X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Czy Wasze dzieci tez przez sen sie smieja a zaraz placza w glos ze az sie budza i placza jeszcze bardziej? 🤔

Moja potrafi ryknac z całej siły jakby miała koszmar życia, wtedy łapie ją za rączkę i mówię ciiiiiiii kilkanaście razy, bujam chicco xD i zasypia dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 21:37

atdcgu1rjappkskg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    nie za bardzo, przesadź ja do spacerówki, tym bardziej jak sama piszesz sama nie siada, tylko siedzi jak jest sadzana.
    Jak planujesz tym razem z pracą, wracasz po roku?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Zulu
    wszystko dobrze, dziękuję że pytasz 😚
    W ciągu dnia mój egzemplarz ma turbodrzemki po 30-40 minut dlatego mam mało czasu na wszystko.
    Aleks chodzi spać ok 19:00, Wiki 20:30/21:00.
    Mam czas dla siebie wieczorem :)
    Młody 1y set ma do około północy, potem się budzi, ale nawet nie wiem ile razy bo jak go wezmę na karmienie to padam, śpię razem z nim do 7:00 żonglując cyckami 😂 pieluchy nie zmieniam już od dawna.
    Aleks to bezproblemowe dziecko, nie złości się, nie robi awanturek, nie płacze prawie w ogóle. Jak wstaje to się uśmiecha, jak widzi mnie, męża, Wiki to tak się rozpromienia, że cały się zaślinia 😂
    Aaa i co do blizny, po tych plastrach Sutricon wygląda o wiele lepiej!
    A jak u Ciebie?

Ps edit jeszcze w przyszłym tygodniu robię powtórkę badań na tarczycę, zobaczymy czy wciąż mam poporodowe zapalenie tarczycy i czy nadczynność jest. Nie czuje różnicy na szczęście jeśli chodzi o mój organizm.

Ekstra ze Aleks juz ma lepiej ze spaniem! Ja mam nadzieje ze marudzenie u nas tez szybko minie bo wtedy mamy tak jak u Was 💕😁 mimo turbo drzemek jak dziecko pogodne to dzień szybciutko mija.

Z tarczycą endo kazał powtorzyć ? Odstawilas leki?

kic83 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ounai
    nie za bardzo, przesadź ja do spacerówki, tym bardziej jak sama piszesz sama nie siada, tylko siedzi jak jest sadzana.
    Jak planujesz tym razem z pracą, wracasz po roku?
    Mimo, że to raczej moje ostatnie dziecko i chciałabym się cieszyć wspólnym czasem tak, wracam po roku. Aż mi żal, że to już za pół roku. Jeszcze ten rok taki do dupy, nawet za bardzo nie da się nigdzie wyjechać. Jeśli szef każe mi wykorzystać zaległy urlop, to posiedzę pewnie do końca września i wrócę od października. Muszę zacząć szukać niani chyba...

Tak mi żal tej gondoli, ale ona strasznie się drze w niej. Na brzuchu jeszcze trochę da radę, ale na plecach nie chce. Najlepiej właśnie tak sobie siedzieć. Cóż, chyba czas sprzedać gondolę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 21:48

BOY 2015
    GIRL 2020

Wysłany: 25 lutego 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai Martusia śliczna dziewuszka, szybko rośnie i pięknie się rozwija 💕❤
    Myślalam ostatnio tez o momencie narodzin Leosia, przez cc to dobrze go nie widzialam jak byl jeszcze umazany ale jego zapach jak mi go przylozyli policzek do policzka zapamietam na zawsze ❤ i tez pierwszą mysla moja bylo ze rany jaki on piękny🥺
    Chyba każdy etap ma te cudne momenty, noworodzie sa takie nieporadne i totalnie mamozależne a bobaski znowu coraz to bardziej kumate i mozna im kibicowac codziennie przy zdobywaniu nowych umiejętnosci 💖

kic83, Lalia, Wik89, Ania81, Ounai, Julik lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Ekstra ze Aleks juz ma lepiej ze spaniem! Ja mam nadzieje ze marudzenie u nas tez szybko minie bo wtedy mamy tak jak u Was 💕😁 mimo turbo drzemek jak dziecko pogodne to dzień szybciutko mija.

Z tarczycą endo kazał powtorzyć ? Odstawilas leki?

Ma lepiej ze spaniem bo śpi przy mamusiowych cyckach i sobie je bierze jak mu się zachce 😂
    Tak, z niedoczynności mam nadczynność i to zapalenie tarczycy, najpierw Endo kazał zmniejszyc dawkę o połowę, a ostatnie 1,5 tygodnia w ogóle odstawić, zobaczymy jakie będę miała wyniki.
    A co do pogodnego dziecka, to gdyby Aleks był pierwszy to szybciej byśmy drugie dziecko zrobili.

Lalia, Iryska, Ania81 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar
    gratuluję kolejnej lepszej nocy Julka!
    Myślę, że stwierdził, że skończył rok i już dosyć niespania 😚

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, Olek też nic nie chwyta, chyba że pieluszkę jak mu podkładam przy karmieniu i pcha ją do buzi 😅

Kic, tęsknimy za Tobą! I za Sylwią!
    Cieszę się, że Aleks jest taki pogodny 💙 ogromny z niego słodziak!

Ounai, aż nie mogę uwierzyć, że to Marta! 😳 Taka pannica już 😍

Ja jestem zakochana w swoim synu i nieskromnie uważam, że jak na bobasa jest wyjątkowo ładnym chłopcem 😁 ma ogromne oczy, pełne usta, kształtną główkę, pulchne polisie, małe uszka, a jak się uśmiecha to całą buźką i to tak szeroko że pokazuje dziąsła i marszczy oczka 🤩🤩🤩

kic83, dmg111, Nowastaraczka, Ania81, Ounai, Suszarka, Julik, kar_oliv, Fragaria lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ma lepiej ze spaniem bo śpi przy mamusiowych cyckach i sobie je bierze jak mu się zachce 😂
    Tak, z niedoczynności mam nadczynność i to zapalenie tarczycy, najpierw Endo kazał zmniejszyc dawkę o połowę, a ostatnie 1,5 tygodnia w ogóle odstawić, zobaczymy jakie będę miała wyniki.
    A co do pogodnego dziecka, to gdyby Aleks był pierwszy to szybciej byśmy drugie dziecko zrobili.
    Kic, w takim razie może trzecie dziecko jeszcze do kompletu?😘 Żartuję oczywiście 😀
    Mój też spokojny, jak płacze to się cieszę, że umie jednak 😀

kic83 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samych cudowności dla Martusi! Pamiętam jak dziś gdy się rodziła i pisałaś, że jest taka śliczna a dziś to jezzcze piękniejsza i już taka duża dziewczynka! Niech ten czas leci wolniej.
    I fakt Ounai, to jest szok jak można być zakochanym we własnych dzieciach 😍 dla mnie też Pola jest jak 8 cud świata!

Adaś to super duży i poważny chłopczyk! Urzekł mnie w tej stylówce.

Mam wyniki na ktorych wczoraj byłam, wszystko wg normy, krzywa nie patrząc na wynik środkowy również. Być może faktycznie moje złe samoppczucie wynika z przemęczenia + braku witamin, choć dziś jest zmacznie lepiej, byłam nawet na bieganiu. Waga też dziś była dla.mnie łaskawa a wczoraj się nie oszczędzałam. Pokazała 64, jeszcze 4 kilo do pierwszego celu i 6 do wagi w jakieś najlepiej się czuję, oraz 5,5 kg do wagi z przed ciąży 🙄
    W maju mamy wesele, chciałabym do tego czasu ważyć 60kg.

W.kwestii ubrań to ja zamówiłam sobie wiosenną koszulo płaszczyk i buty, oraz dwie bluzki do karmienia. Inne wystrzałowe rzeczy planuje kupić jak dojdę do celu z wagą.

Czy u Was za luty również tak marnie wyszła wypłata ze względu na ilość dni? U mnie masakra jest w tym miesiącu :(

Jak tak zamówienia z HM? Pochwalcie się co kupiłyście :)

Ounai, Lalia, Julik lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:

Spoko bo to łamie stereotyp ze dziewczynki łatwiejsze :d
    Jednak spanie z dzieckiem ułatwia, ja chyba nigdy nie spałam w zapiętej koszuli nocnej odkad jest mały :d

Mi tsh ostatnio wyszlo cos w okolicach 1 i ft4 tez luz a ze czuje sie spoko to zostalam przy dawce jak w ciazy chociaz myslalam ze zmniejszę, za 3/4tyg znow badanie to sie zobaczy co i jak.

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png

Wysłany: 25 lutego 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Samych cudowności dla Martusi! Pamiętam jak dziś gdy się rodziła i pisałaś, że jest taka śliczna a dziś to jezzcze piękniejsza i już taka duża dziewczynka! Niech ten czas leci wolniej.
    I fakt Ounai, to jest szok jak można być zakochanym we własnych dzieciach 😍 dla mnie też Pola jest jak 8 cud świata!

Mam wyniki na ktorych wczoraj byłam, wszystko wg normy, krzywa nie patrząc na wynik środkowy również. Być może faktycznie moje złe samoppczucie wynika z przemęczenia + braku witamin, choć dziś jest zmacznie lepiej, byłam nawet na bieganiu. Waga też dziś była dla.mnie łaskawa a wczoraj się nie oszczędzałam. Pokazała 64, jeszcze 4 kilo do pierwszego celu i 6 do wagi w jakieś najlepiej się czuję, oraz 5,5 kg do wagi z przed ciąży 🙄

W.kwestii ubrań to ja zamówiłam sobie wiosenną koszulo płaszczyk i buty, oraz dwie bluzki do karmienia. Inne wystrzałowe rzeczy planuje kupić jak dojdę do celu z wagą.

Czy u Was za luty również tak marnie wyszła wypłata ze względu na ilość dni? U mnie masakra jest w tym miesiącu :(

U mnie z wyplatą spoko, nawet jakas premia ktorej sie nie spodziewalam wpadla.

Z hm zamowilam sobie leginsy a reszta dla małego :d stamdardowo pizamki bez stopek, chustki pod szyję, kurteczke polarkową i skarpetusie. Ciesze sie troche ze nie mam dziewczynki bo bym chyba oszalała z zakupami tyle kombinacji z sukieneczkami i cudami 😍

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

W zasadzie to właśnie lutym w tym roku jest tyle samo dni roboczych co w styczniu. A do wypłaty liczą siłę dni robocze przecież. Ja nie wiem jaką mam wypłatę za luty bo dostanę dopiero 10 marca. W ogóle kupiłam krzesełko do karmienia, łóżeczko, prześcieradło, a mój mąż dopiero teraz mi mówi, że my musimy oddać sporo kasy dobrze firmy bo wziął dużą zaliczkę na delegację 🤦‍♀️ to teraz już wiem czemu my mamy opłaconą dietę do połowy marca i jeszcze tyle kasy na koncie. Ehhh, zabić to mało.

Ja to jestem hitem normalnie. Marta ma już chyba nadmiar ubrań w rozmiarze 80, a synowi już nakupilam sporo w rozmiarze 128, nawet piżamę mu ostatnio taka brałam bo stwierdziłam że nie będę wymieniać jak mi nagle śmignie z rozmiarem 😂 a najlepsze jest to, że ja tak sobie kupuję po 2-3 rzeczy jak są wyprzedaże i nie wiadomość kiedy się mi uzbierało ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki starszaków, mam pytanie do Was! 😁

Wiem, że Olek ledwo skończył dwa miesiące 🤣 ale powoli przeglądam krzesełka do karmienia, bo moi rodzice chcą nam je ufundować na Dzień Dziecka 🤩 a wiecie, że ja często pińset razy coś rozważam zanim kupię 😂 i jakieś takie ogólne zasady znam i swoje wymagania mam:
    -regulowana wysokość krzesełka (żeby można było dosunąć do naszego stołu)
    -regulowany podnóżek pod stopy
    -pasy bezpieczeństwa
    -łatwe do czyszczenia, zwłaszcza tacka
    -nie musi być składane

A teraz do rzeczy, z czym mam wątpliwości 🤔
    Z tego co tu zauważyłam, to Annia i Ounai zaczęłyście rozszerzanie diety jak Wasze maluchy nie siedziały.
    Przeglądałam krzesełka i jest jedna zasadnicza funkcja, która je różni, mianowicie regulacja oparcia. Bo są krzesełka, które tej regulacji nie mają (Ikea, ssfety 1st, stokke), a są takie które można regulować od półleżących do siedzących (skip hop, Rico kids).
    I wiadomo, że w krzesełku bez regulacji będą siedzieć dzieci, które siedzą całkowicie samodzielnie, tylko że najczęściej dietę zaczyna się rozszerzać duuuzo wcześniej (np 5 msc) niż dziecko samodzielnie siedzi (np 7 msc), no i w takim razie gdzie w tym czasie karmić dziecko?? W lezaczku? Na kolanach??
    W przypadku krzesełek z regulowanym oparciem wiadomo, że można włożyć dziecko które jeszcze samodzielnie nie siedzi, tylko znowu gdzieś czytałam że dziecka, nawet słoiczkiem nie powinno się karmić na półleżąco, więc jaki sens ma ta regulacja oparcia??

Julik lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mamuśki starszaków, mam pytanie do Was! 😁

Wiem, że Olek ledwo skończył dwa miesiące 🤣 ale powoli przeglądam krzesełka do karmienia, bo moi rodzice chcą nam je ufundować na Dzień Dziecka 🤩 a wiecie, że ja często pińset razy coś rozważam zanim kupię 😂 i jakieś takie ogólne zasady znam i swoje wymagania mam:
    -regulowana wysokość krzesełka (żeby można było dosunąć do naszego stołu)
    -regulowany podnóżek pod stopy
    -pasy bezpieczeństwa
    -łatwe do czyszczenia, zwłaszcza tacka
    -nie musi być składane

A teraz do rzeczy, z czym mam wątpliwości 🤔
    Z tego co tu zauważyłam, to Annia i Ounai zaczęłyście rozszerzanie diety jak Wasze maluchy nie siedziały.
    Przeglądałam krzesełka i jest jedna zasadnicza funkcja, która je różni, mianowicie regulacja oparcia. Bo są krzesełka, które tej regulacji nie mają (Ikea, ssfety 1st, stokke), a są takie które można regulować od półleżących do siedzących (skip hop, Rico kids).
    I wiadomo, że w krzesełku bez regulacji będą siedzieć dzieci, które siedzą całkowicie samodzielnie, tylko że najczęściej dietę zaczyna się rozszerzać duuuzo wcześniej (np 5 msc) niż dziecko samodzielnie siedzi (np 7 msc), no i w takim razie gdzie w tym czasie karmić dziecko?? W lezaczku? Na kolanach??
    W przypadku krzesełek z regulowanym oparciem wiadomo, że można włożyć dziecko które jeszcze samodzielnie nie siedzi, tylko znowu gdzieś czytałam że dziecka, nawet słoiczkiem nie powinno się karmić na półleżąco, więc jaki sens ma ta regulacja oparcia??
    Lalia, ja dlatego nie kupuję jeszcze krzesełka do karmienia, póki sam samodzielnie nie siedzi. Mikołaja karmimy na kolanach, ktoś go trzyma a druga osoba karmi. Raz próbowaliśmy w lezaczku, jak go tak półsadziliśmy, ale to nie było wygodne dla nikogo.

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Julik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 21:34

Lalia, kar_oliv, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Moja potrafi ryknac z całej siły jakby miała koszmar życia, wtedy łapie ją za rączkę i mówię ciiiiiiii kilkanaście razy, bujam chicco xD i zasypia dalej.

Oo, a my musimy ja utulic i uspac od nowa 🥴

🔸28 lat

Wysłany: 26 lutego 2021, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz ubierać takie 2msc dziecko na spacery jak jest 13-15 stopni?

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienia co 2.15-30min, po wczorajszym co pół godz to teraz czuję się jak królowa życia 🤣 nawet nie chce mi się już spać, jestem bezczelnie wyspana 😅
    Ale tfu tfu noc się jeszcze nie skończyła..

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Jak teraz ubierać takie 2msc dziecko na spacery jak jest 13-15 stopni?
    Kar, ja jadę do rodziców na wieś dzisiaj z Olkiem na cały dzień i zaplanowałam że go ubiorę:
    Body krótki rękaw
    Bluza dresowa bez kaptura
    Bawełniane spodnie
    Skarpetki
    Bawełniana czapeczka
    Kombinezon misiowy
    Czyli tu miałby tyle warstw co ja (tylko na nóżki ekstra), więc do regulacji temperatury biorę kocyk i tą osłonę gondoli: jeśli będzie ultra słońce i ciepelko to nie będę go niczym przykrywać (w co wątpię), jeśli by się bardzo ochłodziło to jedno i drugie, a jeśli pomiędzy to albo kocykiem albo osłoną gondoli. Biorę pod uwagę że gondola i budka gondoli chronią od wiatru więc tam też jest już ciuteczke cieplej 😊

Suszarka, kar_oliv lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
‹‹ 3136 3137 3138 3139 3140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ