Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, czy to znaczy że Tomuś etap pchania wszystkiego do buzi ma już za sobą?😅
Bo Olek z ogromnym entuzjazmem wyciągał rączki po te książeczki dla maluchów, mega się awanturował jak zabierałam, bo z takim samym entuzjazmem pakował je do buzi 🤣 -
Mamuśki, w Naszym dniu życzę nam wszystkiego co najlepsze❤ Sobie samej przede wszystkim lepszych nocy, bo mam chwilowo poważny kryzys swojego macierzyństwa w związku z tym,że Julek - mimo skończonych 15 mscy -oprócz pobudek co 2-3 h, dołożył sobie ostatnio regularną( co noc 🤯🤯🤯🤯) aktywność, trwającą tak 2 do 3 h...
Nie nadrobię Was, przepraszam, nie mam mocy. Mam nadzieję że u wszystkich Was wszystko ok. Ściskam z nocno-porankowej ( właśnie zaczęło świtać) warty 😕.Nowastaraczka, kar_oliv, Lalia, Zulugula, calanthe, Wik89, KarolinaMaria, SzalonaOna, Ewa88 , Inaa89, Suszarka, Clover, Ania81, Ale_ks, dmg111, Ounai, veritaa lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziś nasze święto! ⚘⚘⚘
Mamusie, wszystkiego co najlepsze, żeby nasze dzieciaki nie dawały mocno w kość i aby noce były nocami 🌃 😁 Dużo cierpliwości i pięknych chwil z naszymi małymi cudami 👩🍼
Moja dziś dała mi prezent i spała od 19-22, jedzonko na śpiocha i wstała o 5 😆Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, Clover, Ania81, Ale_ks, emdar lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Mamuśki, w Naszym dniu życzę nam wszystkiego co najlepsze❤ Sobie samej przede wszystkim lepszych nocy, bo mam chwilowo poważny kryzys swojego macierzyństwa w związku z tym,że Julek - mimo skończonych 15 mscy -oprócz pobudek co 2-3 h, dołożył sobie ostatnio regularną( co noc 🤯🤯🤯🤯) aktywność, trwającą tak 2 do 3 h...
Nie nadrobię Was, przepraszam, nie mam mocy. Mam nadzieję że u wszystkich Was wszystko ok. Ściskam z nocno-porankowej ( właśnie zaczęło świtać) warty 😕.
Dużo siły i oby Julek poprawił nocki😘emdar lubi tę wiadomość
-
Dmg dziękuję 💓
Emdar, Tobie szczególnie życzę aby Julek był łaskawszy w nocy ✊
Kochane Mamy❤️ te co świętują po raz pierwszy i te co po raz kolejny 💓 życzę nam żebyśmy nigdy nie wątpiły w to jakimi Bohaterami jesteśmy i to każdego jednego dnia! 💪 oraz żeby nasze dzieciaczki rosły zdrowo i pięknie się rozwijały posyłając nam uśmiechy i spojrzenia pełne miłości i zaufania 💙Zulugula, calanthe, SzalonaOna, Ewa88 , kar_oliv, Suszarka, Clover, Enigvaa, Ania81, Nowastaraczka, Ale_ks, dmg111, Ounai, emdar lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Zulu, czy to znaczy że Tomuś etap pchania wszystkiego do buzi ma już za sobą?😅
Bo Olek z ogromnym entuzjazmem wyciągał rączki po te książeczki dla maluchów, mega się awanturował jak zabierałam, bo z takim samym entuzjazmem pakował je do buzi 🤣
Pcha nadal i róg książki tez potrafi wyciumkac😅 ale jednak w tym przypadku woli oglądać niz jesc 😀Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai 8m2 w bloku ok ale miec dom i takie klitki to średnio. My mamy w bloku 9.5m2 i to jest mało a tam jest nawet mniej. Oczywiście da się żyć, że tak powiem ale myślę, że dla domu ma się większe wymagania. Chyba sama kiedys pisalas o minimum 12m2. A nie da się trochę poburzyc ścian i inaczej to poustawiac?💙 11.2020
💗 11.2023 -
Dziewczyny, środowy raport:
Waga:
06.01. 64,5 kg
26.05. 59,0 kg
Talia:
06.01. 80 cm
26.05. 70 cm
Pas:
06.01. 90 cm
26.05. 81 cm
Biodra:
06.01. 100 cm
26.05. 94 cm
Udo:
06.01. 58 cm
26.05. 54 cm
Zaczęłam będąc 3,5 tygodnia po porodzie, a obecnie jestem 5,5 miesiąca po porodzie.
Udało mi się wrócić nie tylko do wagi w momencie zajścia w ciążę (62 kg), ale również do takiej mojej komfortowej (57-59kg). Również wszystkie wymiary wróciły do "mojej formy". W związku z tym zmieniam trochę priorytety, bo nie zależy mi już żeby chudnąć, a żeby ładnie ukształtować sylwetkę, więc stawiam na ćwiczenia siłowe o pielęgnację ciała.
Mąż się zdeklarował że będzie zostawał 3 razy w tygodniu z Olkiem żebym mogła wrócić na siłownię, ja na początku byłam sceptyczna że "jak to tak zostawiać dziecko żeby robić coś dla siebie", ale przemyślałam to i chyba to wszystkim wyjdzie na dobre, Olek pobedzie tylko z tatą, a ja wyjdę do ludzi i zadbam o siebie i wolną głowę.
Mam zamiar kontynuować też szczotkowanie, tu tak jak obiecałam efekty po 2 miesiącach szczotkowania. Kwiecień to było tylko szczotkowanie, natomiast maj szczotkowanie, ćwiczenia i ograniczenie słodyczy do weekendów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 07:44
calanthe, Zulugula, SzalonaOna, KarolinaMaria, Ewa88 , Inaa89, Ladyo, kar_oliv, Clover, Ania81, Nowastaraczka, Ale_ks, dmg111, Karenira, emdar, Ounai, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Ryczę😭😭😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 19:43
Ulaa, Lalia, calanthe, KarolinaMaria, SzalonaOna, Ewa88 , Inaa89, Ladyo, kar_oliv, Clover, Suszarka, Enigvaa, Wik89, kiniusia270, Tajka, Ania81, Nowastaraczka, Ale_ks, dmg111, Nikaa92, emdar, Lulu83 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula, KarolinaMaria, SzalonaOna, Ewa88 , Inaa89, kar_oliv, Suszarka, calanthe, Ladyo, Enigvaa, Wik89, Clover, kiniusia270, Ania81, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Super Mamuśki! Ja póki co dostałam elegancką kupę, ale nie była po pachy, więc córeczko - jeśli kiedyś to przeczytasz - dziękuję i doceniam 😂😍
Ounai, pokój Matyldy ma 8m2. Niestety to klitka. W bloku cieszę się, że mam dodatkowy pokój, ale pewnie jak podrośnie to się zamienimy pokojami. Ona pójdzie do sypialni, a my się w tych 8m2 zmieścimy z łóżkiem i szafą.
Ja mam dziś w planach jechać do mojej mamy na kawę, zostawiam jej Matyldę i jadę na kawę z koleżankami. Akurat wszystkim nam pasował ten termin. Matka na wychodnymZulugula, Lalia, calanthe, kar_oliv, Wik89, Clover, Ania81, Ale_ks, dmg111, Ounai, emdar, SzalonaOna lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Wszystkie najlepszego Mamuśki 😚
U Nas nocki są już super (nie zapeszam). Oliwka idzie spać o 20 i śpi do 6.30 z pobudką o około 2 na jedzenie na spiocha. Zje i idzie spać dalej, pod koniec jedzenia usypia. Pierwszą drzemkę ma od 8 czasami do 9 czasami do 10. I bywa że to jest Piwrsza i jedyna już drzemka. W wózku już nie śpi, od 3 tyg jeździ na brzuchu głównie, na plecach jęczy i nogami zarzuca na boki gondoli.
Dalej walczymy z asymetria i napięciem. Zlecono nam też zbadanie tarczycy, żelaza i witaminy D. Witamina D 60, więc wg.neurologa akurat. Żelazo i panel tarczycowy też ok. Więc dzielnie czekamy na efekty fizjoterapii i osteopatii. Już są widoczne, ale nawet rok będziemy "walczyć".
Wczoraj mąż wrócił że słoiczkiem marchewki🙈
Dał jej na czubek łyżeczki, tak się rzuciła, całą łyżeczkę chciała włożyć i słoiczek do buzi pchała. Ręce wyciągała i radość jakby mleko czekoladowe dostała. Ewidentnie zainteresowanie jest... Ale jeść nie umie, ustami coś tam próbowała, ale zaraz język wypychał, albo że śliną wylatywało🤭Lalia, Zulugula, kar_oliv, Clover, Ania81, emdar lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Pokój 8m to za mało. Chyba że do pokoju jest garderoba, to wtedy odchodzą szafy i na biurko i łóżko jest ok. Teraz Oliwka ma 9 i jest klitka. Pół pokoju zajmuje szafa i komoda.
Wrzuciłam do koszyka polecane książki przez Was😁 jeszcze chyba Kocie Kicie wezmę (czy jakoś tak). Za dużo razy w tyg tego blika używam 🙈
Laila gratulacje dla Olka z okazji pierwszego zęba ☺️
U Nas swędzą dziąsła, hitem jest gryzł słoń tańczący, ośmiornica i oczywiście grzybek, najlepiej jak wszystkie 3 są na raz w buzi🙈Lalia, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ewa, pytasz o te rozkladanki?? To jest jedno wydawnictwo i jeden "typ" książeczek, ale różni autorzy i różna tematyka.
Z tych rozkładanek mamy:
Wesoła farma (o zwierzętach wiejskich)
Wesoły rekin i przyjaciele (zwierzęta morskie)
Jeden, dwa, będę, muu (liczenie do 5)
Czerwone auto, niebieskie auto (nauka kolorów)
Kocham Cię maluszku
Przytul mnie na dobranoc
Te dwie ostatnie to takie piękne wierszyki o miłości
Z tej serii Centrum Edukacji Dziecięcej mamy 9 książeczek, one są takie małe, może 10x10 cm, mamy: Na wsi, Zooe, Zwierzęta domowe, Ubrania, Kolory, Kształty, w lesie, Pojazdy, Dom
Tutaj Pucio Zabawy gestem i dźwiękiem oraz Co robi Pucio. A na drugim Pucio mówi dzień dobry i Pucio mówi dobranoc.
Dziewczyny, w temacie książek to rozmawiałam z koleżanką, ona ma córkę 15 miesięcy i mówiła że ten duży Pucio to (chyba pierwsze słowa i nauka mówienia) ok, ale pozostałe części dla starszaków. Zabawy gestem i Co robi Pucio też spoko, ale dzień dobry i dobranoc za trudna. Bardzo poleca serię Jano i Wito, to jest bardzo podobny klimat do Puciae. I mówiła że seria Tosia i Julek (?) jest super. U niej córka nie podłapała Kici Koci bo albo za trudne, albo woli "ludzkich" bohaterów książek 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 09:08
Zulugula, Clover, Ania81, Wik89, Ewa88 , kar_oliv lubią tę wiadomość