Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a kiedy dziecko powinno przyjąć pozycje do raczkowania? Jakie są widełki?
W czwartek mam neurologa z Matyldą, to zapytam, czy wszystko ok, ale Matylda nawet nie chce przyjąć tej pozycji i tak myślę, czy wszystko jest dobrze, bo Wasze dzieciaczki raczkują, pełzają albo wstają przy meblach 🤔 -
Hej 😊 u nas dość intensywny weekend. W sobotę urodzinki chłopców, pogoda dopisała wiec grill się udał. Dzieci zadowolone, zrobiły różne konkurencję m.in skakanie w workach, tor przeszkód z jajkiem i takie tam 😉 każdy otrzymał medal i nagrodę i była mega radość i przy tym dużo śmiechu 😁😁 wczoraj dojadalismy pozostałości z grilla bo troszkę tego pozostało.
Teraz ogarniam domek, przygotuję obiadek. Popołudniu mąż pędzi do dentysty że sobą i z Bartkiem. Może pojadę z nimi i wjadę do siostry na kawkę.
dmg111 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Motylku, Fra, Agatko piękne jesteście wszystkie i macie wspaniałe rodzinki 😍 super ze chrzty się udały.
Fragaria, SzalonaOna lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, gdzie dostane jakieś fajne bloomersy ? Ale nie z alli:P chcilabym aby doszły na weekend
Ja kupiłam na mililove ale takie ecru do chrztu , ale widziałam w hm też spokoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 11:40
-
ZielonaHerbata wrote:Tajka,to ona ma jeszcze miesiąc czasu skoro powinna w 4 miesiącu,plus do tego zawsze jest jakieś okno czasowe. Także na spokojnie, ma dziewczyna jeszcze sporo czasu na takie akrobacje 😁
Macie Vojte,czy Bobath?
Tak tak wiem, że ma czas, ale chociaż wiem na co teraz zwrócić uwagę, co po kolei powinna robić
Mieliśmy vojte ale tylko tydzień, 3x dziennie. Efekty już na drugi dzień. Nóżki podnosiła i na boczek się przekrecala. No ale płakała....a teraz to tylko tak mamy podnosić nóżki i trzymać lub na boczek przekrecac:) -
Cześć Mamusie ❤️ Wróciliśmy z naszego weekendu w dziczy, nie mieliśmy dostępu do internetu (tzn raz na jakiś czas na spacerze dało się złapać na chwile), siedzieliśmy w lesie nad jeziorem w naszym drewnianym domku. Powiem Wam, ze wypoczęliśmy bardzo! Ta zieleń lasu jest taka uspokajająca, chodziliśmy na spacer dookoła jeziora, chillowalismu. Melcia pierwszą noc poza domem przespała wzorowo! Tzn trudno jej było zasnąć i zasnęła dopiero jak wzięłam ja na ręce (zawsze zasypia sama) ale potem w nocy obudziła się tylko raz i spała do 9! W dzień tez dużo spała na świeżym powietrzu. Teraz czeka nas rozpakowywanie walizek ale póki co pozdrawiamy znad maminego cycusia 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 15:52
Ounai, Clover, calanthe, Inaa89, kar_oliv, Fragaria, Belie, SzalonaOna, Suszarka, dmg111, Annia, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Agata, Motylku, Fragaria super, że chrzty udane.
Fra
piękna z Was rodzinka, takie foto jakby nie z tych lat, jakby ujęcie z jakiegoś filmu, mega!
Motylku
Pięknie i Ty i Matylda wyglądałyście, chociaz to Matylda skradła moje serce.
Wyglądasz bardzo dobrze, nie bądź dla siebie krytyczna, pilnuj dalej diety i trenuj to osiągniesz wymarzone efekty.
Gagatko
Zazdroszczę Hiszpanii! Zdrówka dla Oli, oby to było chwilowe.
Zu
jak się czuje Tomek??Fragaria, SzalonaOna, Gagatka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, a kiedy dziecko powinno przyjąć pozycje do raczkowania? Jakie są widełki?
W czwartek mam neurologa z Matyldą, to zapytam, czy wszystko ok, ale Matylda nawet nie chce przyjąć tej pozycji i tak myślę, czy wszystko jest dobrze, bo Wasze dzieciaczki raczkują, pełzają albo wstają przy meblach 🤔
U mamyfizjoterapeuty jest tak "Okno rozwojowe jest tutaj bardzo szerokie (wg WHO 5,5- 13,5 miesiąca), ale najczęściej dzieci podejmują tę aktywność pomiędzy 9 -11 miesiącem życia."
Mi fizjo mówiła że za wczesne wstawanie na stopy przy meblach czy w łóżeczku też nie jest dobre, dlatego jak zauważę że Oliwka coś kmini z tym, to mam ją na parter sprowadzać. Na razie tylko z czworaka na kolanach się podbiera przy meblach. Ale same czworaki jeszcze mało stabilne, 2-kroki i w pełzaka przechodziWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 11:55
Iryska lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Fra ale miło Was zobaczyć ❤️ Fajnie tak poznać twarz osoby z która się pisze na forum! Piękna z Ciebie kobieta, a cała Wasza rodzinka jest wspaniała! Agatko Wy również tworzycie super rodzinkę! Śliczna masz urodę, ja zawsze tak wyobrażałam sobie królewnę Śnieżkę
jasna cera, ciemne włosy ❤️ Moti wyglądałaś super! Widać to minus 10 kg! A i Wasza Zuzia wyglada tak sympatycznie! Na tym jednym zdjęciu jak stoi obok Ciebie i Matyldzi (już nie wiem czy tu czy na insta) wyglada na taka dziewczynkę która docenia i potrzebuje Waszej miłości 😍!
Fragaria, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Dziewczyny, a kiedy dziecko powinno przyjąć pozycje do raczkowania? Jakie są widełki?
W czwartek mam neurologa z Matyldą, to zapytam, czy wszystko ok, ale Matylda nawet nie chce przyjąć tej pozycji i tak myślę, czy wszystko jest dobrze, bo Wasze dzieciaczki raczkują, pełzają albo wstają przy meblach 🤔
Motylku chyba nie ma widelek odnoście raczkowania. Są dzieci które omijają ta umiejetnosc. Niektóre dzieci są do tego gotowe już w 6 miesiącu życia, ale są i 12-miesięczne dzieci, które dopiero zaczynają raczkować . Nie ma co do tego reguły. Moja fizjo mówiła że mam nie panikować jeśli zdarzyłoby się gdyby mały pominął ten etap, że ważne jest to żeby malec wogole zaczął się przemieszczać tj, pełzac, albo ślizgać się na pupie czy turlac. Często układać dziecko na brzuszku.
Tymek już od prawie 2 miesięcy ustawia się w pozycji czworaczej ale póki co tylko ciągle się buja 😅 a do przodu przemieszcza się skacząc jak królik bo nie umie ruszyć inaczej 😉SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Motylku, jeśli schudłaś 10kg to musi być widać, bo to przepaść. Żeby nie było widać różnicy, to musiałabyś chyba te 10 kg stracić z mięśni i narządów wewnętrznych, bo innej opcji nie ma. Może zamiast ważyć zacznij się mierzyć? Ja schudłam 6kg i na zdjęciach widać ogromną różnicę, a byłam dużo grubsza, gdzie u grubych ludzi mniej widać na początku ubytek kilogramów. A 10kg to przecież prawie 2x więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 12:29
Clover, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ladyo wrote:Fra ale miło Was zobaczyć ❤️ Fajnie tak poznać twarz osoby z która się pisze na forum! Piękna z Ciebie kobieta, a cała Wasza rodzinka jest wspaniała! Agatko Wy również tworzycie super rodzinkę! Śliczna masz urodę, ja zawsze tak wyobrażałam sobie królewnę Śnieżkę
jasna cera, ciemne włosy ❤️ Moti wyglądałaś super! Widać to minus 10 kg! A i Wasza Zuzia wyglada tak sympatycznie! Na tym jednym zdjęciu jak stoi obok Ciebie i Matyldzi (już nie wiem czy tu czy na insta) wyglada na taka dziewczynkę która docenia i potrzebuje Waszej miłości 😍!
Pięknie wyglądaliście na chrzcie, i Ty i Matylda i wszystkie dzieciaczki.
Naprawdę dobrze wyglądasz!Ladyo, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Dmg, Michałek tak samo robi ze stopami. Jak mała małpka, wszystkie zabawki chwyta w stopy 😁
Julcia siedzi już? Ten mój leń jeszcze nic a nic. Staje w łóżeczku i przy meblach, próbuje robić kroki, ale żeby usiąść to nie 🤦🏻♀️
Strasznie szybki jest ostatnio, czasem jak wystartuje na czterech to mu się plączą wszystkie kończyny i się wywala na twarz😁dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
U nas wczoraj był lekarz ale wątpliwej jakości pediatra. Tylko Pole osłuchał i zajrzał do gardła. Dał na zaś antybiotyk... gdyby się pogarszało kazał kść na wizyte do pediatry. Niestety w nocy zaczęła bardzo mocno i brzydko kaszleć więc rano poszłyśmy do naszej pediatry. Okazało się, że prawe ucho ma brzydką wydzieline, na razie mamy kropić i obserwować. Ma też syrop i inhalacje.
Bidulka jest taka jak kaszlw bo widać że to jest dla jiej bardzo nie pezyjemne.
Mnie też coś bierze, męczy mnie kaszel i boli gardło.
Mąż znowu ma dużo pracy także miły tydzień nam się zapowiada.