X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Moj syn kiedyś mial. Generalnie antybiotyki są zawsze paskudne w smaku. Wszystkie:/

No właśnie nie rozumiem czemu dla dzieci nie ma jakiś smakowych 🤔🤔

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Ceclor jest słodki.

Ewa88 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Wydaje mi się, że tego smaku nie da się po prostu zmienić. Nawet jeśli dodasz substancje smakowe on nadal będzie paskudny.

A w ogóle zapomniałem się Wam pochwalić. Jeszcze 0rzed wakacjami Marta nauczyła się...gwizdać gwizdkiem. Ma taki gwizdek ptaszka. I sama to jakoś ogarnęła. W szoku jestem, bo to mega trudne dla dziecka przecież

Clover, Ewa88 , asias86 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam trzy pytania 😅

Czy któryś ze starszych kolegów lub koleżanek Olka nie wstawał będąc w jego obecnym wieku? 😅
    Bo Kacperek, Pola, Marta, Iga, Tomson poszli jak petardy 🤭 a czy był jakiś bobas co miał 8,5 mcsa a nie stał?

Jak uczyliście papa, cacy, brawo, piątka itd? Olek nie czai nic 🤣 próbowałam cacy głaszcząc wszystko co się da, łącznie ze mną to albo walił ręką albo ciągnął za włosy 🥴 od kilku dni próbuje brawo pokazując brawo, robiąc jego rączkami brawo i nic 🤦
    Jedyne co Olek potrafi to jak wsunę klocek w dziurę sortera to popycha paluszkiem żeby wpadło, zdejmuje kółeczko z wieży i wkłada z powrotem, oraz dostał taki plaster miodu z Fischer Price to otwiera i zamyka takie okienko 😂

No i teraz największy hit: Olek ma 8,5 miesiąca i NIE MÓWI hahaha 😂😂😂😂 ani mama, ani tata, ani baba, ani nic 😂 czasem jak jest rozpacz to jest "Maa!" A jak wkurw to "Njiee" 😁 kiedy Wasze maluchy zaczęły mówić pierwsze słowo??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia- Michałek zaczął wstawać jak zaczął raczkować, czyli miał 9 miesięcy i parę dni.
    On nie robi brawo, cacy itp. Wie za to gdzie ma rączki, nóżki🙂 dzisiaj zaczął też pokazywać gdzie ma kupkę 😁
    Tata zaczął mówić właśnie jak miał 8 miesięcy. Ale wiesz, każde dziecko jest inne, rozwija się w swoim tempie, bez sensu porównywać 🙂
    Fajnie, że udało Ci się przekonać Olka do mm i do zasypiania bez piersi, na pewno to duże ułatwienie dla Ciebie. Ja oduczylam parę miesięcy temu Michałka drzemek w wózku to nauczył się zasypiać przy piersi🙄

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, mój Olek wprawdzie jest młodszy od Twojego Olka, ale mam możliwość stale obserwować mojego chrześniaka który ma już prawie 2 lata i on późno zaczął mówić, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale wydaje mi się, że miał około 9-10 miesięcy. Teraz dalej mało słów potrafi powiedzieć - tata, mama, ciocia (na mojego męża też mówi ciocia 😁), baba, koko, brum/bruma, kynk (kotek :) ). Ale za to naprawdę rozumie większość rzeczy, które się do niego mówi - np. powie się mu, że jedziemy na zakupy to podchodzi do samochodu i pokazuje że trzeba otworzyć drzwi, albo usłyszy, że babcia poszła do kościoła to mówi "baba" i pokazuje na kościół, powie się, że ma się ochotę na lody to otwiera zamrażarkę itd. Tak więc ja myślę, że to, że dziecko nie mówi "prawdziwych" słów lub mówi mało o niczym nie świadczy :) Synek naszych sąsiadów z kolei do drugiego roku życia mówił tylko "biba, biba", a teraz ma 6 lat i buzia mu się nie zamyka, pięknie buduje zdania i używa bardzo wyszukanych słów, potrafi też już płynnie czytać.

Olek miał około 5,5 miesiąca kiedy powiedział pierwsze "tata" i teraz w dalszym ciągu w kółko mówi to słowo, ale moim zdaniem on jeszcze nie ogarnia tego, że tata to tata. Oprócz tego potrafi też powiedzieć dada, data, nie. Ostatnio nauczył się fajnie nas zaczepiać - przygląda się nam i mówi "E!", a jak mu się tak samo odpowiada, to się śmieje od ucha do ucha, po czym znowu zaczepia tak samo 🤣 Dzisiaj próbowałam go właśnie uczyć robić brawo, ale na razie totalnie nie ogarnia tego. Nauczył się za to robić "a kuku", leżąc na plecach zakłada sobie pieluszkę na głowę po czym się odsłania i sie cieszy. No i siedząc w wózku kiedy ktoś stoi z boku wózka, to chowa się w budce po czym powolutku wygląda i zadowolony patrzy na tą osobę :)

Edit: A, zapomniałam napisać - gratuluję postępów związanych z zasypianiem Olka i jedzeniem mleka z butelki! 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 23:43

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Nowastaraczka ale fejm! Widzialam Was właśnie na matkapromocja 😎 ja tam mam inny kod rabatowy mianowicie "nowastaraczka" 😎💛

Hahahah ❤❤🥰 wiadome!

No podjarani jestesmy okrutnie, pierwszy mały sukces i duzo wiadomosci od mamusiek 😁

Lalia, Belie, Zulugula, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png

Wysłany: 9 września 2021, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Nowastaraczka ale fejm! Widzialam Was właśnie na matkapromocja 😎 ja tam mam inny kod rabatowy mianowicie "nowastaraczka" 😎💛

Aaa wlasnie jak mowilam mezowi ze jak ktos zamowi i wpisze nowastaraczka to ma mi powiedziec i cos dorzucic a on "a co to jest?" 🤦‍♀️🤣🤣🤣

Lalia, Belie, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png

Wysłany: 9 września 2021, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    A jak to argumentowała? Pytam serio, nie jakoś złośliwie czy coś, bo przecież gruźlica i rotawirusy to też są szczepionki żywe, a jednak robi się je znacznie przed tym jak dziecko zacznie chodzić.

Szczerze nie pamiętam, mówila wtedy masę rzeczy i medycznym językiem ale zapamietalam bo podkreslala ze to wazne 🤷‍♀️ moze ja przekręcam ze to żywe a chodzilo o cos innego konkretnie przy tych szczepionkach

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia Tymek nie stoi, nie siedzi 😉 tym się nie przejmuj nie możesz patrzeć na to że inne dzieci stoją. Każdy rozwija się w swoim tempie ☺
    Tymek biję brawo, uwielbia robić barum barum z główka. Kiedyś powiedział mama ale to było jednorazowe a teraz mówi tylko tata, nauczył się w trakcie choroby i ciągle to powtarza 😊
    Daj Olusiowi czas ☺ mój starszy syn też zaczął wszystko robić dopiero po skończonym roczku.

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Współczuję:( Może 3dniowka skoro taka wysoka temperatura. Szybkiego powrotu do zdrowia. Oby nocka była w miarę...
    Też tak myślałam, ale jednak byliśmy u lekarza we wtorek, miał brzydkie gardło troszeczkę ucho, do tego zielone gile i dostał antybiotyk. Ale zamiast chociaż minimalnej poprawy to jest coraz gorzej.
    Dziś nocka też kiepska i to mega. Już zrobiliśmy z mężem tak jakby dyżury, tzn 2 godz mąż go tulil ja szlam spać i potem na odwrót.
    Nie mam już siły naprawdę...

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Tymek ma teraz Augmentin i pije rewelacyjnie, najchętniej chciałby dodatkowa porcje 😅
    Ale u nas tez nie ma problemu z żadnymi lekami, on każdy pięknie wypija.

Ewa88 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wakacje były cudowne, ale...kocham mój dom!!!

SzalonaOna, Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Inaa89, Ewa88 , Clover, Ladyo, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    A ja mam trzy pytania 😅

Czy któryś ze starszych kolegów lub koleżanek Olka nie wstawał będąc w jego obecnym wieku? 😅
    Bo Kacperek, Pola, Marta, Iga, Tomson poszli jak petardy 🤭 a czy był jakiś bobas co miał 8,5 mcsa a nie stał?

Jak uczyliście papa, cacy, brawo, piątka itd? Olek nie czai nic 🤣 próbowałam cacy głaszcząc wszystko co się da, łącznie ze mną to albo walił ręką albo ciągnął za włosy 🥴 od kilku dni próbuje brawo pokazując brawo, robiąc jego rączkami brawo i nic 🤦
    Jedyne co Olek potrafi to jak wsunę klocek w dziurę sortera to popycha paluszkiem żeby wpadło, zdejmuje kółeczko z wieży i wkłada z powrotem, oraz dostał taki plaster miodu z Fischer Price to otwiera i zamyka takie okienko 😂

No i teraz największy hit: Olek ma 8,5 miesiąca i NIE MÓWI hahaha 😂😂😂😂 ani mama, ani tata, ani baba, ani nic 😂 czasem jak jest rozpacz to jest "Maa!" A jak wkurw to "Njiee" 😁 kiedy Wasze maluchy zaczęły mówić pierwsze słowo??
    Matylda podnosi sie ale tylko na kolana. Dupa za ciezka, zeby stanac na nogi 🤣

Papa robi, nauczyla sie w zlobku. Ale tez nie bije brawo.

I tez nic nie mowi.

Maja czas :)

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 6 na nogach. Przygotowałam dzieci do wyjscia, maz pojechal ich zawiezc. A ja leze w lozku i dogirywam 🤦‍♀️

Tyldzi ciut lepiej. Rano dałam jej mlevzko, syrop, kropelki i zrobilam inhalacje. A teraz ma drzemke (wstala o 6),wiec moge polezecc w ciszy :)

Lalia - Twoje opisy mnie rozbrajaja! Powinnas pisac poradniki dla matek, serio 💖

Inaa - strasznie Ci wspolczuje tego chorobska. U nas mimo choroby nocki sa caly czas przespane. Ale wiem, ze to wykancza. Poloz sie moze w dzien, jak Tymek bedzie miał drzemke?

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sezon chorobowy w pełni. Zdrówka dla wszystkich dzieciaczkow!

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek poszedł do przedszkola, mówi że boli go gardło. Daliśmy mu ibuprom, bo to przeciwzapalne, popsikalismy tantum verde i poleciał. Pewnie zmiana klimatu. Z 34 stopni wpadlismy w krótkich spodniach do 24. Zabrał wyprawkę i poszedł cały szczęśliwy.

Dla mnie jest już jakby 9:00, bo jeszcze nie czuję zmiany czasu więc piję kawkę i rozkoszuję się ciszą. Marta dziś tylko 2 pobudki w nocy więc też dała mi się wyspać.

Mówię Wam, jak ja się cieszę że już jestem w domu. Zmęczyłam się już tym odpoczywaniem. Nawet urlop nie może trwać zbyt długo 😉

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka ciut lepsza 😌 ostatecznie jakoś podałam ten antybiotyk i czekam na efekty 😌

Lalia, moja córcia wczoraj skończyła 9 miesięcy i od ok 3 tyg. czworakuje, wstaje w łóżeczku i przy meblach, robi pierwsze kroczki trzymając się np łóżeczka czy mebli itp. Mówi baba, mama, lala i inne sylaby ale to wszystko raczej przypadkowe...

Za to późno zaczęła siedzieć bo miała już skończone 8 miesięcy (nasz pediatra aż wysłał nas do neurologa czemu tak późno). 🤔🤔

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i raport. Po urlopie +1,8kg. Jest dobrze. Jadłam tyle ciasta i czekolady, że bałam się, że będzie +5kg 😂

SzalonaOna, Lalia, Suszarka, Annia, Ewa88 , Clover, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No i raport. Po urlopie +1,8kg. Jest dobrze. Jadłam tyle ciasta i czekolady, że bałam się, że będzie +5kg 😂
    Urlop jest od dogadzania :)

‹‹ 4104 4105 4106 4107 4108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ