Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Dmg, Michałek tak samo robi ze stopami. Jak mała małpka, wszystkie zabawki chwyta w stopy 😁
Julcia siedzi już? Ten mój leń jeszcze nic a nic. Staje w łóżeczku i przy meblach, próbuje robić kroki, ale żeby usiąść to nie 🤦🏻♀️
Strasznie szybki jest ostatnio, czasem jak wystartuje na czterech to mu się plączą wszystkie kończyny i się wywala na twarz😁 -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Motylku chyba nie ma widelek odnoście raczkowania. Są dzieci które omijają ta umiejetnosc. Niektóre dzieci są do tego gotowe już w 6 miesiącu życia, ale są i 12-miesięczne dzieci, które dopiero zaczynają raczkować . Nie ma co do tego reguły. Moja fizjo mówiła że mam nie panikować jeśli zdarzyłoby się gdyby mały pominął ten etap, że ważne jest to żeby malec wogole zaczął się przemieszczać tj, pełzac, albo ślizgać się na pupie czy turlac. Często układać dziecko na brzuszku.
Tymek już od prawie 2 miesięcy ustawia się w pozycji czworaczej ale póki co tylko ciągle się buja 😅 a do przodu przemieszcza się skacząc jak królik bo nie umie ruszyć inaczej 😉i chyba tu jest problem.
-
nick nieaktualny
-
Motylku jeśli faktycznie Matylda nie lubi leżeć na brzuszku to przez to może później czworakowac bo nie ćwiczy potrzebnych na to mięśni 🤔
My dzisiaj byliśmy na kolejnej kontroli u pediatry i dostaliśmy skierowanie do neurologa bo młoda nie siedzi (siedzi tylko oparta albo jak się czegoś trzyma) i nie czworakuje (tzn próbuje ale po chwili upada na brzuszek) 🙁 a już niby ma 8 miesięcy i wg naszego pediatry powinna...
Z kolei z otwartą buzia mamy iść do neurologopedy a z zezem do okulisty 🤔 ciekawy miesiąc się zapowiadaSzalonaOna lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Motylku jeśli faktycznie Matylda nie lubi leżeć na brzuszku to przez to może później czworakowac bo nie ćwiczy potrzebnych na to mięśni 🤔
My dzisiaj byliśmy na kolejnej kontroli u pediatry i dostaliśmy skierowanie do neurologa bo młoda nie siedzi (siedzi tylko oparta albo jak się czegoś trzyma) i nie czworakuje (tzn próbuje ale po chwili upada na brzuszek) 🙁 a już niby ma 8 miesięcy i wg naszego pediatry powinna...
Z kolei z otwartą buzia mamy iść do neurologopedy a z zezem do okulisty 🤔 ciekawy miesiąc się zapowiada
Wydaje mi się że macie jeszcze czas jesli chodzi o czworaki i siadanie. A pełza?
My po ostaniej wizycie u pediatry dostaliśmy skierowanie do poradni kardiologicznej bo jakieś szmery słychać, a osłuchiwania była już że 30 razy przez trzech różnych pediatrów i wcześniej nic 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 13:59
O ❤️
Z ❤️ -
Ewa88 wrote:Motylku jeśli faktycznie Matylda nie lubi leżeć na brzuszku to przez to może później czworakowac bo nie ćwiczy potrzebnych na to mięśni 🤔
Z kolei z otwartą buzia mamy iść do neurologopedy a z zezem do okulisty 🤔 ciekawy miesiąc się zapowiada
Widziałam piękne zdjęcia z chrzcin. Fra, jestem Tobą zauroczona 💓 jesteś przepiękna! Motylku, utratę wagi widać na pierwszy rzut oka. Serio! Agatka, a Ty to jesteś jak z okładki magazynu normalnie 🥰
Anetko, mam nadzieję że Poli szybko przejdzie choroba. Tobie oczywiście tez. Współczuję i tulę.
U nas dzisiaj noc z 8 pobudkami, ale lepsze to niż 4h przerwy w spaniu, więc uznaję że nie było źle 👌 od rana nawet nie jest najgorzej, na razie nie podałam nic przeciwbólowego.SzalonaOna, Anet.kaa, Fragaria, Ewa88 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Witajcie dziewczyny
Może nieśmiało się przywitam, częściej bywam na innych wątkach ale czytam Was regularnie 😁
Powoli szykuje wyprawkę dla mojej grudniowej dziewczynki
I tak pomyślałam że może któraś z Was ma ubranka których chciałaby się pozbyć, chętnie bym odkupiła
Pozdrawiam Was serdecznie 😘Suszarka, SzalonaOna, dmg111, Lalia, Ladyo, emdar, Ounai, Clover, Ewa88 , Martt95, kar_oliv lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Agaciorka wrote:Witajcie dziewczyny
Może nieśmiało się przywitam, częściej bywam na innych wątkach ale czytam Was regularnie 😁
I tak pomyślałam że może któraś z Was ma ubranka których chciałaby się pozbyć, chętnie bym odkupiła
Pozdrawiam Was serdecznie 😘niektóre nówki,bo Mała nawet nie zdążyła ubrać bo miałam pełna szafę 😁niektóre ubrane tylko raz do zdjęcia 🙈
Agaciorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Ale jak to nie lubi? Nie bawi się na brzuchu nic?
-
nick nieaktualnyAgaciorka wrote:Witajcie dziewczyny
Pozdrawiam Was serdecznie 😘
https://www.vinted.pl/member/6013437-martulla19Agaciorka lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Czasem chwilę, ale zaraz ma nerw i przewraca się na plecy albo kładzie się i leży leży jak Kłoda na tym brzuchu. Głowę trzyma sztywno, rękoma się podpięta, ale nie pala miłością do tej pozycji.
Annia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Motylku a Wy z racji wcześniactwa chodziliscie do fizjo ?
Nam neurolog mówił,że ona jest zdania,że każdy wcześniak powinien chodzić na bobatha (minimum raz w tygodniu)aby dobrze stymulować rozwoj. Nawet jeśli dobrze się dziecko rozwija.
Ale zapewne co lekarz,to opinia.KarolinaMaria, SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Czasem chwilę, ale zaraz ma nerw i przewraca się na plecy albo kładzie się i leży leży jak Kłoda na tym brzuchu. Głowę trzyma sztywno, rękoma się podpięta, ale nie pala miłością do tej pozycji.
A byłaś z tym u fizjo? Może któreś z mięśni ma za słabe, albo któreś za bardzo spięte i czuję w tej pozycji dyskomfort, dlatego nie lubi. A na bokach leży? Znaczy z pleców czy brzucha czy na boki przyjmuje pozycje? A sama na brzuch się przekręca?
Ja miałam inny problem, w sumie nadal jest, moja tylko brzuch toleruje, ewentualnie plecy jak sama się przekręci i zabawką się bawi, ale pampersa albo jej na brzuchu zmieniałam albo w powietrzu na rękach 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 15:11
O ❤️
Z ❤️