy sporo masaży i ćwiczeń. Mamy intensywnie się masować przez dwa tygodnie i potem dać jej znać, jak sytuacja.
U Olka żadna tragedia się nie dzieje, jest trochę pospinany i powinien już wykazywać reakcje nastawcze, a jeszcze słabo mu to wychodzi.
Nastawcze, jakie to są?O ❤️
Z ❤️ -
edyciak. wrote:Dziwna sprawa u mnie...
Wczoraj wieczorem miałam plamienie, w nocy wyleciał mały skrzep krwi, a dziś mam śluz z nitkami krwi. Zwykle miesiączka zaczynała się u mnie po prostu krwawieniem..
Chyba umówię się do lekarza.
Ps. Czy badanie USG powinno być badaniem obowiązkowym przy wizycie popołogowej?
Ja miałam i fotel i usg.Lalia, edyciak. lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dmg, cudna Julcia 😍😍😍
Mojemu Olkowi jest chyba gorąco w samochodzie, a jechał w body na krótki rękaw i bluzie 🤔
Suszarka, brawo zaradna mamo 💪 też byłam z Olkiem w biedrze 🤣
Ja się muszę pochwalić, że dzisiaj pierwszy raz jechałam z Olkiem autem i to ponad 40 km w jedną stronę 😁 w jedną spał całą drogę,a powrotną stękał mi ostatnie 10min 😅 ale wybrać się samej z fotelikiem i wózkiem i takim bobasem to czuję się umordowana🥴 ale ku radości dziadków i pradziadków było warto ♥️
Edyciak, co to te nastawcze?? A jeśli chodzi o USG, to jak ja szukałam na szybko ginekologa na kontrolę bo mój mnie wystawił i dzwoniłam do mojej położnej środowiskowej to mówiła że obojętnie jaki lekarz byle miał USG i sprawdził czy macica się obkurczyla 🤔Suszarka, Ania81, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Ja na wizycie popołogowej miałam tylko USG plus oczywiście pani doktor patrzyła na mój wypis, wypytała o samopoczucie, obejrzala bliznę itd. Wydaje mi się że USG to absolutna podstawa i nie spotkałam się z tym żeby gin po porodzie komuś nie robił.
Lalia brawo! Ja mam do teściów 17km i nie sądzę żebym się prędko sama tam zapuściła 🤭🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 16:34
Lalia, edyciak. lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
edyciak. wrote:Dziwna sprawa u mnie...
Wczoraj wieczorem miałam plamienie, w nocy wyleciał mały skrzep krwi, a dziś mam śluz z nitkami krwi. Zwykle miesiączka zaczynała się u mnie po prostu krwawieniem..
Chyba umówię się do lekarza.
Ps. Czy badanie USG powinno być badaniem obowiązkowym przy wizycie popołogowej?edyciak. lubi tę wiadomość
-
Ja mialam badanie i usg po porodzie.
Ja sama z Tymkiem średnio raz w tygodniu jeżdżę 50km w jedną stronę , bo w takiej odległości mamy wszystkich specjalistów dla małego. Ale ja uwielbiam akurat jeździć wiec dla mnie to przyjemność 😅Lalia, edyciak. lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Motylku, Ty już jesteś doświadczona mama 😁 ale podziwiam Cię że dajesz radę codziennie 😳 ja się wybierałam jak sójka za morze 🤣
Edyta, mnie babeczka zbadała na fotelu (obejrzała nacięcie itd), a potem zrobiła USG na którym oceniła jajniki i endometrium, stwierdziła że nie ma żadnych resztek po porodzie a macica się obkurczyla 👍
Kic, a jak z utrzymaniem w czystości tego krzesełka?? 😊SzalonaOna, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Inaa, ja bym może nie była tak "dumna" z siebie, gdybym jechała z samym Olkiem w foteliku 🤣 a tu z nim s tyłu jechała gondola i kokon, w bagażniku stelaż, a z przodu przed siedzeniem pasażera worek słoików i pudełek dla moich rodziców i plecak Olka 😂 jak wracałam to zamiast worka słoików dostałam gołąbki, przetwory i ciasta 😅 ogarnąć się z tym na pierwsze piętro bez windy to nie lada wyzwanie 😁
Ja też bardzo lubię jeździć samochodem, do pracy dojeżdżałam ponad 40 km w jedną stronę 😊 z Olkiem ten pierwszy raz miałam mega stresa, ale byliśmy oboje dzielni 👌 ale czekam już na taką typową wiosnę gdzie nie trzeba będzie się bawić w te kurtki i inne pierdoły 😑Inaa89 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Co do karmienia to Wiki sama usiadła na 5,5 mca i my jej kupiliśmy (dostaliśmy kasę od chrzestnej męża) Peg Perego prima papa zero, bardzo polecam.
My po pierwszym synku też mamy peg perego prima papanie mam porównania z innymi krzesełkami ale byliśmy bardzo zadowoleni 😉
Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Cześć Mamuśki.
My dzisiaj po sesji zdjęciowej i przenosinach do dziadków, liczyłam ze pokorzystamy w tym tygodniu z ogródka, ale wlaśnie zepsuła się pogoda. Mikołaj na sesji ślicznie współpracował, nie mogę się doczekać zdjęć. 😊
Lalia, Inaa używacie lusterek do obserwacji dziecka? Ja też z drużyny 'blachara' uwielbiam jezdzić autem. 🙈
Irysko, wydaje mi się że Sylwia ma ValcoSnap w wersji bliźniaczej, ale nie wiem czy to będzie to samo. Michałek wyrasta z gondoli?Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Edyciak myślę że USG to postawa na wizycie popologwej bo trzeba ocenić czy cos nie zostało w macicy? Ja miałam badanie na fotelu i USG, oceniał macice, blizne po CC, jajniki.
Lalia, Suszarka, edyciak. lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska wrote:Hejka. Czy któraś z Was używała wózek spacerowy Valco Snap 4? Po długich poszukiwaniach jestem prawie na niego zdecydowana. tylko zastanawiam się, on waży niby 6.6 kg , jak się prowadzi np po nierównym chodniku jeśli taki leciutki jest? Nie wyleci dziecko w kosmos?😀 Bo na polne drogi to na pewno się nie nada😀
Ja mam mamas&papas Armadillo XT i prowadzenie to bajka
waży 8kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 17:23
Iryska lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj byliśmy na kontroli u pediatry i mamy jeszcze 2 tygodnie robić nebulizacje 😏 Dobrze, ze Stasiowi podoba się „zabieg” i siedzi spokojnie 💪
Dziewczyny czy polecacie jakieś śpiworki do spania, muszę kupić coś na wiosnę/lato bo teraz Staszek śpi w pajacu i kładziemy go w rozku do łóżeczka i budzi się cały spocony 😳Wik89 lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Annia, mam lusterko i myślałam że będzie jakoś bardzo rozpraszać ale zerkałam tylko raz na jakiś czas, a jak zaczynał jęczeć to sprawdzałam czy na jękach się skończy i dojedziemy czy będzie płacz i muszę się zatrzymać 😅
Annia lubi tę wiadomość
-
kiniusia270 wrote:Dzisiaj byliśmy na kontroli u pediatry i mamy jeszcze 2 tygodnie robić nebulizacje 😏 Dobrze, ze Stasiowi podoba się „zabieg” i siedzi spokojnie 💪
Dziewczyny czy polecacie jakieś śpiworki do spania, muszę kupić coś na wiosnę/lato bo teraz Staszek śpi w pajacu i kładziemy go w rozku do łóżeczka i budzi się cały spocony 😳
Kiniusia, u nas Olek śpi w pajacu i w spiworku grubości 2,5 tog, jest taki jakby ocieplany, ale na pewno cieńszy niż różek, ale na wiosne/lato planuję mu kupić zwykły bawełniany jednowarstwowy 😊kiniusia270 lubi tę wiadomość
-
kiniusia270 wrote:Dzisiaj byliśmy na kontroli u pediatry i mamy jeszcze 2 tygodnie robić nebulizacje 😏 Dobrze, ze Stasiowi podoba się „zabieg” i siedzi spokojnie 💪
Dziewczyny czy polecacie jakieś śpiworki do spania, muszę kupić coś na wiosnę/lato bo teraz Staszek śpi w pajacu i kładziemy go w rozku do łóżeczka i budzi się cały spocony 😳
Lalia ja właśnie mam lusterko, ale niezmontowalam, bo któraś z Was pisała, ze podobno więcej wypadków po tym jest i sama już nie wiem co mam zrobic. Czyli mówisz, ze nie rozpraszało za bardzo?Lalia, kiniusia270 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023