Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOunai wrote:A ja wczoraj i dziś zeżarłam ptasie mleczko milki, które mi jedna Pani dała za oddanie wanienki i stojaka. I ja nie wiem jak Wy to robicie ze idziecie na spacer 8 km a potem macie siły gotować, sprzątać i zajmować się dziećmi bo ja zrobiłam 3 km I jestem lekko zmęczona
Ounai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo mnie po południu przyjechały mama z babcia, przywiozły mi Filipa. Więc jesteśmy w komplecie
dostałam od syna bukiet konwalii 😍
A później poszlysmy na spacer taki godzinny, żeby dzieciaki się wybiegały. Ledwo weszłyśmy do domu i lunął deszcz 😂 jednak nawet pogoda wyczuwa moja matkę 😂 hahahaha!
Dzieci dostały juz prezenty na Dzień Dziecka, mama i babcia obkupily ich w ciuchytakże o...
Matylda dziś jakiś płaczliwy dzień. No i nie wiem, czy to na żeby, czy katar czy co... Jutro mąż leci na 9.45 do pediatry ja osłuchać bo mi się ten kaszel nie podoba. W każdym razie dziś był dzień na nie. Leżeć nie. Siedzie nie. Stać nie. Bawić się nie. Jeść nie. I tak w kółko. Sama nie wiedziałam o co jej chodzi 🙉 serio! No ale wybaczam, malutka jest, nie wie jak powiedzieć co ja bolimiejmy nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień!
Aaaa i proszę o zawodowe kciuki jutro. Dostałam już propozycje umowy z pracy, na czas nieokreślony (jako jedyna z grupy dostałam propozycje na nieokreślony, reszta tylko czasówki). Aczkolwiek walcze o podwyżkę, także jutro mam rozmowę z DEproszę zaciskajcie kciukasy! 🙏
Aaaa no i 14.06 rusza rekrutacja na studia. Podjęłam decyzję, że składam papiery. Mam nadzieję, że się dostanę i że sobie poradzę 🤦♀️
Stara matka zaczyna wszystko od nowa...Suszarka, kiniusia270, Nowastaraczka, Ounai, Ania81, KarolinaMaria, Karenira, Inaa89, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy z Olkiem za wszystkie miłe słowa ❤
Lalia, Ania, mam 28 lat 😁 Ludzie często mi dają mniej, ale tylko kiedy jestem w makijażu. Niepomalowana, z widocznymi worami pod oczami wyglądam dużo gorzej 😂
Ounai, hahaha 😂 Fakt, cycki małe nie są, ale też jakoś tak dodatkowo uwydatnione na tym zdjęciu się wydają. Ale miska 3 rozmiary większa niż przed ciążą, mąż się śmieje, że musi uważać, żebym go nie zabiła cycem 😂Lalia, Suszarka, calanthe, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Inga, piekna z Was rodzina! Super wakacje 🤩
Kar_oliv, piękna Majeczka 😍
Ounai, faktycznie prezent świetny 🤩 A co do łazienki, to też nienawidzę jej sprzątać. W sobotę zrobiłam właśnie gruntowne sprzątanie, samo odkamienianie słuchawki od prysznica i deszczownicy i dokładne szorowanie kabiny i odpływu zajęło mi dwie godziny. Myślałam, że mnie szlag trafi. Mamy bardzo twardą wodę i wszystko w mig zachodzi kamieniem 🤦♀️
Motylku, będę trzymać kciuki zarówno za umowę, jak i za realizację planów związanych z kształceniem się. Bardzo Cię podziwiam! 😊
Dziewczyny, ja merci najbardziej lubię kawowe i te z orzeszkami 😝 Aczkolwiek moje ulubione słodkości to rafaello ❤
W ogóle to jestem w szoku. Mój mąż właśnie mi napisał, że w piątek ma rozmowę kwalifikacyjną w innym miejscu pracy. Coś ostatnio mówił, że chciałby zmienić, ale nie sądziłam, że tak szybko zacznie działać. No, ale ja to w pełni popieram, bo w obecnym miejscu pracy raczej nic więcej już nie osiągnie, miał obiecany awans i na obiecankach się skończyło. Kierownik zasłania się covidem i brakiem funduszy na podwyżki, z tym, że dla siebie i swoich kolesi jakoś te pieniądze znajduje 🤷♀️SzalonaOna, kar_oliv, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suszarka wrote:Lalia, aktualnie rozmiar 74, ale pajace z Sinsaya już na 80 🙈
Nie dziwię się! Mi też Olek ledwo wchodzi w nie 🥴 jeszcze te bez stópek spoko, ale te normalne to mu się udka nie mieszczą w nogawki a zatrzaski rozchodzą 😂Nowastaraczka, Ania81, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Nie dziwię się! Mi też Olek ledwo wchodzi w nie 🥴 jeszcze te bez stópek spoko, ale te normalne to mu się udka nie mieszczą w nogawki a zatrzaski rozchodzą 😂
Motylku, mój mąż ma 190cm 🙈Lalia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
kiniusia270 wrote:Inga wow piękna z Was Rodzinka 😍
Noo niektórzy to się postarali 😊 Ounai super ta kartka z odciśniętą dłonią 🥰
Lalia jak masz ochotę to Ci odstąpię swoje Merci 😂😂
Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Suszarko, bo Iga jest dluuga 😍 Olek też nie krótki, ale bardziej przypakowany 😅
Ja na teraz mam kocyki ażurowe z mamy ginekolog, one mają takie dziurki. A jak jest wyjątkowo ciepło to mam takie ogromne pieluchy tetrowe chyba 120x120 z Action 👍 -
Clover, super wyglądasz, śliczny maluszek 🥰
Motylku, trzymam kciuki za podwyżkę ✊✊
Inga, ekstra wyglądacie 🥰 marzą mi się takie wakacje 😁
Fajne prezenty dostalyscie, ja od Mai dostałam sukienkę letniamam nadzieję, że będzie pogoda, żeby ją założyć 😁
Dziękuję wam bardzo za dobre słowa, za wsparcie w tej walce 💪 nie wiem czy się uda, jest trochę zachodu z tym sns, wężyki się plączą, Maja rączką je łapie i ciągnie, ciężko ten wężyk jednocześnie z sutkiem jej złapać. Czasami się wyrywa i tak, mimo że mleko leci.juz nie wiem o co jej chodzi z tym cycem. Dzisiaj na koniec jednego karmienia przysnela i już nie ciągnęła...zjadła tylko 30ml, a resztę dałam butlą...Nie wiem ile czasu tak dam radę i czy to przyniesie jakiś rezultat. Moze jest już za późno. Jeśli nie pomoże, aby ciągnęła pierś, to może chociaż pobudzi ssaniem laktacje i będę mogla ściągać i dawać butlą...daje nam ok 2 tygodnie. Musiałam spróbować, jak nie wyjdzie, to będę mogła powiedzieć, że spróbowałam już wszystkiego.SzalonaOna, Karenira, Ania81, Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Kiedy najlepiej udać się do fizjoterapeuty ? I ja i Maja.
Maja podnosi główkę i potrafi ją już utrzymać trochę. Nie za wcześnie? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 23:02
-
Dziewczyny, które karmią mm. Co ile karmicie ? My trzymamy się 3-4godz, w nocy ok 4-5godz, dziennie wychodzi zazwyczaj 6 karmień...Nie jest to karmienie za żądanie i tak trochę ciężko mi to ogarnąć, bo czasem wychodzi, że muszę ją budzić....np teraz śpi od ok 21.30, a jadła o 19.45 i powinna zaraz zjeść , ale też fajnie jakby sobie pospala....A jak ją obudzę to będzie "żelkiem" i na śpiocha słabo poje, karmienie będzie trwało znowu ponad godzinę, bo będę ją kilka razy wybudzac w trakcie 🤦♀️ nie wiem za bardzo jak te karmienia ogarniać...I jeszcze przed butlą zawsze daje cyca (no teraz jest 2w1 z tym sns)...
-
Tajka, ja byłam z Olkiem u fizjo tak profilaktycznie, żeby tylko go sprawdzić jak był w wieku Majeczki, nawet ciut młodszy bo 3t+6d 😅 i dla nas to było super bo pokazała jak nosić, jak się bawić itd.
A do fizjo uroginekologicznej to pytałam ostatnio, to najlepiej jeszcze w połogu, miedzy 4-6 tygodniem 🙂 -
nick nieaktualnyTajka wrote:Dziewczyny, które karmią mm. Co ile karmicie ? My trzymamy się 3-4godz, w nocy ok 4-5godz, dziennie wychodzi zazwyczaj 6 karmień...Nie jest to karmienie za żądanie i tak trochę ciężko mi to ogarnąć, bo czasem wychodzi, że muszę ją budzić....np teraz śpi od ok 21.30, a jadła o 19.45 i powinna zaraz zjeść , ale też fajnie jakby sobie pospala....A jak ją obudzę to będzie "żelkiem" i na śpiocha słabo poje, karmienie będzie trwało znowu ponad godzinę, bo będę ją kilka razy wybudzac w trakcie 🤦♀️ nie wiem za bardzo jak te karmienia ogarniać...I jeszcze przed butlą zawsze daje cyca (no teraz jest 2w1 z tym sns)...
jeśli malutka śpi w nocy, niech śpi! Zglodbieje, to sama się obudzi (i Ciebie przy okazji).
ja starałam się w ciągu dnia pilnować 3-4h. Ale później dawałam wtedy, kiedy chciała...
-
Coraz bardziej martiwa mnie te kupki Asi. Zaczynam cofać się myślami w czasie.. pamiętam ze przed kroplami gdy nie mogla zrobić kupki i miala dużo gazów. Pomagałam jej, przytrzymując nóżki do brzuszka. Gdy mocno cisnela by sie wygazowac i próbowała zrobić kupę to zaczynała na początku lecieć taka "woda". Myslalam ze to przez gazy które zalegają 🤦🏽♀️
Teraz przy kroplach widzę że kupkę robi łatwiej i mniej ma gazów, ale też problem się nasila i praktycznie co kupkę od 2-3dni jest wodniste. I to na moje oko dosyć bardzo 😪
Już czytam internety co to może być i widzę nie nawet nietolerancja glutenu, ech.... oby nie 🙄
Nie wiem czy jest sens czekać tydzień i dawać mniej kropli czy już sie umawiać na wizytę🤦🏽♀️Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Hej hej, spóźnione ale szczere. Najlepszego z okazji dnia mamy, niech pociechy zdrowo rosna i przesypiają cale noce 😁 ostatnio jakos nie mam mocy Was czytać bo od poniedziałku mam jakiś atak bolu po prawej stronie brzucha (wszyscy obstawiają wyrostek) oby to nie było to, jutro z rana mam lekarza zobaczymy co wymysli.
Nie na wszystkie zdjęcia się załapałam ale sądząc po komentarzach (Wam wierzę na słowo 😁) to wszystkie cudne.
Ounai my mamy mieszkanie ze skosami i powiem Ci ze mamy dosyć wysoko dach a skosy dodają uroku i klimatu. Jak maja dom pokazowy to sami ocenicie czy to jest to. My kupowaliśmy w ciemno 🙈
Motylku jesteś dla mnie mama superbohaterka praca, dom, dzieci i tak swietnie Ci idzie w pracy. Trzymam kciuki za dalszy rozwój wydarzeń 😉
Inga zdjecia jak z katalogu biur podróży cala trójka cudowna 😍
Co do prezentów, myslalam ze maz będzie bardziej kreatywny no ale liczy się ze pamiętał. Dostałam kwiatki a słodyczy nie kupił bo powiedział że nie chciał mnie kusić 🙈 (staram się nie jesc)
Dobrej nocki dla Wszystkich 😘SzalonaOna, AgataAgatka, Ania81, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartt95 wrote:Coraz bardziej martiwa mnie te kupki Asi. Zaczynam cofać się myślami w czasie.. pamiętam ze przed kroplami gdy nie mogla zrobić kupki i miala dużo gazów. Pomagałam jej, przytrzymując nóżki do brzuszka. Gdy mocno cisnela by sie wygazowac i próbowała zrobić kupę to zaczynała na początku lecieć taka "woda". Myslalam ze to przez gazy które zalegają 🤦🏽♀️
Teraz przy kroplach widzę że kupkę robi łatwiej i mniej ma gazów, ale też problem się nasila i praktycznie co kupkę od 2-3dni jest wodniste. I to na moje oko dosyć bardzo 😪
Już czytam internety co to może być i widzę nie nawet nietolerancja glutenu, ech.... oby nie 🙄
Nie wiem czy jest sens czekać tydzień i dawać mniej kropli czy już sie umawiać na wizytę🤦🏽♀️bo my jakoś odpukać bezproblemowo 🐝
Może ktoś inny pomoże...