X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motylku, cóż tu można napisać; przykra sprawa . Twój mąż chyba nie docenia jaki ma w domu skarb. A Wy chodzicie jeszcze na terapię?
    Przerwaliśmy na razie i doraźnie się kontaktujemy jak mamy jakiś problem.

Ale chyba namowie go znów na spotkanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, KarolinaMaria - piękne zdjęcia ❤️ i Zazdro, że to już za Wami!

Ja to chyba jednak na jesień się zdecyduje 😂

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar_oliv, ja w zeszłym roku zostałam chrzestną dwa razy, i to w tygodniowym odstępie 😁 Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby odmówić jednemu czy drugiemu maluchowi tylko dlatego, że taka sytuacja wyszła. Z kolei co do odległości, to przyszła chrzestna Olka mieszka obecnie 730 km od nas, a chrzestny trochę ponad 1000 km. Na szczęście oboje planują urlop w Polsce w lipcu, dlatego udało nam się wszystko fajnie spiąć czasowo, ale jestem pewna, że przyjechaliby też w innym terminie, tylko my stwierdziliśmy, że nie chcemy im robić kłopotu, a poza tym ten lipiec akurat super nam pasuje. Chrzestny dodatkowo ma nieślubne dziecko, ale tu akurat zdaję sobie sprawę, że większość księży by nie zgodziła się na to, żeby go wziąć na chrzestnego, a nasz proboszcz jest właśnie taki bezproblemowy. Myślę podobnie jak Ounai i Suszarka, że jeżeli jeśli komuś będzie zależało, to na pewno ani odległość, ani fakt posiadania już innych chrześniaków nie powinien być przeszkodą ;)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po pracy zabraliśmy dzieci nad rzekę na plażę. Troszkę się popluskali, pobawili w piasku... Matylda jaka radocha że nogi w piasku miała 🙉 coś czuję szał na plaży! Hahah :)

Jutro młodzi przedszkole, żłobek z rana. A ja praca oczywiście. Po południu też Z wraca do domu do piątku. Także będzie wesoło, pełna chata :)

Jutro mam troszkę rzeczy do ogarnięcia, więc pewnie z pół dnia mi zejdzie po robocie...

Ogólnie ten tydzień napięty. Kupujemy auto wreszcie 7 osobowe jakieś, także szukamy, rozglądamy się i w piątek jakoś ruszamy po coś, bo mam wtedy wolne.

Buziaczki od Matyldy na dobranoc ❤️

603698702402.jpg

Clover, KarolinaMaria, Suszarka, Ounai, Martt95, Inaa89, Nowastaraczka, emdar, Ania81, kar_oliv, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Widzialam na ich fanpejdzu podjerzewam ze szatkę Matyldzi, bardzo fajnie wyszło❤

Aż sobie weszłam do nich na fanpejdż i tamta była od innej Matyldzi 😂

Motylku, to imię robi się coraz bardziej popularne ;P

SzalonaOna, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Aż sobie weszłam do nich na fanpejdż i tamta była od innej Matyldzi 😂

Motylku, to imię robi się coraz bardziej popularne ;P
    No nie, a miało być oryginalne!!! :) hihi :)

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj przyjemny dzień. Przyjechali do nas znajomi z 9-miesięczną córeczką i zrobiliśmy sobie ognisko, praktycznie cały dzień spędziliśmy na dworze. Dzieciaki zadowolone i rodzice też 😁

Olusiowi schodzi to uczulenie i wreszcie dzisiaj mogłam mu założyć krótkie spodenki - wcześniej niestety drapał się po nogach bo go swędziało i nie chciałam, żeby robił sobie ranki :( Dobrze zniósł też zmianę mleka, a tak się bałam, że nie będzie mu smakowało... Na szczęście wszystko jest ok, coraz lepiej idzie nam też podawanie syropków. Myślę, że wszystko zmierza w dobrą stronę 😊

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i Oluś ma dziś już 4 miesiące 😁 Oczywiście zdjęcie w ruchu 🤭🤣
    (...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 00:27

SzalonaOna, Ladyo, Lalia, Suszarka, Ounai, KarolinaMaria, Inaa89, Nowastaraczka, Zulugula, emdar, Ania81, kar_oliv, kic83, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga mi nie leci ale włosy chociaż zaczynają powoli współpracować więc się pochwalę. Nie wiem czy pamiętacie, ale jakiś czas temu mówiłam, że chcę powalczyć z wydobyciem skrętu z moich włosów. Generalnie myślałam zawsze, że one co najwyżej lekko falują i po prostu się puszą. Dziś nawet się nie starałam, po prostu suszyłam dyfuzorem i nałożyłam żel. Jeszcze długa droga przede mną, ale może kiedyś będzie z tego ładny skręt :)

95abe29343c5.jpg

Lalia, Inga28, Nowastaraczka, Enigvaa, Ladyo, Suszarka, SzalonaOna, emdar, Clover, Ania81, kar_oliv, Annia, kic83, kiniusia270, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam myśleć ze dopadła mnie ta słynna choroba 😳🤦🏽‍♀️

Wieczorem, nagle kolo 18 zaczynało robić mi się zimno (a na dworze upał). Łzawić oczy, pobolewać glowa i ogilnie czuć się teoche słabo. O 20 jak usypiałam Asię juz mialam zimne dreszcze. Ubrałam gruby swetr i długie spodnie. Po 21 kladlam się do łóżka bo było mi tak zimno, miałam już 37,5 a pod kołdra nadal gęsią skórka z zimna. Ale udało się zasnąć. Dreszcze mam nadal. Lekki bol głowy, ogólne zmęczenie i 38,5 😳🤦🏽‍♀️

Zastanawiam się czy to przez cycki czy co... chociaż nic mnie nie boli w tym kierunku, połóg tez sie kończy i nic mnie tam nie boli 🤦🏽‍♀️

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, super te włoski 😍

Clover, przystojniak z Olka 😎 gratulacje 4 mscy 💪

Martt, mam nadzieję że to po prostu jakieś jednodniowe osłabienie, jesteś w połogu więc łatwiej coś złapać 😔 dużo zdrówka dla Ciebie 😘

U nas hit: Olek właśnie robi sobie pierwszą drzemkę, tak, o 6:52 już drzemka🥴 bo wstał wyspany w fantastycznym nastroju o 4:57 😵

Ounai, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt u mnie w rodzinie wszystkie dzieci choruja mój Franek też wczoraj miał goraczke i kaszle niemiłosiernie ale pogoda zwariowana więc się nie dziwię. Mnie też chyba coś bierze bo dziwnie się czuję.
    Dzwonie za chwilę od gościa od moskitier chcę zamówić na te okna które otwieram najczęściej

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai piękne włosy! 😍 bardzo pasują Ci loki 😊

Ounai lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki 😍 moje dziecko jest idealne! Zasnęła o 20, obudziła się na cyca o 3, 10 min pociumkala i spała do 8 rano! Jedna pobudka! Teraz znowu doi cyca i odpływa. Wczoraj byliśmy z nią w ogródku w restauracji ze znajomymi to znajomi po jakimś czasie się aż pytali czy my dziecko zabraliśmy czy tylko pusty wozek bo cały czas spała :D Ounai piękne masz te włosy i jakie zdrowe! Jak o nie dbasz? Mart mam nadzieje ze to nic poważnego ale uważaj na siebie ❤️

Lalia, Clover, Inaa89, Ania81, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina piękna rodzinka!!! Super wyglądacie! Lalia cieszę się ze Oluś tak dzielnie zniósł chrzciny, mądry chłopak ❤️ Clover ale masz małego przystojniaka! Mart Asienka śliczna, ale rośnie 😍 Motylku a jaka z Matyldzi już pannica duża!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 08:40

KarolinaMaria, SzalonaOna, Lalia, Clover lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - ale masz piękne włosy!!! ❤️ Moje są takie... Nijakie 😂 chyba muszę sobie farbę położyć na nie jakaś :)

Ounai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek, ja już pracuje, dzieci odwiezione. Matylda zalicza drzemkę pewnie do ok. 11 :)

Milego, słonecznego i upalnego dnia! ☀️

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Ostatnio ciezko mi sie tu do Was wbic w rozmowe, czuje sie jak taki intruz, podczytuje z ukrycia 🤣

U nas jakos powolutku do przodu. Nocki troszke lepsze ostatnio, po 5-8 pobudek „tylko”, od 3 sni spi do 7, wiec mila odmiana ze nie budzi sie o 4.

Maz ma urlop wiec z rana sobie jeszcze moge dospac troszke.

W czwartek mamy rocznice slubu. Z tej okazji jedziemy do ikea planowac kuchnie 🤣

SzalonaOna, Lalia, Ounai, Clover, KarolinaMaria, Ania81, Zulugula, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 7 czerwca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Hej wszystkim! Ostatnio ciezko mi sie tu do Was wbic w rozmowe, czuje sie jak taki intruz, podczytuje z ukrycia 🤣

U nas jakos powolutku do przodu. Nocki troszke lepsze ostatnio, po 5-8 pobudek „tylko”, od 3 sni spi do 7, wiec mila odmiana ze nie budzi sie o 4.

Maz ma urlop wiec z rana sobie jeszcze moge dospac troszke.

W czwartek mamy rocznice slubu. Z tej okazji jedziemy do ikea planowac kuchnie 🤣
    Romantycznie! :)

Nasza rocznica w sierpniu... Matko, leci ten czas jak nie wiem...

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko do was.

Pierwszy raz takie coś mi się stało. Jeden cycek jest cały czerwony. Lekko tardawy (bardziej od drugiego). Ale nie boli-jeszcze. Czy może od tego mam ta gorączkę, żadnych innych objawów jak lekkie zmęczenie, gorączka, dreszcze nie mam. Przy ściąganiu pokarmu tez mnie nie bolał. Aby tyle że cały czerwony w porównaniu do drugiego.

Czy to możliwe że wchodzi jakieś zapalenie ale nic nie boli? 🙉

Edit. W sumie wczoraj się zamyśliłam i z jednego cycka sciagnelo mi się 160ml a z tego co dzisiaj czerwony aby 80(dzisiaj z niego za to ściągnęłam więcej a z tamtego mniej) Zawsze ten jeden słabiej ściąga i odłączam jednego wcześniej by było po równo ściągane. Ale się zapomniałam 🤦🏽‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 09:59

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
‹‹ 3670 3671 3672 3673 3674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ