X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Spokojnie, nie będzie tak źle. Pierwszą córkę karmiłam 20 miesięcy i mimo kompletu zębów nie ugryzła mnie ani razu. Zacisnąć mocniej się zdarzyło, ale nigdy nie tak żeby trzeba było rezygnować z kp 😉

No nie wiem... teraz ten bezzębny ludek potrafi czasem dziabać albo co gorsze zaciska i ciągnie, jak na tych memach, albo robi się taki szczękiścisk jak zaśnie stąd moje obawy 🙈🙈🙈🙈

dmg111 lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wczoraj bratowej w ciąży położna mówiła żeby koniecznie budzić noworodka do karmienia , aby uniknąć spadku glukozy, która może zakończyć się tragicznie. Tylko nie wiem czy wszystkie dzieci czy tylko kp
    Widzisz, to zależy chyba od dziecka. Mi pozwolili nie wybudzać ani jednego ani drugiego. Tymek sam się budził co 3h a Marta spala 5-6h

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, trzymam kciuki za dziś!!!

Iryska, Zulu, ojjjj Guciowi też nie podpasowały zielone warzywa z indykiem, zaciskał buzię i pluł :P
    nie kupiłam juz tego słoiczka ponownie ;)

Inga, wyglada na to, ze mieliście fajny wyjazd,ekstra

Nie nadrobię wątku, bo tym tygodniu wpadam tylko z doskoku, mam sporo pracy. Za parę dni będzie lepiej ;)
    My za tydzień jedziemy w góry, ciekawa jestem, jak to będzie :D Poza tym Guciowi przebiły się dwie dolne jedynki, a właściwie jeszcze się przebijają, trochę go to chyba męczy, ale daje radę.
    Noce beznadziejne jak zawsze, ciągle myślę o przejściu na mm, ale przywiązanie do kp wygrywa póki co :P

Zulugula, kiniusia270, Ladyo, Iryska, Lalia, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko my mamy kocyk bambusowy i duże muślinowa pieluchy, na lato się przydadzą :)

Lalia my tez jedziemy na 3 dni i tez bym najchętniej wszystko spakowała 😂

Za nami nienajlepsza nocka. Młody jadł co 2h, później marudził przez 1h i dopiero zasypiał, wiec spał po jakieś 40 min 🤦🏻‍♀️ Jak na złość mąż o 1 w nocy został wezwany do pracy bo był alarm który skończył się o 6 i od 6 normalnie w pracy, także tez wróci padnięty 🤦🏻‍♀️ Oby Stanisław był w dzień łaskawy 😬

Miłego dnia, żeby tylko kawy nie zabrakło 😅

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik no to gratulacje ząbków 😀 i to 2 od razu!
    Daj znac jak się całkiem przebiją, ciekawa jestem ile to może trwac, czy bardziej 2dni czy np tydzien.

U nas nadal bezzebnie ale chyba tez od razu wyjdzie ich kilka, bo wszystkie jedynki już widać dość mocno 🤔 bardzo się boję, że to ząbkowanoe będzie bardzo bolesne. Wik, Gustaw bardziej marudził i jęczał czy poplakiwał ? Był nieodkladalny czy cos?

Wik89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laydo ✊ Amelka piękne imię 🤩

Ladyo lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam i nic nowego... tylko moja mama oczywiście daje czadu 😂 moja mama jest lekarzem w szpitalu gdzie leżę, tylko na innym oddziale wiec co chwile do mnie zagłada i coś przynosi, soki, jabłka itp. Ale teraz to przebiła wszystko, właśnie mi przyniosła kiełbasę 😂😂😂 zaraz będzie cały oddział śmierdział 😂😂😂 Mart badał mnie lekarz rano i mówił ze szyjka niegotowa. Ale to nie po to podają oxy żeby szyjka się „zrobiła gotowa”? Co do lekarza to jeśli tylko coś Cię niepokoi to pewnie ze idź, zawsze warto się uspokoić :)

Riki, Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, Nowastaraczka, dmg111, Ania81, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zupełnie nie mam problemu z pakowaniem Mlodego na wyjazdy czy to weekendowe czy tygodniowe, ani na wyjścia. Zawsze wszyscy z taborem rzeczy , a u nas sprawniej to wygląda niz zwykle 😄 jak ktoś do nas przychodził z dzieckiem na kawe i miał wielką torbę to wydawalo mi się to normalne a teraz dziwne hehe

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wik no to gratulacje ząbków 😀 i to 2 od razu!
    Daj znac jak się całkiem przebiją, ciekawa jestem ile to może trwac, czy bardziej 2dni czy np tydzien.

U nas nadal bezzebnie ale chyba tez od razu wyjdzie ich kilka, bo wszystkie jedynki już widać dość mocno 🤔 bardzo się boję, że to ząbkowanoe będzie bardzo bolesne. Wik, Gustaw bardziej marudził i jęczał czy poplakiwał ? Był nieodkladalny czy cos?
    Jedynki zwykle wychodzą razem albo w krótkim czasie jedna po drugiej. U nas też bezzębnie, ale mnie to w sumie cieszy, nie trzeba myć😁

Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Inga, a mi proszę zdradź, jak spakować dziecko na wyjazd i nie zwariować 😂 my jedziemy na trzy dni w Bieszczady a mi po głowie chodzi żeby pół wyprawki zabrać 🤣
    Musisz urodzić drugie, wtedy się bierze mniej rzeczy ;) Na 3 dni wzięłabym: ubranka cieplejsze i cieńsze, chustę, wózek, kocyk, ręcznik, krem do pupy i opalania, pieluchy, żel do mycia, ibuprom, zabawki, czapeczkę z daszkiem plus wiosenna, smoczki, 3 pieluchy tetrowe, szumisia, poduszkę do karmienia, mokre chusteczki, 3 sloiki, jakieś przekąski typu herbatniki itd

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam w końcu jakąś nowość, mgiełkę merino z lullalove. Zobaczymy co przyjdzie 😄

Ladyo, hahahhahaha 🤣 Chociaż w sumie fajnie że mama może do Ciebie zajrzeć, zawsze to trochę raźniej :)

Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Riki Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Czekam i nic nowego... tylko moja mama oczywiście daje czadu 😂 moja mama jest lekarzem w szpitalu gdzie leżę, tylko na innym oddziale wiec co chwile do mnie zagłada i coś przynosi, soki, jabłka itp. Ale teraz to przebiła wszystko, właśnie mi przyniosła kiełbasę 😂😂😂 zaraz będzie cały oddział śmierdział 😂😂😂 Mart badał mnie lekarz rano i mówił ze szyjka niegotowa. Ale to nie po to podają oxy żeby szyjka się „zrobiła gotowa”? Co do lekarza to jeśli tylko coś Cię niepokoi to pewnie ze idź, zawsze warto się uspokoić :)
    Ladyo ja miałam balonik żeby zrobiło się rozwarcie i szyjkę przyszykowac dopiero później miałam oxy.Twoja mama niezła😂 tak już z nimi jest😆

Ladyo lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Inga, a mi proszę zdradź, jak spakować dziecko na wyjazd i nie zwariować 😂 my jedziemy na trzy dni w Bieszczady a mi po głowie chodzi żeby pół wyprawki zabrać 🤣

Ja spakowałam młodego do plecaka a i tak mnóstwo rzeczy nie ubrał 😅 Oprócz tego dmuchaną wanienkę, pampersy, mleko, butelkę, kilka kosmetyków (tu przelewałam do mniejszych butelek, żeby zajmowały mniej miejsca), zabraliśmy ulubioną maskotkę, dwa gryzaki, książeczkę itp

Ogólnie to mieliśmy dwie duże walizki i do nich oprócz naszych rzeczy, kosmetyków, butów itp spakowaliśmy właśnie tą podróżną wanienkę, pampersy i jego kosmetyki

Do jednego plecaka: mleko, chusteczki i jego ubrania
    Do drugiego: drugie mleko, woda, podgrzewacz do wody, butelka, zabawki i kilka pampersów na drogę, podkład i to chyba wszystko 😜

Mieliśmy takie plecaki i są mega pojemne - https://allegro.pl/oferta/plecak-torba-ryanair-bagaz-podreczny-40x20x25-20l-8861024951

Pewnie gdybyśmy jechali autem zabralibyśmy więcej rzeczy 😅

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, poryczałam się ze śmiechu. Żeby Ci na porodówkę nie przyszła zaglądać i wysyłać relację mężowi 😂😂😂

Ladyo lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie następnym razem bym nie brała pampersów tylko kupiłabym na miejscu 😜 wtedy myśle, że zmieścilibyśmy się do dwóch walizek 😊 wy jak karmicie piersią to odpada Wam nasz cały jeden plecak.

Lalia, KarolinaMaria, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle powiedziałam z moja szyjka, to nie do końca tak ze całkiem niegotowa, bo rozwarcie mam na 2 cm, ale to nadal nie jest szyjka porodowa :( Ounai przy pierwszym porodzie ze mną była, to i teraz może zaglądać :D ale jednak mam nadzieje ze to mąż się załapie na porod rodzinny a nie mama :).

Suszarka, Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Źle powiedziałam z moja szyjka, to nie do końca tak ze całkiem niegotowa, bo rozwarcie mam na 2 cm, ale to nadal nie jest szyjka porodowa :(
    Chyba jak jest mniej niż 3cm to zakładają balonik, ale to by musiały dziewczyny powiedzieć. Ja miałam na wejściu 3cm i od razu oksy dostałam.

Riki lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:53

Wik89, kar_oliv lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, Ounai wielkie dzięki 👍

U nas odpada cały arsenał do MM, bo jest cyc, biorę tylko butelkę bo na spacerach lub przy czkawce dajemy wodę 👍
    Odpadają kosmetyki do mycia, bo kąpiemy go w zwykłej wodzie ze względu na AZS 😅
    Jedziemy tylko na 3 dni (dwie noce) więc myślę że ten jeden raz umyjemy go pod prysznicem albo w umywalce 🤣
    Mam zamiar zabrać:
    -dwie czapki
    -cieńsze i grubsze ubranka
    -wozek
    -pieluchy tetrowe
    -pampersy
    -mokre chusteczki i krem do pupy
    -balsam do AZS
    -pampersy na basen i gatki
    -dwa ręczniki
    -paracetamol i żel na dziąsła
    -ulubione zabawki (2-3)
    -kocyk
    -spiworek do spania
    Jako matka wariatka zastanawiam się czy brać termometr, sól fizjologiczna, krople do oczu i katarek 😂
    Oprócz tego bierzemy taki koc termiczny żeby rozłożyć mu w hotelu lub jeśli pogoda dopisze to na trawie, bo my jedziemy nad Jezioro Solińskie 👍

Zulu, Olek cały poprzedni tydzień był Stękała, normalnie non stop, nie płakał ale tak jęczał i ciągle było mu źle, więc 3 razy dziennie smarowaliśmy mu dziąsła. Nie spał wcale w dzień i w każdym pampersie była kupa. Nie dość że było widać zarys jedynek, to te dziąsła na dole pewnego dnia były takie mięciutkie jak gąbka. A w piątek nagle zrobił sobie drzemkę w dzień 1,5h, cały weekend i poniedziałek też ładnie spał w dzień, był też grzeczny i nie marudził przez weekend więc nie smarowaliśmy dziąseł. A we wtorek macam a tam jedynka już przebita. Więc myślę że musiała mu max w piątek wyjść, a do wtorku na tyle urosnąć że już kłuje w palec. Druga jedynka chyba też już się przebiła ale nie na tyle że ją czuć pod palcem.

Inga28 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:

Hahahaha szkoda że nie dorzuciła jeszcze gotowanych jajek😂😂

Ladyo, Suszarka, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 3631 3632 3633 3634 3635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ