X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A ja wczoraj i dziś zeżarłam ptasie mleczko milki, które mi jedna Pani dała za oddanie wanienki i stojaka. I ja nie wiem jak Wy to robicie ze idziecie na spacer 8 km a potem macie siły gotować, sprzątać i zajmować się dziećmi bo ja zrobiłam 3 km I jestem lekko zmęczona
    Wez mi nie pisz i ptasim mleczku bo sobota już niedaleko 😂

Ounai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie po południu przyjechały mama z babcia, przywiozły mi Filipa. Więc jesteśmy w komplecie :) dostałam od syna bukiet konwalii 😍

A później poszlysmy na spacer taki godzinny, żeby dzieciaki się wybiegały. Ledwo weszłyśmy do domu i lunął deszcz 😂 jednak nawet pogoda wyczuwa moja matkę 😂 hahahaha!

Dzieci dostały juz prezenty na Dzień Dziecka, mama i babcia obkupily ich w ciuchy :) także o...

Matylda dziś jakiś płaczliwy dzień. No i nie wiem, czy to na żeby, czy katar czy co... Jutro mąż leci na 9.45 do pediatry ja osłuchać bo mi się ten kaszel nie podoba. W każdym razie dziś był dzień na nie. Leżeć nie. Siedzie nie. Stać nie. Bawić się nie. Jeść nie. I tak w kółko. Sama nie wiedziałam o co jej chodzi 🙉 serio! No ale wybaczam, malutka jest, nie wie jak powiedzieć co ja boli :) miejmy nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień!

Aaaa i proszę o zawodowe kciuki jutro. Dostałam już propozycje umowy z pracy, na czas nieokreślony (jako jedyna z grupy dostałam propozycje na nieokreślony, reszta tylko czasówki). Aczkolwiek walcze o podwyżkę, także jutro mam rozmowę z DE :) proszę zaciskajcie kciukasy! 🙏

Aaaa no i 14.06 rusza rekrutacja na studia. Podjęłam decyzję, że składam papiery. Mam nadzieję, że się dostanę i że sobie poradzę 🤦‍♀️

Stara matka zaczyna wszystko od nowa...

Suszarka, kiniusia270, Nowastaraczka, Ounai, Ania81, KarolinaMaria, Karenira, Inaa89, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy z Olkiem za wszystkie miłe słowa ❤

Lalia, Ania, mam 28 lat 😁 Ludzie często mi dają mniej, ale tylko kiedy jestem w makijażu. Niepomalowana, z widocznymi worami pod oczami wyglądam dużo gorzej 😂

Ounai, hahaha 😂 Fakt, cycki małe nie są, ale też jakoś tak dodatkowo uwydatnione na tym zdjęciu się wydają. Ale miska 3 rozmiary większa niż przed ciążą, mąż się śmieje, że musi uważać, żebym go nie zabiła cycem 😂

Lalia, Suszarka, calanthe, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, piekna z Was rodzina! Super wakacje 🤩

Kar_oliv, piękna Majeczka 😍

Ounai, faktycznie prezent świetny 🤩 A co do łazienki, to też nienawidzę jej sprzątać. W sobotę zrobiłam właśnie gruntowne sprzątanie, samo odkamienianie słuchawki od prysznica i deszczownicy i dokładne szorowanie kabiny i odpływu zajęło mi dwie godziny. Myślałam, że mnie szlag trafi. Mamy bardzo twardą wodę i wszystko w mig zachodzi kamieniem 🤦‍♀️

Motylku, będę trzymać kciuki zarówno za umowę, jak i za realizację planów związanych z kształceniem się. Bardzo Cię podziwiam! 😊

Dziewczyny, ja merci najbardziej lubię kawowe i te z orzeszkami 😝 Aczkolwiek moje ulubione słodkości to rafaello ❤

W ogóle to jestem w szoku. Mój mąż właśnie mi napisał, że w piątek ma rozmowę kwalifikacyjną w innym miejscu pracy. Coś ostatnio mówił, że chciałby zmienić, ale nie sądziłam, że tak szybko zacznie działać. No, ale ja to w pełni popieram, bo w obecnym miejscu pracy raczej nic więcej już nie osiągnie, miał obiecany awans i na obiecankach się skończyło. Kierownik zasłania się covidem i brakiem funduszy na podwyżki, z tym, że dla siebie i swoich kolesi jakoś te pieniądze znajduje 🤷‍♀️

SzalonaOna, kar_oliv, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, aktualnie rozmiar 74, ale pajace z Sinsaya już na 80 🙈

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:53

kar_oliv, Lalia, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Wez przystopuj ta Igunie 😍 widzę, że Matyldę przerasta!!! Twoj mąż jest bardzo wysoki? :)

• Lalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

Nie dziwię się! Mi też Olek ledwo wchodzi w nie 🥴 jeszcze te bez stópek spoko, ale te normalne to mu się udka nie mieszczą w nogawki a zatrzaski rozchodzą 😂

Nowastaraczka, Ania81, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nie dziwię się! Mi też Olek ledwo wchodzi w nie 🥴 jeszcze te bez stópek spoko, ale te normalne to mu się udka nie mieszczą w nogawki a zatrzaski rozchodzą 😂
    Mnie wyrasta na długość, woda w piwnicy 🤣

Motylku, mój mąż ma 190cm 🙈

Lalia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jakie polecacie kocyki na letnią pogodę? Zakładając że będzie jakieś lato 🤣

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    Inga wow piękna z Was Rodzinka 😍

Noo niektórzy to się postarali 😊 Ounai super ta kartka z odciśniętą dłonią 🥰

Lalia jak masz ochotę to Ci odstąpię swoje Merci 😂
    Czekoladki były podobno na promocji :D 😂

Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, bo Iga jest dluuga 😍 Olek też nie krótki, ale bardziej przypakowany 😅

Ja na teraz mam kocyki ażurowe z mamy ginekolog, one mają takie dziurki. A jak jest wyjątkowo ciepło to mam takie ogromne pieluchy tetrowe chyba 120x120 z Action 👍

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, super wyglądasz, śliczny maluszek 🥰

Motylku, trzymam kciuki za podwyżkę ✊✊

Inga, ekstra wyglądacie 🥰 marzą mi się takie wakacje 😁

Fajne prezenty dostalyscie, ja od Mai dostałam sukienkę letnia :D mam nadzieję, że będzie pogoda, żeby ją założyć 😁

Dziękuję wam bardzo za dobre słowa, za wsparcie w tej walce 💪 nie wiem czy się uda, jest trochę zachodu z tym sns, wężyki się plączą, Maja rączką je łapie i ciągnie, ciężko ten wężyk jednocześnie z sutkiem jej złapać. Czasami się wyrywa i tak, mimo że mleko leci.juz nie wiem o co jej chodzi z tym cycem. Dzisiaj na koniec jednego karmienia przysnela i już nie ciągnęła...zjadła tylko 30ml, a resztę dałam butlą...Nie wiem ile czasu tak dam radę i czy to przyniesie jakiś rezultat. Moze jest już za późno. Jeśli nie pomoże, aby ciągnęła pierś, to może chociaż pobudzi ssaniem laktacje i będę mogla ściągać i dawać butlą...daje nam ok 2 tygodnie. Musiałam spróbować, jak nie wyjdzie, to będę mogła powiedzieć, że spróbowałam już wszystkiego.

SzalonaOna, Karenira, Ania81, Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy najlepiej udać się do fizjoterapeuty ? I ja i Maja.
    Maja podnosi główkę i potrafi ją już utrzymać trochę. Nie za wcześnie? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 23:02

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmią mm. Co ile karmicie ? My trzymamy się 3-4godz, w nocy ok 4-5godz, dziennie wychodzi zazwyczaj 6 karmień...Nie jest to karmienie za żądanie i tak trochę ciężko mi to ogarnąć, bo czasem wychodzi, że muszę ją budzić....np teraz śpi od ok 21.30, a jadła o 19.45 i powinna zaraz zjeść , ale też fajnie jakby sobie pospala....A jak ją obudzę to będzie "żelkiem" i na śpiocha słabo poje, karmienie będzie trwało znowu ponad godzinę, bo będę ją kilka razy wybudzac w trakcie 🤦‍♀️ nie wiem za bardzo jak te karmienia ogarniać...I jeszcze przed butlą zawsze daje cyca (no teraz jest 2w1 z tym sns)...

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja byłam z Olkiem u fizjo tak profilaktycznie, żeby tylko go sprawdzić jak był w wieku Majeczki, nawet ciut młodszy bo 3t+6d 😅 i dla nas to było super bo pokazała jak nosić, jak się bawić itd.
    A do fizjo uroginekologicznej to pytałam ostatnio, to najlepiej jeszcze w połogu, miedzy 4-6 tygodniem 🙂

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dziewczyny, które karmią mm. Co ile karmicie ? My trzymamy się 3-4godz, w nocy ok 4-5godz, dziennie wychodzi zazwyczaj 6 karmień...Nie jest to karmienie za żądanie i tak trochę ciężko mi to ogarnąć, bo czasem wychodzi, że muszę ją budzić....np teraz śpi od ok 21.30, a jadła o 19.45 i powinna zaraz zjeść , ale też fajnie jakby sobie pospala....A jak ją obudzę to będzie "żelkiem" i na śpiocha słabo poje, karmienie będzie trwało znowu ponad godzinę, bo będę ją kilka razy wybudzac w trakcie 🤦‍♀️ nie wiem za bardzo jak te karmienia ogarniać...I jeszcze przed butlą zawsze daje cyca (no teraz jest 2w1 z tym sns)...
    Kochanie, teraz i mm jest na żądanie :) jeśli malutka śpi w nocy, niech śpi! Zglodbieje, to sama się obudzi (i Ciebie przy okazji). :) ja starałam się w ciągu dnia pilnować 3-4h. Ale później dawałam wtedy, kiedy chciała... :)

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz bardziej martiwa mnie te kupki Asi. Zaczynam cofać się myślami w czasie.. pamiętam ze przed kroplami gdy nie mogla zrobić kupki i miala dużo gazów. Pomagałam jej, przytrzymując nóżki do brzuszka. Gdy mocno cisnela by sie wygazowac i próbowała zrobić kupę to zaczynała na początku lecieć taka "woda". Myslalam ze to przez gazy które zalegają 🤦🏽‍♀️

Teraz przy kroplach widzę że kupkę robi łatwiej i mniej ma gazów, ale też problem się nasila i praktycznie co kupkę od 2-3dni jest wodniste. I to na moje oko dosyć bardzo 😪

Już czytam internety co to może być i widzę nie nawet nietolerancja glutenu, ech.... oby nie 🙄

Nie wiem czy jest sens czekać tydzień i dawać mniej kropli czy już sie umawiać na wizytę🤦🏽‍♀️

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, spóźnione ale szczere. Najlepszego z okazji dnia mamy, niech pociechy zdrowo rosna i przesypiają cale noce 😁 ostatnio jakos nie mam mocy Was czytać bo od poniedziałku mam jakiś atak bolu po prawej stronie brzucha (wszyscy obstawiają wyrostek) oby to nie było to, jutro z rana mam lekarza zobaczymy co wymysli.

Nie na wszystkie zdjęcia się załapałam ale sądząc po komentarzach (Wam wierzę na słowo 😁) to wszystkie cudne.
    Ounai my mamy mieszkanie ze skosami i powiem Ci ze mamy dosyć wysoko dach a skosy dodają uroku i klimatu. Jak maja dom pokazowy to sami ocenicie czy to jest to. My kupowaliśmy w ciemno 🙈

Motylku jesteś dla mnie mama superbohaterka praca, dom, dzieci i tak swietnie Ci idzie w pracy. Trzymam kciuki za dalszy rozwój wydarzeń 😉

Inga zdjecia jak z katalogu biur podróży cala trójka cudowna 😍

Co do prezentów, myslalam ze maz będzie bardziej kreatywny no ale liczy się ze pamiętał. Dostałam kwiatki a słodyczy nie kupił bo powiedział że nie chciał mnie kusić 🙈 (staram się nie jesc)

Dobrej nocki dla Wszystkich 😘

SzalonaOna, AgataAgatka, Ania81, Ounai lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Coraz bardziej martiwa mnie te kupki Asi. Zaczynam cofać się myślami w czasie.. pamiętam ze przed kroplami gdy nie mogla zrobić kupki i miala dużo gazów. Pomagałam jej, przytrzymując nóżki do brzuszka. Gdy mocno cisnela by sie wygazowac i próbowała zrobić kupę to zaczynała na początku lecieć taka "woda". Myslalam ze to przez gazy które zalegają 🤦🏽‍♀️

Teraz przy kroplach widzę że kupkę robi łatwiej i mniej ma gazów, ale też problem się nasila i praktycznie co kupkę od 2-3dni jest wodniste. I to na moje oko dosyć bardzo 😪

Już czytam internety co to może być i widzę nie nawet nietolerancja glutenu, ech.... oby nie 🙄

Nie wiem czy jest sens czekać tydzień i dawać mniej kropli czy już sie umawiać na wizytę🤦🏽‍♀️
    W temacie kupkowym nie pomogę :( bo my jakoś odpukać bezproblemowo 🐝

Może ktoś inny pomoże...

‹‹ 3629 3630 3631 3632 3633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ