WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Dmg, Michałek tak samo robi ze stopami. Jak mała małpka, wszystkie zabawki chwyta w stopy 😁
    Julcia siedzi już? Ten mój leń jeszcze nic a nic. Staje w łóżeczku i przy meblach, próbuje robić kroki, ale żeby usiąść to nie 🤦🏻‍♀️
    Strasznie szybki jest ostatnio, czasem jak wystartuje na czterech to mu się plączą wszystkie kończyny i się wywala na twarz😁
    Pola nim usiadła to ponad miesiąc wcześniej zaczęła stać. Od tygodnia dopiero siedzi tak ładnie, czym jest podjarana max

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Motylku chyba nie ma widelek odnoście raczkowania. Są dzieci które omijają ta umiejetnosc. Niektóre dzieci są do tego gotowe już w 6 miesiącu życia, ale są i 12-miesięczne dzieci, które dopiero zaczynają raczkować . Nie ma co do tego reguły. Moja fizjo mówiła że mam nie panikować jeśli zdarzyłoby się gdyby mały pominął ten etap, że ważne jest to żeby malec wogole zaczął się przemieszczać tj, pełzac, albo ślizgać się na pupie czy turlac. Często układać dziecko na brzuszku.
    Tymek już od prawie 2 miesięcy ustawia się w pozycji czworaczej ale póki co tylko ciągle się buja 😅 a do przodu przemieszcza się skacząc jak królik bo nie umie ruszyć inaczej 😉
    Matylda nie za bardzo lubi leżeć na brzuszku :( i chyba tu jest problem. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa ❤️ jesteście fantastyczne!

Inaa89 lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Matylda nie za bardzo lubi leżeć na brzuszku :( i chyba tu jest problem. :(
    Ale jak to nie lubi? Nie bawi się na brzuchu nic?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku jeśli faktycznie Matylda nie lubi leżeć na brzuszku to przez to może później czworakowac bo nie ćwiczy potrzebnych na to mięśni 🤔

My dzisiaj byliśmy na kolejnej kontroli u pediatry i dostaliśmy skierowanie do neurologa bo młoda nie siedzi (siedzi tylko oparta albo jak się czegoś trzyma) i nie czworakuje (tzn próbuje ale po chwili upada na brzuszek) 🙁 a już niby ma 8 miesięcy i wg naszego pediatry powinna...
    Z kolei z otwartą buzia mamy iść do neurologopedy a z zezem do okulisty 🤔 ciekawy miesiąc się zapowiada

SzalonaOna lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Motylku jeśli faktycznie Matylda nie lubi leżeć na brzuszku to przez to może później czworakowac bo nie ćwiczy potrzebnych na to mięśni 🤔

My dzisiaj byliśmy na kolejnej kontroli u pediatry i dostaliśmy skierowanie do neurologa bo młoda nie siedzi (siedzi tylko oparta albo jak się czegoś trzyma) i nie czworakuje (tzn próbuje ale po chwili upada na brzuszek) 🙁 a już niby ma 8 miesięcy i wg naszego pediatry powinna...
    Z kolei z otwartą buzia mamy iść do neurologopedy a z zezem do okulisty 🤔 ciekawy miesiąc się zapowiada

Wydaje mi się że macie jeszcze czas jesli chodzi o czworaki i siadanie. A pełza?

My po ostaniej wizycie u pediatry dostaliśmy skierowanie do poradni kardiologicznej bo jakieś szmery słychać, a osłuchiwania była już że 30 razy przez trzech różnych pediatrów i wcześniej nic 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 13:59

O ❤️
    Z ❤️
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że inne dzieciaczki też były grzeczne i wszystko się udało 🙂

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Moim zdaniem ten Wasz pediatra to trochę przesadza. Czas na czworakowanie jest do roku przecież. Nie rozumiem sensu wysyłania zdrowego dziecka do neurologa 🤷 pediatrzy w większości mają bardzo mierną wiedzę na temat rozwoju ruchowego dzieci.

Widziałam piękne zdjęcia z chrzcin. Fra, jestem Tobą zauroczona 💓 jesteś przepiękna! Motylku, utratę wagi widać na pierwszy rzut oka. Serio! Agatka, a Ty to jesteś jak z okładki magazynu normalnie 🥰

Anetko, mam nadzieję że Poli szybko przejdzie choroba. Tobie oczywiście tez. Współczuję i tulę.

U nas dzisiaj noc z 8 pobudkami, ale lepsze to niż 4h przerwy w spaniu, więc uznaję że nie było źle 👌 od rana nawet nie jest najgorzej, na razie nie podałam nic przeciwbólowego.

SzalonaOna, Anet.kaa, Fragaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:56

Iryska, Inaa89 lubią tę wiadomość

• asias86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku jesteś piękna kobieta

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Może nieśmiało się przywitam, częściej bywam na innych wątkach ale czytam Was regularnie 😁
    Powoli szykuje wyprawkę dla mojej grudniowej dziewczynki
    I tak pomyślałam że może któraś z Was ma ubranka których chciałaby się pozbyć, chętnie bym odkupiła :)
    Pozdrawiam Was serdecznie 😘

Suszarka, SzalonaOna, dmg111, Lalia, Ladyo, emdar, Ounai, Clover, Ewa88 , Martt95, kar_oliv lubią tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę co myślicie o takim wózku dla chłopaka
    https://zapodaj.net/8b3621b82f4ca.jpg.html

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9cc32685a7a6.jpg

SzalonaOna, ZielonaHerbata, Maminka89, Meggi110818, KarolinaMaria, emdar, Iryska, Ania81, Ladyo, Clover, Fragaria, Ewa88 , calanthe, kic83, kar_oliv lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 05:56

Ladyo, Fragaria lubią tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Witajcie dziewczyny
    Może nieśmiało się przywitam, częściej bywam na innych wątkach ale czytam Was regularnie 😁
    I tak pomyślałam że może któraś z Was ma ubranka których chciałaby się pozbyć, chętnie bym odkupiła :)
    Agaciorka, ja mam sporo :) niektóre nówki,bo Mała nawet nie zdążyła ubrać bo miałam pełna szafę 😁niektóre ubrane tylko raz do zdjęcia 🙈

Agaciorka lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ale jak to nie lubi? Nie bawi się na brzuchu nic?
    Czasem chwilę, ale zaraz ma nerw i przewraca się na plecy albo kładzie się i leży leży jak Kłoda na tym brzuchu. Głowę trzyma sztywno, rękoma się podpięta, ale nie pala miłością do tej pozycji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Witajcie dziewczyny
    Wpadaj na moje Vinted :)

https://www.vinted.pl/member/6013437-martulla19

Agaciorka lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Czasem chwilę, ale zaraz ma nerw i przewraca się na plecy albo kładzie się i leży leży jak Kłoda na tym brzuchu. Głowę trzyma sztywno, rękoma się podpięta, ale nie pala miłością do tej pozycji.
    Motylku, czy widział Matyldę fizjoterapeuta? Jestem ostatnią osobą, która by wysyłała do fizjo wszystkich po kolei, ale w takim wypadku bym poszła. Może Matylda ma za słaby brzuszek, a głowę w pozycji na brzuchu ciągnie mięśniami grzbietu, i dlatego tej pozycji nie lubi?

Annia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku a Wy z racji wcześniactwa chodziliscie do fizjo ?
    Nam neurolog mówił,że ona jest zdania,że każdy wcześniak powinien chodzić na bobatha (minimum raz w tygodniu)aby dobrze stymulować rozwoj. Nawet jeśli dobrze się dziecko rozwija.
    Ale zapewne co lekarz,to opinia.

KarolinaMaria, SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

A byłaś z tym u fizjo? Może któreś z mięśni ma za słabe, albo któreś za bardzo spięte i czuję w tej pozycji dyskomfort, dlatego nie lubi. A na bokach leży? Znaczy z pleców czy brzucha czy na boki przyjmuje pozycje? A sama na brzuch się przekręca?
    Ja miałam inny problem, w sumie nadal jest, moja tylko brzuch toleruje, ewentualnie plecy jak sama się przekręci i zabawką się bawi, ale pampersa albo jej na brzuchu zmieniałam albo w powietrzu na rękach 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 15:11

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 3934 3935 3936 3937 3938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ