Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lulu83 wrote:RadzE zadzwonić i już się umówić na krzywą. Ja czekałam miesiąc na to badanie. Myślę też że to zależy od punktu pobrań lepiej zadzwoń i się upewnij. 96 jeśli jednorazowy wynik to ok. Ale jeśli będzie się powtarzać to już dieta .
U nas nie ma z tym problemu, pytałam tydzień temu jak byłam na badaniach. Mam spokojnie przyjść przed 8 rano i przyjmą mnie bez problemu. Glukozę mają już tam na miejscu -
Suszarka, muszę się przyznać że jak idę na spacer z Olkiem to kupuję sobie loda w biedrze 😅 więc nie rezygnuj całkiem ze słodyczy przeze mnie 🤣
Iga pięknie rośnie 😍 jaki rozmiar aktualnie nosicie?
Kic, gratulacje dla Maksa 💪 i super że z nowym mieszkaniem sprawy idą do przodu 🤩
Riki, ja zamawiałam na tania książka 🙂kic83, Riki lubią tę wiadomość
-
Lulu, jeszcze myślałam o takim rozwiązaniu. W zasadzie jeśli chodzi o dzieci, to książki trzymalibyśmy w bibliotece w salonie bo chciałabym taką mieć, zabawki można poupychać pod skosami, biurko pod oknem. Jedynie młody musiałby chyba zrezygnować z łóżka piętrowego. Zobaczymy w pt jak zobaczę to na żywo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 15:29
Lalia, Clover, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Wrzuciłam sobie na fb i ig, to jeszcze tu pokażę 😁 Mój pierwszy Dzień Mamy 💙
(...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 14:21
Ulaa, Ladyo, kic83, kiniusia270, Lalia, Enigvaa, Ale_ks, Ania81, calanthe, Zulugula, Ounai, Belie, KarolinaMaria, Karenira, Angie1985, Fragaria, Martt95, SzalonaOna, dmg111, Suszarka, kar_oliv, Inaa89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Clover wrote:Mój mąż chyba wygrał, bo w ogóle nie pomyślał, że fajnie byłoby jakoś uczcić Dzień Mamy 🤦♀️ Dopiero moja szwagierka mu to uświadomiła. Ma dziś popołudniówkę, więc może wieczorem coś dostanę "od synka" 😝
Ja też nic nie dostałam, na dodatek zmył się na cały dzień do biura, więc nawet psa muszę ogarniać😑Jutro sobie pójdę i sama kupię coś fajnego☺️O ❤️
Z ❤️ -
Ladyo, właśnie te kupuje 🤭🤭🤭
Clover, ale Ty młodziutka jesteś chyba! I jaka śliczna 💙💙💙Clover lubi tę wiadomość
-
Aaa od kiedy Maks zaczął się przemieszczać to sam magicznie zaczął sobie wydłużać drzemki!
Już nie trwają max 40 minut, tylko np dziś zaszalał i sam spał 1,5 godz!
Matka przeszczęśliwa 😂Lalia, Ania81, calanthe, Zulugula, kiniusia270, SzalonaOna, KarolinaMaria, dmg111, Suszarka, kar_oliv, Inaa89, Clover, Lulu83, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyKic, Kiniusia ale sie wasi mezowie popisali😁. Moj sie do nich dolacza. Stwierdzil, ze na dzien matki nalezy mi sie wysprzatany dom, zakonczone porzadki wiosenno-letnie. Juz myslalam, ze zalatwil firme sprzatajaca. Oh ja naiwna, Glupia. Stwierdzil, ze mi swietnie idzie i na pewno dzis zrobie wiecej niz planowalam 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Mam go ochote udusic. A moje kochane dzieci na dzien matki nie zrobily balaganu w bawialni🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Ja wiem ze laurki dostalam w March, kiedy tu w UK obchodza dzien matki. Ale oni wiedza, ze dla mnie dzien matki jest zawsze 26.05
Na mezu odegram sie dzis. Zrobie mi na obiad jego nie ulubiona zupe 😁😁😁😁.Zulugula, kiniusia270, kic83, Suszarka, kar_oliv, Clover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy któraś z Was zna się na dietach, kaloryce itp?
Od kilku dni nie daje mi spokoju jedna kwestia 🙄
Wylicza mi podstawowa przemiana materii na ok 1500kcal a dietę mam ok 1700-1800kcal, według zegarka dziennie tracę po nawet 700 kcal w dzień treningowy (trening plus kroki) wiec schodzę poniżej tych 1500kcal. I to jest okej? Czy nie powinnam wgl schodzić poniżej tych 1500?
Może to głupie ale meczy mnie to 😅 -
Clover, super zdjęcie. I sorry, ale muszę. Ty to masz cyc!
Ania81, nie zrobimy łazienki z trzech powodów. Po pierwsze nienawidzę sprzątać łazienek więc jeśli mogę mieć jedną mniej to chętnie po drugie nie ma gdzie jej zrobić, po trzecie mój mąż zostawia taki syf w łazience, że nie chcę się wkurzać ciągle na to patrząc. Tak naprawdę to mój mąż powinien mieć osobną łazienkę, żeby nikt nie musiał patrzeć na jego syf. Ale nie stać mnie na to póki co 😂
Kic, gratulacje dla Maksia i gratulacje że z mieszkaniem tak super idzie.
Ladyo, córcia po prostu nie chce Ci odbierać święta i grzecznie czeka do jutrakic83, Ladyo, Clover lubią tę wiadomość
-
Hej! My wczoraj wróciliśmy z urlopu, wakacje z dzieckiem to inny rodzaj „odpoczynku” 😅 Ale było cudownie! Naładowaliśmy baterie i złapaliśmy trochę promieni słonecznych 😊 Gustaw całą podróż zniósł super, w obie strony większość lotu przespał. Był bardzo dzielny 💙
Większość czasu jednak odpoczywałam od internetu, więc nawet nie mam szans nadrobić tego co naskrobałyście przez tydzień 😜
Pogoda trafiła nam się taka średnia, w jeden dzień nawet padało 😬 a tak to było około 21/23 stopnie, ale z drugiej strony myśle, że jednak lepsza taka pogoda niż straszne upały 😊
Lalia, Zulugula, Angie1985, Fragaria, calanthe, Ania81, Ladyo, kiniusia270, emdar, SzalonaOna, KarolinaMaria, dmg111, kic83, Suszarka, kar_oliv, Inaa89, Clover, Lulu83, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Aleks, ja tylko wiem tak ogólnie, że jest jakby dwa rodzaje zapotrzebowania:
1. Podstawowe, czyli minimalna ilość kalorii która utrzymałaby Twój organizm w stanie równowagi gdybyś leżała plackiem cały dzień, dla przykładu 1500 kcal
2. Dzienne zapotrzebowanie, czyli tyle kcal ile potrzebujesz żeby utrzymać obecną wagę, ale wykonując codzienne czynności i obowiązki
I teraz jeśli w ciągu dnia Ty zmywasz naczynia, rozwieszasz pranie, karmisz piersią, idziesz po zakupy to Twoja DZIENNA AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA to spalanie np. 700 kcal.
Więc Twoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne to będzie to podstawowe (pozwalające przeżyć) 1500 plus dzienna aktywność fizyczna 700, czyli dzienne zapotrzebowanie kaloryczne to 2200kcal. Wykonując codzienne czynności plus jedząc 2200 kcal Twoja waga powinna stać w miejscu.
Jeśli chcesz schudnąć to od swojego dziennego zapotrzebowania powinnaś uciąć 300 kcal i możesz to zrobić na dwa sposoby:
1. Nie zmieniać aktywności fizycznej, ale odjąć z diety 300kcal
2. Dołożyć sobie dodatkową aktywność fizyczna która pozwoli Ci spalić 300 kcal , a jeść normalnie
Bardzo ważne jest to, żeby nie ucinać za dużo kcal, tzn jak Twoje zapotrzebowanie (przeżycie plus codzienne czynności) to 2200 kcal, a Ty utniesz 300 z diety i 300 treningów i finalnie będziesz jeść 1600 to organizm może sobie włączyć alarm że "Ooo dostaje mało, więc muszę odkładać" i jedząc mniej, może być tak że waga nie będzie leciała.
Dlatego baardzo często jest tak, że dziewczyny chudną jak zaczynają jeść więcej, bo organizm zawsze dostaje wystarczająco i nie musi robić zapasów więc pozwala na spalanie tłuszczu.
Najważniejsze to dobrze wyliczyć zapotrzebowanie dzienne a potem w miarę pilnować żeby być w deficycie.
Jeśli jednego dnia oprócz zwykłych czynności, zrobisz trening a dodatkowo jeszcze mega długi spacer z dzieckiem to tego dnia możesz zjeść więcej, tak żeby uciąć tylko 300 kcal dziennie.
Ale jeśli innego dnia zjesz więcej niż Twoje zapotrzebowanie to będziesz musiała dołożyć aktywności żeby nadal być w deficycie.
Nie wiem czy to zrozumiałe jest 😅😅Ale_ks, Fragaria, Clover lubią tę wiadomość
-
Ingaa, myślałam o Was 😍 piękna z Was rodzinka 💙 i piękne zdjęcia ❤️ cieszę się że odpoczeliscie i Gustaw zachęca do kolejnych podróży 😁