Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia w jakiej miejscowości jesteście? Super że Olek jest takim fajnym towarzyszem podróży.
Ewa, u nas też głównie papki je, tzn grudki je bez problemu, ale z jedzeniem samodzielnym ma problem, sam jedynie je banana i chrupki.. Inne jedzenie, np marchewkę ugotowaną, chlebek wyrzuca na ziemię i nawet nie wkłada do buzi.
Ja się tym nie martwię, ma czas żeby polubić normalne jedzenie, każde dziecko inaczej się rozwija.Suszarka lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ewa88 wrote:Jak tak czytam wasze jadłospisy to zaczynam się naprawdę martwić że u nas dalej wchodzą tylko papki 🙁 zero grudek i nawet mini kawałków...
My chyba też pójdziemy do neurologopedy bo buzia dalej dużo otwarta i te problemy z jedzeniem🤔🤔
Mi neurlogopeda mówiła, żeby dawać np. pogniecioną marchewkę i obok na talerzyku taka sama, bardzo rozgotowaną tylko ze w kawałku, żeby sobie córka wzięła do ręki, gniotla, jak trafi do buzi to ok, ja nie to sama rączka na początek też jest dobrze. Ale nie wiem jak to się sprawdza, bo od jutra będe próbowała. U Nas na razie sloiki, jako tako, kaszek nie chce, chrupka zje. Rzuca się na nasze jedzenie.Ewa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Irysko, jesteśmy w Białogórze 🥰 moi teściowie nam polecili, bo oni (dawniej z moim mężem) byli tu kilkanaście razy, a my z mężem byliśmy razem 5 lat temu jak się zaręczyliśmy, a teraz drugi raz z Olkiem 😁 uważam, że to jest fantastyczna miejscowość dla rodzin z dziećmi 👌 dużo małych spożywczych sklepików super zaopatrzonych, bardzo dobre jedzenie, prawie wszędzie deptaki i pierwszeństwo pieszych więc można śmigać wózkiem do woli, dwa wejścia na plażę: jedno przez las na plażę niestrzeżona, drugie głównym deptakiem, schodki na plażę ze zjazdem dla wózków, mało ludzi, szeroka plaża, nie ma walki o miejsca 👍 i noclegi do wyboru do koloru: domki, pola namiotowe, kwatery prywatne, apartamenty itd. dla kogoś kto nie lubi tłumów, głośnych imprez, klubów to naprawdę super 😍 a i bardzo duża akceptacja dla piesków, tu jest mnóstwo ludzi z psami 😁
Ewa88 , Iryska, emdar lubią tę wiadomość
-
Martt95 wrote:Widzieliście już że H&M zaczyna uzupełniać rozmiarowke i daje nowe kolekcje ciuszków? Mi już się oczy świecą i czekam za rabatami 😅🙈
U nas połowa rzeczy,to h&m a druga połowa to KappAhl.Martt95 lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki, my właśnie startujemy spod Giżycka do Wawy. Mazury odchaczone,czas na góry! Było ekstra, zresetowałam mózg na maksa 🥳🤯🍸🍷🍹. Szybkie przepakowanie, mąż coś szybko do pracy musi ogarnąć więc dopiero w środę ruszamy dalej ( pierwotnie mieliśmy we wtorek już jechać). A ponieważ ja na wychowawczym(ostatecznie do 30 Listopada) to nie marudzę za bardzo 🤭😉. Każda kaska się przyda 💰💰💰🤣.
Nie nadrobię Was, nie ma opcji. Wszystkim wakacjującym życzę udanego wypoczynku 🏖🏕!asias86, Lalia, Iryska, Suszarka, Wik89, Ladyo, Clover, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Cześć dziewczyny rzadko bo rzadko ale się odzywam
, malutka ma już 6,5 miesiąca .. wakacje spędzamy w domu bo na sama myśl ze mam jechać z dziećmi to mi sie odechciewa tzn.. z mała bo starszy jest już super .. mam dola.. mała jak nie spi to praktycznie polowe tego czasu spędza płacząc .. chyba ze nosi się ja na rękach - wtedy jest super .. A wiadomo mam też drugie dziecko więc nawet jak mała śpi to zajmuje się drugim dzieckiem.. nie pamiętam kiedy z mężem mogłam obejrzeć jakiś film wieczorem,Dołuje mnie to po prostu że jest to cały czas całą dobę siedem dni w tyg nie ma się dla siebie nawet chwili i po prostu jestem zmęczona .. noce Ok od 23-7 i tyle.. może jak zacznie pełzać będzie lepiej? Może mniej się będzie nudzić .. nie wiem
Ciężko mi rozszerzać jej dietę bo ma na coś alergię ostatnio trafiliśmy do szpitala bo miała duszności aż się dławiła i dusiła i skóra cała jak poparzona jak wlecielismy na sor to aż lekarz wszystkich innych pacjentów wyprosił najgorsze jest to że nie wiemy czy jest alergia pokarmowa czy jest to alergia z powietrza i w ogóle nie wiemy co ją wywołało wiec czekają nas badania w tym kierunku ale podobno w tym wieku nie są do końca wiarygodne wiec .. uważanie na wszystko i strach się gdzieś dalej cokolwiek ruszyć póki co
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
U nas dość intensywny był ten tydzień. Mąż ma urlop więc korzystamy z czasu we troje. Dzisiaj Pola miała chrzest. Wszystko wyszło super. Pola na początku mszy marudziła, bo była śpiąca. Szybko usnęła i przespała całą mszę. Nawet nie zapłakała przy polaniu głowy. Impreza w restauracji też ok. Dość dużo zapłaciliśmy, ale za to nic nie musimy robić. To jest dość duży plus przyjęcia w lokalu.
To my 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 14:19
Zulugula, Wik89, Suszarka, asias86, SzalonaOna, Nowastaraczka, Maminka89, Inaa89, Ladyo, Martt95, KarolinaMaria, Ounai, Clover, Lalia, kiniusia270, Tajka, dmg111, kar_oliv, kic83, calanthe lubią tę wiadomość
02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
suzi1994 wrote:Cześć dziewczyny rzadko bo rzadko ale się odzywam
, malutka ma już 6,5 miesiąca .. wakacje spędzamy w domu bo na sama myśl ze mam jechać z dziećmi to mi sie odechciewa tzn.. z mała bo starszy jest już super .. mam dola.. mała jak nie spi to praktycznie polowe tego czasu spędza płacząc .. chyba ze nosi się ja na rękach - wtedy jest super .. A wiadomo mam też drugie dziecko więc nawet jak mała śpi to zajmuje się drugim dzieckiem.. nie pamiętam kiedy z mężem mogłam obejrzeć jakiś film wieczorem,Dołuje mnie to po prostu że jest to cały czas całą dobę siedem dni w tyg nie ma się dla siebie nawet chwili i po prostu jestem zmęczona .. noce Ok od 23-7 i tyle.. może jak zacznie pełzać będzie lepiej? Może mniej się będzie nudzić .. nie wiem
Ciężko mi rozszerzać jej dietę bo ma na coś alergię ostatnio trafiliśmy do szpitala bo miała duszności aż się dławiła i dusiła i skóra cała jak poparzona jak wlecielismy na sor to aż lekarz wszystkich innych pacjentów wyprosił najgorsze jest to że nie wiemy czy jest alergia pokarmowa czy jest to alergia z powietrza i w ogóle nie wiemy co ją wywołało wiec czekają nas badania w tym kierunku ale podobno w tym wieku nie są do końca wiarygodne wiec .. uważanie na wszystko i strach się gdzieś dalej cokolwiek ruszyć póki co
Jak zacznie pełzać to jest jeszcze gorzej, a jak zacznie się wspinać to już całkiem, ja od 2 tyg nawet na sekundę nie mogę siasc6, bo co chwilę muszę ją ściągać z mebli, alno łapać w powietrzu jak się wywala. Na dodatek jak nowa umiejętność wchodzi to jest zafiksowana i robi to 24h na dobę i nic innego się nie liczykic83 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
My mamy sporo wykluczeń w diecie, ale nasze posiłki to:
Rano na śniadanko zwykle kaszka bezgkutenowa/ryż z owocami
Na obiad mięso gotowane lub pieczone z ryżem lub kasza jaglana plus jakieś warzywo
Popołudniu kleik ryżowy na mm lub np. papka z banana
Do tego pierś na żądanie.
Owoce i warzywa stopniowo rozszerzamy i obserwujemy czy reaguje alergicznie.
W tym tygodniu planuje spróbować marchewkę i gruszkę.
Dajecie dzieciom chrupki kukurydziane? Boje się trochę czy się nie zakrztusi? 🙄Wik89, kic83 lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Zulugula wrote:Agatka jesteś przesliczna! 🤩Super, że chrzciny się udały 😊
Fra, daję chrupki, one pod wpływem śliny prawie się rozpuszczaja więc luz:)
Suzi, przykro mi, że tak wygląda Wasza sytuacja.. kiedys na pewno się poprawi.. A Mała może dostała wybroczyn, bo się zachlysnela? Tak chyba wygląda zachlystowe zapalenie płuc albo cos pomylilam 🤔 a nie alergia? To musial byc mega stres😟
Robili zdjęcie płuc , byliśmy w szpitalu .. 2 doby po sytuacji robili zdjęcie ( takie są zalecenia ) i wykluczyli zapalenie płuc po zachłyśnięciu .. prawdopodobnie z alergii dostała obrzęku gardła stad te zachłyśnięcie a później dopiero wyszły wybroczyny na skórzeDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Meggi110818 wrote:Jak zacznie pełzać to jest jeszcze gorzej, a jak zacznie się wspinać to już całkiem, ja od 2 tyg nawet na sekundę nie mogę siasc6, bo co chwilę muszę ją ściągać z mebli, alno łapać w powietrzu jak się wywala. Na dodatek jak nowa umiejętność wchodzi to jest zafiksowana i robi to 24h na dobę i nic innego się nie liczy
No nie mów..
Ale z drugiej strony tetaz musisz jej pilnować po prostu a tak to ja mam wycie .. już wole za nią łazić niż nosić bo wyjeDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 21:23
Meggi110818, KarolinaMaria, Suszarka, asias86, Nowastaraczka, Maminka89, Inaa89, Ladyo, Gagatka, Martt95, Nikaa92, Ounai, Wik89, Clover, kiniusia270, Fragaria, Ewa88 , Tajka, dmg111, Zulugula, kar_oliv, kic83, calanthe, Annia lubią tę wiadomość
-
Fragaria wrote:My mamy sporo wykluczeń w diecie, ale nasze posiłki to:
Na obiad mięso gotowane lub pieczone z ryżem lub kasza jaglana plus jakieś warzywo
Dajecie dzieciom chrupki kukurydziane? Boje się trochę czy się nie zakrztusi? 🙄
Ja daję, w sumie mi neurlogopeda wspomniała, że dziecko męmla i ćwiczy język, a nam to jest potrzebne. One się rozpływają, moja przy problemach z buzią nie zakrztusiła się nimi.
Zakrztusiła się za to wodą z butelki jak mocniejszy przepływ dałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 21:37
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualnyJednorożec89 wrote:Kciuki Motylku. Mnie to czeka za dwa tygodnie. Jak nie ogarnę na szybko żadnej rwstauracji to impreza będzie w domu.
Mam rozkmine i opierniczcie mnie jak pytanie jest niestosowne: depilujecie bikini depilatorem czy tylko golicie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Dziewczyny jak wygląda dzienny jadłospis Waszych maluchów? Co dajecie na śniadanie, obiad, kolację, jakie przekąski?
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Fragaria wrote:My mamy sporo wykluczeń w diecie, ale nasze posiłki to:
Dajecie dzieciom chrupki kukurydziane? Boje się trochę czy się nie zakrztusi? 🙄Fragaria lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022