Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/926f094bf285.jpg.html
W stylu jaką cenę jesteś w stanie zapłacić za 5 min spokoju 🤦♀️🤣
Edit: 🍓 były chyba wyjątkowo smaczne 🙄😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 18:13
Iryska, Inaa89, kic83, kar_oliv, Ounai, calanthe, Martt95, Nikaa92, Annia, Clover, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia wrote:Motylku, ja gdybym miała musiała oddać Olka do żłobka, to chyba zostałabym na wychowawczym z trzy miesiące i poczekała aż będzie miał te prawie 1,5 roku. Ale po pierwsze ja to ja, a po drugie myślę że trzy miesiące dalibyśmy radę bez mojej wypłaty. Mi po prostu byłoby go szkoda zostawić. Niektóre dziewczyny są zdania że miesiąc, dwa wcześniej nie robi dziecku różnicy, a ja jestem zdania że jak miesiąc, dwa później wrócę do pracy to mi to nie zrobi różnicy, a Olkowi być może tak.
Ale kompletnie rozumiem, jeśli ktoś po pierwsze nie ma z kim zostawić dziecka, po drugie musi od razu wrócić do pracy, a po trzecie finansowo nie może sobie pozwolić na wychowawczy. To są takie sytuacje, że tu nie ma z czym dyskutować!
Musisz zdecydować tak, jak sama czujesz, Ty najlepiej znasz swoje dziecko.
Inaa, super że wakacje udane 🤩🤩🤩
Czy jako Mama Wielu (❤️) mogłybyś mi napisać czy zabierasz na takie wyjazdy coś, co w pierwszej chwili wydaje się nieoczywiste, a jest przydatne? 😅
Przepraszam, że tak dopytuje, ale w piątek jedziemy nad morze, na drugi koniec Polski i jestem zestresowana 😅
Ale chyba nie zdarzyły mi się takie rzeczy "nieoczywiste " 🤔 w każdym razie nigdy nie zdarzyła mi się sytuację że powiedziałam sobie zabiorę to bo może się przyda. Raczej zabieram rzeczy które wiem że będą potrzebne 😊 więc chyba w tej kwestii za bardzo Ci nie pomogę 🙈
Zresztą przy mojej ekipie My mieliśmy pół domu że sobą 🤣🤣 wzięłam nawet piankowe puzzle 4 sztuki dla Tymka aby mu w domku rozłożyć ( mieliśmy taki domek drewniany). Cala torbę zabawek. Na plaze mieliśmy taki namiot plażowy, mąż wypinał gondole że stelaża i na niego kładliśmy kiedy Tymek spał żeby mu nie wialo i słońce nie świeciło. miał tam przyjemnie i nie było mu gorąco. Dodatkowo parasol żeby miał dużo cienia leżąc na kocyku.
Nie stresuj się napewno dasz radę i wakacje będą udane 😊Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:To kwestia każdego indywidualna. Tymek też pójdzie do żłobka jak skończy rok. Mój mąż też dobrze zarabia i jesteśmy wstanie poradzić sobie finansowo abym ja została w domu. Ale po 1 za rok chcemy ruszyć z budową i będziemy starać się bez kredytu. Więc każdy grosz jest na wagę złota. A moja pensje całą odkładamy A męża tylko jakaś część. A po 2 ja też muszę wyjść trochę z domu do ludzi. Moim zdanie jest takie iż nie uważam że to za wcześnie. 6 miesięczne dziecko to tak, bo takie do nas do żłobka już trafiają. Ale roczne już spokojnie sobie poradzi. Musisz sama kierować się tym co myślisz. I sama podjąć decyzję. Bo tutaj w tej kwestii każda z nas będzie miała odmienne zdanie 😉
Nie myślałaś żeby zacząć żłobek Ale dopiero po skończonym roczku?
Myslalam. Chodzi o to, że dostałam propozycje awansu. Tyle, że wiąże się to z pracą w biurze. Jest to do ogarnięcia. A w tym wypadku potrzebujemy kogoś do Matyldy na dosłownie 5 dni w mcudlatego się zastanawiam czy i jak to rozwiązać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 18:52
-
nick nieaktualnyemdar wrote:Motyl, a jakaś babcia/niania? Skoro to faktycznie 5 dni w mscu, to realnie mało. Rozumiem, że Ty chciałabyś pójść do biura?
-
Stasiu pójdzie do żłobka na początku września, czyli będzie mieć 10,5 miesiąca.
Od października zaczynam prace, także dajemy sobie miesiąc na adaptacje…chociaż byłam na spotkaniu i Pani ciocia po obserwacji stwierdziła, ze pewnie 1,5 tygodnia to zajmie chyba ze popsujemy dzieciaka 🙈 Pewnie gdyby praca sama do mnie nie przyszła to bym jeszcze z Nim została kilka miesięcy a tak to szybciej muszę odciąć pępowinę 🙈KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Motylku wszystko jak wiesz zależy od sytuacji, moim zdaniem ciężko będzie znaleźć Ci nianię na 5 dni w miesiącu - chyba, że zapłacisz jej tyle samo jakby zarabiała za cały miesiąc, ale to nierealne. Więc dużo lepszym rozwiązaniem jest posłanie Matyldy do żłobka - a może macie w pobliżu jakiejś takie punkty żłobkowe, gdzie można oddać dziecko na kilka godzin (płaci się wtedy faktycznie za godziny, które dziecko tam przebywało).
Mam bardzo dobrą znajomą, która ze względu na to, że ma z mężem swoją restaurację plus jest do tego prawnikiem, posłała swojego starszego synka do małego prywatnego żłobka odkąd skończył 6 miesięcy, a drugiego jak miał 5 miesięcy i obaj są fajnymi chłopakami, niczego im nie brakuje 😊SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Mam babcie - ale obawiam się że ona już nie da rady z małą. Niani nigdy nie miałam, ale jest to do przemyślenia... 🤔Tak, myślę o pracy w biurze.
Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Już po urodzinach. Dziś dostał latarenkę z fisher price i jeździk mercedesa. Zrobił kolejne kroki dla kolejnych gości.
https://zapodaj.net/39d6a89fe6f5b.jpg.html
Dziękujemy za życzeniakiniusia270, Maminka89, Suszarka, KarolinaMaria, emdar, kic83, Annia, calanthe, Ladyo, Ulaa, SzalonaOna, Ounai, Lalia, Clover, Wik89, dmg111, AgataAgatka, kar_oliv, Ewa88 lubią tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Asia
jaka fajna koszulka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🎉🎂 samych wspaniałości 🎈asias86 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Widziałam wczoraj zdjęcie Suszarki, kochana, wyglądałaś jak istna petarda!
Nie dam rady wszystkiego nadrobić, wszystkiego najlepszego dla wszystkie dzieciaczków.
Zulu, cieszę się że z Tomkoem lepiej i jutro wolność.
My już w górach, Mikołaj przespał 3 godziny czyli całą podróż w aucie. Jakoś 2 godziny po przyjeździe zaczęło lać i być burzowo, więc SUPER. Uwielbiam polska pogodę. Zdążyłam tylko się wykąpać w basenie i nie było mowy o żadnym relaksie na leżaczku... A po dzisiejszej nocy naprawdę by mi się przydał. No nic, mam nadzieję, że 4 noc z rzędu nie będzie koszmarna... Mikołaj zasnął i ja tez padam. Teściowie z mężem siedzą w saunie, a ja zdycham po 3 nieprzespanych nocach...
Motylku, ja bym nie dała. Ale nie ma co się porównywać, bo każda z nas ma inne możliwości finansowe, rodzinne i zawodowe.SzalonaOna, Suszarka, asias86 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za opinie.
Napisałam maila do publicznego żłobka, czy są jakieś szanse. Jeśli nie, to będę rozmawiać z babcia czy by została te kilka dni w mcu z malutka (zwłaszcza że mam babcie po drodze). A jeśli nie to puścimy ją chyba do prywatnego po Kornelii.
Wiecie, nie mam przymusu, bo kasa jest ok już teraz. Ale bardziej chodzi mi o samozadowolenie i zdobywanie szczebli, na co mam właśnie szanse...
Straszne rozterki mną miotają... -
Motylku, co do żłobka - ja jestem na nie, uważam że ten rok jednak powinno dziecko spędzić przy mamie. Mam w pracy koleżankę która musiała wrócić do pracy po 6 miesiącach (miała ultimatum, albo wraca albo jej nie przedłużają umowy i nie ma szans na powrót). Ona do roku życia dziecka miala nianię, a dopiero później posłała do żłobka.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Mój mąż był dzisiaj u psychodietetyka i dietetyka klinicznego w jednym. Nie wiem do końca czy jest zadowolony. Pani zapytała go co go sprowadza. A mój mąż "żona mnie zapisała" 😂🤦♀️
Ja przechodzę razem z nim na dietę. W tym tygodniu zalecenia to do 30 min po wstaniu kanapki na śniadanie, na drugie śniadanie owoce, na obiad mąż 1/3 torebki ryżu lub kaszy+2x tyle mięsa + dowolna ilość warzyw, a na kolację to co na obiad tylko bez węgli. Od poniedziałku będą nowe zalecenia. Jeśli będzie słuchać jej zaleceń to w 6 miesięcy na luzaka zrzuci 20 kg. A no i ma taką listę zalecanych i niewskazanych produktów. Tak, że zaczynamy od nowaLadyo, Clover, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
A mojej córce dzisiaj przebił się trzeci ząb - górna dwójka. Mam nadzieję że jednak jedynki u góry i dolne dwójki szybko do niego dołączą, inaczej będzie wyglądała jak wampirek 😂 wszystkie są już widoczne pod dziąsłami. Jak ząb się przebił to mam inne dziecko - nie jęczy, nie marudzi, w nocy śpi spokojnie a drzemki dzienne nie trwają 15 minut. Szkoda że jeszcze tyle tych zębów zostało 😂
Ounai, jak na razie ta dieta to dość monotonnie wygląda. Ale może nowe zalecenia będą ciekawsze. Trzymam kciuki za Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 21:47
Clover, asias86, Annia, Inaa89, kar_oliv lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022