Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki czy któraś miala sytuację że dziecko sie kulneło z łóżka na podłogę mały mi tak zrobił nie zdążyłam go złapać i on w śpiku zrobił obrót i na podłogę chwilę popłakał i sie uspokoił nie wiem czy jechać na sor czy obserwować cała sie trzęsę z nerwów.. 😪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 08:37
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja94 wrote:Hej mamuśki czy któraś miala sytuację że dziecko sie kulneło z łóżka na podłogę mały mi tak zrobił nie zdążyłam go złapać i on w śpiku zrobił obrót i na podłogę chwilę popłakał i sie uspokoił nie wiem czy jechać na sor czy obserwować cała sie trzęsę z nerwów.. 😪
-
Nadzieja94 wrote:Hej mamuśki czy któraś miala sytuację że dziecko sie kulneło z łóżka na podłogę mały mi tak zrobił nie zdążyłam go złapać i on w śpiku zrobił obrót i na podłogę chwilę popłakał i sie uspokoił nie wiem czy jechać na sor czy obserwować cała sie trzęsę z nerwów.. 😪
jeśli Cie coś niepokoi to jedź, ale myślę, że jeśli nie ma nic dziwnego w zachowaniu dziecka to raczej nic się nie stało
-
-
My wezwaliśmy wizytę domową z Medicover ponieważ wczoraj miała gorączke, a w nocy nie wiem czy po lekach czy co ale temperatura spadła jej do 35, była cała zimna, ciężko mi była ją rozgrzać i płakała sporo. Dziś temperatura normalna ale kaszle i słychać że charczy.
-
Dziewczyny jak wygląda dzienny jadłospis Waszych maluchów? Co dajecie na śniadanie, obiad, kolację, jakie przekąski?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
U nas Gucio wstaje ok 6-7, po godzinie od pobudki (czasem wczesniej) dostaje sniadanie - zazwyczaj jogurt naturalny wymieszany z jakimis owocami w kawalkach albo kaszke zbozowa/jaglana/manna z owocami. Czasem wprowadzam oprocz tego jakies kanapki, ze dwa razy zrobilam sama placuszki ze stron z przepisami blw, ale no rzadko mi to wychodzi
Potem jest 1 drzemka ok 10-11 i po niej, ok 11.30-12, mleko 210 ml
Potem ok 14 obiad - albo sloiczek, albo to co ugotowalam dla nas tyle ze bez soli i rozdrobnione/pokrojone na male kawalki (np troche kotleta do tego ziemniaki i buraczki)
Potem jest 2 drzemka
Po drugiej drzemce ok 17 owoce
Okolo 18.30/19 kolacja - kaszka z owocami lub kaszka z warzywem jakims lub kanapki (ale z tych kanapek malo co je), czaaaasem jakis sloiczek w stylu „przysmak na dobranoc”
Ok 20 mleko 210 ml na noc
W nocy pobudka na mleko 210 ml, czaasem jeszcze druga pobudka na mleko i wtedy daję mini porcje 80-90 ml 1,5 miarki mm
A jak jest u Was, Dziewczyny? Tez chetnie sie dowiem
Iryska, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
U nas zwykle pobudka ok 8, je mleko, bawi się, o 9:30 kaszka z owocem, jakaś jaglana, z samopszy Helpy itd. Ok godziny 11 pierś i drzemka. Ok 13 obiadek, słoik albo ja coś robię, np zupkę dyniowa, cukiniowa, rosołek. Ok 15 podwieczorek np jakiś owoc, zwykle banan, albo chrupki albo jogurt naturalny. Ok 16 pierś i drzemka. Godz 19 kleik ryżowy na mm i o 21 mleko i spanie.
Wik89 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Mam ochotę strzelić sobie w łeb.
Iga się obudziła o 3:30, i od tej pory spala w schemacie 20-30 min bujania + 5-10min spania w łóżeczku. Tym sposobem nie spałam do 7 rano wcale, po 8 się już obudziła na dobre. Do tej pory miała jedną drzemkę, trwała ona niecałą godzinę i w międzyczasie wybudziła się dwa razy.
Od rana również standardowe krzyki/płacze/jęki.
Pakuję manatki i lecę na księżyc. Chce ktoś dołączyć?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Mam ochotę strzelić sobie w łeb.
Iga się obudziła o 3:30, i od tej pory spala w schemacie 20-30 min bujania + 5-10min spania w łóżeczku. Tym sposobem nie spałam do 7 rano wcale, po 8 się już obudziła na dobre. Do tej pory miała jedną drzemkę, trwała ona niecałą godzinę i w międzyczasie wybudziła się dwa razy.
Od rana również standardowe krzyki/płacze/jęki.
Pakuję manatki i lecę na księżyc. Chce ktoś dołączyć?
Ja ale przez moją matkę nie dzieci
Taki jestem kawaler już:
Ounai, kiniusia270, Zulugula, asias86, Lalia, Martt95, Annia, dmg111, Wik89, kic83, Ania81, Suszarka, SzalonaOna, Ladyo, Nikaa92, kar_oliv lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
U nas Kuba wstaje koło 5:30-6:00 jak się za bardzo nie drze to robię mu śniadanie koło 7 (kaszka manna na mleku z owocami, jajecznica, paróweczki, kanapeczki jakieś wrazywka) jak płacze albo ja nie ogarniam to dostaje butle, potem albo drzemka koło 10 a jak nie chce to drugie śniadanie (wymiennie to co daje na pierwsze) później spacer a na nim jakieś przegryzki. Wracamy to koło 14 druga drzemka. Później obiad a tu zwykle to co my tylko bez soli np zupa ogórkowa, ziemniaki z jakimś mięskiem. Koło 19:30 kolacja albo butla albo próbujemy zjeść kanapczeki.
Wik89 lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Cześć Mamusie 😘
Ja miałam problem z Internetem, więc dopiero coś tam nadrabiam 😅
Motylku, Nowastaraczka, Doomi udanych chrzcin! 🥰
Kic, u Olka najczęściej na dzień dobry jest cyc lub nie, później na śniadanie jogurt z rozgniecionymi owocami, albo jogurt zmiksowany z owocami (taki shake) albo kaszka z owocami albo bułka i jakieś owoce (czasem ze słoika), raz robiłam placki bananowe, później cyc i drzemka, później na obiad różnie, ale najczęściej gotowane warzywa (ziemniak, brokuł, marchewka, kalafior, fasolka szparagowa), gotowany kurczak lub pieczony łosoś, piekłam też frytki z batatów i do nich jogurt naturalny z koperkiem (taki sosik), naleśniki itd.
Olek nie lubi słoików, on jest zdecydowanie woli "normalne" jedzenie, bardzo chętnie je sam rękami, nie bawi się nim i nie wyrzuca, czasem ja mu odrywam mniejsze kawałki i daje do buzi. Później do końca dnia raczej jest już cyc, ewentualnie jogurt, starte jabłko, chrupki jaglane/kukurydziane.
U nas pogoda średnia, sporo przelotnych opadów, ale za to jest ciepło i naprawdę lekki wiaterek. Udało nam się też trafić na słoneczko. Olek jest fantastyczny 💙 pięknie spał w nocy (z nami w łóżku), w dzień robi dwie długie drzemki, na plaży się ekstra bawi, kocha jeździć w spacerówce (90% czasu na leżąco), w restauracji dostał ode mnie dwa razy rosół 🤭 ale był z makaronem, marchewka, kawałkami drobiowego mięsa, więc myślę że mogę przymknąć oko na sól 🤣 spróbował też trochę jagodzianki i lodów 😂 w końcu on też jest na urlopie 😎dmg111, Wik89, Inaa89, SzalonaOna, Ladyo lubią tę wiadomość
-
U nas ok 7 pobudka i potem 7.30 mleko, potem ok 9 kaszka na 180 mm, potem jakiś deserek ze słoiczka lub jogurt, potem obiadek sloiczek lub sama gotuję i potem ok 18 mleko, o 20. 30 mleko i jedna pobudka w nocy ok 3 też na mleko 😉
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Jak tak czytam wasze jadłospisy to zaczynam się naprawdę martwić że u nas dalej wchodzą tylko papki 🙁 zero grudek i nawet mini kawałków...
My chyba też pójdziemy do neurologopedy bo buzia dalej dużo otwarta i te problemy z jedzeniem🤔🤔
Ania.k88 lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo