Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA i dziś dostałam maila ze żłobka publicznego (mamy 1 w tej nasze mieścince), że mamy pierwszeństwo na rezerwowej i po 15.09 da nam znać, czy jest jakieś miejsce dla nas...
Inaa89, KarolinaMaria, emdar, Inga28, calanthe, AgataAgatka, Ewa88 , kic83, Clover, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
A ja podziwiam wszytskie mamy które siedzą z dziećmi w domu. Moja Alicja poszla do prywatnego żłobka we wrześniu czyli miala rok i 10 miesięcy. Początkowo miało być tak by uwilnić głowę od starań i wrócić do pracy na pełen etat (pracowałam weekendami i popołudniami jak byłam potrzebna). W sierpniu okazalo się ze jestem w ciąży. Myslalam nad rozwiązaniem umowy bo już wszystko było gotowe razem z wyprawka. Ale tego nie zrobilam i nie zaluje. Okazuje się za Alicja bardzo dobrze czuje się w towarzystwie cioć i dzieci. Sama wstaje do żłobka i się cieszy ze idzie do dzieci. Do żłobka mamy 300-400m. Bo to ulica dalej u "sąsiadów"
Co chwilę przynosi jakieś nowe zabawy, piosenki i widzę jaka jest wręcz dumna ze może chodzić do dzieci. Jak ma większą przerwę np. teraz nie była tydzień to już wczoraj mowila do mnie kiedy do dzieci pojdzie.
U nas wiek około 2 lat byl dobrym wiekiem, wcześniej bym raczej oddać nie umiała. Teraz mam zamiar porozmawiać z tesciowa bo niby wnuczek z którym się opiekuje ma iść do specjalnego przedszkola(ale to tez nie wiadomo jak się skonczy) A chciałabym by po skończeniu roku Asi zostawała z nią chociaz na 4h. Ja pracuje "u siebie" więc mam możliwość iść do pracy kiedy chce. Co nie zmienia faktu ze juz jednak po ponad 3 latach na głowę dostaje. Bo w ciąży nie mogłam pracować i to się tak ciągnie.... jak się Ala urodziła i już maz dawał z nią sobie radę sam to na weekendy jeździłam do ludzi i nie myslalam ze praca będzie mnie tak cieszyć. Czekalam za weekendem by do niej iść 😅
A jeszcze dodam że u Ali w żłobku jest dwójką takich z 8-9 miesięcy. Raczkujących 😳 nie powiem... takich dzieci mi jest naprawdę zal ze nie mogą być z mama. Ale wiaodmo... sytuacje są różne.Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Witam się z rana. Mąż wieczorem zrobił śniadanie i wrzucił do lodówki więc mogłam szybciutko sobie zjeść. Dziś ogarniamy boję jutro przychodzi neurologopeda do Marty.
Ogólnie rozmawiałam z nią dość długo o Tymku i ona powiedziała, że podcięcie górnego wędzidełka to jest ogromna rzadkosc bo bardzo rzadko się zdarza, żeby to w jakiś sposób przeszkadzało. Kazała mi wywinąć Tymkowi górną wargę i sprawdzić czy dotyka nosa. Jeśli tak to górne wedzidelko jest ok. Mówiła też, że jeśli jest przerwa pomiędzy ząbkami to bardzo dobrze, nawet lepiej niż jak jej nie ma, bo to znaczy, że jest miejsce na stałe zęby, które są większe od mleczaków. A jeśli chodzi o przerwę między jedynkami, to mówi że podcięcie wędzidełka nie pomoże bo robi się to najlepiej dopiero w momencie kiedy wyrosna stałe kły i zostaje aparat jeśli komuś to przeszkadza. Mój syn póki co twierdzi że aparatu nie chce bo on lubi swoją przerwę między jedynkamiLadyo lubi tę wiadomość
-
Miki pospał do 8.40, więc jeszcze coś się zregenerowałam. Emdar on nigdy nie spał super, ale od 6tego miesiąca zaczęło być źle. Wcześniej w porównaniu do tego co jest to było całkiem nieźle...
Koje zszargane nerwy widoczkiem.
Pozdrawiamy!Zulugula, Inaa89, KarolinaMaria, emdar, Ladyo, Ounai, SzalonaOna, calanthe, Maminka89, Iryska, kar_oliv, Lalia, Ewa88 , asias86, kic83, Clover, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 12:00
KarolinaMaria, Inaa89, Martt95, Inga28, Annia, emdar, SzalonaOna, calanthe, Maminka89, Nowastaraczka, Ladyo, kar_oliv, Lalia, Ewa88 , kic83, Clover, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulu trzymam kciuki za wyjście ✊ możesz tak w skrócie tylko napisać co się stało że wylądowaliście w szpitalu ? Mam nadzieję że nic poważnego 😘Niestety przez brak aktywności ponad tydzień jestem do tyłu..
Zulugula lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Motylku nie wolno Ci tak mówić że jesteś wyrodna matka! Jesteś wspaniała mama która robi wszystko co najlepsze dla dzieci nie zapominając tutaj też o sobie! Jeśli to jest 5 dni w miesiącu to nawet jak pójdzie do żłobka to tego tak nie odczuje. Nie musisz jej wtedy prowadzić każdego dnia tylko wtedy jak będzie potrzeba.
Co do bucików to ja tak jak Ounai nigdy nie kupowałam specjalnie nowych chłopakom jak szliśmy gdzieś na imprezę. Jeśli było lato mieli sandały, a tak to ubierałam ich w koszule, spodnie chinos i do tego trampki i wyglądali super 😉02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
My planujemy posłać małego do żłobka jak skończy rok czyli w grudniu, ja wracam do pracy gdzieś w lutym/marcu ale daje czas na adaptacje bo nie wiem ile będzie tego czasu potrzebował. Ja niby też mogłabym zostać z małym w domu bo mąż źle nie zarabia, ale lubię jednak swoją niezależność finansową, mimo że mąż mi nigdy nie wylicza 😅 A dwa, że mam na prawdę fajną prace i szkoda byłoby ją stracić a wiem, że czekają na mnie🤭
My na razie dostaliśmy się do żłobka z dofinansowaniem, więc wychodzi około 1000 zł miesięcznie z wyżywieniem. Wiadomo, że mam dylematy, będzie mi na początku pewnie mega ciężko… ale mam nadzieje, że jednak nie będzie to zła decyzja
SzalonaOna, Inaa89, Lalia, Ewa88 , Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Coś wisi w powietrzu, bo u nas też przerwa na nocne pogaduchy. Zaraz wjeżdża druga kawa.
Zulu, super, że jutro nie czeka Cię hospital party. Tomek musi brać jeszcze jakieś leki?'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ja powiem tak, że jeżeli bym miałam do czego wracać jeśli chodzi o pracę to bym mocno się zastanowiła nad zlobkiem ale moja umowa kończyła się jakoś ok połowy ciąży i jej nie przedłużyłam bo wtedy miałam plamienia więc i tak nie było mowy żebym mogła do pracy chodzić. Byłam na zwolnieniu więc rostaliśmy się z pracodawcą.
Niczego nie żałuję ale każda mama ma inną sytuację i każda robi to co jest jej zdaniem najlepsze dla niej i dziecka więc motylku nie myśl wcale w ten sposób jesteś super mamą ale musisz też myśleć o sobie i swoim spełnieniuDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
U nas wyjeżdżają od kilku dni nowe umiejętności, czyli stawanie przy meblach i pierwsze próby czworaków, już kawałek przejdzie ale jeszcze pokracznie to wyglada 😅
Ounai, Annia, Zulugula, KarolinaMaria, Martt95, emdar, calanthe, Maminka89, Inaa89, Nowastaraczka, Ladyo, kar_oliv, kiniusia270, Lalia, Ewa88 , kic83, Clover, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Witam się z rana. Mąż wieczorem zrobił śniadanie i wrzucił do lodówki więc mogłam szybciutko sobie zjeść. Dziś ogarniamy boję jutro przychodzi neurologopeda do Marty.
Ogólnie rozmawiałam z nią dość długo o Tymku i ona powiedziała, że podcięcie górnego wędzidełka to jest ogromna rzadkosc bo bardzo rzadko się zdarza, żeby to w jakiś sposób przeszkadzało. Kazała mi wywinąć Tymkowi górną wargę i sprawdzić czy dotyka nosa. Jeśli tak to górne wedzidelko jest ok. Mówiła też, że jeśli jest przerwa pomiędzy ząbkami to bardzo dobrze, nawet lepiej niż jak jej nie ma, bo to znaczy, że jest miejsce na stałe zęby, które są większe od mleczaków. A jeśli chodzi o przerwę między jedynkami, to mówi że podcięcie wędzidełka nie pomoże bo robi się to najlepiej dopiero w momencie kiedy wyrosna stałe kły i zostaje aparat jeśli komuś to przeszkadza. Mój syn póki co twierdzi że aparatu nie chce bo on lubi swoją przerwę między jedynkami
Ja też miałam bardzo długo taka przerwę, mój taka nadal ma i w niczym nam to nie przeszkadzało. Ja miałam aparat, ale z innego względu to mi od razu to "naprawili", ale dla samej diastemy nic bym nie robiła.O ❤️
Z ❤️