X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, Tymek to słodziak,

Tajka, Majeczka jest kochana.
    Co do zachowania to dzieci często ok 3 miesiąca się "psuja" bo zaczynają czaić że wokół nich jest życie. Miło też czytać, że zrobiłaś pierwszy krok i chcesz sobie pomoc ❤️ będę trzymać kciuki :)

Inaa89, Tajka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie dzieciaczki! Czas stop! ❤️💙

Zulu - jak w domku?

Emdar znów wywyczas? Zazdro! 🏝️

emdar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskakuje zaraz do kąpieli, serialik i spać 😎

Jutro rano przyjeżdża do mnie Pani pobrać krew. Niestety nie mam jak się wybrać do lab, a muszę zrobić jescze insulinę i Wit d dla diabetologa na czwartek. Korzystałyście kiedyś z tego portalu U Pacjenta? Pierwszy raz takie coś sobie zorganizowałam.

No a po pracy czeka mnie dentysta z Filipem. OMG, to dopiero hardcore jest. No ale już zmierzamy ku końcowi.. Chyba 😂

Miłego wieczorku i prEspanych nocek życzymy! 🌃

• kic83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    wszystkiego dobrego dla Martusi🎈

Inna
    Tymek to taki już duży chłopczyk, słodziak z niego 😚

Ounai, Inaa89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, wchodzicie w czwarty miesiąc, może to regres snu? Matylda od początku była średnim śpiochem, ale właśnie w 4 mż popsuło się jej spanie na spacerach i w aucie. Wcześniej zasypiała w wózku po wyjściu z domu, a tu nagle zaczęły się wózkowe awantury. Jej dotychczasowe krótkie drzemki w dzień przeszły w turbokrótkie i jeszcze rzadsze niż wcześniej. Łatwo się wybudzała, spała najlepiej na rękach. Myślałam, że ten regres snu to jakaś wymyślna teoria, ale sama tego doswiadczyłam i zwracam honor bobo-naukowcom!

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co na popękane brodawki?

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanolina z Ziaji mi pomagala. I wietrzenie
    A jeszcze w szpitalu pare razy uzylam kompresow multimam, dzialaja tak lagodzaco

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, wszystkiego dobrego dla Marty! To juz 11 miesiecy, wow! Inna, rowniez dla Tymona wszystkiego NAJ 😀😘

Ounai, Inaa89 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Policzyłam dziś kcal z tego co zjadłam wg wytycznych tej dietetyk. Jem ok 70% tego co mąż i wychodzi 1800kcal, czyli myślę że całkiem sensownie. Co do do wegli to mąż ma ich mało ze względu na IO. I powiem Wam ze dzisiaj byłam naprawdę najedzona. I wreszcie ktoś mi wyjaśnił dlaczego na 3h przed snem nie można jesc i pić kolorowych napojów. Bo organizm musi wiedzieć że idzie spać i ma już uspokoić produkcję insuliny. Teraz już wiem czemu mi tak cukry skakały na czczo w ciąży. Bo ja ciągle pepsi zero piłam a organizm traktował to jak posiłek 🤦‍♀️

Jutro mam endo z PZU, potem idziemy na basen, a potem mam fizjo. Będzie grube popołudnie. Mój mąż przeżywa takie odstawienie jak wtedy kiedy rzucaliśmy palenie. Normalnie nie da się z nim wytrzymać. Tak, że albo się rozwiode albo będę mieć sexy męża niedługo 😂

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie! Dzisiaj środa dzień … raportu tak wiec raportuje 😂 Nie jest źle, waga spada, może nie spektakularnie szybko ale skutecznie. W aplikacji wagi pokazuje mi tez jak fajnie rośnie masa miesniowa a tłuszcz spada. Uciekam na trening, potem na pierwsza rehabilitacje z Amelka, szybko nam termin wyznaczyli! Ounai daj znać po lekarzu :) 2a3f5c04d884.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 07:31

Zulugula, Lalia, Inaa89, kic83, SzalonaOna, dmg111, Gagatka, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymus jest cudowny 😍😍😍

Inaa89 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 12:01

Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry ☀️

My dzisiaj już bierzemy się na poważnie za ogarnianie i przygotowywanie rzeczy, bo w piątek w nocy już jedziemy 😳 jakoś mam stresa na myśl o podróży samochodem z dzieckiem min 8h i pobycie poza domem na tydzień 😵 proszę natłuc mi do głowy, że będzie wszystko ok!

Ladyo, najważniejsze, że waga leci, a leci Ci naprawdę ładnie! 💪💪💪
    Co do przyrostu masy mięśniowej względem tkanki tłuszczowej, to nie chcę Cię demotywować, ale patrz na to trochę z przymrużeniem oka 😉 waga elektroniczna nie jest w stanie tego realnie sprawdzić, a prawda jest taka, że przez to że my kobiety mamy minimalne ilości testosteronu to po pierwsze baaardzo ciężko nam zbudować masę mięśniową, po drugie potrzeba nam na to dużo więcej czasu niż facetom, a po trzecie żeby mięsień rósł, to musi dźwigać, a Ty na razie ćwiczysz bezpiecznym ciężarem 👍 co nie zmienia faktu, że na pewno rewelacyjnie wzmacniasz całe ciało i ma to też ekstra wpływ na ujedrnienie ciała 💪💪💪

Ja też raportuje, ale tym razem żadnych zmian 😂 ani na wadze ani w pomiarach 😅

SzalonaOna, Ladyo, Wik89, Inaa89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu! Sto lat trzydziecho! Spełnienia marzeń, miłości, zdrowia i udanej końcowki tego szalonego urlopu 🍾🥂🥳

Lalia, będzie dobrze! Każdą z nas stresuje taka podróż, ale dacie radę.

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☕

Zulu - sto lat sto lat! Zmiana kodu, 3 z przodu! 🎂🍨💓

Ladyo - wynik bardzo ładny! Oby tak dalej :)

Ja już po pobraniu, zobaczymy co tam wyjdzie ciekawego.

Jutro konsultacja z diabetologiem.

Dziś dentysta z Fifim po pracy 🤦‍♀️

Chciałabym mieć tydzień, w którym nic nie muszę robić po pracy.... Ech :)

Ladyo, Zulugula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia - wszystko będzie dobrze na pewno :) głowa do góry! My jedziemy za 3,5 tyg i juz nie mogę się doczekać :)

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoś się orientuję, czy mój mąż jak będzie odliczał podatek w przyszłym roku, to może odliczyć ulgę również na moje dzieci? Czy tylko ja mogę?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w sobotę, choć zastanawiam się czy nie zmienić raportowania na poniedziałek, tak jak jak mój mąż. Ale i tak waga leci. Do wagi sprzed ciąży został mi 1 kg. Aktualnie jestem na etapie 15/16 tc, bo w pierwszych tygodniach chudłam, a dopiero później zaczęłam tyć.

Marta daje ostatnio ognia. Zasypia po północy, dziś o 2:30 obudziła się i nie mogła zasnąć. Cycki mi opadają i odpadają 😂

Mąż dziś z rana w lepszym humorku, może do wieczora mu się utrzyma 😂 Tymek ostatnie 3 dni w przedszkolu i potem miesiąc przerwy. Czyli pewnie będę miała chatę pełną dzieciaków bo się będą odwiedzać ;)

Dziś intensywny dzień. O 12 przyjeżdża neurologopeda do Marty (pani mówi że jej obojętne, albo może przyjechać do nas albo my możemy podejść do punktu, to wolę u siebie w domu). O 17 mam endokrynologa, o 18 idziemy z dziećmi i synową na basen, o 20 mam fizjoterapeutę, może pomoże mi na tą rwę kulszowa czy cokolwiek to jest - taki ostry ból z pośladka do biodra. Póki co jemy z Martą śniadanie :)

SzalonaOna, Gagatka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, czy ktoś się orientuję, czy mój mąż jak będzie odliczał podatek w przyszłym roku, to może odliczyć ulgę również na moje dzieci? Czy tylko ja mogę?
    Raczej nie, bo to nie jego dzieci. Twój były mąż może odliczyć jeśli Ty tego nie zrobisz. Ale jeśli się razem rozliczacie to już chyba mógłby.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - 1kg do wagi sprzed to już fajnie brzmi 💪😍

‹‹ 3915 3916 3917 3918 3919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ