WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:05

Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila
    ale Olek jest już duży!
    Zazdroszczę spokojnej podróży!
    Bawcie się dobrze i odpoczywajcie :)

Lalia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatko
    Super z tym wypadem z koleżankami!
    Dobrze że mąż ogarnął dwójkę dzieci, w końcu też je robił, więc niech się nimi trochę więcej pozajmuje :)

Suszarka, Iryska, Gagatka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Aniu rozumiem. A oba dlaczego ma do Ciebie jakieś "wąty"? :(

Ounai co organizujecie na roczek? Ja na razie umówiłam Mikołaja na sesję roczkowa i nie wiem co dalej.

Nie wiem czemu, ale chyba nie moze przebolec kilku spraw. No ale to juz nie moj problem

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila sliczny Olek, i jaki juz duzy😍😍.

Kic gratulacje mieszkania, oby remount poszedl szybciutko.

Annia Wspolczuje nocki, znam ten ból. Maz sie pyta po co kupilismy dostawke, ale jak malego odlozymy i zaczyna sie awantura i tak przez pol nocy sie drze, jak mogla matko wyrodna mnie tam polozyc, cyc jest za daleko, to obojgu nam sie odechciewa oduczania go spania z nami. Do tego nasz prawie 5 latek wojacy co 10 minut czasami tak przez cala noc 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. No nic to tylko uroki macierzynstwa😂😂😂, kiedys im przejdzie.

Suszarko Wspolczuje zabkowania, zabierz mala do lekarza. A pomiedzy ibuprofenem i paracetamolem 4h przerwy wystarczy.

kic83, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ciężko mi wszystko nadrobić, widziałam tylko efekty spadającej wagi - gratuluję! Dzielne z Was dziewczyny :)
    Uli akcje szpitalną zatem odpoczywaj dużo mamuniu aby dzidzia jeszcze w brzuszku posiedział.

Lalia, czyli Olek tak jak Poka to dzielny komplan podróży :) bawcie się dobrze :)

Ty Gagatko również baw się dobrze i odpoczywaj! Zazdroszczę wyjazdu :)

Kicku, gratuluję odbioru kluczy do nowego mieszkania! Pokazuj nam.efekty remontu :)

Moja dzidzia od przedwczoraj wiwczorem ma stan podgorączkowy/gorączkę. Od 37,5 do 38,5. Początkowo myślałam że to zęby, ale teraz już nie jestem.pewna bo zdarza jej się kichnąć i kaszlnąć.
    Jak do jutra się nie poprawi pojedziemy na całodobową opiekę.
    Moje sutki odpadają bo ciągle wisi na cycusiu a jak zabieram to ryk.

kic83, Lalia, Gagatka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My troszkę byliśmy na plaży, zaraz się biorę za sprzątanie i gotowanie, żeby na jutro być gotowcem...

Trzymajcie kciuki, żeby wszystko wypaliło.

Zwłaszcza, że Z wróciła od matki w głowie pełnej różowych warkoczyków 🤦‍♀️ na Chrzciny... Masakra. Brak komentarza mam normalnie :/

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Motylku. Mnie to czeka za dwa tygodnie. Jak nie ogarnę na szybko żadnej rwstauracji to impreza będzie w domu.

Mam rozkmine i opierniczcie mnie jak pytanie jest niestosowne: depilujecie bikini depilatorem czy tylko golicie?

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:05

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie po prawie roku od porodu mam owulacje. Jajnik tak boli, że chodzę zgięta w pół. A liczyłam na to, że jednak do końca KP menda się nie pojawi ;)

Byliśmy na zakupach, kupiłam sobie adidasy z pianką memory w środku. Normalnie jak kapcie. Niestety Rossmann za te zniszczone nie zwrócił pieniędzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 18:43

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie. Co mogę w ciąży na biegunkę? Czasami mnie tak przeżnie żołądek ze aż mnie zgina w pół 😕

• Ounai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie. Co mogę w ciąży na biegunkę? Czasami mnie tak przeżnie żołądek ze aż mnie zgina w pół 😕
    Smecta, węgiel

madziulix3 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, a Ty masz jutro też chrzciny?

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z dziewczyn kiedyś tu pisała (Ounai?) Że udało jej się pieknie wydobyć skręt włosów jak i jakimi kosmetykami?

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo... w miarę nadrobiłam ale szczerze juz nie pamiętam co pisaliście 🙈

Ostatnio opadam z sił ze nawet ciężko mi się czyta. I to zasługa naszej starszej córki. Ledwo z mężem dajemy radę, Alicję wszytsko nudzi po 10 minutach 😅

Teraz tak się zastanawiam kiedy powinnam zmienić smoczek do butelki na 3m. Już teraz czy jeszcze poczekać, czasem mam wrażenie że już się na butelce 1m męczy ale sama nie wiem 🤷🏽‍♀️

Asia wyrosła mi już z kilku ciuszków, stwierdziłam ze nie będę już tego zostawiać i od razu wystawiam na vinted co się nadaje i mnie wkręciło 😅

A tu nasze comiesieczne foto❤ i taaaak... mamy już 5700g 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 10:29

Nowastaraczka, Iryska, kic83, Fragaria, Clover, Ounai, Suszarka, Wik89, Annia lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ladyo, w punkt! Jak sobie przypomnę swoje kompleksy z przed 10 lat to pukam się w głowę 🙄 udanego wyjazdu! My właśnie wyruszyliśmy do mojej kuzynki, przed nami 250 km, ale po wjeździe nad morze ta trasa mnie nie przeraża. Matylda od razu przysnęła, liczę, że prześpi większość trasy.

Lalia, jak wasza podróż? Mam nadzieję, że dobrze i już inhalujecie się jodem.

Nowastaraczka, odzywaj się częściej ;) Dalej walczysz o butelkę, czy odpuściłaś? Ja poległam. Daję mm w kaszce, samego nie tknie, mojego mleka z butelki też nie, a zresztą nie chcę w 7mż nakręcać laktacji laktatorem, czas puszczać parę z cycków.

Moja nocka nie taka zła, nie pamiętam pobudek, może spełniło się moje marzenie o secie 6h?

Czasem podczytuję ale życie mnie dojeżdza :p jtr chrzcimy, oprocz tego otwarlismy firmę wiec maz pracuje normalnie a po pracy zajmuje sie nowa dzialalnoscia wiec mniej pomocy. Na szczescie Leos jest juz duzym bobasem i fajnie nam mijają dni dzieki Bogu u nas zęby (juz 6) wychodzą w miare bez problemów.

Co do butelki to na tym etapie juz chyba nie ma sensu... jak bylam u fryzjera to stary mu dal mus owocowy i spokojnie przetrwali 3h i nawet sie specjalnie nie upominal jak go wziełam, tez mnie wzdryga na myśl o laktatorze. Mysle ze jak juz tyle przetrwalam to juz jakoś bedzie i po prostu trzeba zastąpić stałym posiłkiem 🤪
    Ale sobie obiecalam ze jak jednak mnie dopadnie mamnezja to bede podawac butle systematycznie zeby miec tą opcję, bo ja mam schiza jak gdzies wychodzę na dluzej ze maly bedzie potrzebował cyca 🤦‍♀️

KarolinaMaria, Wik89, Zulugula, Annia, kic83 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Któraś z dziewczyn kiedyś tu pisała (Ounai?) Że udało jej się pieknie wydobyć skręt włosów jak i jakimi kosmetykami?
    Tak, ale wydobywanie skrętu to proces, czasem nawet rok może zejść. Jest taka grupa na fb "curly hair project". Ale ogólnie ja robiłam tak: znalazłam w necie test na porowatość włosów. Zamówiłam polecane na grupie mydło cedrowe babci Agafii. Do tego wzięłam zestaw odżywek do włosów o średniej porowatości z anwen (3x 100ml żeby spróbować). Po każdym myciu ugniatalam włosy, żeby wiedziały, że mają się kręcić. Poszłam też do fryzjera polecanego na grupie w mojej okolicy żeby podciął włosy tak, żeby się kręciły. Susze dyfuzorem, kolejnego dnia nie rezczesuje, czasem rozdzielam kosmyki, spryskuje włosy woda i ugniatam trochę. Najważniejsze chyba to po każdym myciu ugniatać żeby nadawać im skręt, bo włosy też muszą się nauczyć, że się kręcą, zwłaszcza jeśli latami katowałas je prostownicą. Mi po kilku miesiącach już coraz bardziej się kręciły, ale nadal jeszcze nie jest to taki efekt jak bym chciała. Tak, że walczę dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 23:17

age.png

age.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy widać miniaturkę tego zdjęcia co wystawiłam? Bo ja ja ciągle widzę i nie ogarniam jak to robi Lalia ze ona po czasie wygasa 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2021, 07:05

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś ochrzczony 😇 my tak trochę chyba nietypowo, bo chrzciny w sobotę ale było pięknie i kameralnie. W kościele uroczystość tylko dla Adasia, potem zaprosiliśmy gości na obiad w restauracji. Impreza później w mniejszym gronie przeniosła się do nas do domu. Było bardzo fajnie 🥳

Motylku, Nowostaraczka trzymam kciuki żeby i u Was wszystko się udało ☺️ powodzenia!

Zulugula, Ounai, Nowastaraczka, Annia, kic83, Suszarka, asias86, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy widać miniaturkę tego zdjęcia co wystawiłam? Bo ja ja ciągle widzę i nie ogarniam jak to robi Lalia ze ona po czasie wygasa 🙉

Tak, widzę zdjęcie. Asia jest rozkoszna 😍
    Nie wiem jak to robi Lalia, ale ja edytuje post i kasuje całego linka.

Martt95 lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
‹‹ 3928 3929 3930 3931 3932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ