Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to zawsze jak czytam Wasze posty, to zazdroszczę, że Wasze dzieci tak ładnie nabywają umiejętności. U nas niestety nie jest tak kolorowo.
Nie wspomnę o tym, że nadal przychodzi do nas fizjo prywatnie a na odzew z NFZ czekamy już trzeci miesiąc. Dokladnie za tydzien bedzie 3miesaice 😑😑 -
Annia wrote:Yyy, Mikołaj samodzielnie bez podporu usiadł na rowne 8 miesięcy i fizjo mówiła, że to idealnie normalnie, a nie późno?
Lalia, Annia, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Ja to zawsze jak czytam Wasze posty, to zazdroszczę, że Wasze dzieci tak ładnie nabywają umiejętności. U nas niestety nie jest tak kolorowo.
Nie wspomnę o tym, że nadal przychodzi do nas fizjo prywatnie a na odzew z NFZ czekamy już trzeci miesiąc. Dokladnie za tydzien bedzie 3miesaice 😑😑
Zielona a dlaczego nie poszukasz nfz rehabilitaxji poza Wrocławiem? Chyba ze problem z dojazdem macie. Kolezanka w osrodku w Oleśnicy czekala. 3 tyg.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Zielona a dlaczego nie poszukasz nfz rehabilitaxji poza Wrocławiem? Chyba ze problem z dojazdem macie. Kolezanka w osrodku w Oleśnicy czekala. 3 tyg.
Ten ośrodek gdzie czekamy ma dobrych specjalistów, polecala nam go też pediatra i nasza fizjo. I też jest poza Wrocławiem Ale właśnie jest oblegany i dobry.
Za tydzień powinni się odezwać więc bez sensu szukać czegoś innego i znowu czekać niewiadomo ile.veritaa lubi tę wiadomość
-
Cześć Mamusie ❤️ Witam się ze spacerku który kończymy wizyta u fizjo, zabieram się za nadrabianie
mój mąż mnie dziś rozbawił tekstem „ja wiem ze kazdy rodzic uważa ze jego dziecko jest najładniejsze ale patrz na Amelkę, ona naprawdę jest najładniejsza No nie?” 😂 Apropo siadania to wczoraj byłyśmy u fizjo, na tej samej sali zajęcia miała druga mama z 3 miesięczna córka i w pewnej chwili mówi do fizjo „to jak mała zaczęła już trzymać głowę to mogę już ja normalnie wozić w spacerowce na siedząco!” Załamałam się jak to usłyszałam, ale słowem się nie odezwałam. Herbatko ja mam torbę z joissy i ja kocham, jest super pojemna, ma mnóstwo kieszonek wiec mam porządek, jest ładna, spokojnie bym z taka do pracy poszła
ostatnio mi się pr u zamku trochę popruła, nie wiem czy z mojej winy czy z winy torby, ale wysłałam na reklamacje i bez żadnego ale naprawili tak ze wyglada jak nowa
Podobają mi się tez torby z beztroski ale nie testowałam wiec nie wiem jak z jakością
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 10:38
Lalia, Ounai, Suszarka, Zulugula, Ania81, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Zależało mi na dobrych specjalistach. A jak czytałam o niektórych fizjo z tych ośrodków, to podziekuje 😁
Ten ośrodek gdzie czekamy ma dobrych specjalistów, polecala nam go też pediatra i nasza fizjo. I też jest poza Wrocławiem Ale właśnie jest oblegany i dobry.
Za tydzień powinni się odezwać więc bez sensu szukać czegoś innego i znowu czekać niewiadomo ile.
No rozumiem
Zapewne piszesz o PsarachCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Annia wrote:Mam takie same wrażenie, że to takie sylaby a nie "mama" i "tata" ze zrozumieniem.
Kic, jak planujesz podać tą ospę? Kurcze bo my mamy mmr 29.09, Marta zaczyna żłobek i obstawiam że za 1,5 miesiąca to ona już będzie chora i nie podamy tej ospy.
U mnie właśnie przyszła @, więc kto wie, może nie przytyłam wcale tych 2kg, a jedynie 1kg? -
Herbatko, weź pod uwagę że Twoja córeczka jest wcześniakiem, więc patrz tylko na wiek korygowany, co więcej jestem tutaj jedną z młodszych dzieci więc nie porównuj jej do naszych 8-9-10 miesięczniaków.
Olek na etapie 4 miesięcy to przekręcał się na boki i na nich leżał i tyle 🤣 obrót na brzuszek przyszedł duuużo później, głowę też nam zaczął trzymać tak fajnie jak miał prawie 6 miesięcy 👍Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoziu, nade mna ma ktos remont. Jakies skuwanie podlogi czy cos. Od wczoraj przez 3 dni wierca od 8 do 20 🤦♀️ dramacik...
Pomijajac fakt, ze u mnie nadal remontuje sie salon 🤣 mam nadzieje, ze za tydzien juz bedzie skonczony... Pokaze Wam efekty.
A teraz pytanie do Was. My to mieszkanie wynajmujemy, ale chcielibysmy tu pomieszkac kilka lat zanim kupimy cos swojego. Sama wyszlam z inicjatuwa do wlascicielki, ze mozemy zrobic remont salonu na poczatek, bo po prostu lepiej sie mieszka we wnetrzach odnowionych. Mamy takie cos jak OC najemcy. Czyli wszelkoe szkody jakoe tu wyrzadzimy mozemy podpiac pod to ubezpieczenie wlasnie. No i tak sie udalo. Zglosilismy sobie ten salon, w porozumieniu z właścicielka. Dostalismy z ubezpieczalni 2 tys zl na remont. Zerwalismy wszedzie tapety, 3 sciany moj maz tynkowal o gladzil, jedna sciana bedzie w tapecie, a reszta pomalowana. Przekroczyłam delikatnie budzet, ale w tym udalo sie tez kupic niewielki zestaw mebli do salonu. Naroznik mamy swoj nowy, stol nasz ktory bedzie pasowal do nowych mebli. I teraz pytanie, czy wg was wlaacicielka powinna nam uciac koszta najmu w jakiś sposob za to, ze my ten remont sami wykonalismy? Czy nie? Jakie macie zdanie w tym temacie? Jak pytaliśmy fachowcow, to za taki remont by skasowali kolejne 2 tys. I moj maz stwierdził, ze kolejne pokoje rowniez mozemy tak wyremontowac, ale pod warunkiem, ze dostaniemy jakas znizke w czynszu.
Napiszcie mi swoje zdanie w tym temacie. -
Motylku, moi rodzice długo wynajmowali nasze drugie mieszkanie i jeśli lokatorzy chcieli coś sobie poprawić to tylko na ich koszt, bo jaki w tym interes właściciela mieszkania? Jeśli nawet coś zrobicie, to przez kolejne lata waszego mieszkania i tak się to zniszczy. Najemca widział w jakim standardzie jest tamto mieszkanie i godził się na ten standard w chwili wynajmu. Dlatego do remontu cudzego mieszkania podchodziłabym ostrożnie, bo wsadzicie kasę, a właścicielka za rok Wam powie, że postanowiła je sprzedać, a wy macie się wyprowadzić. Podniesiecie jej standard mieszkania, a pieniędzy nie odzyskacie.
Edit rozumiem, że chcecie, żeby Wam się przytulniej mieszkało. Ja bym zrobiła coś małym kosztem, może tapety w pozostałych pokojach można pomalować? Meble kupowałabym tylko takie, które potem można ze soba zabrać, żadnych mebli na wymiarWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 12:08
Lalia, Suszarka, Annia, SzalonaOna, Inaa89, kar_oliv, Clover, kic83, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Motylku, moi rodzice długo wynajmowali nasze drugie mieszkanie i jeśli lokatorzy chcieli coś sobie poprawić to tylko na ich koszt, bo jaki w tym interes właściciela mieszkania? Jeśli nawet coś zrobicie, to przez kolejne lata waszego mieszkania i tak się to zniszczy. Najemca widział w jakim standardzie jest tamto mieszkanie i godził się na ten standard w chwili wynajmu. Dlatego do remontu cudzego mieszkania podchodziłabym ostrożnie, bo wsadzicie kasę, a właścicielka za rok Wam powie, że postanowiła je sprzedać, a wy macie się wyprowadzić. Podniesiecie jej standard mieszkania, a pieniędzy nie odzyskacie.
Edit rozumiem, że chcecie, żeby Wam się przytulniej mieszkało. Ja bym zrobiła coś małym kosztem, może tapety w pozostałych pokojach można pomalować? Meble kupowałabym tylko takie, które potem można ze soba zabrać, żadnych mebli na wymiarKarolinaMaria madrze prawi!
Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Motylku, ja się zgadzam z Karoliną. Jeśli właściciel nie ma nic przeciwko jakimś remontom, to super, ale moim zdaniem nie możecie oczekiwać obniżenia kosztów najmu. Równie dobrze właściciel może Wam powiedzieć, że jeśli nie podoba Wam się standard to możecie poszukać czegoś innego. Myślę, że i tak nieźle, że właściciel pozwala Wam na takie zmiany i daje wolną rękę jeśli chodzi np o wybór tapet. My kiedyś planujemy wynajmować nasze obecne mieszkanie i myślę że jedyne na co pozwolilibyśmy to wymalować dowolnie pokój dziecięcy jakby ktoś chciał bardziej pod swoje dzieci lub bardziej pod biuro i ewentualnie sypialnie, bo to jeden dzień żeby zmienić. Ale reszty mieszkania nie chciałabym żeby ktoś ruszał, bo nie oszukujemy się, najłatwiej wynająć mieszkania które są dość bazowe i neutralne, tak żeby ewentualnie najemca swoimi meblami czy dodatkami stworzył wystrój, ale żeby nie było to nic stałego.
kar_oliv, Annia, emdar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozumiem Wasze zdanie. Dlatego wolalalam zapytac. Niestety sttandardd mieszkania jest mocno sredni, wszedzie tapetty na scianach, które sa juz dosc mocno pozrywane, listwy 0rrzy podlogach sa pogryzione przez zwierzaka poprzednich najemcow. Meble ktore tutaj sa i byly, tto sa mebloscianki takie starego typu. Wlasnie o tto mi chodzi, bo wlasciciel ma podwyzszony sttansard mieszkania, ale nasza praca 🤔 tapetowanie tu nie wchodzilo w gre, bo zedwalismy stare tapety, a pod spodem byl goly beton. Tak czy siak musielimy polozyc tynk, bo tak nie mozna. I tak jest w kazdym pokoju. A z drugiej strony nie wyobrazam sobie mieszkac powiedzmy 5 lat, w takich warunkach. Bo to wyglada jak melina... Powiecie, ze moznq poszukac innego mieszkania. Mozna, ale ciezko znalezc nam kogos, kto wynejmie rodzinie z 4 dzieci i psem. To jest duze obciazenie i ludzie sie po prostu boja.
-
Motylku ja się zgadzam z dziewczynami w 100%. Niestety jeśli chcesz remontować mieszkanie to robisz to na swój własny koszt. Ciesz się, że właściciel wyraził wg na to zgodę, bo czesto zgody są na ewentualne pomalowanie itp jak Lalia napisała. Właściciel nie ma podstawy aby obniżyć Ci wysokość czynszu, to Ty chciałaś sobie polepszyć standard.
SzalonaOna, kar_oliv, Lalia, Annia, emdar lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Motylku ja jak wynajmowalam swoje mieszkanie, to dawalam wolna reke na czas najmu, ale po mialo wrocic do pierwotnego stanu (czyli np.bazowe kolory na scianach jak bylo, bo wynajmujący mieli dzieci i chcieli im kolorowo zrobic), ale nie odejmowalam im nic od ceny najmu. Tyle ze moje mieszkanie bylo wlasnie tylko do ogarniecia w kwestii gustu, jedyne co bylo stare to parkiet ale na podlogi nikt sie nie porywa
Za to kolezanka wynajmuje mieszkanie i wszystkie remonty sa im w jakiejs czesci odliczane. Za farby oddal im calosc bo mieszkanie juz tego wymagało, oni wynajęli nie pierwszej świeżości.
Jak dziewczyny uważałabym, zeby wlasnie nie bylo tak ze włożycie pieniazki a babeczka sie rozmyśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 13:11
SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość
🔸28 lat