Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Lalia, ja zupki bardzo podobnie robię, warzywa plus mięsko i trochę przypraw. A te placuszki jak smazysz? Na oleju?
A dajecie jajecznicę dzieciom ? Chyba można na maśle usmażyć takiemu maluchowi?
Edit doczytałam Lalia, że na suchej patelni smazysz 🙂Zulugula lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Dziewczyny, ja tylko siedzę i screeny robię 🤩🤩🤩
Jesteście super!! 💪💪💪
Ja jestem średnia w kuchni 🤣🤣🤣 więc jeszcze podpytam:
Jak piszecie że różne mięso, to jak to kupujecie? 🤣
Jak kupię filet z kurczaka to wiadomo że kawałek Olkowi odkryje, ale indyka czy królika?? Kupujecie więcej, dzielicie na porcje i mrozicie?? -
Lalia wrote:Super, robię screeny 🤩🤩🤩
Zulu, ale jak żółtko?? W sensie do tej zupy wbijasz surowe żółtko?? 😅
Dziewczyny, a czym smarujecie chleb maluchom??
Chlebek z bieluchem, albo posmarowany oliwą lub olejem i na to pomidor. Michałek uwielbia pomidory 🙂Lalia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia, ja kupuję całego królika od sprawdzonego gospodarza, dzielę na małe kawałki i mrożę. Potem wyciągam po dwa/trzy kawałki i na tym gotuję obiadek. Dodaję różne warzywa, zawsze marchewki, pietruszkę, seler, a oprócz tego ziemniaki, bataty, buraki, brokuły, kalafior, dynię. Czasem robię zupę ziemniaczaną czyli ziemniaki, trochę marchewki pietruszki i selera i to blenduję z odrobiną masła. Czasem jak Zulu dodaję do takiej zupy warzywnej żółtko. A czasem robię tylko wywar z królika i nie daję wiele warzyw, tylko trochę włoszczyzny, blenduję i zasypuję kaszą manną.
Chleb smaruję masłem, masłem orzechowym, uwielbia też suchy 🙈 to sprawdzony sposób na 5min spokoju 😂 mam zamiar kupić jakieś pasty z Krukam.
Jajecznicę na śniadanie smażę na bladym maśle. Robiłam na parze ale pękła mi miska 😂😂 czasem na śniadanie jest też klasyk czyli kaszka z owocami, czasem jemy omlet, albo twarożek z owocami. Muszę spróbować z placuszkami niebawem. Naleśniki czasem jej daję jak robię na obiad, smażone normalnie na posmarowanej delikatnie olejem patelni.
Ja do rd podchodzę instynktownie, pozwalam Idze próbować po trochę jedzenie z naszych talerzy. Uważam że od łyżki normalnego rosołu albo odrobiny ziemniaków czy pieroga ruskiego nie stanie się jej krzywda. Jedyne na co bardzo uważam to cukier.Lalia, emdar, Clover, Enigvaa, Lulu83 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny czy miala któraś z was problem z wypadaniem włosów? Ale tak wypadaniem garściami... 😐
Biore witaminy dla mam karmiących. A od 2 tygodni jest tragedia... no jestem przerażona. Z natury mam gęste włosy a teraz ledwo co łapie 😳
Co powinnam zbadać oprócz tarczycy jeszcze?Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:Dziewczyny czy miala któraś z was problem z wypadaniem włosów? Ale tak wypadaniem garściami... 😐
Biore witaminy dla mam karmiących. A od 2 tygodni jest tragedia... no jestem przerażona. Z natury mam gęste włosy a teraz ledwo co łapie 😳
Co powinnam zbadać oprócz tarczycy jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 22:11
Martt95 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Czasami tez naleśniki podaje na mleku owsianym lub innym, ale historia podobna co z placuszkami- przykleja się, kaszle, zawał, zabieram 🙈
A próbowałaś tych naleśniczkow? Z moją Alicja mialam tez problemy z jedzeniem. A te naleśniki jakoś pierwsze zaczęła ładnie połykać bez "dławienia"
https://alaantkoweblw.pl/puszyste-placki-z-kaszy-manny/Lalia lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Czytam i sobie zapisuję Wasze propozycje, bo ja do tej pory dawałam Olkowi tylko słoiki i jestem totalnie zielona w szykowaniu posiłków dla niego. Ponieważ siedzi już stabilnie w krzesełku, to dzisiaj zrobiliśmy podejście do blw. Ugotowałam ziemniaka i marchewkę w kostkach i brokuła podzielonego na malutkie różyczki. Olek na początku najbardziej się nastawił na wywalenie talerza, ale jak załapał, że coś na nim jest, to wpakował sobie do buzi kostkę ziemniaka. Oczywiście natychmiast się zaczęło kasłanie więc zabrałam, zrobiliśmy jeszcze kilka podejść ale wyraźnie był niezadowolony z tego, że są takie kawałki. Spróbowałam pognieść trochę widelcem i mu dać, ale dalej mu nie pasowało, mimo, że jadł już pogniecionego w ten sposób kalafiora i brokuła. W końcu sie poddałam i jeszcze bardziej pogniotłam, dodałam trochę wody i oliwy. I to już chętnie zjadł, no ale ja go musiałam nakarmić oczywiście. Nie zrażam się i będziemy próbować dalej, chociaż w pewnym momencie ciężko mi było go ogarnąć i o mały włos talerz nie wylądował w całości na podłodze, nie mówiąc o tym, że po skończonym jedzeniu warzywa były wszędzie, nawet w nosie 🤣
Zulu, a czy dajesz Tomkowi jakieś vege odpowiedniki jogurtu? Bo ja jak jeszcze kp to kupowałam sobie te Cocojogu i Oatjogu z biedronki i się zastanawiam, czy mogłabym dać trochę Olkowi, oczywiście nie jakieś smakowe, tylko klasyczne. -
nick nieaktualnyMartt95 wrote:Dziewczyny czy miala któraś z was problem z wypadaniem włosów? Ale tak wypadaniem garściami... 😐
Co powinnam zbadać oprócz tarczycy jeszcze? -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Emdar, dzięki, zrobiłam screen 💪💪💪
A mam pytanie, jak dajesz Julkowi kaszkę do picia to róbisz mu ją na MM?? Tylko że taką rzadszą żeby przepłynęła przez smoczek do kaszki??
Bo Olek średnio chce pić samo mleko, ale kaszki na wodzie lubi (ja mu robię konsystencję budyniu i karmię łyżeczką) i się zastanawiam czy właśnie na wieczór nie robić mu kaszki, tylko właśnie na MM a nie na wodzie. I to normalnie jakbym robiła porcję mleka tylko dosypuje tyle kaszki co mi odpowiada ?? 😅😅Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Fajnie podczytywać o Waszym rd, dzięki temu jak sama będę się za to zabierać to będę już wszystko wiedzieć 😂 taki ze mnie forumowy Janusz! Ale żeby nie być pasożytem to podrzucę Wam coś co sama wyczailam i ciekawa jestem jak się to będzie sprawdzać przy rd https://www.fabrykawafelkow.pl/57270-skip-hop-zestaw-szufladka-pojemniki-do-lodowki-.html
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Clover, miałam Ci pisać to samo co Zulu. Nie dzieł na kęsy, tylko daj większe kawałki które dziecko będzie w stanie sobie złapać i oblizywać, obgryzać, ściskać dziąsłami itd. daj np całą różyczkę brokuła to sobie oderwie tą mięciutką część. Może to nie do końca mega zdrowe, ale te warzywa na początku muszą być razem zgotowane, tak żeby dziecko je było w stanie rozgnieść językiem o dziąsła i podniebienie bo nawet jak ma kilka zębów to nie potrafi jeszcze gryźć. My zaczęliśmy w ogóle blw od chrupek kukurydzianych 😂
Clover lubi tę wiadomość
-
Lalia, jak robię placki z jakiejś innej mąki, to robię....na oko. Wiem,że to mało precyzyjne ( mało powiedziane 🤭),ale serio nie umiem podać proporcji. Mam taką wprawę w gotowaniu, że nie zwracam już uwagi ile czego dodaję.
Olej lniany dodaję do past jak robię ( awokado +jajko, jajko+pieczona ryba, pieczone warzywa rozdziabane widelcem, czasem polewam paroma kroplami warzywa do obiadu). Od jakiegoś miesiąca podaję jeszcze małemu po parę kropel dziennie oleju z czarnuszki. No słuchajcie, to było wyzwanie,bo smak ma potworny 😒Gorzko -ostry. Ale się udało,i chętnie to pije. Podobnie jak tran( ale to podaje już od ponad roku).42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia wrote:Dziewczyny, ja tylko siedzę i screeny robię 🤩🤩🤩
Jesteście super!! 💪💪💪
Ja jestem średnia w kuchni 🤣🤣🤣 więc jeszcze podpytam:
Jak piszecie że różne mięso, to jak to kupujecie? 🤣
Jak kupię filet z kurczaka to wiadomo że kawałek Olkowi odkryje, ale indyka czy królika?? Kupujecie więcej, dzielicie na porcje i mrozicie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 23:25
Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Suszarka, ja też nie jestem ortodoksem jedzeniowym. Jedyne na co bardzo uważam to cukier i konserwanty. Ale nie jestem typem matki co w gosci przychodzi że swoim jedzeniem 😉( znam osobiście takie przypadki). Jak raz na jakiś czas zje coś bardziej słonego czy doprawionego to nic mu nie będzie.
Suszarka lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙