Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inaa89 wrote:Lalia super ze wakacje udane! 🥰 aż miło się to czyta 😘
Odnoszę wrażenie że Tymek z Olkiem nadają na tych samych falach 😉 jak czytam co piszesz to tak jakbym czytała o moim Tymku bo jego zachowanie było na wczasach identyczne 🙃
Inaa, w końcu urodzili się prawie pod tą samą gwiazdą 😅😁 jeden dzień i byłybyśmy parą porodową 🥰Inaa89 lubi tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Kic wyglądasz obłędnie!!! Cieszę się, że zdążyłam na foto 😁 Co Ty robisz na ten brzuch? Gratuluję samozaparcia, na prawdę szacun! Bo ja bym chciała spalić tylko ten zwis na brzuchu a resztę zostawić ale chyba tak się nie da 🤣
Lalia, aż miło się to czyta. Szczerze mówiąc ostatnio doszłam do wniosku, że to nie jest tak, że jedne dzieci są super kompanami rodziców a inne nie, tylko dzieci po prostu dostosowują się to stylu życia rodziców. Jeśli rodzice są aktywni, często gdzieś z dziećmi jeżdżą to dzieci z czasem się do tego przyzwyczajają i są takie same. Jak to się mówi - czym skorupka za młodu nasiąknie...
Ja dziś chce przycisnac męża i wybrać wreszcie wakacje. Chcę też podjąć decyzję o tym kiedy robimy roczek, bo chce wszystko ogarnąć przed wyjazdem.Lalia, kar_oliv, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
dziękuję za miłe słowa, ale jak zwykle przesadzacie, kochane jesteście 😚
Kar
Na brzuch nic nie robię, robię trening obwodowy, interwałowy angażując każdą część ciała. Głównie pracuje nad nogami, pośladkami i rękoma.Lalia, Inaa89, kar_oliv, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Niestety jeśli masz tłuszcz na brzuchu to tylko odpowiednią dietą go spalisz. Ćwiczenia na brzuch mogą uwydatnić mięśnie, ale jak będą schowane pod tłuszczykiem to żadnego efektu nie będzie. Chyba że mówisz o nadmiarze skóry, to wtedy ćwiczeniami: siłowe + sucha szczotka i skóra z czasem się ujędrni, ale to proces długotrwały. Nawet z 2 lata myślę że może to potrwać, boki skóra najwięcej czasu potrzebuje. Ale widziałam już takie mega przemiany u dziewczyn, że warto się poświęcić.
Lalia, aż miło się to czyta. Szczerze mówiąc ostatnio doszłam do wniosku, że to nie jest tak, że jedne dzieci są super kompanami rodziców a inne nie, tylko dzieci po prostu dostosowują się to stylu życia rodziców. Jeśli rodzice są aktywni, często gdzieś z dziećmi jeżdżą to dzieci z czasem się do tego przyzwyczajają i są takie same. Jak to się mówi - czym skorupka za młodu nasiąknie...
Ja dziś chce przycisnac męża i wybrać wreszcie wakacje. Chcę też podjąć decyzję o tym kiedy robimy roczek, bo chce wszystko ogarnąć przed wyjazdem.
A gdzie chcecie lecieć na wakacje, bo za granicę, dobrze pamiętam?
A roczek w domu, czy w knajpie?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai, skłamałabym jakbym powiedziała, że Olek był idealnym dzieckiem 😅 ale my z mężem wychodzimy z założenia, że jako dziecko, Olek ma do wielu rzeczy po prostu prawo, np.
Byliśmy na plaży przed południem, chciałam nakarmić Olka żeby zasnął i zrobił sobie drzemkę na plaży (mieliśmy parawany i namiot plażowy więc mega prywatność). Jak go próbowałam przystawić to zrobił taką awanturę że dziwię się, że wszystko mewy nie pozdychały 🤣 ale jak odpuściłam próbę karmienia go, a przełożyłam do wózka, to zasnął mi w 3 min. Więc jak mam się "wkurzać" za tą awanturę na niego, przecież mi nie powie "Mamo, nie chcę jeść, tylko spać".
Inny przykład. W drodze powrotnej chcieliśmy wstąpić do babci mojego męża i czekało nas ok. 3,5h drogi. W tym czasie wypadała drzemka Olka, więc liczyliśmy że prześpi całą drogę lub zdecydowaną większość. No to pospal pierwsze 40min i później prawie 3h go zabawiałam. I niby mogłabym się złościć, ale o co? Przecież nikt z nas nie potrafi spać na zawołanie, a po drugie dla każdego siedzenie 3h w jednej, unieruchomionej pozycji, byłoby nudne.
Myślę, że w 80% Olek jest naprawdę grzecznym dzieckiem, ale uważam też, że pozostałe 20% to nasze nastawienie do jego zachowań, po prostu zakładamy że dzieci tak mają i już i w 99% przypadków to nie jest ich wina. Myślę, że takie podejście baaaardzo, ale to baaaardzo ułatwia przetrwanie tych trudniejszych momentów 🙂Belie, Ladyo, kar_oliv, Nowastaraczka, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
Kicku, myślę że jesteś nadmiernie skromna. Jest wow, super, mega, idealnie. Myślę, że większość z nas dałaby się pokroić za taką figurę.
Ounai, łącze się w bólu, ja miałam tydzień temu...
Ja właśnie po saunach leżę sobie w grocie solankowej, Mikołaja tata uspal w wózku i mam chwile dla siebie. 🥰 w ogóle jesteśmy razem ze znajomymi co mają córeczkę 1.5 roku, która chodzi do żłobka, a to Mikołaj ja zaczepia, zabiera zabawki, klepie, a ona chyba się go trochę boi. Zupełnie jakby to ona była w domu, a Mikołaj był żłobkowy.Lalia, kic83, Suszarka, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Cześć Mamusie w niedziele ❤️ My już po długim spacerku, Amelka właśnie wcina. Powiem Wam, ze strasznie lubię to kp. J. karmilam piersią tylko 3 miesiące, potem miałam tyle stresów ze straciłam pokarm, przeszłam na mm i jakoś w ogóle nie przywiązywałam wagi czy to kp czy mm. Teraz mam zupełnie inne podejście i wydaje mi się ze całe macierzyństwo jest teraz dla mnie bardziej świadome niż 13 lat temu (chociaż nie mówię ze wtedy było złe tylko zupełnie inaczej
myśle ze nasza relacja z J. jest niepowtarzalna także przez te wszystkie nasze przejścia). I podobnie jak pisze wiele z Was: nie mam pojęcia jak przeżyje odstawienie Melci w przyszłości. Mówię to ja która przed ciąża uwielbiała napić się piwka, teraz w ogóle nie pamietam jak alkohol smakuje 😂 dzięki Bogu za piwo 0% 😂
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia bardzo fajnie to opisałaś, tzn to ze dzieci musimy po prostu zrozumieć
i to jest święta prawda, czy dziecko ma 2 miesiące, 5 miesięcy czy 5 lat. U nas ostatnio było podobnie- J. nie zjadla obiadu, podziubala i zostawiła prawie cały talerz. Mój mąż na początku wkurzony mówi ze znowu nie zjadła i zaraz będzie głodna, ze się jedzenie marnuje (wiecie, nasi rodzice mówili tak samo
), a jak się jej zapytałam dlaczego nie zjadła to mi odpowiedziała, ze jest gruba… i ja wiem ze nie jest gruba, ma super figurę itp ale jak sobie przypomniałam siebie w tym wieku to robiłam dokładnie to samo. Myślałam ze jak będę głodować to będę super laska. Dzięki temu ze się staramy zrozumieć nasze dzieci to ja z J. pogadałam, powiedziałam jej ze nie ilość a jakoś itp, zaczęła ze mną chodzić na spacery żeby się poruszać itp. Musimy czasem wyjść do tego drugiego człowieka czy to maluszek czy nastolatka czy dorosły człowiek
Belie, Lalia, Ounai, Suszarka, AgataAgatka, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:A gdzie chcecie lecieć na wakacje, bo za granicę, dobrze pamiętam?
A roczek w domu, czy w knajpie?ale to wiadomo ze starszaki. Ewentualnie 18-tki w jakimś klubie im zrobimy żeby mi gówniarze domu nie zdewastowali
Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:A gdzie chcecie lecieć na wakacje, bo za granicę, dobrze pamiętam?
A roczek w domu, czy w knajpie?
Iryska, pewnie! "Bufet jesz ile chcesz" w Tychach. Nie wiem czy do Was dowożą, ale można wziąć odbiór osobisty. Zostawiasz chyba 100zl kaucji i dostajesz wszystko w bomarach. Brałam od nich na urodziny Tymka i chrzciny i goście byli zachwyceni. Pyszne jedzenie, dużo wszystkiego, Samantha wybierasz jakiegoś dodatkiem, jakie rodzaj mięsa a cena zawsze ta sama. Ja zawsze dopłacam i biorę dowóz, ale do nas dowożą.
Lalia, zgadzam się z Tobą. Ja tezy wszystkim opowiadała, że Tymek był idealnymi kompanem na naszym wakacyjnym wyjeździe jak miał 10 miesięcy, ale całą drogę na płakał, budził nas wcześnie rano, wymiotował na górskich trasach w aucie, bal się morza i piasku. Ale dla nas też te zachowania były zwyczajnie naturalne. Aby na pewno znaleźliby się tacy ludzie, którzy stwierdziliby, że są zmęczeni wakacjami z dzieckiem. -
Hej mamusie. Mowilam ze wstawię zdjęcie jak dojdzie ten nasz leżaczek jak babybjorn. Ciężko mi ocenić czy są tak podobne jak piszą w internecie bo nie widziałam na żywo oryginału jak dziecko w nim siedzi.
Przypominam że zapłaciłam za niego 50zl+ przesyłka 😅 my jesteśmy zadowoleni. Asia dużo lepiej i chętniej w nim siedzi bez porównania z tym co mieliśmy.
[Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 20:03
Ounai, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Annia wrote:Kicku, myślę że jesteś nadmiernie skromna. Jest wow, super, mega, idealnie. Myślę, że większość z nas dałaby się pokroić za taką figurę.
Ounai, łącze się w bólu, ja miałam tydzień temu...
Ja właśnie po saunach leżę sobie w grocie solankowej, Mikołaja tata uspal w wózku i mam chwile dla siebie. 🥰 w ogóle jesteśmy razem ze znajomymi co mają córeczkę 1.5 roku, która chodzi do żłobka, a to Mikołaj ja zaczepia, zabiera zabawki, klepie, a ona chyba się go trochę boi. Zupełnie jakby to ona była w domu, a Mikołaj był żłobkowy. -
Muszę się wygadać. Mój mąż się zdenerwował, a ja razem z nim. W sobotę 14.08 ma być kawalerski jego przyszłego szwagra. Wczoraj piszą jego koledzy, że do wyboru jest albo wyjazd na weekend do Wrocławia albo paintball i impreza później w naszym mieście. Jego koledzy ustalili między sobą ten wjazd i wszystko poszukali a teraz robią głosowanie. No wiadomo, że będą za wyjazdem chociaż do tej pory było ustalone, że będzie paintball. Mój mąż nie pojedzie, bo to za dużo pieniędzy będzie kosztowało i jeszcze musiałby brać urlop w pracy bo przecież nie poszedłby w poniedziałek do pracy. A dzisiaj kończy 2 tygodniowy urlop. Jestem zła, bo myślałam, że gdzieś wyjdzie a nie tylko dom, praca, ja, Pola02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Martt, ten leżaczek nie wygląda źle 👍 jak tak patrzę, to wydaje mi się tylko, że w babybjorn dziecko troszkę głębiej leży i chyba ciut bardziej poziomo. Myślę, że jak położysz na te kilkanaście minut dziennie to absolutnie nic się nie stanie 😁
-
Lalia tez właśnie mam wrażenie że strasznie "plytki" ten leżak 😅 a i mamy na tej średniej wysokości, można zrobić jeszcze bardziej poziomo.
Dla Asi musi wystarczyć ten co mamy teraz. Dla trzeciego może zainwestuje 😅 (Zarcik... Mąż narazie nie chce słyszeć o trzecim 🤷🏽♀️)Lalia lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Napisałyście ostatnio co z nogami dziecka w spacerówce jesienią i teraz siedzę drugi dzień i przewijam Vinted szukając niechodków 😂
Stwierdziłam, że nie ma co szaleć i na wczesną jesień chcę trampki, a na późniejszą jesień jakieś lekko ocieplane 👍 na zimę mam mega gruby śpiworek i nie wiem jeszcze czy kupię kombinezon czy kurtkę 🤔 -
Ounai wrote:Też pierwszy? Ciekawe kiedy przyjdzie kolejny. Mam nadzieję, że nie na wakacjach
Ja mam nadzieje, ze na jesień to ja butki będę kupować.Ounai jakie buty kupiłaś Marcie?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, ja kupuję na razie niechodki, bo raczej mało możliwe że Olek zacznie chodzić w wieku 10 miesięcy, czyli w drugiej połowie października 😅
A co do pierwszych butów, to wszędzie gdzie czytam, to polecane są Emel Roczki. Jest ich bardzo duży wybór: wiązane, na rzepy, sztyblety i całkiem fajnie wyglądają, tylko ta cena 🤭