X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 11:25

Iryska, Suszarka, emdar, dmg111, Ania81, Nowastaraczka, Clover, KarolinaMaria, Maminka89, Ounai, Lalia, Ladyo, Ewa88 , AgataAgatka, Annia, Lulu83, kic83 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla wszystkich dzieciaków 💚 my łączymy się w bólu bo też nas coś dopadło :/ Gustaw od wczoraj mocny kaszel, dwa razy jak by zwymiotował tą wydzieliną i przyszła gorączka, na razie maksymalnie 38 i po leku szybko spadła.

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Dmg, Julia jaka piękna jesienna panna 🍂🍁❤

Herbatko, a chociaż neurolog widział małą w szpitalu?

Niestety nie. W szpitalu nie mieli żadnego tropu.
    Byliśmy dziś prywtbue u lekarza i to ona tak zasugerowała, że to tak wszytsko wyglądało. Plus niestety w mózgu mamy ognisko zwapnien, które mogą to sugerować (Ale czasami takie zmiany są też idiopatyczne).

Teraz idziemy prytwnie do neurologa. I tak ze względu na wczesniactwo chodzimy cały czas, teraz planowa wizyta za miesiąc ale ze względu na ten incydent przyspieszylismy i idziemy za tydzień.

klz9df9hix7ly771.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DMG, piękna Jula. Myślałam ostatnio co u Ciebie:-)
    Dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków!
    Herbatko, oby to był fałszywy alarm i z małą było wszystko ok.
    Haha, DMG śmiesznie z tą wodą. Mi ostatnio teściowa powiedziała że nie dziwi się że Michałek nie chce pić wody, bo to niedobre, ale że pewnie kompotu by się chętnij napił. No, pewnie by się napił, nie odmówiłby:-P
    Zulugula, do stycznia szybko zleci:-) Mi już się tęskni do mojej pracy, ileż można siedzieć w domu i sprzątać zabawki dziecka z podłogi :-D

dmg111 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko oby to bylo bezpodstawne przypuszczenie, czego bardzo wam zycze, a jesli jednak nie to na pewno sobie z tym poradzicie, sa teraz super leki.

Zulu, Irysko super ze juz zaraz to pracy wracacie.
    Ounai tu kiedy zaczynasz? Annia jak w pracy?

Ja wroce do pracy jak Haris pojdzie do przedszkola, czyli jeszcze troche po siedze w domu🤦‍♀️🤦‍♀️🙈🙈. Doszlismy z mezem do wniosku, ze posylanie go w teraz i placenie ogromniej sumy nie ma sensu. Najwczesniej moze pojsc jak bedzie mial 2 latka, ale tylko na 5h 3 dni w tygodniu. Takze czekamy jak skonczy 3 wtedy bede mogla poslac go na caly dzien czyli 6h i wrocic do pracy na pelny etat. Padne z nudow w domu

Lalia lubi tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg czatowalam na zdjecie miesieczne Julci i jak zwykle uwiellbiam! ❤❤

Chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia, Leoś też zakatarzony ja tez i czume się jak kapeć ale dajemy radę. Polecam olbas na piżamkę💪

Herbatko, trzymam kciuki żeby to była błędna diagnoza, tak czy siak będzie dobrze💕

Czy jest tu wiecej uciekinierow z krzeselka do karmienia? Leo nawet pasy juz opanowal i zapiety sie wyskrobuje do gory i nie moge go juz tak karmic🤦‍♀️ jest szansa ze zacznie w nim siedziec jeezzcze spokojnie?🤯🤦‍♀️

Aa co do powrotow do pracy to ja się przymierzam na połowę listopada, rozlozylam zalegly urlop i bede pracować po 2/3dni w tyg przez kilka mies, dodatkowo mam extra przerwe na karmienie w pracy wiec tylko po 6h. Podekscytowanie miesza się ze strachem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 14:11

dmg111 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Wam zazdroszczę tych powrotów do pracy ;) jestem bardzo szczęśliwa że wszystko idzie po mojej myśli w kwestii rodziny, a pracę i tak będę chciała zmienić - więc drugie dziecko teraz to najlepsza opcja pod wieloma względami, ale jednak miło byłoby poczuć się kimś innym niż tylko mamą i kurą domową. No nic, przyjdzie czas i na mnie (pewnie mój powrót do pracy przypadnie na czas kiedy na wątku będzie druga runda ciąż i porodów) 🙃

dmg111 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już skierowanie do lekarza medycyny pracy i też mnie to lekko kręci 🤪 25.10. zaczynam wybierać zaległy urlop. Wiem, że będzie ciężko po powrocie, będzie mi brakowało naszych poranków, ale z drugiej strony tęsknię za ludźmi i czytaniem o czymś innym niż o dzieciach. Teraz nawet jak się staram, to i tak kończę na artykułach o pierwszych butach, pierwszej wizycie u dentysty itd.

Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Dada 1+1 gratis w biedrze 🤑

A które lepsze?? Te złote czy zielone?

DMG ja nie jestem z Wrocławia :) chodziło mi tylko o ten projekt unijny :)

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula promyczku! Jesteś cudna!
    Świetnie, że udało Wam się z tym żłobkiem i za taką fajną kasę :)

dmg111 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, zastanawiałam się, czy Ci o tym pisać, ale Ci napiszę. Jestem zdania, że lepiej wykryć coś wcześniej, niż później. Mam w dalszym otoczeniu dziewczynkę, która urodziła się niedotleniona. U niej wykryto to dopiero po 1 r.ż., bo miała problemy z chodzeniem. Niestety ma padaczkę 😔 Ale to nie wyrok. Ma 4 lata, jest rehabilitowana, bierze leki, teraz urodził się jej młodszy, zdrowy braciszek.

Czy wasz neurolog pracuje też w szpitalu? Warto iść do takiego co ma dojścia na oddział neurologiczny, tam jest szybsza i przede wszystkim darmowa diagnostyka. Ja wierzę, że wasza babeczka nie ma padaczki.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ounai napiszesz jaką masz nianie elktroniczna? Zrobiłam nawet zrzut ekranu jak o niej pisałaś, wiem że jest z alie ale nie pisałas chyba modelu ani linku?

Mogłabyś poratować? ☺️
    Jasne, mam tą

243,13 zł 23%OFF | Bezprzewodowa niania elektroniczna LCD, 3,2", podczerwień, nocne widzenie, 2-kierunkowe mówienie, temperatura, wideo, radio, kamera
    https://a.aliexpress.com/_uHql0u

Belie lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    A które lepsze?? Te złote czy zielone?

DMG ja nie jestem z Wrocławia :) chodziło mi tylko o ten projekt unijny :)
    Złote lepsze. Chociaż u nas na noc i na drzemki nie sprawdzają się, przesikuje je bokiem . Muszę zakładać Pampersy, one jedynie dają radę .

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Złote lepsze. Chociaż u nas na noc i na drzemki nie sprawdzają się, przesikuje je bokiem . Muszę zakładać Pampersy, one jedynie dają radę .

My jesteśmy cały czas na pampers premium care, ale promka z biedry kusi 😆😆

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do powrotów do pracy to ja planuje w lutym wrócić, wybiorę większą część zaległego urlopu, ale nie chce wracać do swojej obecnej pracy. Dlatego kiedy mam chwilę czasu w weekend siadam i się uczę do nowej pracy. Przed ciąża zrobiłam kurs i zadałam certyfikat, ale samemu trzeba przysiąść. Wiadomo jak się uda dostać, to na Juniora, kasa pewnie trochę mniejsza będzie, ale za to później ścieżka rozwoju i podwyżki.
    Na razie mamy miejsce w prywatym żłobku (1200 zł🥴) i czekam na miejsce w miejskim 🙏.
    Obawiam się właśnie jak to będzie z chorobami. Sąsiadki córka od września chodzi do żłobka i we wrześniu była tydzień, a w październiku jeden dzień 🙈
    Mój mąż jest na b2b nie ma zwolnienia, ja w nowej pracy też słabo brać L4🙈. Chyba pies będzie musiał wychować Oliwke 😅

Rozmawiałam z mężem o palanch na drugie Bobo. Iiiii wyszło tak że on nie chciał mówić żeby nie wywierać na mnie presji, bo wie że ciężko ciążę znosiłam itp. Ale ogólnie jest na Tak.
    Więc idę zrobić badania, ogarnąć moja IO i tarczyce i od listopada się zaczynamy starać, ale na spokojnie, na luzie, jak się uda to się uda a jak nie to nie, a międzyczasie będziemy funkcjonować normalnie. Jak uda się to praca poczeka, a jak nie to zacznę, może w trakcie się uda. Uznaliśmy że będziemy myśleć o tym później, a nie planować i analizować 3 lata do przodu.

Ounai, Annia, Lalia, Ania81, Ewa88 , dmg111, KarolinaMaria, Suszarka, kic83 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Herbatko, zastanawiałam się, czy Ci o tym pisać, ale Ci napiszę. Jestem zdania, że lepiej wykryć coś wcześniej, niż później. Mam w dalszym otoczeniu dziewczynkę, która urodziła się niedotleniona. U niej wykryto to dopiero po 1 r.ż., bo miała problemy z chodzeniem. Niestety ma padaczkę 😔 Ale to nie wyrok. Ma 4 lata, jest rehabilitowana, bierze leki, teraz urodził się jej młodszy, zdrowy braciszek.

Czy wasz neurolog pracuje też w szpitalu? Warto iść do takiego co ma dojścia na oddział neurologiczny, tam jest szybsza i przede wszystkim darmowa diagnostyka. Ja wierzę, że wasza babeczka nie ma padaczki.

Karolina ja i tak jestem już tak wszystkim przerażona, że ledwo funkcjonuje. Nie śpię, nie jem jestem cała w stresie. Cały czas mamy pod górę.
    Jasne, że im szybciej się wykryje tym lepiej. Mam nadzieję, że lekarz nam zleci jakieś konkretne badania. Ale boję się, że powie że póki co nie ma wskazań i mamy obserwować.
    Z tymi lekarzami jest naprawdę ciężko.

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko mam nadzieje ze to nie to! Tyle juz przeszliście z malutka. Ale jesli to to, to oby bylo łagodne. Moja siostra miala padaczke,wiec wiem cos o tym. Trzymaj sie kochana,dla niej dasz rade!

veritaa lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 15 października 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata trzymaj sie.
    ja ze swojej strony polecam neurolog dr Edyte Gronowicz. Ona w ovo przyjmuje prywatnie oraz pracuje na neurologii dzieciecej w Marciniaku

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie nadrobię wszystkiego, próbuje być na bieżąco, a później dopada mnie pęd pracy i już nie jestem na bieżąco. Naprawdę emocjonalnie czuję, że odżyłam w pracy.

Herbatko, mam nadzieję, że diagnoza się nie potwierdzi. Jakie badania miała twoja córeczka w szpitalu? :(

Zdrowia dla wszystkich innych chorowitów!

Suszarko, nie zdążyłam Ci chyba pogratulować zdrowego dzidziusia na prenatalnych. :*

Ounai, emdar, Ania81, Suszarka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, 4 zapalaniento dużo! 4 razy musiałaś brać antybiotyk na te piersi? :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 4270 4271 4272 4273 4274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ