WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!

Maksiu dobrze znosi te nowe ząbki?
    Leoś ma już jedna dolna jedynkę przebitą i druga jest w trakcie i troche daje nam to popalić 😒

kic83 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, u nas się ząbkowanie dopiero zaczęło (wylazły jedynki) ale było kilka dni pod rząd gdzie dostawała Nurofen. Uważam to za mniejsze zło niż jak się dziecko tak okropnie męczy (a mama razem z nim).

Nadzieja, ostatnio na story Zaufaj położnej był poruszony temat dzieci kp które nie chcą butelek. W takiej sytuacji zalecali kontakt z neurologopedą żeby dobrać butelkę która będzie mieć odpowiedni dla danego dziecka kształt i przepływ zbliżony do tego jaki ma z piersi mamy.

Clover, my mamy wanienkę z Ikei która już dawno jest za ciasna. Iga ma póki co podkurczone nogi podczas kąpieli, a jak zacznie siadać to miejsca automatycznie zrobi się więcej. Ja nie mogę za bardzo jej kąpać w łazience, bo jest na parterze, a na schodach mamy zimno, stąd trwamy przy wanience.

Clover lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Clover, my przeszliśmy z wanienki( Ikea) do wanny koło roku. Teraz na wakacjach to go czasem juz kąpiemy pod prysznicem normalnie ( ja wchodzę z nim do brodzika i go myję). Julek też nigdy nie był wielkim fanem kąpieli, zabawki itd nigdy go w kąpieli nie rajcowały; umyć się szybko i po temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 22:31

Clover lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja bym to uznała za pierwszy krok 👏👍

Ounai lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ounai, ja myślę że jak najbardziej możesz tak to uznać. Brawo dla Martusi! 😁

Kic, gratuluję rocznicy ślubu. Wszystkiego najlepszego dla Was! 😊

Dziewczyny, co kiedy dziecko wyrasta z wanienki? Gdzie kąpiecie swoje maluchy, w wannie? Nie wiem, jak długo uda mi się jeszcze kąpać w wanience, bo Olek ledwo się już w niej mieści...
    My kąpiemy Pole w wannie od jakiegoś czasu. Na brzuchu urządza sobie tam lodowisko. Bączki kręci, chlapie i jest przeszczęśliwa.

Lalia, Clover, Fragaria lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, ja uważam podobnie jak Ty; ale ostatnio dostał Nurofen parę dni z rzędu, i trochę mi szkoda jego wątroby, ale naprawdę te słynne trójki (kły)to jest hardcore. Do tej pory mówiłam,że ząbkowanie nie jest takie straszne ( może dlatego,że nieprzespane noce to dla mnie standard),ale teraz przy tych trójeczkach zmianiam zdanie:ząbkowanie to masakra 😟

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku, kochajcie się! Wszystkiego najlepszego dla Was!

Edmar, kurcze współczuje tego ząbkowania :( oby jak najszybciej wyszły ząbki i Julek dał Ci trochę odsapnąć.

Brawo dla Marty!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2021, 22:38

Ounai, kic83 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola bardzo mocno przymierza się do siadu :O jestem lekko w szoku że to już!

Byłyśmy dziś u fizjo i laska oszalała po tej wizycie. Zawsze widzę ogromny postęp po wizytach, uważam że to rewelacyjnie wydane pieniądze i naprawdę warto chodzić do.fizjo z maluszkiem.
    Mamy zalecenie iść do neurologopedy aby sprawdzić czy w buzi wszystko jest ok, i czy przypadkiem to nie jest powodem niskich przyrostów.

Jutro jedziemy do.mojej mamy niech no babka troche pozajmuje się wnuczką a ja odpocznę :D

Moja teściowa wymyśliła żebyśmy ja, Pola, moja mama i ona gdzieś pojechały na krótki urlop... ja zawsze jestem chętna na wyjazdy ale ta ekipa nie jest szczytem moich marzeń. Na szczęście w tym terminie mam kilka wizyt u lekarzy z Polą i nie mam zamiaru ich przekładać :P

SzalonaOna, Lalia, Clover, Ounai, Zulugula, KarolinaMaria, Suszarka, kiniusia270, Inga28, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ounai, ja myślę że jak najbardziej możesz tak to uznać. Brawo dla Martusi! 😁

Kic, gratuluję rocznicy ślubu. Wszystkiego najlepszego dla Was! 😊

Dziewczyny, co kiedy dziecko wyrasta z wanienki? Gdzie kąpiecie swoje maluchy, w wannie? Nie wiem, jak długo uda mi się jeszcze kąpać w wanience, bo Olek ledwo się już w niej mieści...
    Ja już dawno lecę w wannie. Tak mi wygodnie. Na kolanach, trzymam mała w wannie, druga ręka myje i jest spoko :)

Clover lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Pola bardzo mocno przymierza się do siadu :O jestem lekko w szoku że to już!

Byłyśmy dziś u fizjo i laska oszalała po tej wizycie. Zawsze widzę ogromny postęp po wizytach, uważam że to rewelacyjnie wydane pieniądze i naprawdę warto chodzić do.fizjo z maluszkiem.
    Mamy zalecenie iść do neurologopedy aby sprawdzić czy w buzi wszystko jest ok, i czy przypadkiem to nie jest powodem niskich przyrostów.

Jutro jedziemy do.mojej mamy niech no babka troche pozajmuje się wnuczką a ja odpocznę :D

Moja teściowa wymyśliła żebyśmy ja, Pola, moja mama i ona gdzieś pojechały na krótki urlop... ja zawsze jestem chętna na wyjazdy ale ta ekipa nie jest szczytem moich marzeń. Na szczęście w tym terminie mam kilka wizyt u lekarzy z Polą i nie mam zamiaru ich przekładać :P
    Że tak powiem "DREAM TEAM" 😂

KarolinaMaria, kiniusia270 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo Twoja córka bardzo dobrze zrobiła 🤭🤷🏻‍♀️

Evelle gratulacje 😍

Ounai jak wyniki Twojego męża? Chyba coś przegapiłam bo widzę ze będzie szedł do lekarza. No i brawa dla Martusi!!

Zulu super ze synek zaczyna się przekonywać do spacerówki 🤩

KarolinaMaria udanego wypoczynku ☺️

Ania81 karmisz piersią czy mm? Przyrosty wagi są słabe? Stasko ulewa od urodzenia, praktycznie po każdym karmieniu, ale dopóki waga wzrasta to jest ok. Chociaż i tak już mnie to powoli zaczyna stresować ze to tyle trwa..

Nasza reprezentacja chyba nie jest świadoma jakich ma małych słodkich kibiców i im przez to tak nie idzie 🤦🏻‍♀️ Niby człowiek wiedział ale jednak się łudził 😅

Mi się udało dzisiaj poćwiczyć, także oprócz spacerów wracam tez do ćwiczeń, zamówiłam sobie jeszcze hula hop i skakankę. Zaczęłam jeść spoza diety, ale jem zdrowo i liczę kalorie i nie chodzę w końcu głodna :) Już łapie coraz większa depresje jak patrzę na swój brzuch i ramiona... Wróciłam tez dzisiaj do szczotkowania ciała, mam nadzieje ze uda mi się być regularna..

Lalia, Clover, Zulugula, Evelle28, KarolinaMaria, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Brawa dla Martusi 👍👍👏👏👏👏😍😍😍😍

U nas mimo lekow rzyganko pelna para🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Ja wam nie pisalam, ale Haris ulewa (choc te ilosci bardziej wygladaja jak wymioty takze dla lekarza) znowu od jakiegos czasu. Stal sie to dosc powazny problem. O reszcie nie wspominajac. Z waga przez to tez nie jest super. Szczerze mowiac juz nie wiem co robic 😢😢
    Kiepsko to wygląda. Myślę, że powinniście pomyśleć o diagnostyce. A może dalibyście radę przyjechać do Polski skoro tam tak kiepsko z lekarzami?

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks, skakanka nie jest polecana dla kobiet bo osłabia mięśnie dna miednicy z resztą jak wszystkie podskoki.

Ladyo, nie wiem czy przegapiłam? Ale koleżanka z sali na porodówce miała niejednoznaczny wynik w kierunku fenyloketonurii, powtórzyli i wyszło że wszystko ok, więc myślę że u Was też tak będzie.

Ja Martę przeniosłam do wanny jak usiadła. Mamy głęboką wannę i mój kręgosłup umarłby inaczej. Choć na początku kładłam ją do mycia a potem jak się bawiła w wodzie to już sobie siedziała. Teraz myję ja pod prysznicem. Przy okazji trenujemy polewanie wodą, nalewanie się wody do oczu i prysznic w razie wyjazdu gdzieś gdzie nie ma wanny :)

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, na szybko jednym okiem starałam się was nadrobić.

Dzisiaj wjechała do mnie położna, okazało się że mieszka nie daleko i mowila ze jak będzie przejeżdżać to jeszcze raz mala mi zważy myslalam ze da znać kiedy ale nie dala a w domu armagedon zrobiony przez Alis 🤣 (a dodam bo się nie chwaliłam chyba, że mamy już tez swoją wagę więc jesteśmy na bieżąco). Dzisiaj waga 4560g. No idzie jak burza 🙉 kupki się nam poprawiły. Teraz walczę z ciemieniucha i potowkami 🤦🏽‍♀️

Pozatym w czwartek idę do ginekologa, minie równe 7tyg od porodu, nie wiem kiedy🙉 Pomału myślę o tym by przytulić się do męża. I to nie przez libido bo akurat tutaj mam zerowe. Ale nie chce za długo czekać bo boje się że będzie jeszcze gorzej zacząć po dłuższym czasie 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 05:23

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai no jasne, że to pierwsze kroki ! Gratulacje!

My nadal kąpiemy w wanience ikea, podkurcza nóżki więc się mieści, a jak usiądzie to go wrzucimy do wanny, pewnie często będę się z nim wtedy kąpać 😁

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, przykro mi z powodu ząbkowania Julka 😔 ja stwierdziłam że wszystko inne to pikuś przy wychodzących zębach 😵 trzymam kciuki żeby w końcu się przebiły i przyniosły ulgę, nie tylko Julkowi ✊

Aleks, ja wczoraj wróciłam z siłowni i się popłakałam. Dla niektórych to się będzie wydawać niedorzeczne, ale patrzę w lustro i nie poznaję swojego ciała. Obecnie ważę prawie 5 kg mniej niż w momencie zajścia w ciążę, wszystkie moje wymiary (talia, brzuch, biodra, uda) wróciły do takich jak miałam zawsze, a mimo to mam wrażenie że wyglądam na dużo więcej kilogramów, to ciało jest takie "ulane", brakuje mu kształtu i jędrności, nie wiem czy to kwestia hormonów i zatrzymania wody.. może to i kwestia mojej psychiki że wymagam od ciała więcej niż obecnie jest mi w stanie dać.. ale wczoraj siedziałam i ryczałam tęskniąc za jakością ciała sprzed ciąży.. chyba czas sobie to w głowie przepracować, że może już nigdy takie nie wrócić i to NIE JEST nic złego, ale na razie chyba jeszcze nie jestem na to gotowa.. oczywiście dobija mnie w tym wszystkim mój charakter zadaniowy, który chce wszystko "tu i teraz" i wkurzam się na siebie że na siłowni nie dźwigam tyle co przed ciążą, i co z tego że tłumaczę sobie że nie dość że miałam 14 miesięcy przerwy, to jeszcze byłam w CIĄŻY i też wszystko (postawa ciała, mięśnie, więzadła) działa inaczej, no ale raz to rozumiem a raz nie..
    Wybaczcie taki żal post, ja wiem że się ogarnę i sobie to poukładam, ale dopadł mnie jakiś kryzys 🤷

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wiem o czym mowisz. Waze mniej niz przed ciaza, teroteycznie wygladam lepiej, ale jak widze sie naga to widze jak bardzo zmienila sie moja sylwetka. Brsk jedrnosci, stare rozstepy widac duzo mocniej…. Ciezko to sobie przepracowac, staram sie ale roznie wychodzi…

🔸28 lat

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, gratulacje dla Marty pierwszego kroczku 🙂🙂
    Anetka, Pola to chyba taka drobna zwinna dziewczynka, już siada😍
    Lalia, ostatnio Ci pisałam że Michałek jeździ grzecznie na leżąco w spacerówce. Już nie 😁 nie wiem co teraz z nim zrobić, nie chce go w niej sadzać bo szczerze, to on jeszcze bardzo słabo siedzi...

Ounai lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, trafiłaś w punkt. Ja sobie powtarzam że może to hormony, no bo to dopiero kilka miesięcy po porodzie, nadal karmię, że może woda się zatrzymuje itd i próbuję sobie tłumaczyć że muszę być cierpliwa, że może z czasem ta skóra się poprawi, w końcu w ciąży byłam 9 mscy, no ale tak jak piszesz, przepracowanie tego nie jest łatwe 🤷

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety Tymek się rozchorował. Ma chrype , huczacy kaszelek, katar. Wczoraj jeszcze było wszystko ok a dziś o 5 obudził się zawalony. Na 11.30 mamy lekarza ciekawe co powie... nienawidzę jak dziecko jest chore najgorzej patrzeć jak sobie z tym nie radzi 😒

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 3702 3703 3704 3705 3706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ