X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, pisałam o 6:50 że Olek robi już pierwszą drzemkę.. jako że o 6 już się ogarnęłam i zjadłam śniadanie, to położyłam się razem z nim i nie wierzę, bo... dopiero wstajemy! 😳 Olcio jeszcze drzemie a ja leżę obok 💙 chyba odsypiamy tę wczorajszą imprezę 😅

Clover, SzalonaOna, Ladyo, kar_oliv, Ania81, Zulugula, Nowastaraczka, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć dziewczynki 😍 moje dziecko jest idealne! Zasnęła o 20, obudziła się na cyca o 3, 10 min pociumkala i spała do 8 rano! Jedna pobudka! Teraz znowu doi cyca i odpływa. Wczoraj byliśmy z nią w ogródku w restauracji ze znajomymi to znajomi po jakimś czasie się aż pytali czy my dziecko zabraliśmy czy tylko pusty wozek bo cały czas spała :D Ounai piękne masz te włosy i jakie zdrowe! Jak o nie dbasz? Mart mam nadzieje ze to nic poważnego ale uważaj na siebie ❤️
    Dziękuję. Sprawdziłam w necie wg ankiety jaką mam porowatość włosów. Wyszło, że jest średnia. Do mycia kupiłam mydło cedrowe babci agafii, wszystkie szampony odrzuciłam. I na start kupiłam trójpak odżywek od Anwen - proteinowa, emolientowa i nawilżająca. Myję zmodyfikowana pod siebie metodą omo, czyli u mnie to jest ommo. Najpierw moczę włosy, odciskam ręką dość konkretnie nadmiar wody i staram się w miarę dokładnie nałożyć odżywkę nawilżającą lub proteinową. Zostawiam na ok 15 min. W tym czasie myję dokładnie twarz, gole nogi. Następnie bez spłukiwania odżywki myje włosy mydłem cedrowym dwukrotnie bo po jednym myciu mam wrażenie że jeszcze są niedomyte i tłuste. Później nakładam odżywkę emolientowa. Jeśli mam więcej czasu to przed nałożeniem rozczesuje najpierw włosy. I tą trzymam krócej. Kończę się myć, czyli albo robię pilling albo pumeksuję stopy i na koniec spłukuję odżywkę. I w sumie tyle póki co. Nie mam czasu na olejowanie na razie ani inne zabiegi pielęgnacyjne. Odżywkę emolientowa używam żeby zamknąć pielęgnację, tzn żeby te substancje nawilżające lub odżywiające których używałam w pierwszej odżywce nie uciekały z włosów. No a mydłem myje dlatego, że gdybym używała zwykłego szamponu z drogerii, to substancje silnie myjące które tam są zmywałyby wszystkie substancje z pierwszej odżywki i ona w rezultacie by nie działała. Po pół roku włosy stały się bardzo miękkie mimo rozjaśniania. Jedynie końce są zniszczone ale one już dawno są do obcięcia.

Clover, Ladyo, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg. Cycki zdrowe, powiększone węzły chłonne po szczepieniu, kontrola za pół roku. Prawa pierś ma dużo mniej gruczołów i mleka, dlatego Marta jej nie lubi i mniej się najada.

Lalia, Ale_ks, Clover, SzalonaOna, Martt95, Inaa89, Suszarka, Ania81, kar_oliv, kic83, kiniusia270, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai - ale masz piękne włosy!!! ❤️ Moje są takie... Nijakie 😂 chyba muszę sobie farbę położyć na nie jakaś :)
    Ej moje też takie były. Ani proste ani kręcone. W życiu bym nie powiedziała, że one tak się mogą kręcić. Musiałam je tylko przestać katować. Jak się nawilżyły to szok.

Mart, zaczyna Ci się robić zastój i stan zapalny. Ibuprom 3x dziennie minimum tydzień, ściągaj jak najczęściej, przystawiaj Asię do niego jak najczęściej.

Matko, Enigva, przypomniałas mi, że my mamy dziś rocznicę! Co za żona ze mnie 😂 Ale mąż też zapomniał. Masakra hahaha. 7 lat po ślubie!

Ale_ks, Martt95, Ladyo, Suszarka, Enigvaa, Ania81, Zulugula, Lalia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai piękne włosy 😍

Enigva super pomysł na spędzenie rocznicy 😁

My mamy jutro rocznice ślubu, ale planów brak.
    Mąż do środy na jeszcze urlop także korzystamy, pakujemy się i lecimy na termy 🤭 później mam nadzieje na chociaż chwile opalania ☀️

Pięknego dnia Wam życzę ❣️

Ounai, KarolinaMaria, Ania81, Lalia, Clover lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ej moje też takie były. Ani proste ani kręcone. W życiu bym nie powiedziała, że one tak się mogą kręcić. Musiałam je tylko przestać katować. Jak się nawilżyły to szok.

Mart, zaczyna Ci się robić zastój i stan zapalny. Ibuprom 3x dziennie minimum tydzień, ściągaj jak najczęściej, przystawiaj Asię do niego jak najczęściej.

Matko, Enigva, przypomniałas mi, że my mamy dziś rocznicę! Co za żona ze mnie 😂 Ale mąż też zapomniał. Masakra hahaha. 7 lat po ślubie!
    Ja mam za to proste jak drut :)

Oooo to wszystkiego najlepszego!!! ❤️❤️❤️

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, dziękuję ❤

A czy po ściągnięciu robić chłodne okłady z kapusty? Jak to dawniej robili czy to raczej więcej szkody może zrobić? 🙉 bo cycek taki rozpalony jest gdzie czerwone 🤦🏽‍♀️

Lalia lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Ounai, dziękuję ❤

A czy po ściągnięciu robić chłodne okłady z kapusty? Jak to dawniej robili czy to raczej więcej szkody może zrobić? 🙉 bo cycek taki rozpalony jest gdzie czerwone 🤦🏽‍♀️
    Możesz robić po prostu chłodny okład albo rozbić schłodzona kapustę. Przed ściąganiem 15 min ciepłego okładu. Odciągać minimum 15 min. Ja po prostu 15 min przed karmieniem wkładałam do stanika termofor z pestek wiśni

Martt95 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonię do męża i mówię "wszystkiego najlepszego Kochanie". A on na to "tak, tak, wiem, widziałem. Po pracy kupię Ci kwiaty" 😂😂😂😂 No full romantyzm! 😂😂😂😂

Ania81, Lalia, Suszarka, Enigvaa, kiniusia270, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai zazdro! Moje sa falowane jak sa mokre a jak wyschna to druty proste 😕

Ounai lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, wow , fajne masz włosy!
    Ja tez mam takie nijakie, niby fale, niby chcą się kręcić , ale ciężko je ułożyć🙄 ja im za bardzo nic nie robię, nawet nie suszę suszarką bo wszystko je może "wzburzyć" 😁

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, co Ty z tym intruzem. Każda z nas ma czas większej i mniejszej aktywności ;)
    Wczoraj oprócz Matyldzi była chrzczona jeszcze jedna dziewczynka z mega czuprynką. Od razu pomyślałam o Malwi 😂
    Zazdro tej Ikei, ja się wybieram od dawna i jeszcze nie dotarłam. A lista zakupów rośnie.

Lalia, Enigvaa, Clover lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki ściągałam 15 minut i mam 100ml. Twraz się zastanawiam czy to muszę wylać czy nie bo o 9:30 bralam paracetamol no i drugie pytanie czy ten ibuprom musze brać tuż przed karmieniem/odciąganiem by nie zdążył dość do mleka?

Cos mi się takiego kojarzy ze w szpitalu nam mówiły. Ze jak brać tabletki to zaraz po karmieniu abo zaraz przed bo wtedy nie ma go w pokarmie. Nie wiem aby ile w tym pokarmie się utrzymuje

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michałek ma katar☹️ jest jeszcze bardziej marudny niż zwykle. Nie wiedziałam, że jest to w ogóle możliwe 😛

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, wow , fajne masz włosy!
    Ja tez mam takie nijakie, niby fale, niby chcą się kręcić , ale ciężko je ułożyć🙄 ja im za bardzo nic nie robię, nawet nie suszę suszarką bo wszystko je może "wzburzyć" 😁
    Ale żeby nie było było, coś tam robię żeby były pokręcone bo inaczej sianko mam. Wczoraj po rozczesaniu zrobiłam tzw miskowanie, czyli zamoczyłam w misce z wodą, delikatnie odcisnelam, nałożyłam żel ugniatając, znowu miskowanie znowu ugniatanie z żelem, znowu miskowanie i po lekkim odciśnięciu i pougniatabiu żeby zrobił się skręt suszyłam dyfuzorem w taki sposób, że brałam ręka pasma i układałam na dyfuzorze i tak sobie czekałam aż wyschną. Najlepiej by miły było zostawić żeby same wyschły ale ja mam bardzo gęste włosy i gdyby schly same to musiałabym czekać z 10h :/

Aaaa i przez jakiś czas robiłam tak, że po myciu zawsze je ugniatalam żeby się kręciły. Nie zawsze nakładałam żel i bawiłam się dyfuzorem, a raczej rzadko. Ale ugniatalam bo podobne włosy muszą też się nauczyć skręcać i im częściej je skręcamy tym z czasem coraz ładniejsze loki się robią. Tak, że ja uważam że jestem co najwyżej w połowę drogi. Jeszcze te moje włosy dużo potrzebują żeby naprawdę zdrowo i ładnie wyglądać, bo końcówki to siano jeszcze. Aż czuć w rękach jakie są suche. Ale nie mam przy dzieciach tyle czasu żeby się bawić w zabiegi więc powolutku sobie dochodzę do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 11:30

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Oki ściągałam 15 minut i mam 100ml. Twraz się zastanawiam czy to muszę wylać czy nie bo o 9:30 bralam paracetamol no i drugie pytanie czy ten ibuprom musze brać tuż przed karmieniem/odciąganiem by nie zdążył dość do mleka?

Cos mi się takiego kojarzy ze w szpitalu nam mówiły. Ze jak brać tabletki to zaraz po karmieniu abo zaraz przed bo wtedy nie ma go w pokarmie. Nie wiem aby ile w tym pokarmie się utrzymuje
    Nie wylewasz, paracetamol i ibuprom są bezpieczne.

Martt95 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale żeby nie było było, coś tam robię żeby były pokręcone bo inaczej sianko mam. Wczoraj po rozczesaniu zrobiłam tzw miskowanie, czyli zamoczyłam w misce z wodą, delikatnie odcisnelam, nałożyłam żel ugniatając, znowu miskowanie znowu ugniatanie z żelem, znowu miskowanie i po lekkim odciśnięciu i pougniatabiu żeby zrobił się skręt suszyłam dyfuzorem w taki sposób, że brałam ręka pasma i układałam na dyfuzorze i tak sobie czekałam aż wyschną. Najlepiej by miły było zostawić żeby same wyschły ale ja mam bardzo gęste włosy i gdyby schly same to musiałabym czekać z 10h :/

Aaaa i przez jakiś czas robiłam tak, że po myciu zawsze je ugniatalam żeby się kręciły. Nie zawsze nakładałam żel i bawiłam się dyfuzorem, a raczej rzadko. Ale ugniatalam bo podobne włosy muszą też się nauczyć skręcać i im częściej je skręcamy tym z czasem coraz ładniejsze loki się robią. Tak, że ja uważam że jestem co najwyżej w połowę drogi. Jeszcze te moje włosy dużo potrzebują żeby naprawdę zdrowo i ładnie wyglądać, bo końcówki to siano jeszcze. Aż czuć w rękach jakie są suche. Ale nie mam przy dzieciach tyle czasu żeby się bawić w zabiegi więc powolutku sobie dochodzę do tego.
    Moje też są gęste i długie, za łopatki. Schną długo, dlatego myje je zwykle rano. Jak chodziłam do pracy myłam zwykle kolo 16😁 To nie wiedziałam o tym ugniataniu, muszę spróbować.
    Ja mam odżywkę Garnier fructis hair food, dla moich włosów jest super, fajnie nawilża i ładnie się falują włosy.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was moje drogie.

Ounai wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu.

Enigva wszystkiego najlepszego z okazji jutrzejszej rocznicy slubu.

Piekne mamy tu dzieciaczki, 😍😍😍😍

Nie zalapalam sie na wszystkie zdjecia.

U nas byl bardzo intensywny czas, duzo sie dzialo.
    Dzieci mialy 2 tygodnie wolnego, wiec postanowilam wysprzatac dom w ciagu pierwszego tygodnia, a skonczylam na malowaniu kilku scian w domu🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂😂. Maz stwierdzil, ze oszalalam ale pomagal bez slowa.
    W sobote mielismy grilla, przyjaciolka z rodzina odwiedzila nas. Pisalam wam o jej coreczce, rany ona jest piekna jak laleczka, a Haris bardzo polubil jej wlosy, probowal je ciagnac.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂.
    W niedziele zabralismy dzieci do parku rozrywka, spedzilismy tam caly dzien. Najlpeszy byl roller-coaster przypomnial mi sie film "Final destination" 🤦‍♀️😂😂😂😂. Poniedzialek byl pod znakiem morza, dzieci mialy radoche. We wtorek odwiedzila mnie kolejna przyjaciolka z dziecimi i znowu mielismy grilla.A wczoraj dlugi spacer i plac zabaw w parku. Haris mial dosc tych rozrywek i w srode caly czas dzien spedzilam na cycku. Nabyl nowych umiejetnosci, pieknie lapie zabawki, czasami przekreci sie z boczku na brzuszek (ale to jeszcze rzadko sie zdarza, i musze mu pomoc czasami przekreci sie na boczek). Synus tez prowadzil z nami powazne rozmowy. Usmiecha sie jak tylko nas zobaczy 😍😍😍.

Chcialabym tez podziekowac cioci Ounai za podzielenie sie pomyslem kroliczka Alilo, Haris dostal grzechotke i normalnie strzal w 10, co widac na drugim zdjeciu😂😂😂. Nie zostawiam nawet na chwile

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 18:15

Ounai, Clover, Inaa89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dobra, zapisałam się do fryzjera na 30.06 🙉

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Moje też są gęste i długie, za łopatki. Schną długo, dlatego myje je zwykle rano. Jak chodziłam do pracy myłam zwykle kolo 16😁 To nie wiedziałam o tym ugniataniu, muszę spróbować.
    Ja mam odżywkę Garnier fructis hair food, dla moich włosów jest super, fajnie nawilża i ładnie się falują włosy.
    Ja odkąd mieszkałam we Francji nie lubię Garniera. U nich to jest taki odpowiednik kosmetyków typu isana itp. Takich najtańszych z kiepskim składem. Generalnie poczytaj o wydobywaniu skręty albo włącz jakieś filmiki i tak chyba najłatwiej zobaczyć jak zrobić żeby się bardziej kręciły. Są też grupy na fb ale tam jak zawsze są już mega świry ;)
    Iryska wrote:
    Ja odkąd mieszkałam we Francji nie lubię Garniera. U nich to jest taki odpowiednik kosmetyków typu isana itp. Takich najtańszych z kiepskim składem. Generalnie poczytaj o wydobywaniu skręty albo włącz jakieś filmiki i tak chyba najłatwiej zobaczyć jak zrobić żeby się bardziej kręciły. Są też grupy na fb ale tam jak zawsze są już mega świry ;)

Ania , nie ma za co chyba że za to że namówiłam Cię na wydanie 200zl 😂

Cudny Harisek, ale się zmienił. Fajnie ze mieliście taki udany weekend. Ja też mam ochotę odmalować ściany ale mąż patrzy na mnie tylko z politowaniem 😂

U nas ostatnio zaginął Alillo i jak wczoraj się znalazł to był istny szał ;)

Ania81 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 3671 3672 3673 3674 3675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ