X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Mamuśki,
    Mam pytanie odnośnie wyprawki dla malucha. Czy kupowaliście coś na AliExpress co uważacie, ze warto tam kupić ? Może coś polecacie ?
    Mnóstwo rzeczy. Pieluchy, ulewajki, zabawki do wozka, zawieszki na smoczki, etui na szumisia, opaski na głowę, niania eleltroniczna z kamerą (to najlepszy zakup chyba), spodniczki jak bloomersy, kapelusz na lato, spódniczka tutu na roczek, spinki, karty sensoryczne, podkolanówka, skarpetki, dtewniany gryzak, siniaki, grzybek mombella, gryzak małpka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 18:10

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko ja mam torbę emma, ona już chyba nie jest w sprzedaży, kupiłam jak wyprzedawali model w dobrej cenie :) teraz bym brała pewnie Carle :)

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai powiesz jaką nianie z kamerka zamawialaś?🙂

Motylku ja to bym zagadała z właścicielką o ten remont, może przysłowiowego grosza dorzuci, jeśli mieszkanie jest w średnim standardzie. 🙂
    Moim zdaniem to tez jest różnica w jakimś stanie się zacznie wynajmować mieszkanie. Jeśli ściany wymagają remontu to co innego niż "widzimisię" na inny kolor ściany. 🙂

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czolem dziewczyny.

Inaa89 zdrowka dla Tymusia❤️❤️❤️.

Pisalam wam, ze w ramach buntu szalone 40chy mam zamiar przeklic sobie nochala. No i sie okazal, ze musze poczekac az Haris permamentnie sie ode mnie odlaczy (zakonczymy kp), doczekac 2 miesiace i wtedy igla bede kluc nochala. Ze wzgledu na mozliwosc infekcji szanujacy sie piercer nie podejmie sie tego w trakcie kp.
    Takze czekam kilka miesiecy, az co co sie odwlecze to nie uciecze to te pare miesiecy wta czy w ta to pikus.
    Poinformowala moja mame o mum zamiarze. I oczywiscie ta skomentowala, ze jej sie nie podoba wiec nie powinnam tego robic. Stwierdzilam, ze o gustach sie nie dyskutuje, i ze co jej sie podoba lub nie, nie musi mi odpowiadac. Pewnie znowu bedzie teraz marudzic, bo jej oczekiwanie jest ze ja sie jej poddam.

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie ja polecam xblitz, robiłam duży research i z tej firmy są dobre jakościowo i w dobrej cenie. Jak kupujesz bezpośrednio na ich stronie to jeszcze jest rabat za newsletter. Ja chciałam kupić xblitz kinder lite ale ostatecznie dostaliśmy zwykła nianie elektroniczna od znajomych wiec już zrezygnowałam z zakupu. Zaufaj położnej tez ja polecały :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Mamy kp dzieci 9msc + : ile razy dziennie teraz jedzą mleko Wasze dzieciaczki?
    Lalia Olek je 3 razy tak?
    U nas teraz też tak ok 3 razy, a wczoraj drugi raz karmilam dopiero o 19😳 ale potem trzeci już po godzinie 🐷 i pan Turbo padł i zasnął.
    Jak częstuje w dzień to mleko jest be, a jedzonko cacy. Cos mi się wydaje, że Tomek szybko odstawi się w dzień.
    Gość je 5 razy dziennie. Ostatnio jejecznice z 2jaj na maśle plus chlebek poprawił połową awokado i połówką banana🐖🐷🐽 ja nie wiem czy on nie je za dużo. Siedzi mi w głowie to co Iryska chyba kiedys pisała o skręcie kiszek😶
    Tymek zjada mleczko z cyca teraz głównie w nocy, i rano jak wstanie. W dzień praktycznie je stałe posiłki już. Czasem dam mu jeszcze popołudniu ale rzadko się domaga. A przed spaniem dostaje butle MM. I nie martw się Tymek też zjada ogromne ilości 😅 mąż się śmieje ze zaraz będzie jadl tyle co on 😅 zjada swój obiadek i jak taki sep musi dostać od nas. Jajecznice też zjada z 2jajek z chlebkiem do tego i popycha musem owocowo warzywnym 🤭

Zulugula lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas temp ciągle utrzymuje się na poziomie 39. Myślałam że antybiotyk już powinien zadziałać a tu nic lepiej nie jest 😒 jutro idziemy do lekarza bo chcial nas koniecznie zobaczyć jeśli do czwartku utrzymywałaby się temp. A utrzymuje i to nie mala. Tak mi go szkoda, jest taki biedny, wg się nie uśmiecha, ledwo co je teraz 😒 mam nadzieję tylko ze nie trafimy na końcu do szpitala...

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    U nas temp ciągle utrzymuje się na poziomie 39. Myślałam że antybiotyk już powinien zadziałać a tu nic lepiej nie jest 😒 jutro idziemy do lekarza bo chcial nas koniecznie zobaczyć jeśli do czwartku utrzymywałaby się temp. A utrzymuje i to nie mala. Tak mi go szkoda, jest taki biedny, wg się nie uśmiecha, ledwo co je teraz 😒 mam nadzieję tylko ze nie trafimy na końcu do szpitala...

Bardzo mi przykro. Jaki antybiotyk bierzecie? Rozumiem ze antybiotyl zapisany w ciemno w sensie bez posiewu?
    Zdecydowanie jesli antybiotyk jest trafiony jiz po 2 dawkach powinna obnizyc sie temperatura...

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, bardzo mi przykro, że Tymek jest taki chory ;( Suszarko, jak tam Iga? Dużo zdrowia dla wszystkich chorych maluchów!

🦄 2021 r.
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Waszych bobasach to Olek je jak ptaszek 🙈 może ja takie niedobre rzeczy mu daje 🤣

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wpadam na moment bo dalej ledwie żyję:( Siekło mnie konkretnie:( Całe dnie leżę i śpię. Julek za to już prawie zdrowy, ma jeszcze tylko jakąś końcówkę kataru, ale nie ma gorączki, widać że dobrze się czuje, ma apetyt. Jakaś turbo szybka ta infekcja u niego( tfu tfu, obym nie zapeszyła). Inaa89, Motyl, Zulu, Suszarka jak u Was sytuacja? Zdrowia dla wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 20:25

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam w ciągu dnia,że o szczepionkach rozmawiałyście. Ja przyznam się zupełnie szczerze, że mocno szczątkowo ogarniam temat, mam pediatrę której ufam bezgranicznie w tym zakresie.

Motyl, jeśli chodzi o mieszkanie to zgadzam się z dziewczynami. Ale też z drugiej strony, uważam że warto zwyczajnie zapytać właścicielki mieszkania jak ona zapatruje się na temat. A może akurat zgodzi się Wam co odjąć z czynszu? Wiesz jak to mówią, nie zapytasz nie będziesz wiedzieć. A jak po spotkaniu z psychoterapeutą? Macie plan działania?

Inaa89, doczytałam ze Tymek dalej chory:( Przykro mi bardzo. A na co w zasadzie dostaje antybiotyk? Na drogi oddechowe czy coś w moczu Wam wyszło?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kochane, wpadam na moment bo dalej ledwie żyję:( Siekło mnie konkretnie:( Całe dnie leżę i śpię. Julek za to już prawie zdrowy, ma jeszcze tylko jakąś końcówkę kataru, ale nie ma gorączki, widać że dobrze się czuje, ma apetyt. Jakaś turbo szybka ta infekcja u niego( tfu tfu, obym nie zapeszyła). Inaa89, Motyl, Zulu, Suszarka jak u Was sytuacja? Zdrowia dla wszystkich!
    Ja dramat. Ale musze sie trzymac bo nie mam wykscia. Matyldzi katar mija, zostal kaszelek, ale dosttaje syrop i inhalacje. Kornela ma jakas chrrypke, ale ani kataru, ani nie kaszle wiec chodzi do przedszkola. Reszta zdrowa. Jeszcze z tydzien i bedzie po chorobie ✌️

Trsymaj sie emddar, wiem jak to kest jak chorobsko rozklada, a za dziecmi trzeba biegac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Widziałam w ciągu dnia,że o szczepionkach rozmawiałyście. Ja przyznam się zupełnie szczerze, że mocno szczątkowo ogarniam temat, mam pediatrę której ufam bezgranicznie w tym zakresie.

Motyl, jeśli chodzi o mieszkanie to zgadzam się z dziewczynami. Ale też z drugiej strony, uważam że warto zwyczajnie zapytać właścicielki mieszkania jak ona zapatruje się na temat. A może akurat zgodzi się Wam co odjąć z czynszu? Wiesz jak to mówią, nie zapytasz nie będziesz wiedzieć. A jak po spotkaniu z psychoterapeutą? Macie plan działania?

Inaa89, doczytałam ze Tymek dalej chory:( Przykro mi bardzo. A na co w zasadzie dostaje antybiotyk? Na drogi oddechowe czy coś w moczu Wam wyszło?
    Tak. Zuzia sama ma psychoterapię. Na razie raz na 2 tygodnie. No i nagadała mojemu mezowi sporo, ile bledow popelnoal przy niej, stad tez ona taknoe traktuje. Sporo mamy do naprawy, ale trafilismy na konkretna kobiete 🤩

emdar, Belie lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Czesc Dziewczyny, dawno się nie odzywałam ale strasznie mnie wszystko pochlonelo.
    Widze, ze my mamy, mamy ciagle jakies rozkminy.
    Wiec i ja chce sie poradzic- Ola ma prawie 8 miesuecy, niecale 7 korygowane i nie gaworzy, nie powtarza sylab. Tylko mnostwo swoich własnych dzwiekow.
    Czy juz powinnam sie martwic i konsultowac z neurologopeda? Bo kolezanka mnie straszy autyzmem.

Z pozytywów, Ola raczkuje, siada a nawrt probuje sie podciagac o stolik.
    Gagatko, a nawiązuje kontakt wzrokowy? Wodzi wzrokiem za zabawkami? Uśmiecha się do Was? Rozpoznaje znajome twarze? Badanie przesiewowe słuchu( to w szpitalu) było ok?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, nie dałabym rady biegać za Julkiem. Mąż go ogarnia w 100%. Jutro idzie z nim do lekarza na kontrolę( pierwszy raz sam bo zawsze albo byliśmy razem,albo ja sama) i mówi,że mam mu wszystko dokładnie zapisać o co ma zapytać. A potem jeszcze mówi że może nagra mi całą wizytę bo na pewno czegoś nie zapamięta 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Super, że trafiliście na fajną babkę. Kciuki trzymam za Was nieustannie ✊. No i zdrowia życzę Tobie i córkom!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Motyl, nie dałabym rady biegać za Julkiem. Mąż go ogarnia w 100%. Jutro idzie z nim do lekarza na kontrolę( pierwszy raz sam bo zawsze albo byliśmy razem,albo ja sama) i mówi,że mam mu wszystko dokładnie zapisać o co ma zapytać. A potem jeszcze mówi że może nagra mi całą wizytę bo na pewno czegoś nie zapamięta 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Super, że trafiliście na fajną babkę. Kciuki trzymam za Was nieustannie ✊. No i zdrowia życzę Tobie i córkom!
    Haha to tak jak moj 🤦‍♀️ byl ze mna na wizyxie z Matylda i najwazniejszego nie zapamoetal 🤣

emdar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynaja mi sie jeszcze mdlosci od tych nowych zastrzykow. Omg. Gorzej niz w ciazy 🤔 no nic, zobaczymy jak to bedzie dalej szlo...

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ladyo -który masz model torby ?
    Specjalnie dla Ciebie zdjęcie mojej torby ;) 695140-FA-BFCE-4936-898-A-C01-CA40-A9-CF1.jpg

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Specjalnie dla Ciebie zdjęcie mojej torby ;) 695140-FA-BFCE-4936-898-A-C01-CA40-A9-CF1.jpg
    Oo fajna 😁 wydaje się taka trochę jak mała podróżna. Ale widać, że sporo pomieści i ma dużo kieszonek:)

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 4108 4109 4110 4111 4112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ