X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ze wszystkim co piszą dziewczyny, ja od siebie co mogę dodać to polecam kupić odkurzacz samojezdny :P jak dla mnie to powinni dawać ten sprzęt w pakiecie z dzieckiem w szpitalu :P
    Poza tym to nie nastawiać się na nic, ani nie wkręcać zbyt mocno w KP bo różnie może wyjść - a każdy sposób żywienia jest tak samo dobry wg mnie i ma swoje plusy i minusy.
    Od początku mocno męża i rodzine angażować w pomoc. Od początku nie bać się zostawiać z kimś dziecka - szczególnie z babciami- pamiętać że babcie wychowały swoje dzieci i mają swoje babcine sposoby na bobasy - Pola nam wieczorami budzi się non stop, a jak zostaje z babcią to śpi do czasu naszego powrotu (2-3h.
    ) i ja się pytam jak to możliwe gdy nam robi alarm co 40 min :P Uczyć podawać butelkę co jakiś czas aby nie było później problemów.
    Nie nastawiać sie na nic - każde dziecko jest jak kinderniespodzianka i naprawdę nie wiemy jaki egzemplarz nam się trafi.

Lalia, Suszarka, Wik89, emdar, KarolinaMaria, Annia, kar_oliv, Clover, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I druga sprawa - to forum to ZŁOTO!
    Gdyby nie dziewczyny tutaj to nie miałabym pojęcia o 90% rzeczy - pewnie dałabym rade i bez tej wiedzy, ale dzięki dziewczynom tutaj było i jest dużo dużo łatwiej.
    Takie wzajemnie wsparcie, wiedza i poczucie że nie jestem z tym sama jakie tu otrzymałam jest bezcenne.
    Dlatego dziewczyny, nie bójcie się pytać nawet jeśli to będą wg Was głupie pytania

Lalia, Suszarka, emdar, Ladyo, Zulugula, SzalonaOna, kar_oliv, Clover, Ania81, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Enigvaa lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciocie, obiecałam się pochwalić. Nie cytujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 08:34

Suszarka, Wik89, Maminka89, emdar, KarolinaMaria, Ladyo, Zulugula, Ewa88 , Lalia, SzalonaOna, kar_oliv, Clover, kic83, Ania81, Nowastaraczka, Enigvaa, kiniusia270, Pcosik_2, Inaa89, asias86, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odciagacie katar/dajecie leki to też macie w domu sceny jak z horroru? Iga wrzeszczy, wyrywa się, muszę ją trzymać siłą :( inaczej nie da się tego zrobić. Tak się boi że znowu jej daję lekarstwa że nie chce otwierać buzi nawet na jedzenie/mleko :/

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, on jest cudny 😍 jak tam Wasze noce?

Annia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Zgadzam się ze wszystkim co piszą dziewczyny, ja od siebie co mogę dodać to polecam kupić odkurzacz samojezdny :P jak dla mnie to powinni dawać ten sprzęt w pakiecie z dzieckiem w szpitalu :P
    Poza tym to nie nastawiać się na nic, ani nie wkręcać zbyt mocno w KP bo różnie może wyjść - a każdy sposób żywienia jest tak samo dobry wg mnie i ma swoje plusy i minusy.
    Od początku mocno męża i rodzine angażować w pomoc. Od początku nie bać się zostawiać z kimś dziecka - szczególnie z babciami- pamiętać że babcie wychowały swoje dzieci i mają swoje babcine sposoby na bobasy - Pola nam wieczorami budzi się non stop, a jak zostaje z babcią to śpi do czasu naszego powrotu (2-3h.
    ) i ja się pytam jak to możliwe gdy nam robi alarm co 40 min :P Uczyć podawać butelkę co jakiś czas aby nie było później problemów.
    Nie nastawiać sie na nic - każde dziecko jest jak kinderniespodzianka i naprawdę nie wiemy jaki egzemplarz nam się trafi.

Anetka - to samo u nas bylo. Gdy pare razy zostal z babcia na wieczor, to najczesciej do naszego powrotu (polnoc/pierwsza/druga w nocy) nie byo ani jednej pobudki. Bylam w szoku, bo to byl okres gdy nam sie wybudzal co godzine 😅 teraz i u nas jest lepiej, jak jest dobra noc to 1-2 pobudki na mleko i z 1-2 na smoczka/poglaskanie. Ale wtedy ciezko mi bylo uwierzyc, ze sie nie budzil 😀

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Jak odciagacie katar/dajecie leki to też macie w domu sceny jak z horroru? Iga wrzeszczy, wyrywa się, muszę ją trzymać siłą :( inaczej nie da się tego zrobić. Tak się boi że znowu jej daję lekarstwa że nie chce otwierać buzi nawet na jedzenie/mleko :/

Tak :/ ale mam wrazenie, że z czasem sie przyzwyczaja
    😀

Suszarka lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Anniu, on jest cudny 😍 jak tam Wasze noce?
    Wczoraj znowu 5 pobudek... jedyny plus jest taki, ze 5 minut w wozku i spi dalej, a przy kp wisial po 40 minut. Ale noce z 1/2 pobudkami o wiele czesciej sie pojawiaja niz przy kp. Miki dziekuje za komplementy. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Jak odciagamy odkurzaczem i próbuje wkropic sól fizjologiczna, to jest mega wyczyn. Zawsze robimy to we dwoje bo w pojedynkę nie ma szans.
    Biedna tak wrzeszczy i się rzuca na wszystkie strony.
    Za to inhalacje są całkiem spoko.

klz9df9hix7ly771.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu pięknie wyglądacie 🥰.

Annia lubi tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic w książeczce zdrowia mam bilanse, ktore pokrywały sie z terminem szczepień i żadnego mi przy okazji szczepienia nie zrobiono. Jeśli na bilans trzeba się umawiać osobno to ja nie idę, bo nie mam siły ani ochoty na czekanie w przychodni. Przy szczepieniu jest zawsze badany i ważony.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Dzięki dziewczyny, jesteście przekonane ❤️
    A Lalia ty to mnie zawsze rozwalisz na łopatki swoim wpisem i oczywiście 😭😭 było 😘😘😘

Jak już się odzywam to zapytam czy któraś z was miała tak, że późno zaczęła czuć ruchy? Zastanawiam się do kiedy mam na to czas. Następna wizyta dopiero za 2 tygodnie.
    Ja jeszcze nie mogę powiedzieć, że czuję ruchy. A dookoła mówią, że to się wie gdy się je czuje.
    Łożysko mam na przedniej ścianie.

Ja czułam bardzo późno, napewno już po 25 tc. Bardzo się tym stresowałam, ale było wszystko ok😊 młoda za to teraz nadrabia i to potrójnie 😄

Belie lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Mocne tarcie oczu przy karmieniu? Ktoś wie co może być grane?😁nie są to oznaki spania. Trze oczy przy kp niezależnie od pory dnia i nocy 🤔

Kiedyś wyczytałam że to może być oznaka refluksu ukrytego 🤔 u nas też jest tarcie oczu, ale ja to akurat wiążę ze zmęczeniem, chociaż refluks też mamy

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam pierwsze ruchy w 18+6, ale to była moja druga ciąża. Od tamtej pory czułam takie bardzo delikatne ruchy, głównie jak leżałam na wznak, tak jak pisze Suszarka :) ani w pierwszej ani w drugiej ciazy nie czułam bolesnych kopniaków tylko takie właśnie delikatnie przesuwanie się :) i Amelka taka jest teraz, delikatna dziewczyneczka, nie zajmuje swoją osoba otoczenia :D za to jej siostra to zupełne przeciwieństwo, mocny charakterek i mocna osobowość :)

Clover lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu! Jesteś przepiękną kobietą, uwielbiam Cię ❤️ Miki tez jest wspaniały ❤️

Annia lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka to ja jestem gotowa bo mam jeżdżący odkurzacz 🤣🤣❤️

No z tego co widywałam na USG to mój młody lubi poszaleć w brzuchu 😁

KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu piękne foty, piękni Wy!! Ale duży chłopak! Taki gość!! 🙋‍♂️

Annia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    U nas podawanie leków idzie spoko, bo kiedy Olek miał zaostrzoną alergię to sporo leków podawaliśmy i jakoś się przyzwyczaił, ale odciaganie kataru to jakaś porażka. Zdecydowanie jest to robota na cztery ręce, bo jedna osoba musi się zajmować odciąganiem i trzymać głowę Olka żeby nią nie kręcił, a druga trzyma rączki. Jeśli muszę to zrobić kiedy jesteśmy z Olkiem sami, to zazwyczaj kończy się to niepowodzeniem, bo Olek łapie za rurkę i ją wyszarpuje. Masakra jakaś 😵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 14:10

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, cudowne zdjęcia ❤ Piękny Mikołaj i piękna Mama 🤩

Annia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu piękne zdjęcia! Rośnie Ci mały przystojniak 😍

Annia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 4101 4102 4103 4104 4105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ