Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam się ze wszystkim co piszą dziewczyny, ja od siebie co mogę dodać to polecam kupić odkurzacz samojezdny
jak dla mnie to powinni dawać ten sprzęt w pakiecie z dzieckiem w szpitalu
Poza tym to nie nastawiać się na nic, ani nie wkręcać zbyt mocno w KP bo różnie może wyjść - a każdy sposób żywienia jest tak samo dobry wg mnie i ma swoje plusy i minusy.
Od początku mocno męża i rodzine angażować w pomoc. Od początku nie bać się zostawiać z kimś dziecka - szczególnie z babciami- pamiętać że babcie wychowały swoje dzieci i mają swoje babcine sposoby na bobasy - Pola nam wieczorami budzi się non stop, a jak zostaje z babcią to śpi do czasu naszego powrotu (2-3h.
) i ja się pytam jak to możliwe gdy nam robi alarm co 40 minUczyć podawać butelkę co jakiś czas aby nie było później problemów.
Nie nastawiać sie na nic - każde dziecko jest jak kinderniespodzianka i naprawdę nie wiemy jaki egzemplarz nam się trafi.
Lalia, Suszarka, Wik89, emdar, KarolinaMaria, Annia, kar_oliv, Clover, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
I druga sprawa - to forum to ZŁOTO!
Gdyby nie dziewczyny tutaj to nie miałabym pojęcia o 90% rzeczy - pewnie dałabym rade i bez tej wiedzy, ale dzięki dziewczynom tutaj było i jest dużo dużo łatwiej.
Takie wzajemnie wsparcie, wiedza i poczucie że nie jestem z tym sama jakie tu otrzymałam jest bezcenne.
Dlatego dziewczyny, nie bójcie się pytać nawet jeśli to będą wg Was głupie pytaniaLalia, Suszarka, emdar, Ladyo, Zulugula, SzalonaOna, kar_oliv, Clover, Ania81, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Cześć Ciocie, obiecałam się pochwalić. Nie cytujcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 08:34
Suszarka, Wik89, Maminka89, emdar, KarolinaMaria, Ladyo, Zulugula, Ewa88 , Lalia, SzalonaOna, kar_oliv, Clover, kic83, Ania81, Nowastaraczka, Enigvaa, kiniusia270, Pcosik_2, Inaa89, asias86, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Jak odciagacie katar/dajecie leki to też macie w domu sceny jak z horroru? Iga wrzeszczy, wyrywa się, muszę ją trzymać siłą
inaczej nie da się tego zrobić. Tak się boi że znowu jej daję lekarstwa że nie chce otwierać buzi nawet na jedzenie/mleko
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Anet.kaa wrote:Zgadzam się ze wszystkim co piszą dziewczyny, ja od siebie co mogę dodać to polecam kupić odkurzacz samojezdny
jak dla mnie to powinni dawać ten sprzęt w pakiecie z dzieckiem w szpitalu
Poza tym to nie nastawiać się na nic, ani nie wkręcać zbyt mocno w KP bo różnie może wyjść - a każdy sposób żywienia jest tak samo dobry wg mnie i ma swoje plusy i minusy.
Od początku mocno męża i rodzine angażować w pomoc. Od początku nie bać się zostawiać z kimś dziecka - szczególnie z babciami- pamiętać że babcie wychowały swoje dzieci i mają swoje babcine sposoby na bobasy - Pola nam wieczorami budzi się non stop, a jak zostaje z babcią to śpi do czasu naszego powrotu (2-3h.
) i ja się pytam jak to możliwe gdy nam robi alarm co 40 minUczyć podawać butelkę co jakiś czas aby nie było później problemów.
Nie nastawiać sie na nic - każde dziecko jest jak kinderniespodzianka i naprawdę nie wiemy jaki egzemplarz nam się trafi.
Anetka - to samo u nas bylo. Gdy pare razy zostal z babcia na wieczor, to najczesciej do naszego powrotu (polnoc/pierwsza/druga w nocy) nie byo ani jednej pobudki. Bylam w szoku, bo to byl okres gdy nam sie wybudzal co godzine 😅 teraz i u nas jest lepiej, jak jest dobra noc to 1-2 pobudki na mleko i z 1-2 na smoczka/poglaskanie. Ale wtedy ciezko mi bylo uwierzyc, ze sie nie budzil 😀II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Suszarka wrote:Jak odciagacie katar/dajecie leki to też macie w domu sceny jak z horroru? Iga wrzeszczy, wyrywa się, muszę ją trzymać siłą
inaczej nie da się tego zrobić. Tak się boi że znowu jej daję lekarstwa że nie chce otwierać buzi nawet na jedzenie/mleko
Takale mam wrazenie, że z czasem sie przyzwyczaja
😀Suszarka lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Suszarka wrote:Anniu, on jest cudny 😍 jak tam Wasze noce?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarka wrote:Jak odciagacie katar/dajecie leki to też macie w domu sceny jak z horroru? Iga wrzeszczy, wyrywa się, muszę ją trzymać siłą
Biedna tak wrzeszczy i się rzuca na wszystkie strony.
Za to inhalacje są całkiem spoko. -
Kic w książeczce zdrowia mam bilanse, ktore pokrywały sie z terminem szczepień i żadnego mi przy okazji szczepienia nie zrobiono. Jeśli na bilans trzeba się umawiać osobno to ja nie idę, bo nie mam siły ani ochoty na czekanie w przychodni. Przy szczepieniu jest zawsze badany i ważony.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Belie wrote:Dzięki dziewczyny, jesteście przekonane ❤️
A Lalia ty to mnie zawsze rozwalisz na łopatki swoim wpisem i oczywiście 😭😭 było 😘😘😘
Jak już się odzywam to zapytam czy któraś z was miała tak, że późno zaczęła czuć ruchy? Zastanawiam się do kiedy mam na to czas. Następna wizyta dopiero za 2 tygodnie.
Ja jeszcze nie mogę powiedzieć, że czuję ruchy. A dookoła mówią, że to się wie gdy się je czuje.
Łożysko mam na przedniej ścianie.
Ja czułam bardzo późno, napewno już po 25 tc. Bardzo się tym stresowałam, ale było wszystko ok😊 młoda za to teraz nadrabia i to potrójnie 😄Belie lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
ZielonaHerbata wrote:Mocne tarcie oczu przy karmieniu? Ktoś wie co może być grane?😁nie są to oznaki spania. Trze oczy przy kp niezależnie od pory dnia i nocy 🤔
Kiedyś wyczytałam że to może być oznaka refluksu ukrytego 🤔 u nas też jest tarcie oczu, ale ja to akurat wiążę ze zmęczeniem, chociaż refluks też mamy12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ja poczułam pierwsze ruchy w 18+6, ale to była moja druga ciąża. Od tamtej pory czułam takie bardzo delikatne ruchy, głównie jak leżałam na wznak, tak jak pisze Suszarka
ani w pierwszej ani w drugiej ciazy nie czułam bolesnych kopniaków tylko takie właśnie delikatnie przesuwanie się
i Amelka taka jest teraz, delikatna dziewczyneczka, nie zajmuje swoją osoba otoczenia
za to jej siostra to zupełne przeciwieństwo, mocny charakterek i mocna osobowość
Clover lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 14:10