Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Mamity polecacie jakieś fajne emolienty do mycia i smarowania dla bobasa ?
Wik89 lubi tę wiadomość
-
My siedzimy właśnie w Toyocie, oddaliśmy moje auto do przeglądu tego takiego gwarancyjnego, koszty 740 zł wiec Ounai rozumiem Cię doskonale… jeszcze do zapłaty ubezpieczenie 1500 zł wiec w tym miesiącu się spłukamy
Ale przynajmniej później jeżdżę spokojniej ze wszystko jest posprawdzane
a auto mam w leasingu na swoją działalność wiec przegląd jest obowiązkowy… potem szybko do domu i na 16.30 idziemy do tej poradni rehabilitacyjnej na kwalifikacje z lekarzem, trzymajcie kciuki żeby nas nie zbyli, bo cały czas mam w głowie historie Karoliny…
Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
U nas też krochmal! A gdy synek miał w kwietniu przez jakiś czas ŁZS to polecone przez koleżankę płyn do kąpieli plus balsam Avene Xeracalm. Jest to naprawdę baaardzo wydajne. Nadal tylko tego płynu używamy do kąpieli, jedna pompka na kąpielII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Herbatko ja stosuje czasami olej ze słodkich migdałów i moim zdaniem pomaga
Edit: No i krochmal obowiązkowo! Jak Amelkę wysypało po truskawkach to krochmal pomógł od razy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 11:46
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ladyo wrote:My siedzimy właśnie w Toyocie, oddaliśmy moje auto do przeglądu tego takiego gwarancyjnego, koszty 740 zł wiec Ounai rozumiem Cię doskonale… jeszcze do zapłaty ubezpieczenie 1500 zł wiec w tym miesiącu się spłukamy
Ale przynajmniej później jeżdżę spokojniej ze wszystko jest posprawdzane
a auto mam w leasingu na swoją działalność wiec przegląd jest obowiązkowy… potem szybko do domu i na 16.30 idziemy do tej poradni rehabilitacyjnej na kwalifikacje z lekarzem, trzymajcie kciuki żeby nas nie zbyli, bo cały czas mam w głowie historie Karoliny…
Ale sprawdziłam assistance i dostaniemy auto zastępcze. Najlepiej wydane 165zl w tym roku
Motylek a nie patrzyła na vinted? Ja mam biały ażurowy sweterek ale Marta go aktualnie często nosiSzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Maminka89 wrote:Meggi u mnie dzisiaj Jasiek też zrobił parę kroków na czworaka, a później myk i dalej pełza😂.
Też zdaje mi się, że kombinuje jakby to usiąść ale do końca jeszcze nie wie co ma zrobić, jak przyjdzie fizjo to spytam się czy dobrze myślę. A może do tego czasu usiądzie 🤔.
U nas jest problem z kupką. Jaś ma zatwardzenie, bo robi zbite malutkie kupki.Widac, że nie może do końca się wypróżnić. Jak wstanie chce mu dać suszoną śliwkę, może mu pomoże. Właśnie się zastanawiam po czym ma zatwardzenie, bo praktycznie je to samo ( jestem kiepska w wprowadzaniu nowych produktów). Ostatnio co nowego jadł to rybkę i banana. I chyba obstawiam banana 🤔, chociaż wcześniej jadł.
Mamusie 7 miesięcznych dzieciaczków ile Wasze maluchy piją wody w ciągu dnia? -
nick nieaktualnyOunai wrote:Ja co miesiąc przelewam 300zl na konto oszczędnościowe i to jest fundusz na naprawy samochodów i ubezpieczenia. Mi ubezpieczenie cytryny wychodzi 1600 więc piona. Niestety zaczęłam 3 miesiące temu więc mam w budżecie tylko 900zl i zostawiam na ubezpieczenie bo my mamy w grudniu, a wtedy też urodziny syna wiec wiadomo jak jest. Jeszcze w tym miesiącu ubezpieczenie drugiego auta więc w ogóle combo.
Ale sprawdziłam assistance i dostaniemy auto zastępcze. Najlepiej wydane 165zl w tym roku
Motylek a nie patrzyła na vinted? Ja mam biały ażurowy sweterek ale Marta go aktualnie często nosi -
SzalonaOna wrote:Nie dojdzie mi do piątku z Vinted. Zawsze czekam około tydzień na przesyłkę.
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Herbatko, my do mycia stosujemy organiczną oliwkę do mycia i kąpieli Alphanova Bebe. Znalazłam ten produkt na blogu Srokao, u nas sie super sprawdza bo bardzo mocno natłuszcza. Wprawdzie w kąpieli wygląda nieciekawie, bo pływają takie tłuste żółte oka na powierzchni, no i po prostu trzeba je maluchowi wcierać w skórę, ja też zawsze mam tego sporo na dłoniach, ale na Olka skórę bardzo dobrze ta oliwka działa więc będę jej używać. Po kąpieli już niczym więcej nie smaruję, a rano używam balsam Oillan. Myślę, że niedługo będę chciała wypróbować jeszcze inne kosmetyki z tej serii Alphanova, skoro oliwka tak świetnie się sprawdza. Ale nam pediatra powiedziała to samo co Ounai pisze, że z AZS to jest tak, że to taka loteria właśnie, często trzeba sporo produktów wypróbować, zanim znajdziemy taki, który najlepiej dziecku odpowiada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 12:59
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Ladyo, powiedzenia! Chyba tylko w moim mieście taki paździerz z rehabilitacją. Dzwoniłam dzisiaj się przypomnieć, 'mają nas na uwadze'
Irysko, czyli asymetria Michasia pożegnana? Gratulacje!
Moti, jak się dogadasz, że ktoś wyśle to razu to zdążysz.
Ile kaszki zjadają wasze dzieci? Pytam, bo Mati zje wszystko, co się jej zrobi, a nie chcę przeginać po tym jak w piątek wymiotowała.
Dzis rano zajrzałam do buzi i jest i on 🦷 na razie malutka biała kropeczkamoże to przez zęba były te wymioty 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 13:59
Ladyo, Lalia, Iryska, Fragaria, Zulugula, Wik89, kar_oliv lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Ladyo, powiedzenia! Chyba tylko w moim mieście taki paździerz z rehabilitacją. Dzwoniłam dzisiaj się przypomnieć, 'mają nas na uwadze'
Ile kaszki zjadają wasze dzieci? Pytam, bo Mati zje wszystko, co się jej zrobi, a nie chcę przeginać po tym jak w piątek wymiotowała.
Dzis rano zajrzałam do buzi i jest i on 🦷 na razie malutka biała kropeczkamoże to przez zęba były te wymioty 🙄
Moja dwie łyżeczki, nie chce kaszek 🙄O ❤️
Z ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Ladyo, powiedzenia! Chyba tylko w moim mieście taki paździerz z rehabilitacją. Dzwoniłam dzisiaj się przypomnieć, 'mają nas na uwadze'
Michalek je kaszkę z ok 120 ml wody plus owoc. Więcej też by zjadł pewnie bo to żarłok jest.
Gratulacje z okazji ząbka 🥰KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyDzięki ❤️
-
KarolinaMaria wrote:Ile kaszki zjadają wasze dzieci? Pytam, bo Mati zje wszystko, co się jej zrobi, a nie chcę przeginać po tym jak w piątek wymiotowała.
Jak robię Idze kaszkę to zazwyczaj dwie łyżki "z górką" suchej kaszki zalewam wodą, wtedy zjada to wszystko plus mały słoiczek/tubka owocowa.
Dzisiaj wjechała jajecznica na parze, chętnie zjadła może z 3/4 jajka.
Moja mama nie wiedziała że nie wolno dawać surowych jabłek w kawałkach i podała Idze, zaleciało jej nie tam gdzie trzeba i nie mogła złapać oddechu. Na szczęście byłam blisko, złapałam ją i szybko udzieliłam pierwszej pomocy. Sytuacja została szybko opanowana, najgorzej przeżywa mama 🙈 a wczoraj Iga mi wypadła z lezaczka. Odpiela sobie sama pasy (mam zapinane na rzepy), podciągnęła się z pozycji półleżącej i spadła na twarz... Ja wyszłam do łazienki tylko żeby się uczesać, jak usłyszałam krzyk to był mój najszybszy bieg w życiu. Na szczęście chyba bardziej się przestraszyła niż uderzyła, bo bardzo szybko się uspokoiła. Leżaczek ląduje dzisiaj w piwnicy 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 14:32
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022