X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo bardzo mi przykro, że Was to spotkało, to straszne. Ci ludzie są okropni, przyprawili mnie o dreszcze, nie wyobrazam sobie co musisz czuć. Ale masz bardzo mądra córkę, pięknie ją wychowałas , a Ciebie podziwiam, że mimo wszystko dajesz córce tez pole do własnego działania i własnych decyzji, jestes mądra kobietą i wspaniałą matką. Mam tylko nadzieję, ze ci ludzie przestaną wyprawiac takie rzeczy, przeciez to podchodzi pod jakis stalking

Ladyo, nikii lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    To skopiowane z neta o kanaliku:
    "Niekiedy samo pęka, w przypadku nawracających problemów warto łykać Gold-Lecitin 1200 Olimp Labs bez GMO (pierwszy tydzień 3×1, drugi tydzień 2×1 potem ok 3m po 1 kaps dziennie), także samo łykanie lecytyny powinno przyczynić się do pęknięcia. No i najważniejsze zatkane ujście, to jeden z pierwszych objawów, że mama jest zmęczona, więc CZAS NA RELAKS!!!"
    To ostatnie zdanie najlepsze zwłaszcza teraz w trakcie lockdownu. Żeby tak dało się wytłumaczyć pieciolatkowi, że mama spala 4h i nie może wstać o 6 bo jest zmęczona 😂 Ale widzisz, to ja za mało tego łykam. Zacznę od dzisiaj 3x1 i zobaczymy, może to ruszy. Wczoraj podlubalam wieczorem i nie widzę dziś żadnych białych kropek na sutku. Mam nadzieję że już pozbyłam się z grubsza tego. Wczoraj trochę się zestresowalam ale staram się odrzucać te myśli złe od siebie bo wiem że to wpływa na te zastoje.

kar_oliv lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To ostatnie zdanie najlepsze zwłaszcza teraz w trakcie lockdownu. Żeby tak dało się wytłumaczyć pieciolatkowi, że mama spala 4h i nie może wstać o 6 bo jest zmęczona 😂 Ale widzisz, to ja za mało tego łykam. Zacznę od dzisiaj 3x1 i zobaczymy, może to ruszy. Wczoraj podlubalam wieczorem i nie widzę dziś żadnych białych kropek na sutku. Mam nadzieję że już pozbyłam się z grubsza tego. Wczoraj trochę się zestresowalam ale staram się odrzucać te myśli złe od siebie bo wiem że to wpływa na te zastoje.

Słuchaj lubisz tańczyć? Może spróbuj jak mąż będzie, niech da Ci 10 min, załóż słuchawki, odpal muzykę jaką lubisz najbardziej, zamknij się w pokoju i potańcz jeśli sprawi Ci to przyjemność/ relaks/opadnie poziom stresu i wydzieli się endorfina 😊

dmg111 lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 20:24

Suszarka, Ladyo, Lalia, SzalonaOna, KarolinaMaria, Martt95, Nowastaraczka, Ounai, emdar, dmg111, kar_oliv, Wik89, Mlodamezatka, kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, super! Sama ogarnęłaś tort? Jakby mój mąż dostał xboxa albo plejkę to by się chyba posikał ze szczęścia 😅 na 25 urodziny zafundowałam mu weekend w Mediolanie, bo jest wielkim fanem AC Milanu. Sporo musiałam oszczędzać na ten prezent ale fajnie było, spaliśmy wtedy w Hiltonie, no a ostatniego dnia mi się oświadczył 🤭

Zulugula, Julik, Lalia, SzalonaOna, KarolinaMaria, Nowastaraczka, emdar, dmg111, kar_oliv, Mlodamezatka, kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Zulu, super! Sama ogarnęłaś tort? Jakby mój mąż dostał xboxa albo plejkę to by się chyba posikał ze szczęścia 😅 na 25 urodziny zafundowałam mu weekend w Mediolanie, bo jest wielkim fanem AC Milanu. Sporo musiałam oszczędzać na ten prezent ale fajnie było, spaliśmy wtedy w Hiltonie, no a ostatniego dnia mi się oświadczył 🤭

Co roku piekę mu tort sama no ale nie ogarnęłabym takiego i zamowilam ale wymyśliłam co ma być na torcie także juz cos😆
    Weekend super zaplanowalas a i Ty skorzystałas hehe😄

Lalia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, wszystkiego najlepszego dla męża 😁

Suszarka, fantastyczny prezent 👌 mi się marzy weekend w Barcelonie dla mojego fana Barcy 🤣

Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu - mega tort! :)

Suszarka - Woooow taka żona to skarb :) i oświadczyny w Milano ❤️

Mój fan realu. Także planuje weekend w Madrycie jak dzieci podrosną 🤓

Lalia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Słuchaj lubisz tańczyć? Może spróbuj jak mąż będzie, niech da Ci 10 min, załóż słuchawki, odpal muzykę jaką lubisz najbardziej, zamknij się w pokoju i potańcz jeśli sprawi Ci to przyjemność/ relaks/opadnie poziom stresu i wydzieli się endorfina 😊
    To raczej nie ten rodzaj stresu. U mnie to ten długo utrzymujący się. Jak już zaczęłam powoli luzować to brat napisał że mama wróciła do picia jeszcze przed narodzinami Marty. Do tego dziś mąż dowalił, poszedł na 3h do pracy i nie ma go już 5h.

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie 😍 jesteście cudowne ❤️ Bardzo Wam dziękuje za wsparcie! Mam nadzieje, ze wyjdziemy z tej historii silniejsi jako rodzina! Po raz kolejny potwierdziło się, ze najważniejsza jest szczera rozmowa. Dzięki Bogu ze w porę zobaczyłam ze coś się dzieje i poszłam z córka do psychologa. Zulu piękny tort! Mąż musiał być przeszczęśliwy! Suszarka po takim weekendzie w Mediolanie tez bym Ci się oświadczyła :D super! Ounai te Twoje zastoje rzeczywiście są niepokojące! A co cdl mówi o tym?

Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, matko co za historia...Jesteś bardzo dobrą mamą, w porę zauważyłaś problem, wszystko się poukłada. Tylko po co Ci ten stres w końcówce ciąży? Co za ludzie🤦‍♀️ Szkoda słów. Ty jeszcze pracujesz czy jesteś już na L4?

A u nas nocka dziś zakończyła się o 4:30( wczoraj o 4:55)🙄 Już mi się nie chce nawet tego komentować 😒😪

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Najlepszego dla męża!

Kic, mój też jak choruje( naprawdę bardzo rzadko ) to od razu umiera 😂 Troja dzieci w domu, w tym jedno dość "duże"; nie zazdroszczę 😘

kic83 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, ale fajne zaręczyny 💍.
    My oboje z mężem to jesteśmy najbardziej antyromantycznymi ludźmi świata. Czasem(zauważyłam,że przed okresem jak hormony mi walą na głowę) mówię do męża "kup mi kwiaty bez okazji "; mąż zawsze mówi "a kup sobie sama co chcesz i ile chcesz, daj mi spokój, przecież wiesz ze Cię kocham "😁.

dmg111, Wik89, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar- jeszcze pracuje ale to już na szczęście ostatnie chwile :D do końca marca. Poniedziałek i wtorek zdalnie, w środę idę fizycznie, bo chce się ze wszystkimi pożegnać, jakieś ciasto upiec itp :) Tak sobie tłumacze, ze może to końcówka ciazy, stres niewskazany, ale jest jeden plus tego tzn siedząc w domu będę miała wystarczająco dużo czasu żeby poświecić J. więcej czasu, żeby z nią rozmawiać. Wiadomo, zawsze miałam dla niej czas, ale jednak jak się chodzi do pracy to jest wszystko tak bardziej „w biegu”, człowiek zmęczony.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu. Zaczynam mieć wyrzuty ze w tym roku mężowi na 31 urodziny nawet prezentu nie kupiłam bo zapomniałam i do dziś się nie zebrałam a kończył w styczniu 🤣😂🤣😂

Ale usprawiedliwiam się tym że właśnie 30stke mial na wypasie💪🏼😂

Torcik ekstra🤤🤤
    Ps. Mój mąż tez programista.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2021, 12:22

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, dobrze ze idziesz juz na L4, chociażby właśnie ze względu na córkę. Pobędziesz w domu na spokojnie, będziecie miały dla siebie więcej czasu.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Suszarka, ale fajne zaręczyny 💍.
    My oboje z mężem to jesteśmy najbardziej antyromantycznymi ludźmi świata. Czasem(zauważyłam,że przed okresem jak hormony mi walą na głowę) mówię do męża "kup mi kwiaty bez okazji "; mąż zawsze mówi "a kup sobie sama co chcesz i ile chcesz, daj mi spokój, przecież wiesz ze Cię kocham "😁.

U mnie jest tak samo. Zawsze mój się pyta czy na jakaś okazję chce kwiaty przeważnie mówię że nie i się śmieje z tego ale jak powiem że byłoby miło to mi jakiś bukiecik przyniesie.

Co do oświadczyn u mnie były dwa razy : pierwszy raz lezeliśmy w łóżku i mój wtedy ni z tego ni z owego wypalił czy chcę za niego wyjść( no po prostu szczyt romantyzmu) a drugi raz,oficjalnie to już było z tym całym przytupem kwiaty, pierscionek itp najpierw zapytał moich rodziców a potem mnie

emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Czerwiec 2025 pozytywny test. Cudzie trwaj❤️❤️❤️

11.07 - pierwsza wizyta🤞
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai rozumiem, przewlekły stres jest najgorszy ale pamiętaj aby myśleć o sobie, myśl o dzieciach, o tej swojej rodzinie. Ja musiałam od razu po LO uciec ze swojego miasta na studia, mój tato pił odkąd pamiętam. Morze łez wylałam patrząc na niego, mamę jak cierpi, miałam różne głupie mysli. Jak tego nie widziałam to było lepiej, musiałam się odciąć. Choroba mamy wiele w nim zmieniła. Bałam się, że po jej śmierci wiesz jak skończy...ale jest bardzo ogarnięty, zaradny, wysyła nam słoiki z przetworami, zajął się pracą, sadzi jakieś roślinki i mimo, że małą widział na kamerce tylko (miał koronę i teraz boi się przyjechać bo w pracy ciągle ktoś jest chory) to kocha ją, ma dla kogo żyć. Nawet przysłał kartkę z życzeniami wielkanocnymi i podpisał : życzy Tata i Dziadek 😍 DDA to ciężki temat, wiele zmienia w głowie na całe życie. Trzymam za Ciebie kciuki! Może postaraj się posłuchać jakiś relaksacji lub tzw. autoprogramowania-to też nagrania wpływające na podświadomość, ja kiedyś słuchałam takie o pewności siebie.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kar. Ja po prostu potrzebuję chwilę żeby się z tym oswoić. Sama wiesz jaki spokój daje kiedy aa przestaje pić. I to był cios kiedy brat mi powiedział. Już wydawało nam się że mamy to za sobą, wiedziałam że jak będę potrzebować to mama mi zostanie z dziećmi a teraz nie mamy nikogo. Jestem zdana tylko na siebie i męża.

kar_oliv lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się wali to się wali.

Teściu POZYTYWNY. W czwartek wrocil z pracy obolały, podobno nie mógł na nogi i goraczka 38. Tak się utrzymuje do dziś. Pojechal na test.
    Tesciowa była u nas ostatni raz w Środę 🤦🏽‍♀️

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
‹‹ 3312 3313 3314 3315 3316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ