Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Kic w książeczce zdrowia mam bilanse, ktore pokrywały sie z terminem szczepień i żadnego mi przy okazji szczepienia nie zrobiono. Jeśli na bilans trzeba się umawiać osobno to ja nie idę, bo nie mam siły ani ochoty na czekanie w przychodni. Przy szczepieniu jest zawsze badany i ważony.
Anniu
A czy te szczepienia z kalendarza szczepień na 13-15 miesięcy nożna zrobić np na 12,5 mca i czy szczepienie odra+świnka+różyczka+pneumokoki+ospa wietrzna można robić równocześnie? Jak to zrobiłaś?
Myślę, żeby połączyć bilans + szczepienie.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia
jaki Miki cudny chłopczyk 💙Annia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kic, pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. To szczepienie jest w 13 m-cu, więc możesz zaszczepic nawet jak dziecko ma 12 miesięcy i 1 dzień
można połączyć je wszystkie. Ale jeśli byś się decydowała na rozdzielenie mmr i ospy to musi być zachowane minimum 4 tygodnie odstępu, bo to żywe szczepionki.
Ewa, ja brałam ten lek jako dziecko i też nim wymiotowałam. Zresztą to jest strasznie gorzkie, ja się tym dzieciom nie dziwię. Dla pocieszenia powiem, że Iga bierze Augmentin i też za bardzo nie chce tego pić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 15:08
kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
kic83 wrote:Anniu
A czy te szczepienia z kalendarza szczepień na 13-15 miesięcy nożna zrobić np na 12,5 mca i czy szczepienie odra+świnka+różyczka+pneumokoki+ospa wietrzna można robić równocześnie? Jak to zrobiłaś?
Myślę, żeby połączyć bilans + szczepienie.
Kicku , nam neurolog zwrocika uwagę zeby to szczepienie zrobić jak dziecko bedzie juz samodzielnie chodzic. To są chyba żywe szczepionki i bardziej "niebezpieczne"kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo mam oczekujacych dodam, ze nastawianie sie na cokolwiek jest bledem. To forum to zloto, zawsze w razie czego warto sie tu Dziewczyn podpytac.
Anniu ty i Mikolaj ❤️❤️❤️❤️. Piekni jestescie. Jaki Mikolaj juz duzy.
Anetko moj tez mnie zwoidl, ze niby taki spokojny, bo malo co sie rusza. A teraz to wyszlo szydlo z worka, i sie okazal ze Haris to pedzi wiatr i wariatunco, wszedzie go pelno, to co on potrafi odstawic przyprawia mnie o zawal serca 😂😂😂😂😂.Nowastaraczka, Annia, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Jak odciagacie katar/dajecie leki to też macie w domu sceny jak z horroru? Iga wrzeszczy, wyrywa się, muszę ją trzymać siłą
inaczej nie da się tego zrobić. Tak się boi że znowu jej daję lekarstwa że nie chce otwierać buzi nawet na jedzenie/mleko
U nas odciaganie odkad jest kumaty bylo masakryczne, ale zaczal sie oswajac najpierw wlazil na odkurzacz i sam wlaczal a potem mu mowilam ze tata teraz mu zrobi ziuu z noska i o dziwo dawal ale trzeba wykazywac duzo ekscytacji po, typu wooow brawo wspaniale 😁Lalia, Suszarka, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Nowastaraczka, o tak!! Co do laktacji i karmienia, to trzeba wyrzucić (na chwilę) obraz wtulonego w pierś bobasa, a przygotować cały arsenał lanoliny, kompresów i co najmniej jedną główkę kapusty 😅 i to co nikt nie mówi: to na początku boli, jakby ktoś wbijał igłę w brodawkę 🙈 ale po dwóch, trzech tygodniach jest lepiej 😉
Przepraszam, ale dwa fragmenty Twojego postu mnie rozwaliły 🤣
Oczy w dupie 😳🤣
Agresywny Leo 😡😂
Hahahaha !!! Wszystko sie zgadza!!Lalia lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Anniu
Myślę, żeby połączyć bilans + szczepienie.
Dziewczyny dziękuję za wszystkie komplementy! ☺☺☺Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Wiecie co, my teraz jak idziemy na bilans 9 mscy to mamy pierwszą dawkę meningo B czyli Bexero, tak?
Pediatra mówiła, że dawka 6w1 jest równo za rok od ostatniej, czyli jak my mieliśmy w 6 m.ż. to będziemy mieć w 18 m.ż.
Tylko nie pamiętam, czy Bexero są dwie dawki? W jakim odstępie można nimi zaszczepić?
I będziemy szczepić jeszcze na ten drugi typ meningo, czyli Nimerix (?) I jak zaszczepimy po skończonym roku to jest chyba jedna dawka 🤔
Czy ja coś podkręciłam czy tak może być? 😅
Edit: z pneumokokami lubi się świnka, odra, różyczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 09:24
-
Nowastaraczka wrote:Kicku , nam neurolog zwrocika uwagę zeby to szczepienie zrobić jak dziecko bedzie juz samodzielnie chodzic. To są chyba żywe szczepionki i bardziej "niebezpieczne"
Annia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:U nas dziś jedna drzemka 5minut a druga 20 minut 🙈
Każde usypianie to około 30 minut 😖
Podobnie u nas🙈. Zamiast drzemki woli latac po domu i buty zjadac, 🙈😂😂. Wieczorem tez mu szkoda spac, bo trzeba sobie pogadac, pokrzyczec i poszalec 🤦♀️😂😂. A ze matka pada ze zmeczenia to nie wazne. Nic a nic nie wzial Haris przykladu ze starszego rodzenstwa😂😂 -
Ewa88 wrote:Kiedyś wyczytałam że to może być oznaka refluksu ukrytego 🤔 u nas też jest tarcie oczu, ale ja to akurat wiążę ze zmęczeniem, chociaż refluks też mamy
Ale pewnie jak powiem pediatrze, to powie żebym przestała czytać Internety😁no i ze refleks w tym wieku to fizjologia.