Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Ja nie miałam mdłości a i tak schudłam 3 kg do 12 tygodnia. A wymiotujesz aż tyle żeby schudnąć od tego? Pewnie w końcu zaczniesz tyć, jak brzuszek zacznie szybciej rosnąć. W 2 trymestrze też większy apetyt jest 🤗
Irysko, właśnie wymioty mam mega sporadyczne, dosłownie raz na dzień, na kilka dni. Dużo, dużo częściej mnie pociąga na wymioty i to solidnie, że nie wiem czy na tym koniec czy będę wymiotować, od tego boli mnie żołądek. Teraz prawie cały czas jest mi mega niedobrze, ale śniadanie, obiad i kolację jem w miarę normalnie.
Może to normalne, że w I trymestrze się traci na wadze, a ja się niepotrzebnie martwię.
Nie jem i nie piję słodkiego to może przez to waga leci. -
Lalia wrote:Irysko, właśnie wymioty mam mega sporadyczne, dosłownie raz na dzień, na kilka dni. Dużo, dużo częściej mnie pociąga na wymioty i to solidnie, że nie wiem czy na tym koniec czy będę wymiotować, od tego boli mnie żołądek. Teraz prawie cały czas jest mi mega niedobrze, ale śniadanie, obiad i kolację jem w miarę normalnie.
Może to normalne, że w I trymestrze się traci na wadze, a ja się niepotrzebnie martwię.
Nie jem i nie piję słodkiego to może przez to waga leci.Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia, podobno 9 i 10 tydzień są najgorsze pod względem mdłości. Także jeszcze kilka dni i powinnaś czuć się coraz lepiej. Mnie od kilku dni męczą mdłości... 😕 Czasami zwymiotuję, ale najgorsze jest to uczucie, że chce się zwymiotować, a zwyczajnie się nie da. Uciskanie nadgarstków trochę pomaga chwilowo. I jedzenie częściej i mniejszych porcji. U mnie waga stoi w miejscu
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Dziewczyny, te które mają/miały mdlosci i tylko sporadyczne wymioty : czy też waga Wam spadła??
Kurcze, ja o ile na początku w miarę przybierałam, tak od 3 tygodni tylko chudnę i już jestem prawie 2 kg na minusie 😐
A wydaje mi się, że mimo mdłości to i tak w miarę jem..Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
KarolinaMaria wrote:Sol i Motylku gratuluję udanych wizyt.
Wstawiam dla śmiechu artykuł z onetu:
https://kobieta.onet.pl/znak-zodiaku-zdradza-jaka-mama-jestes-lub-bedziesz/9bqxde8
😂 ja rasowy skorpion będę kontrolować! A co ;P
Dziewczyny pociesza mnie to, że wszystkie tak błądzimy w zusowych sprawach. Ja mimo, że w pracy mam doczynienia z prawem, to zusu nie ogarniam. Wiem tyle, że średnia z 12 miesięcy i liczy się kasa oskładkowana przez ZUS, czyli w moim przypadku premia od pracodawcy na święta tak, ale już kasa z funduszu socjalnego np. grusza nie.
Poza tatuażem wszystko się zgadzaAnnia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Lalia, podobno 9 i 10 tydzień są najgorsze pod względem mdłości. Także jeszcze kilka dni i powinnaś czuć się coraz lepiej. Mnie od kilku dni męczą mdłości... 😕 Czasami zwymiotuję, ale najgorsze jest to uczucie, że chce się zwymiotować, a zwyczajnie się nie da. Uciskanie nadgarstków trochę pomaga chwilowo. I jedzenie częściej i mniejszych porcji. U mnie waga stoi w miejscu
Właśnie to jest najgorsze! Wiszę nad toaletą, niemiłosiernie mnie naciąga i nic! A potem mnie mega żołądek boli od tych trosji☹️ -
Ounai wrote:"Jesteś wyluzowaną mamą. Nie wywierasz nacisku na dzieci i starasz się ich nie stresować. Ostatnią rzeczą, jaką chciałabyś zobaczyć to smutek na ich twarzach. Twoje dzieci zawsze czują się przy Tobie komfortowo, choć czasem zdarzy Ci się zostawić dom w nieładzie, to wcale Wam to nie przeszkadza. Jesteś jednocześnie matką i przyjaciółką dla swoich dzieci. Dajesz im swobodę nawet w kwestii tatuażu."
Poza tatuażem wszystko się zgadza
Pokazujesz dziecku, jak bardzo je kochasz na każdym kroku. Ono to widzi. Dajesz im lekcje życia i wiesz, że nie musisz się o nie martwić, bo zawsze sobie poradzą. Dzieci doskonale wiedzą, że mogą porozmawiać z Tobą o wszystkim i pomożesz im w każdym problemie. Wpajasz im wartości, które definiują Ciebie – troskliwość, realizację swoich celów i spokój.
❤️Lalia, Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Lalia ja miałam jak Ty, ale nie schudłam nic. Nie przytyłam, ale nie schudłam. Myślę, że nie powinnaś przejmować się spadkiem wagi. Tylko ja między napadami nudności i wymiotów miałam ataki wilczego głodu gdzie MUSIAŁAM zjeść bułkę bo inaczej bym sfiksowała. 😑
Ja wlasnie jestem teraz średnio głodna i muszę wymyślać rzeczy na które naprawdę mam ochotę 😐 -
Lalia wrote:Ja wlasnie jestem teraz średnio głodna i muszę wymyślać rzeczy na które naprawdę mam ochotę 😐
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Dziewczyny, te które mają/miały mdlosci i tylko sporadyczne wymioty : czy też waga Wam spadła??
Kurcze, ja o ile na początku w miarę przybierałam, tak od 3 tygodni tylko chudnę i już jestem prawie 2 kg na minusie 😐
A wydaje mi się, że mimo mdłości to i tak w miarę jem..Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak od lat nie jadlam frytek domowych z patelni, tak dzisiaj znowu, średnio dwa razy w tygodniu robię 🤣🤣🤣 i to mi najlepiej wchodzi 🤣🤣🤣
Ounai, Stokrotka027, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ja wlasnie jestem teraz średnio głodna i muszę wymyślać rzeczy na które naprawdę mam ochotę 😐
Mialam tak caly pierwszy trymestr. Co sie naprzegladalam internetu żeby trafić na coś na co miałabym ochotę . Teraz za to mam na wszystko ochote 🐷🐷
I na początku tez mi poszlo niecale 2kg z wagiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 18:44
Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Kurde, mi też frytki najlepiej wchodzą. 🙈
Nie wiem co w nich jest ale najbardziej mi smakują i najlepiej się czuję po nich 🤣🤣 -
Dziewczyny
oszalałam dziś
Mąż zawiózł córę o 13 do dziadków.
Ja w tym czasie poleżałam na kanapie, obejrzalam film, jakoś spać mi się nie chciało więc zrobiłam spaghetti 🍝, ale że zostało mi mięso zrobiłam pulpety, miałam jeszcze kurczaka więc wrzuciłam sobie go do piekarnika.
Właśnie skończyłam trening 💪
A teraz popijam drina, 0%
Lalia, dmg111, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Jeszcze trochę i Ci minie umnie 7 -11 tydz to była jakaś masakra i też spadło mi 2 kg a nie wymiotowalam poprostu nie mogłam patrzeć na jedzenie też wymyslalam czasami poprstu chleb z masłem jadłam, teraz apetyt wrócił ,a mdłości są ju mniejsze chodz męczą Jeszce waga wróciła do normy 😒. Jak tu wyżej dziewczyny wspomniały tycie zaczyna się późno u mnie w 1 ciąży była to połowa 2 trymestru a najwięcej kg nabrałam w 3 . A mam znajoma która w ciąży utyla ok 5 kg i urodzila zdrowa 4 kg prawie córkę 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 19:08
Lalia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙