WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku na zdjęciu na plaży, to Matyldzia jak Twoja kopia!
    Ja też uważam,że dobrze wyglądasz :) I chyba większość babek niestety ma kompleksy.

Ja mimo,że ważę 46 kg to po ciąży moje nogi są takie "flaki",że do tej pory nie odważyłam się na żadne wyjście,czy na spacer ubrać krótkich spodenek,jedynie po domu.
    A jak ktoś do nas przychodzi lub gdzieś wychodzimy, to gotuje się w długich rzeczach 🥴🥴🥴

SzalonaOna, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Motyl, Fragaria super, że chrzty się udały i piękne jesteście i Wasze rodziny również 😊.

SzalonaOna, Fragaria lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki,dziecko plus krem Nivea pozostawione bez opieki....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️No nie polecam ogólnie rzecz ujmując 🤣🤣🤣. Wymazał się absolutnie cały,łącznie z włosami🤪🤪🤪

ZielonaHerbata, Clover, Nikaa92, kiniusia270, dmg111, Fragaria, kar_oliv, Zulugula, Ladyo, kic83, Ewa88 , calanthe, Lalia, Annia lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, pięknie wyglądacie, zgadzam się z dziewczynami że masz super urodę! 😊

Motylku, śliczna Matyldzia i Wy też. Do twarzy Ci w tym blondzie :)

Fragaria, miło Was "widzieć". Super z Was rodzinka 😊

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, co Ty opowiadasz, jaki baleron? Moim zdaniem niejedna kobieta po urodzeniu trójki dzieci chciałaby wyglądać tak, jak Ty. Dodatkowo pracujesz na to, żeby było jeszcze lepiej, więc nie masz sobie nic do zarzucenia. Głowa do góry! :)

Hahaha Emdar, ja tak kiedyś zrobiłam jako dziecko, wymazałam siebie łącznie z ubraniem plus jeszcze kilka maskotek. Moja mama do dziś to wspomina 🤣

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    A właśnie jak ogólnie dieta u Ciebie ? Bo ja ostatnio jak czytałam to dopiero zaczynałaś :) idzie do przodu? Jesteś zadowolona z efektów ?

Ja planuje zapisać się na siłownie ale zobaczymy czy się uda

Ale u mnie jest rozestep mięśni brzucha po ciąży i głównie z tym problem duży brzuch przez to
    Dieta różnie. Raz lepiej raz gorzej. Duzi kilogramowy za mna i jeszcze więcej przede mną.

Też miałam rozstęp na 4cm. Zamknęłam jakieś 2 miesiące temu ależ kresa nie trzymała. Tydzień temu fizjo powiedziała że kresa już spełnia swoją funkcję i trzyma brzuch więc koniec wizyt a ją mogę zacząć powoli wprowadzać normalne ćwiczenia tylko wiadomo, mam uważać nawzajem brzuch. Idź do urofizjo bo dopóki nie zamkniesz rozejscia brzuch będzie zawsze wystawać.

age.png

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super wyglądacie :)
    Fajnie, że chrzciny udane i już za Wami. My mamy 15.08, w kościele koło nas, a obiad w knajpie 10km od nas, dużo osób nie będzie, bo tylko 12. Kupiłam małej sukieneczke śliczną i zamówię jeszcze pasek i opaska z kwiatków:)
    Majeczka od kilku dni trochę marudna, dalej rzuca się w nocy, już tydzień to trwa...Więc każda noc nieprzespana....wczoraj dostałam prawie zawału w nocy bo otuliłam ją pieluszką muślinowa i położyłam do kołyski na boczek, z tylu poduszki, po jakimś czasie się budzę A ona leży buźką do materacyka....głupia jestem, przecież otulona nie może się poruszać tak i by się z tego nie wygrzebała :((((
    Do tego marudzi strasznie przy butli, żadna jej nie pasuje nagle ...A wcześniej jadła bez problemu...
    W sobotę byłam u ginekologa skonsultować mój ból przy współżyciu...To zajrzał i stwierdził, że to ta rana w środku po napięciu jeszcze nie do końca zagojona, śluzówka nie do końca jeszcze jest jak powinna i mam używać tego żelu mucovagin. Uzywalyscie go może?
    Wczoraj byłam cały dzień sama ,bo mąż musiał iść do pracy ,wrócił o 23....A kolejny weekend cały jestem sama ,łącznie z piątkiem :(
    Mieliśmy sesję z malutką, później wrzucę efekty :)
    A dzisiaj, na 12, mam psychologa. Napiszę po spotkaniu jak było.

SzalonaOna, Ounai, Inaa89, Fragaria, kar_oliv, Ladyo, Ewa88 , Clover, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę mieliśmy też fizjo Mai. Brzuszek już zaczął pracować, podnosi główkę, leżąc na brzuszku, odpychajac się rączkami, a nie jak wcześniej napinając plecki. Także super. Tylko musimy popracować jeszcze nad podnoszeniem nóżek, jak leży na pleckach, bo w 4tym m-cu powinna już je podnosić i dotykać.

dmg111 lubi tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, pytałaś o smoczek w butelce. Też się nad tym zastanawiam, bo ostatnio Maja odrzuca wszystkie smoczki oprócz aventa 1, tylko tej nie chce jej dawać, bo dawałam z niej na początku i później nie chciała piersi w ogóle....Więc zamówiłam smoczek 3+ do lansinoh i zobaczę....

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, jakiego mopa Ci mąż kupił?:) ja też myślę nad takim mopem bo ta podłoga wydaje mi się wiecznie jakaś zamazana ....
    Ten odkurzacz roborock średnio mi się sprawdza, tzn jest ok, ale zacina się często szczotka na dywanie, trzeba wyłączać i włączyć jeszcze raz. Oprócz tego zepsuła się możliwość zmiany mocy....wcześniej było ok, A od jakiegoś czasu pracuje tylko na mocy średniej i nie da się zmienić. Muszę oddać na reklamację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 09:59

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:55

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:56

Iryska, Tajka, Clover, Lalia lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, ja tak jak mówiłam zmieniam dzień raportowania i rezygnuję z codziennych pomiarów. Dziś pierwszy i będę Wam raportować przez ok pół roku co najmniej ;)

Waga startowa: 77,7kg

26.07.2020 73,4kg (ale przekłamane, bo dzień wcześniej było 72,7)
    02.08.2020 71,7kg

Na diecie męża -1kg (-1,7kg)

Od początku diety -6kg

Do wagi sprzed ciąży 0,5kg
    Do wagi sprzed 1 ciąży 11,7kg

Dodam tylko, że w pierwszej ciąży przytyłam 23kg a w drugiej 12kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 10:27

SzalonaOna, Clover, Suszarka, Lalia, Annia, Gagatka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Ounai 💪

Ounai lubi tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    W sobotę mieliśmy też fizjo Mai. Brzuszek już zaczął pracować, podnosi główkę, leżąc na brzuszku, odpychajac się rączkami, a nie jak wcześniej napinając plecki. Także super. Tylko musimy popracować jeszcze nad podnoszeniem nóżek, jak leży na pleckach, bo w 4tym m-cu powinna już je podnosić i dotykać.

Tajka,to ona ma jeszcze miesiąc czasu skoro powinna w 4 miesiącu,plus do tego zawsze jest jakieś okno czasowe. Także na spokojnie, ma dziewczyna jeszcze sporo czasu na takie akrobacje 😁

Macie Vojte,czy Bobath?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 10:50

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ounai, jakiego mopa Ci mąż kupił?:) ja też myślę nad takim mopem bo ta podłoga wydaje mi się wiecznie jakaś zamazana ....
    Ten odkurzacz roborock średnio mi się sprawdza, tzn jest ok, ale zacina się często szczotka na dywanie, trzeba wyłączać i włączyć jeszcze raz. Oprócz tego zepsuła się możliwość zmiany mocy....wcześniej było ok, A od jakiegoś czasu pracuje tylko na mocy średniej i nie da się zmienić. Muszę oddać na reklamację.
    Musiałaś trafić na https://allegro.pl/oferta/mop-parowy-12-koncowek-2000w-transa-electronics-10220927160?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=85c3ddf9-42b3-45a2-9a34-356f298cbdd2 felerny bo u nas śmiga, nic mu się nie dzieje, a chodzi kilka razy dziennie. Szczotka faktycznie przestaje obracać jeśli wjadę nieodpowiednio na brzeg maty piankowej, ale poza tym chodzi bez zarzutu raczej.

Mopa wzięłam tego. Moja mama sprząta u ludzi i ten chwaliła, a że cena teraz na tej promocji sensowna to brałam. Najważniejsze, że można niska temp do paneli ustawić. Bo teraz mycie podłóg to męczarnia bo Marta od razu biegnie do wiadra z wodą i już 3x mi się zdarzyło że wylała mi wodę pod szafki i musiałam wszystko odsuwac, bo w salonie mam beste bez nóżek i to jeszcze połączone ze sobą 4 szafki na długości więc odsuwanie ich to katorga.

Fra, dopiero zauważyłam, wyglądaliście pięknie. A chłopcy bardzo są do siebie podobni i... chyba bardziej do taty ;)

Motylek, zgadzam się z emdar. Wyglądasz naprawdę dobrze. Ale jeśli czujesz, że chcesz jeszcze lepiej to pewnie, walcz o siebie. Ale daj sobie czas. Każda z nas ma zastoje wagi. Powiem szczerze, że mi teraz waga ruszyła po tym jak ta dietetyk kliniczna zabroniła nam jeść węgle dobrze kolacji. Za to zawsze mamy zjeść spory kawałek mięsa i baaaardzo dużo warzyw. I jeśli zjem węgle na kolację, to następnego dnia metabolizm bardzo zwalnia.

Fragaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Musiałaś trafić na https://allegro.pl/oferta/mop-parowy-12-koncowek-2000w-transa-electronics-10220927160?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=85c3ddf9-42b3-45a2-9a34-356f298cbdd2 felerny bo u nas śmiga, nic mu się nie dzieje, a chodzi kilka razy dziennie. Szczotka faktycznie przestaje obracać jeśli wjadę nieodpowiednio na brzeg maty piankowej, ale poza tym chodzi bez zarzutu raczej.

Mopa wzięłam tego. Moja mama sprząta u ludzi i ten chwaliła, a że cena teraz na tej promocji sensowna to brałam. Najważniejsze, że można niska temp do paneli ustawić. Bo teraz mycie podłóg to męczarnia bo Marta od razu biegnie do wiadra z wodą i już 3x mi się zdarzyło że wylała mi wodę pod szafki i musiałam wszystko odsuwac, bo w salonie mam beste bez nóżek i to jeszcze połączone ze sobą 4 szafki na długości więc odsuwanie ich to katorga.

Fra, dopiero zauważyłam, wyglądaliście pięknie. A chłopcy bardzo są do siebie podobni i... chyba bardziej do taty ;)

Motylek, zgadzam się z emdar. Wyglądasz naprawdę dobrze. Ale jeśli czujesz, że chcesz jeszcze lepiej to pewnie, walcz o siebie. Ale daj sobie czas. Każda z nas ma zastoje wagi. Powiem szczerze, że mi teraz waga ruszyła po tym jak ta dietetyk kliniczna zabroniła nam jeść węgle dobrze kolacji. Za to zawsze mamy zjeść spory kawałek mięsa i baaaardzo dużo warzyw. I jeśli zjem węgle na kolację, to następnego dnia metabolizm bardzo zwalnia.
    Wiesz, to nie o zastój wagi chodzi. Tylko no... Schudłam 10kg. To w sumie dużo. I tak myślałam że "patrząc z boku" troszkę lepiej wyglądam 🤔 no nic, ja się absolutnie nie poddaje. Walczę dalej cały czas :) na przyszłe wakacje będę już ważyć tyle ile chce docelowo 💪

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 12:02

Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć jutro fizjoterapeutę, ale musieli mi przenieść wizytę u kolejny termin jaki mi pasuje to 31.08 :( szkoda, no ale poczekam.

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale tu się u was wszystkich dzieje, no nie idzie tego ogarnąć 😁

U nas wczoraj Maja zaczęła się bujać w przód i w tył 😄

W ogóle to mój mały śpioch śpi od 19-22 potem cyc i budzi się gdzieś 5-6 bawi się sama w łóżku, coś tam gada o 7 już nas woła cyc, potem zazwyczaj cyc albo kaszka z owocem i dalej spanie to jest śpioch w mojego męża. Aż się dziwię, że mam jeszcze pokarm ona nic nie je w nocy i w ogóle nie woła o mleko ja jej wpycham w ciągu dnia co 3-4h bo się boję że laktacja umrze. Złapałyśmy ostatnio jakiś super kontakt, śmieje się z moich żartów i do mnie 😍 i robi takie miny, że boki zrywać 😁

A zapomniałam napisać, że wyniki z mojej cytologii są w porządeczku :)

Miłego tygodnia 🌞

SzalonaOna, Clover, calanthe, Iryska, Suszarka, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
‹‹ 3932 3933 3934 3935 3936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ