Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo wrote:Właśnie ja tez zastanawiam się jak to było kiedy urlop macierzyński trwał 4 miesiące i kobiety normalnie wracamy do pracy!
były to zupełnie inne czasy, posyłanie dzieci do żłobka raczej wtedy należało do rzadkości. Przynajmniej z mojego pokolenia z rodziny nikt nie chodził do żłobka. W rodzinie męża rowniez. Wszyscy siedzieliśmy z babciami w domu jak mamy pracowały 🤷 ewentualnie od przedszkola się zaczynało posyłanie dzieci do placówek.
emdar, Zulugula, calanthe lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Wasze dzieci też tańczą jak usłyszą muzykę? Michałek od razu kiwa głowa i buja się na czterech w rytm muzyki.
Tańczy nawet jak mu czytam rymowanki i szybkie wierszyki 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 15:48
Zulugula, Lalia, calanthe, kiniusia270, Suszarka, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dziewczyny, ale cudne dzieciaczki! ❤️❤️❤️
A mi waga ruszyła. Jednak trzeba pilnować tej czystej michy 😂 Od dziś jem zgodnie z zaleceniami dietetyczki męża ale wpisuję sobie potrawy do fitatu bo ciekawa jestem ile kcal zjemSzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Calanthe, dziś przyszły klocki z Canpola. Wera jest dobrą ambasadorką marki! Super wykonanie i w ogóle widać, że zabawka na dluzej, bo i 2latka się pobawi 😊
calanthe lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ladyo, KarolinaMaria, Nikaa92, Ewa88 , Zulugula, Iryska, Inga28, Maminka89, Inaa89, emdar, SzalonaOna, Ounai, Lalia, Martt95, calanthe, kic83, asias86, Belie, kiniusia270, kar_oliv, Nowastaraczka, Suszarka, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Czy wasze dzieciaczki też się tak rzucały w nocy? Moja głową podczas snu rzuca na prawo i lewo gwałtownie, do tego podkurcza nóżki. Najczęściej już chyba na koniec snu..albo na początku jak szuka pozycji....Ale przez to spać nie mogę i najczęściej biorę ją do jedzenia. Popsuła mi się, od kilku nocy tylko jeden pierwszy set ma dłuższy, dzisiaj np od 1 albo tak się rzucała albo nie spala...Tylko na rękach, co ją odloze to za 5 min pobudka....
Dzisiaj mieliśmy szczepienie, przekladalam z zeszłego tygodnia, było na 13 , a dzisiaj na 9 , a nie ogarnęłam i poszłam na 13 , akurat jeszcze lekarka i pielęgniarka była to nas przyjęły.... -
Zulu super ze juz wychodzicie, pewnie czujesz ulgę, że opuszczacie mury szpitala.
Gucio jaki słodziak a jakie śliczne stylizacje 🥰🥰 jakbym miala córkę to bym chciała go za ziecia 😁
Amelka juz ma 2 miesiące?? Jeny jak ten czas leci.
Motylku ja zostałam bez pracy i będę chciała poszukać jej szybciej, więc raczej Kuba pójdzie do żłobka jak będzie miał roczek lub trochę szybciej. Matyldzia za chwilę będzie w całym domu i ciężko Ci bedzie pracować zdalnie a jak masz sprawdzony żłobek to bym ją puściła. Rozwój osobisty tez jest ważny i jeżeli to jest awans który Cie satysfakcjonuje to bym nie rezygnowała z niego. Ale wiadomo decyzja należy do Ciebie i męża.Zulugula, SzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Ale cudna Majeczka ❤️ Tajka jak tam u Was? Jaka wesoła dziewczynka!!!
Dziękuję, tak jak wyżej pisałam nocki się popsuły, w dzień też męczy dużo, ciężko odłożyć, 5 min wytrzyma na macie czy w leżaczku...A tak to ciągle na rękach musi....
W niedzielę wróciłyśmy od moich rodziców. Trochę odpoczelam, mama mi pomagała. A z karmieniem...olałam laktator, sns...przystawiam ją dalej, ale już na luzie, chce to chce z nie to nie...Coś tam czasem pociumka....i chyba będę ją przystawiac póki będzie mleczko, niedługo pewnie laktacja umrze, bo mało ssie. Butlą dokarmiam, ok 450ml na dzień. No i chce się umówić do psychologa, mąż mi znalazł z polecenia zaufaj położnej, co specjalizuje się w problemach po porodzie. Tylko ja muszę też poruszyć inne problemy...m.in taki , że chce wszystko idealnie....jeśli ona nie pomoże to mam też inną, u której byłam, ale tylko 2 razy, przed zajściem w ciążę, dokładnie rok temu, jak nie radziłam sobie z problemem w zajsciu.Zulugula, Ounai, Lalia, Ladyo, Ewa88 , kar_oliv, Clover lubią tę wiadomość
-
A u was jakie przerwy w nocy? U mnie codziennie min 1.5h, bo najpierw cyc, potem butla i z godzinę usypianie....A dzisiaj i wczoraj to najgorsze noce od czasu szpitala....
-
Zulugula wrote:Amelka i Maja są do schrupania! Takie Maluczkie jeszcze 🥰
Tak patrzę na Wasze drobinki i mojego "przedszkolaka" i powiem Wam , że fajny to czas ten początek. Potem tez ale te pierwsze 3 miesiące wg mnie są magiczne 💜 mamnezja🤭
Jeszcze szwagierka dzis urodzila , wiec mamnezja na maksa !emdar, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja podobnie jak Iryska;dla mnie pierwsze 3 mscy były słabe na maksa. Płakałam razem z nim, Julek spał po 20-40 min, ja czasem po 2-3 h na dobę, do tego hiperlaktacja i pełno mleka wszędzie (Julek niestety nie współpracował), burza hormonów...Nie wspominam tego czasu jako ekstra. Dla mnie super ekstra jest teraz ❤🍸🍾.
Tajka, Maja cudowna ❤😍!Iryska lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙